Пропорциите на бетона за основата

Качеството и предназначението на бетоновата смес ще зависи от пропорциите на композитните материали на бетона за основата. Ето защо пропорциите трябва да бъдат точно коригирани и изчислени.

структура

Бетоновата смес за основата се състои от:

  • пясък;
  • чакъл;
  • свързващо вещество;
  • цимент.

Разтворителят е обикновена вода.

В тази смес е необходим цимент, за да се запълни празното пространство, което се образува между чакъл и пясък. Също така циментът ги свързва по време на втвърдяване. По-малките кухини се образуват, толкова по-малко цимент е необходим за направата на бетонова смес. За да нямате много такива кухини, трябва да използвате чакъл с различни размери. Поради това се оказва, че по-малкият чакъл ще запълни пространството, което е между чакъла на големи фракции. Останалата част от празното пространство може да се напълни с пясък.

 Цимент се излива фондация

Въз основа на тази информация бяха изчислени средните пропорции на бетона за основата. Стандартното съотношение на цимент, пясък и чакъл е съответно 1: 3: 5 или 1: 2: 4. Изборът на дадена опция ще зависи от използвания цимент.

Марковият цимент показва силата му. Така че, колкото по-високо е, толкова по-малко цимент ще трябва да вземете, за да подготвите сместа и колкото по-висока е нейната сила. Количеството вода също зависи от типа цимент.

Други материали също оказват влияние върху качествените характеристики. Така че силата му зависи от избрания пясък. Много фин пясък и висок глинен пясък не могат да се използват.

  1. Преди да направите смес за основата, трябва да проверите качеството на пясъка. За да направите това, добавете пясък в прозрачния контейнер с вода и го разклатете. Ако водата става леко мътен или изобщо остава прозрачна, пясъкът е подходящ за употреба. Но ако водата стане много мътна, тогава използването на такъв пясък трябва да се изхвърли - в нея има твърде много минерални съставки и глина.
  2. За смесване на сместа е необходим бетонен смесител, резервоар за желязо или специални. ръчно изработени настилки.
  3. При изграждането на подови настилки е важно да се внимава да не се влагат в сместа примеси, тъй като те ще нарушат състава и ще повлияят неблагоприятно на качеството му.
  4. Първоначално основните съставки се смесват, докато се получи суха, хомогенна смес.
  5. След това, при спазване на всички пропорции, добавете вода. За да разберете точното пропорции цимент, пясък, отломки и вода за производството на цимент разгледайте съответните таблици от другата ни статия. В резултат на това сместа трябва да се превърне в гъста, вискозна маса. През следващите два часа след производството, тя трябва да се излее в кофража на основата.
Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня