Вибро-пресовани плочки

Вибропресовани плочки (настилка) - най-новото развитие на европейските инженери.

Благодарение на специалната формула е възможно да се постигне производството на невероятно висококачествена плочка с висока якост и устойчивост на замръзване. То също се различава в правилната геометрия, така че не е изненадващо, че постепенно измества гранитното покритие на европейските улици.

предимства

  • Ниска цена.
  • Бетонът не създава радиационен фон, за разлика от гранита.
  • Универсален материал, който може да бъде даден по всякакъв размер, цвят, модел. Лесно в по-нататъшната работа.
  • Неравната повърхност го прави много атрактивен материал за използване през зимата. Благодарение на това свойство той е почти неплъзгащ, което е много важно в нашия климат.
 Вибро-пресовани плочки

Производствена технология

Първо направете конкретна смес.Сместа за плочки или за граница ще се различава значително от конкретното решение с друга мисия. Сместа трябва да е твърда, трябва да е малко вода. За добро смесване на сместа ще е необходим специален планетарен бетонен смесител. Освен това се нуждаете от компютър, който следи нивото на влажност и определя готовността.

Следващият етап е зареждането на матрицата и производството. С метода на вибропресоване сместа, поставена в матрицата, се пресова не само с помощта на преса, но и със специални вибратори. Чрез използването на такива вибратори може да се отървете от излишната вода и въздух. Самата смес е най-кондензираната, което ще даде на продукта максимална здравина, високо ниво на устойчивост на замръзване и ниска абсорбция на вода.

 Цветът на вибропресовани плочки

Цветни плочки

Вибропресовани тротоарни плочи не е задължително да са цвета на бетона. За тази цел европейските инженери разработиха друга специална технология. Така че по време на производството те смесват два бетона едновременно: основата и облицовката. Това се дължи на факта, че висококачественото боядисване - удоволствието е доста скъпо.И използването му е пряко свързано с крайната цена на стоките.

Особеността на този метод е, че в началото обикновеният сив бетон се излива в матрицата и след това се включва вибрацията. Когато се уталожи, оставащото пространство е изпълнено с цветен бетон и продължава да образува плочка. Поради това е възможно да рисувате около един сантиметър. Нито трайността, нито други качествени характеристики се изгубват от това, но в същото време боята се запазва значително. По този начин е възможно да се направи достъпна цена. Качественият продукт може да бъде използван в продължение на много десетилетия.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня