Железен бетон

Изглаждането на бетон е процедура, целяща да направи по-твърда повърхност от бетон и да повиши степента на хидроизолация.

При вземането на решение да построите своя собствена къща, вие правите сериозна стъпка и съвсем естествено искате бъдещата къща да стои поне век. Въпреки това, малко материали могат да гарантират такъв живот. За да останат поне 100 години, са необходими допълнителни мерки за укрепване. Тези материали включват бетон. Защото с времето под механичните и / или химичните ефекти, неговият външен слой започва да се разпада.

Според името на метода, може да мислите, че е свързано с добавянето на желязо в бетон, но всъщност не е така.

Технологията на гладене е процес на покриване на външната повърхност на бетона с помощта на сухи смеси със специален състав или цимент. Такива прахове имат различни компоненти в различни пропорции.

Компонентите при производството на такива прахове са: течно стъкло, корунд, гранит агрегат, натриев алуминат, гранит агрегат и др. Те могат да се съдържат в състава както заедно, така и отделно, в зависимост от вида и целта.

 Желязна бетонна машина

Всички атмосферни явления (ветрове, дъждове, измръзване, вредни слънчеви лъчи) оказват неблагоприятно въздействие върху качеството на външния слой бетон. За да го укрепи, използвайте усилване на бетона. Това може да се направи по два начина: мокро или сухо. Специфичният избор зависи само от положението на повърхността: хоризонтална или вертикална.

Обмислете и двата варианта.

средства

сух

Сух метод (само на хоризонтални равнини). Чрез фино сито, върху плоска повърхност от бетон, ситов цимент или горната смес. Дебелината на този слой трябва да бъде около 3 мм. Този слой трябва да бъде изравнен, уплътнен и загладен. Освен това сухият материал, независимо от въздуха, абсорбира необходимата влага и се втвърдява.

 Желязният бетон по сухия метод

мокър

Мокър режим (на вертикални или хоризонтални повърхности).Вече се приготвя циментова замазка върху повърхността. В този случай можете да добавите допълнителни компоненти като пясък или други.

Циментът с пясък в мокрия метод на нанасяне трябва да бъде в съотношение 1: 1. Също така, за да се подобрят някои качества на повърхността, към сместа се прибавят течно стъкло, корунд, гранит агрегат, натриев алуминат, гранит агрегат и др. След като сместа е готова, тя се нанася върху желаната повърхност и се изравнява. След това трябва да се остави да изсъхне най-малко една седмица. След като покритието се втвърди, трябва да се избърсва и може да се постави полимерна защита, която дава защита на естетически вид.

 Мокър железен бетон

импрегниране

Също така за конкретната ферментация понякога се използва подходяща импрегнация. Те могат да бъдат намерени в специализирани хардуерни магазини.

Най-популярно и високо качество е полиуретана отдясно. Запълва порите в бетона с полимер. Поради това външният слой има свойства както на бетон, така и на полимер. Такова импрегниране може да се прилага при всякакви температурни условия на околната среда. Единственият нюанс на този метод етрябва да се нанесе импрегниране върху все още напълно изсъхналия и гладък бетон.

След изравняване бетонът се нанася върху импрегнирането и се оставя да изсъхне. Освен това се препоръчва да се смила. Това най-добре се прави със специален шлифовъчен инструмент.

В резултат на това полученият слой предпазва бетона от влага, вредна слънчева светлина, химически и механични ефекти.

Не е излишно да се споменава, че импрегнациите съществуват в различни нюанси. Правилно избраният нюанс ще придаде красота и ще се вмести в цялостния дизайн на стая или сграда.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня