Как да направите играчките на коледната елха със собствените си ръце?

С появата на есента мнозина се оплакват от спада на силата и предстоящите блус. Лошото настроение и апатия при дъждовно време далеч не е необичайно. Повечето хора се депресират и искат да прекарват повече време сами със себе си. И през този период много хора забравят, че най-красивия период от годината се приближава - Новогодишните празници.

И ако децата вярват в магията и очакваме новата година да види чудото, тогава възрастните свързват зимата с период на високи финансови разходи.

Въпреки, че вярват в приказка и създават магическа атмосфера под силата на абсолютно всички.

През есента можете да започнете да се подготвяте за основното събитие на годината, да изберете подаръци за роднини и близки, да планирате семейни ваканции и, разбира се, да изберете декорации за вашия дом. И най-лесният начин да изберете правилните декорации е да ги направите сами.Освен това, уникална украса може да се създаде само независимо, като се инвестира част от душата ви.

Изработването на бижута със собствените си ръце ще спести значителна част от семейния бюджет. А общото занимание на творчеството е добра възможност да се интересуват възрастните и децата в един процес. В допълнение, занаята помага на децата да развият въображение и въображение, учи ги на постоянство и упорита работа. В тази статия ще разгледаме много уникални техники за създаване на красиви коледни дървесни играчки.

Хартия Коледна украса

От всеки отпадъчен материал можете да създадете уникална и красива играчка за коледни елхи, независимо дали става дума за счупен пластмасов щифт, изоставена играчка, издухана крушка или еластичен конус. Но най-лесните за производство играчки могат да бъдат създадени от обикновена хартия. Играчките и хартиените фигури могат не само да украсяват коледната елха, но и да се окачват на стените и тавана.

Най-простият материал, от който да се правят красиви бижута с деца, е обикновената бяла хартия. Той е умерено гъст и е свързан с пухкав бял сняг. Класическа украса на празника на Нова година е домашна снежинка.За неговото производство ще се нуждаят само от хартия и ножици. Белите снежинки с красиви уникални модели ще бъдат отлична декорация за прозорци.

В допълнение, снежинката на отворена работа е бърза. И тази вълнуваща дейност ще се хареса както на възрастни, така и на много млади членове на семейството.

Технологията за производство на снежинки е много проста.

 • Вземете бял лист хартия А4, сгънете го наполовина диагонално, за да направите триъгълник и изрежете нежеланата лента с ножици.
 • След това сгънете триъгълника отново наполовина диагонално, свържете ъглите и потеглете по линията на сгъване така, че хартията да има формата на триъгълник. След това повторете отново процедурата.
 • С молив начертайте шаблон върху хартията и отрежете излишната част. Красивите живописни модели могат да бъдат копирани чрез примера на завършения шаблон или да създадете своя собствена.

От останалите ленти хартия, можете също да направите красиви занаяти - друга версия на снежинките. Това ще изисква 12 ленти от хартия с широчина 1,5 cm и дължина 30 cm, лепило, ножица. Поставете трите ленти хоризонтално, а останалите три - вертикално под формата на кръст. Залепете всичките 6 ленти в средата с лепило.

След това свържете крайните вертикални и хоризонтални ивици, така че да се оформят овални обеми. Повторете същия клип с останалите три страни. Резултатът ще бъде оригинална фигура под формата на кръст с четири овала. Направете същата форма от останалите 6 ленти и затегнете двете части заедно. Резултатът беше обемна и красива снежинка. Вижте подробния майсторски клас в илюстрацията.

Най-сладките пухкави снежинки могат да бъдат направени от обикновени салфетки. За това ще ви трябва:

 • картон;
 • салфетки;
 • ножици;
 • PVA лепило;
 • молив и дървени шишчета.

Вместо салфетки можете да използвате специална велпапе за креативност. Стената на създаване на пухкава снежинка е по-трудоемка, но крайният резултат ще ви впечатли. Начертайте снежинките върху картона и ги изрежете. Това ще бъде основата за декорация. Нарежете салфетката на квадратчета с размер 1х1 см, сгънете всяка от двете на две и я завъртете в тънка тубула с дървена шийка, така че да изглежда като малка цветна пъпка.

Нанесете PVC лепило върху картона и залепете леко малки части от салфетките към основата. Цялата работа ще изисква повече от един час усилена работа и усилия, но резултатът ще бъде чудесен.

Завършената снежинка може да бъде украсена с мъниста, пайети или мъниста.

Красива хартия за снежинки може да се направи дори и с най-малките членове на семейството. Подгответе 8 квадратчета хартия с размери 4х4 см и един и същ брой квадратчета, малко по-малки от 3x3 см. Можете също така да вземете хартия с различни цветове.

Завъртете квадратите в конус, като подсигурите основата и мястото на свързване с лепило. Получените тръби-рога закопчават ъглите заедно в кръг - отвън се поставят големи конуси, а отвътре малки. Поставете връзката с топчета или голямо пайети.

Но снежинките не са всички декорации, които могат да бъдат направени от хартия. Обемни фигури с издълбани елементи изглеждат много оригинални и красиви.

Например, следващата фигура - рибена кост. За работа се нуждаете от готов шаблон с фигура, лепило и нож. Този плавателен съд може да се направи с деца.

Като основа можете да използвате готовия шаблон, представен по-долу. Отпечатайте изображението на принтера в две копия, след което внимателно изрежете по контура. След това поставете бъдещите занаяти на дървена дъска и изрежете всички модели едно по едно. Когато и двата шаблона са готови, ги закрепете заедно на хартиена лента за залепване под формата на пръстен.Страничните части на занаятите, както и горната част, също се държат заедно, за да изглежда фигурата обемна и стабилна.

До Нова година и коледни украси могат да бъдат приписани и на ангелите. Красивите и сладки фигури отлично украсяват коледната елха. Най-лесният начин да създадете ангел за декорация е да използвате готов шаблон. Отпечатайте готовото изображение на принтера, което показва прави вътрешни линии и пунктирани линии. Изрежете фигурата на контура и я поставете върху дървена дъска.

След това, като използвате нож за канцеларски материали, внимателно изрежете всички модели в прави вътрешни линии. Прекъснатите линии показват местата на гънките - не е необходимо тези права линии да бъдат отрязани. Прикрепете звездите към фигурата с помощта на лъскави нишки и поставете завършения ангел върху коледното дърво.

Цифрата може да бъде украсена с брилянтен лак, кристали, пайети или мъниста.

Друга голяма идея за декорация на хартия е коледното селище. Приказни къщи са много лесни за правене от гъста хартия или картон. Като основа използвайте готов шаблон. Изтегляте само снимката и я отпечатвате на принтера.

След това внимателно изрежете всички детайли по контура и закрепете заедно с лепилото. Ако желаете, завършената къща може да бъде украсена с блясък или покрита с боя.

Хартиените къщи могат да се използват в една композиция на перваза или да украсят коледно дърво.

Уникална играчка за коледно дърво може да бъде направена дори от семейни снимки. За да направите това, подгответе:

 • 20 снимки или снимки, от които е необходимо да се режат кръгчета с радиус 3,5 см;
 • лепило;
 • владетел, молив;
 • шило.

На гърба на всеки кръг нарисувайте триъгълник. Важно е централната част на снимката или изображението да е точно в триъгълника, тъй като страничните части, които се простират извън границите на триъгълника, ще бъдат огънати и използвани за свързване. Нанесете лепило на гърба на вътрешността на завоите на двата кръга и дръжте двете части заедно. По този начин закопчайте 5 части, така че те да образуват полукълбо. За същата техника закрепете още 5 заготовки, а в централната част с помощта на шиене направете дупка за каишката. Останалите 10 кръга свързват един и същ принцип, но в права линия. Две полукълбо са закрепени към ивицата отгоре и отдолу - едната с въже, а другата - без. Играчката за коледно дърво е готова. Може да се използва за украсяване на коледно дърво или като подарък за роднини.

Традиционно има голяма звезда на върха на елхата. Той може да бъде направен от плътна хартия или картон със собствените си ръце.

За работа ще ви трябва:

 • красива цветна хартия или бяла, в бъдеще завършената звезда може да бъде боядисана с боя или лъскав лак;
 • линия;
 • ножици;
 • лепило.

От хартията подгответе два квадрата с размери 15x15 см. Сгънете всеки лист на две половини, натиснете линията на сгъване. След това сгънете листа диагонално от двете страни. По този начин, на обратната страна, използвайки произтичащите гънки, разделяте квадрата на 8 триъгълника. Обърнете внимание на инструкцията за снимки. Направете малки разфасовки отстрани на площада и закрепете ъглите в центъра, така че вътрешната част да остане свободна - в този случай завършената звезда ще изглежда обемна. Продължете тази работа с другите ъгли и втория лист хартия. След това свържете двете четириъгълни звезди заедно с лепило. Голяма обемна звезда е готова.

Специално внимание заслужава новогодишния венец. Когато го създавате, можете да използвате няколко занаяти наведнъж за една декорация. Тази уникална декорация ще изглежда хармонично както на коледната елха, така и на прозореца.

Вместо хартия за занаяти, можете да използвате вписан бележник, стар вестник или списание.След това завършената декорация може да бъде покрита с боя или лъскав лак. Можете също да използвате картон или плътно фолио за творчество.

Основното нещо, когато създавате бижута, е да инвестирате парче душа и да се наслаждавате на всеки момент, като очаквате предстоящия празник.

Ваден сувенири

Коледни играчки, изработени от вълна - друга категория бижута, която можете да направите със собствените си ръце с деца. Но е важно веднага да разберете, че производственият процес ще отнеме повече от един ден, а самата технология ще изисква постоянство и старание. Но всеки може да направи уникална ретро играчка от импровизирани средства.

Не се притеснявайте, ако първата играчка не се окаже абсолютно точна и не толкова красива. С течение на времето ще можете да създадете по-сладки декорации от памучна вата. И за да улесни процеса на създаване, да се направи скица на бъдеща играчка за начало. Боя всички детайли, декорации и декоративни елементи. В този случай производството на играчки от памук няма да доведе до затруднения.

За да се подготвите:

 • тел;
 • фолио;
 • памучна вата;
 • резба;
 • поставете;
 • шило;
 • бои и четки;
 • блузи за украса и дантели или панделки за бримката.

От такъв бюджет можете да направите голяма компания от малки животни, снежни хора или различни фигури. Първо, направете скелет от жица: торса, краката, главата и опашката. Опаковайте дизайна с фолио, за да придадете на металния скелет желаната форма и обем. Този етап е много важен при формирането на играчката - промените във формата, движенията и очертанията на бъдещите символи.

Фолиото трябва да пасва много здраво на жицата и да формира играчка - това означава уши, опашка, наклон на главата.

След това можете да започнете работа с памук. С помощта на малки парчета играчки добави обем и тегло. Тогава парчетата от мек памук се увиват в нишки, за да го задържат на място. На този етап можете да настроите формата или положението на животното, да увеличите растежа и обема. Не съжалявайте за нишката и внимателно увийте всяка секция. Колкото по-плътна е вълната, която е прикрепена към основата на играчката, толкова по-лесно ще продължи да работи.

Друг жив хак от опитни майстори - обикновена бяла памучна вата може да бъде боядисана в желания цвят преди работа. Това ще изисква специална боя за плат.Добавете няколко капки боя в контейнер с вода, разредете багрилото и след това добавете парчета памук към сместа. Материалът бързо насища и отнема желания цвят. И когато вълната е напълно суха - можете да започнете да създавате играчка. Използвайки цветна памучна вата, уверете се, че нишките съответстват на избрания диапазон.

Потопете играчките в контейнер с паста и че всички части са обработени и напълно напоени, използвайте тънка четка. Обърнете специално внимание на малки площи и гънки - не трябва да има места, където да не се обработват, или суха памучна вата върху играчката. След това играчката трябва да бъде напълно изсушена. Можете да го оставите настрана за няколко часа и по-добре през нощта. Обичайната фурна ще помогне за ускоряване на този процес - изпечете цевта във фурната за 30-40 минути при 110 градуса.

След като всички детайли са напълно сухи, можете да продължите към дизайна на играчката. Ако е необходимо, можете да добавите още няколко парчета памук и паста преди крайния етап: яка, пръсти, уши, гърловина. При регистрацията се използват обичайните водни бои и акрилът са по-подходящи за лицето.

Живопис на играчки ще отнеме много време и усилия, въпреки че боята изсъхва достатъчно бързо.

За да направите лицето на празното място по-гладко и красиво, препоръчваме предварително да подготвите формата на тесто. За да направите това, трябва да имате брашно, сол и вода. В съотношение 2: 1 брашното и солта се смесват и след това се разреждат с вода, за да се образува гъста и лепкава субстанция. Към сместа можете да добавите няколко капки бежово боя, така че лицата да имат красив равен цвят. След това можете да започнете да създавате формуляр.

Лицето е оформено малко, така че е идеално годен за завършената играчка. Направете малки очертания под очите, маркирайте веждите, скулите и носа. Незначителните удари могат лесно да се изгладят с мокра четка. След това детайлът се изпразва на сухо. Има два начина: в сух тиган на слаб огън под затворен капак или в пещ при 120 градуса за 30 минути. След като завършеният формуляр изсъхне и охлади, можете да продължите да шлифовате и боядисвате и след това да фиксирате лицето към празната играчка. Ако се получат неравности или пукнатини по време на сушенето, те могат да бъдат загладени с шкурка.

Завършената боядисана ярка играчка може да бъде покрита с искри и фиксирана с лак, за да се запази боята по-дълго.Можете да използвате обикновен спрей за коса или чист лак за нокти. Удължете кабела в играчката и оригиналната декорация от памучна вата за коледната елха е готова.

Коледните украшения от традиционната вълна не изискват почти никакви финансови разходи. Всички необходими материали могат да бъдат намерени дори у дома.

И такъв уникален подарък в ретростял от внук със сигурност ще угоди на баба и дядо. И освен това, процесът на създаване на уникална играчка ще бъде много интересен за детето.

Плавателни съдове

Платът е чудесно за правене на насипни коледни украси. Най-простите играчки могат да бъдат пришити под формата на топка, снежен човек, звезда или ръкавици без ръкави. Основните предимства на меките бродирани играчки включват сила - те няма да се счупят. И също така отличителната им особеност е безопасността, можете да украсите коледното дърво заедно с малки деца с меки коледни украси.

И така, че меката играчка запазва своята привлекателност, тя трябва да се грижи правилно. И ако декорацията има много декоративни елементи, измийте играчката трябва да е особено чиста, в топла вода и с малко количество почистваща течност.

За работа ще ви трябва:

 • плат, чувствах страхотно;
 • пълнител за играчки - можете да използвате стари лепенки от плат, памучна вата или синтетичен винтеринг;
 • молив, влак, лепило, ножица;
 • игли и конци;
 • декоративни елементи: кристали, мъниста, копчета, панделки, панделки и др .;
 • Образец и хартия за създаване на шаблон.

Инструкции стъпка по стъпка за изработване на тъкани бижута е съвсем проста. Най-лесният начин е да направите готов модел, но ако имате фантазия и голямо желание да създадете уникална дизайнерска играчка, можете да развиете своя собствена шарка.

Ако само се впуснете в творческия процес на правене на коледни декорации от плат, започнете с прости форми: звезди, топки или снежни хора.

Нанесете шаблона върху хартията и изрежете шаблона около контура. Не забравяйте да оставите 5 мм за разрешение за шев. Прехвърлете дизайна върху плата и изрежете всички детайли в два екземпляра. Изгладете заготовките и подгответе шевната машина, въпреки че малките играчки могат да бъдат ушити на ръцете ви.

Зашийте всички елементи от нестабилната страна и оставяйте малко място за пълнене. Завъртете празната проба през недовършената дупка от предната страна и забършете с пълнеж, след което затворете дупката с таен шев.

Украсете детската играчка с декоративни елементи и не забравяйте да прикрепите връв към върха на завършената играчка.

Платът може да вземе всички. Такива играчки могат да се правят със собствените ти ръце от гъста тъкан или плик. Това е страхотна възможност за създаване на снежни хора, снежинки, звезди, ръкавици, различни животни и анимационни герои. Бръчките не се разпадат, поддържат добре формата си и не се разпадат при рязане.

За коледно дърво украса малки парчета неизползвана тъкан ще направите: calico, chintz, velveteen, дънки и т.н. Във всеки случай, производството на играчки не завършва с монтажа на всички части. Последният етап е декорация с апликации, копчета или мъниста. Не е необходимо да шиете декоративни пайети и панделки - лепилото е леко лепило.

Сложните фигурки от тъкан също са голяма украса за новогодишно дърво. Такава необичайна играчка може правилно да стане независим декоративен елемент в интериора.

Първо, подгответе всички необходими материали и инструменти:

 • Филц - 2-3 листа тъкан с размери 20х20 см;
 • креда или парче сух твърд сапун;
 • линия;
 • игли за шиене и конци;
 • офис нож и ножици.

От блестящата страна на плата с тебешир, нарисувайте три квадрата - страните на всеки от тях трябва да са с 3 см по-малко от предходния. След това направете права линия от единия ъгъл в друг, като по този начин разделяте квадратите на равнобедрени триъгълници. След това използвайте остър нож от нож, който прави хартия по линиите на квадратите, оставяйки диагоналната линия и ъглите около нея непокътнати.

Остава само да се почисти тъканта от остатъците от креда или сапун и да се закрепят ъглите на площада. Закопчайте ъглите на най-малкия квадрат заедно с няколко връзки. След това завъртете детайла с главата надолу и затегнете двата ъгъла на следващия квадрат, като се припокриете с няколко връзки. Процедурата се повтаря с оставащите свободни ъгли, като се развърта всеки детайл.

Направете същата работа със останалите парчета плат. След това издърпайте конеца през фигурите, декорирайки връзките с мъниста. Оказа се зрелищна и стилна украса.

Ръчно изработените играчки със символа на следващата година са чудесна възможност за малка презентация за гостите, така че сладък и оригинален подарък ще бъде много полезен по време на Новогодишните празници.

Например, в Годината на свинята, най-популярният детски герой е Peppa Pig и Khryusha от програма "Лека нощ, деца".Смешни прасенца могат да бъдат плетени от розови прежди, ако иглата има подходяща заплетена. Вместо муцуната можете да шиете голям бутон, да добавите две черни мъниста за очите и да завършите играчката с малка опашка и малки уши.

Можете да създадете всяка играчка със собствените си ръце - било то приказен герой, карикатура или символ на следващата година. Обикновени и непретенциозни шаблони остават актуални: елхи, звезди, близалки, какавиди. Например, можете да шиете миниатюрни ръкавици, да ги украсите с панделки и вместо пълнителя вътре да сложите малък подарък за любим човек. Малка украса, направена от любов със собствените си ръце, няма да остане безразлична и ще бъде хубаво допълнение към новогодишната украса.

Продукти от ленти и конци

Една проста и в същото време красива украса за коледно дърво може да бъде направена от прежда и лепило. Можете също така да закупите специални панделки за творчество или да използвате всички налични материали и всичко, което е удобно.

За да се подготвите:

 • цветни прежди или тънки ленти;
 • щифтове или игли за шиене;
 • PVA прозрачно лепило;
 • пластина или субстрат за еднократна употреба, изработени от порест материал;
 • купа;
 • писалка с филц

Изсипете лепилото в купата и потапяйте преждата или лентата в течността. Докато нишките са напоени, започнете работа по формуляра. Завъртете плаката за еднократна употреба надолу и използвайте игла, за да създадете шаблон за работа. За да улесните процеса на създаване на скица, нарисувайте подходящ маркер с химикалка. За да започнете, използвайте обикновен формуляр, например звезда. С течение на времето ще можете да създавате по-сложни и елегантни модели - птици или необичайни животни.

Поставете игли или игли по протежение на контура на заготовката - те ще служат като граница за бъдеща украса. След това разтегнете нишките, напоени с лепило, по протежение на изпънатия водач. Започвайки от границите, постепенно попълнете фигурата с фантастични модели на нишки. Когато преждата е напълно суха, извадете щифтовете от детайла и направете контур.

Можете да завършите процеса с декор - украсете завършената украса с мъниста или с мъниста.

Използвайки подобна техника, може да се направят обемни паяжини от нишки. Например най-простата форма е коледната топка. За работа ще ви трябва:

 • балон;
 • многоцветни конци или панделки;
 • прозрачно лепило;
 • купа;
 • Вазелин.

За да създадете коледна топка, препоръчваме ви да използвате многоцветни конци, които се съчетават перфектно и символизират Новата година, например синьо, бяло и сребро. Потопете нишките в купа с лепило за няколко минути. По това време, надуйте един малък балон и го покрийте с тънък слой вазелин - тази техника ще улесни допълнително работата в последния етап. След това хаотично и фантастично увийте балон, импрегниран с лепило с конец.

Когато всички нишки са обвити, е необходимо да изсъхне топката. Това ще отнеме поне 2 часа. След това внимателно издухвайте гумената топка, така че нишките да продължат да държат формата сами. Покрийте топката с лак за по-сигурно прилягане. Добавете бримка и малък декор, например ярки панделки или пайети, а уникалната дизайнерска играчка за коледни елхи е готова.

Не ограничавайте творческия импулс! Например завършена топка от нишки може да се използва като празна, от която можете да създадете необичайно малко животно, като добавите няколко елемента или събирате голям снежен човек от три бели паяжини. И можеш да оставиш малка част от топката, без да се обвие конецът около нея, така че ще имаш дупка, която можеш да украсиш и да направиш уютно гнездо за него.

Друг прост лента орнамент може да бъде създаден в рамките на 10 минути. За да се подготвите:

 • сатенена панделка не повече от 2 см широка;
 • мъниста от същия размер;
 • игла и конци;
 • цикъл за цикъл;
 • лепило "момент";
 • декоративни елементи - в този случай звезда.

Поставете лентата в триъгълна змия, така че основата да е най-дълга, а дължината на лентата постепенно намалява към горния слой. След това последователно изрежете лентата върху иглата и конеца и вмъкнете цветно зърно между всяка подложка. Постепенно фигурата на коледната елха ще започне да се развива. Свържете останалия край на лентата в възел и покрийте горната част на главата със звездичка. Можете да направите звезда от дебел картон - изрежете подходяща форма и я покрийте с блясъци. На обратната страна на звездичката закрепете цикъла, така че декорацията може да бъде поставена върху коледната елха.

За да създадете красиви бижута не е необходимо да купувате специални материали, можете да използвате всички налични инструменти. Например, за следващата декорация ще ви трябва само картон, силна нишка - можете да използвате връв или найлон и PVA лепило.

Изрежете голяма звезда от картон.Вътре във формата начертайте още малко по-малка звезда и изрежете празната проба. По този начин ще имате рамка с формата на звезда. След това можете да продължите към ликвидацията. Вземете конеца и свободното крайно лепило към детайла, скрийте опашката с гъста навивка отгоре. Затегнете нишките възможно най-плътно, така че да няма празнини и пролуки. За да предотвратите разпадането на нишките, можете да използвате малко лепило за по-сигурно прилягане.

Добавете малко украса към завършената украса - ще ви се струпа клонка от червени плодови плодове или няколко смърчови шишарки.

Следващата украса ще бъде много по-малка, но това ще отнеме малко повече време и усилия. За да се подготвите:

 • цветни прежди или конци;
 • картон;
 • лепило;
 • Телбод.

Подготвителната работа започва с картон. Подгответе няколко ленти с ширина 1-1,5 см и ги закрепете под формата на пръстен. За надеждно фиксиране на формуляра можете да използвате капка лепило или телбод. След това подгответе нишките - ще се нуждаем от ленти с дължина около 20 см. Не е необходимо да използвате обикновени нишки, можете да създадете сладки и сладки декорации от комбинирани цветове.После сгънете конеца наполовина и през оформената в средата линия изтеглете свободния ръб, като вземете картонената основа. Обърнете внимание на инструкцията за снимки. По този начин е необходимо напълно да се затвори картона, така че да няма празнини между нишките. И свободните ръбове на конеца трябва да са от една и съща страна. Плъзнете останалата опашка с дебела резба, така че детайлът да изглежда като шапка. Изрежете насипни конци, оставяйки малка част като pom-pom. Украсете завършената играчка с декоративни мъниста или мъниста.

Какво може да се направи от пяна?

Много е лесно да се работи с пенопласт - това е пластмасов материал, който лесно дава възможност за промяна на формата. Достойните декорации за коледното дърво могат да бъдат направени от пяна пластмаса: снежни хора, топки, звънци, снежинки, анимационни герои. И за креативността не е необходимо да се купуват скъпи материали в специализирани магазини, обичайната опаковъчна пяна ще бъде подходяща, която остава, например, след закупуването на оборудване.

Пяната може да получи желания цвят чрез обикновена бояно в този случай порестата структура на материала ще остане забележима.Ето защо се препоръчва използването на пяна само като основа за декорация. И най-ефективният вариант на декора е допълнителните елементи, които ще затворят пяната. Например, можете да създадете ретро играчки от черно-бели снимки. В този случай е важно да обърнете внимание на всеки детайл, да вземете дантела, да използвате подходящи снимки, изкуствено да правите стари снимки.

Целият процес на създаване на уникална играчка отнема много време и усилия, но какъв уникален подарък можете да представите на вашето семейство за Нова година!

Малко парче пяна може да бъде и украшение за коледното дърво. Достатъчно е просто да обвиете куба с опаковъчно фолио и да го украсите с панделки с лък - опаковният подарък е готов. Остава само да прикачите цикъл и да украсите коледната елха.

Ако имате малък лист пяна, от която е невъзможно да изрежете подходяща форма, ще трябва да изцедите материала на малки части и след това да използвате лепилото, за да съберете желаната форма със собствените си ръце. Така например, можете да създадете сладък снежен човек. За да работите, трябва да завъртите три топки с различни размери,и след това лепило конструкцията заедно. Можете също така да добавите кофа на главата си, морков вместо нос, око, усмивка на парче пяна. И вместо традиционните шалчета използвайте малко парче плат.

По-трудоемка работа - за създаване на снежинки от пластмасова пяна. Този процес ще отнеме повече от един ден и ще изисква точност и голямо желание за създаване на уникални бижута. Но от няколко снежинки може да има отворен и елегантен венец - истинско произведение на изкуството, създадено от прости материали със собствените си ръце.

Използваме стари крушки

Интересни идеи за декорация могат да бъдат получени от обикновени битови предмети и различни скрап материали. Например старите крушки с красив декор могат да бъдат чудесна алтернатива на класическите играчки за коледни елхи. В този случай цената на завършената играчка ще бъде минимална, а полетът на фантазията ще ви позволи да създадете истински шедьовър.

Оптималният набор за създаване на играчка от стари крушки е малък:

 • четки;
 • боя;
 • обезмаслител - можете да използвате алкохол;
 • PVA лепило;
 • лак за окончателно фиксиране;
 • декоративни елементи.

Основното е, че електрическата крушка е изцяло покрита с боя или нишки, така че стъклената повърхност не разкрива всички тайни на капитана. За камуфлаж можете да използвате фолио или цветна хартия.

Не е трудно да се оформят един хъски в електрическа крушка на Илич. Необходимо е само бои, четки, плътна хартия, лепило, памучна вата и ярки влакна. Завъртете хартията в епруветка, така че да образува конус, който е правилният размер за електрическа крушка. Свържете двете части с лепило. След това покрийте празното място с бяла боя. Можете да използвате дебели гюеве или акрилни бои. След като създадете фон, можете да продължите да създавате снимка. Памучната вълна ще помогне да се симулира пухкав сняг, а цветните конци ще служат като контур. Блясък или конфети могат да бъдат фиксирани върху върха на играчката.

Кръглата част на крушката може да се използва за веселото лице на снежен човек., а горната част с метална основа може да бъде скрита с капачка или капачка. След това вземете снежен човек, забавно, което ще се усмихне с коледното дърво. Крушовидният дизайн е идеален и за създаване на пингвин. Ще бъде необходимо само да покриете стъклото с дебел слой боя,нарисувайте сладко лице на снежния човек и скрийте шапката със забавни цветни трикотажни шапки.

И ако нямате дебела боя, можете да затворите чашата с хартия. За да направите това, използвайте техниката на papier-mâché. И след това изсъхне на хартия слой боя в няколко слоя.

Такива стилни играчки могат да се използват за украсяване на коледно дърво, не само у дома, но и на улицата. В този случай трябва да се обърне специално внимание на използваните материали: лепилото и декоративните елементи трябва да бъдат устойчиви на замръзване и влага. А също и контурът на обикновена тънка лента няма да е подходящ за улицата - по-добре е да се грижите за надеждна и силна дантела наведнъж.

Но трябва да се разбере, че работата с електрически крушки, както и в бъдеще да се съхраняват готови играчки, е необходимо с изключително внимание. При падане, играчката може незабавно да се разбие.

Папиева мае

Ще разкажем по-подробно за техниката papier-mâché, тъй като е възможно не само да създавате различни декорации със собствените си ръце, като използвате ненужни домакински предмети. Отличителна черта на технологията е използването на хартия. Тя ви позволява не само да променяте стари предмети или да давате живот на бледи играчки, но и да създавате уникални дизайнерски бижута от нулата. В този случай можете да направите фигура от всякаква форма.

Комплект за творчество в техниката на papier-mache:

 • хартия - не е необходимо да използвате канцеларски материали, стар вест, писмен ноутбук или хартиени тави от под яйцата;
 • паста - може да бъде заменена с бяло лепило или лепило за тапети;
 • четки за лепило;
 • четки за рисуване;
 • боя;
 • офис нож и ножици.

Като основа, като правило, се прави определена форма, която след това е на няколко етапа, покрита с слоеве хартия, импрегнирани с лепило.

Първоначално е необходимо повърхността на използваната скица да се обработва с вазелин, така че в бъдеще лесно да се освободи заготовката от плавателния съд.

Въпреки че в някои случаи можете да правите без заготовки. Достатъчно е само да смажеш масата хартия и паста в ръката и да й дадеш желаната форма. Консистенцията на масата трябва да прилича на мека глина. За по-голяма здравина на продукта, пастата може да бъде смесена с PVA лепило - в този случай ще бъде по-лесно да се изработи основата за декорация, а завършеният блок ще има необходимата сила в бъдеще.

След това можете да продължите с оформянето и настройката на формата с помощта на наслагване на хартията. Всички покрития трябва да са гладки, хартията не трябва да има гънки,и между слоевете трябва да се освободят въздушни мехурчета. Така че, слой по слой, новият занаят "расте". За надеждност е необходимо да се прилагат от 5 до 10 слоя хартия.

Последният слой се препоръчва да бъде направен от чиста бяла хартия, така че фигурата да има гладък цвят и лесно да се поддава на оцветяване. След това плавателният съд трябва да е напълно сух. Може да отнеме от 6 часа до 3 дни.

  И така, че завършената декорация има гладка повърхност, можете да ходите по фигурата с шкурка. Чрез смилането на повърхността можете да дадете фигурата на всяка форма. След боядисването завършената фигура трябва да бъде лакирана, така че декорацията да запазва красотата в продължение на много години.

  Може би най-оригиналната декорация може да бъде карнавална маска. Такава украса ще изглежда невероятно на новогодишно дърво. Завършената маска е украсена по ваш вкус. И под него под дървото можете да го направите, създаден от памучна вата или използвайки хартиената маше техника на отец Фрост и Снежна девица - главните герои на Нова година.

  Вижте следващия видеоклип за майсторски клас за създаване на коледни играчки от хартия.

  Коментари
  автор
  Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

  Входно антре

  Всекидневна

  спалня