Избор на аксесоари за книгите за врати

Най-належащият проблем на съвременните малки апартаменти е спестяването на полезно пространство в жилищни помещения. Използването на сгъваеми вътрешни дизайни на врати като алтернатива на традиционното окачване на люка на вратите има редица предимства, които ви позволяват да запишете стаята от ненужни "мъртви зони". Това е единственият начин да уредите обзавеждането по-удобно. Аксесоарите, специално разработени за сгъване на модели, които са различни от обикновените, могат да осигурят удобна работа за конструкции на вратите, направени от няколко секционни елемента.

Специални характеристики

Не се препоръчва да се монтират сгъваеми конструкции на врати на широки отвори, точно както не трябва да правите това в помещения с голям кръст и където вратата често се отваря.Това се дължи на не твърде издръжливи крепежни елементи. В допълнение, тук се предлагат множество компоненти в големи количества, които в крайна сметка могат да повлияят на по-голямата вероятност от повреда по време на работа. Най-добре е да инсталирате такива врати на вътрешния отвор в съблекалнята или спалнята. Има още една опция - можете да инсталирате сгъваемата врата като преграден екран за зониране на стая.

Сгъваемият тип на всички врати е приблизително еднакъв, но конструкциите от този вид могат да бъдат разделени на два отделни подвида:

 • "Събирайки накуп";
 • "Книги".

Дизайнът на вратата е съставен от отделни панелни секции с ширина 15 сантиметра. Те са свързани чрез шарнирен тип профил, понякога монтиран на крайни бримки. Вече сглобената врата е прикрепена към само една релса отгоре, така че след това ще бъде възможно да се преместят благодарение на ролките. Екстремният панел е прикрепен към вътрешността на ставата, а другите секции по време на отварянето ще бъдат сгънати акордеон.

Но дизайнът на "книгата" се състои основно от отделни движещи се крила. Когато вратата е инсталирана в голям отвор, има много повече секции.При преместване на панелите на сгъваемите врати няма да се използва една горна релса. Тук долната релса ще служи като опора за структурни структури с части, свързани с контури.

Пълен комплект

Сгъваемият тип врата обикновено е при покупка, снабдена с комплект фитинги, които са необходими за монтаж. Броят на елементите, включени в комплекта, зависи от броя на панелите.

Този комплект съдържа главно:

 • набор от секции;
 • горно направляващо устройство от алуминий или стоманен материал;
 • плъзгач на количката (количеството зависи от производителя);
 • ролки;
 • панти или шарнирен профил;
 • ключ за настройка, използван при монтажа на конструкцията;
 • допълнителен комплект от монтажен хардуер, който се определя от производителя.

Има модели, които са оборудвани със заключващ механизъм с долен водач. В такъв профил обикновено няма нужда, защото акордеонът на вратата е направен от много лек пластмасов материал. Скъпите модели на врати, изработени от производители на MDF, допълват долната релса.Секциите на вратите в същото време имат пълнеж от стъклени вложки, витражи за украса или някои специални дизайнерски идеи и изкушения.

Чувствителността и крехкостта на частите, самото закрепване, пластмасовата релса, липсата на метални рамки върху панелите, свързването на конструкциите на вратите с шарнирен профил, вместо да се използва предна панта - всичко това се отразява в продукта, така че тази врата няма много полза при продължителна или честа експлоатация.

Използването на такива конструкции като книга за врати се счита за най-надеждната и практична възможност за създаване на подове в отвори за интериора. Броят на секционните панели тук зависи от размера на самия отвор. Разбира се, инсталирането на вратите ще изисква повече пространство в сравнение със сгъваемите структури "акордеон". Всъщност "книгата" е много по-масивна, затова е много по-силна.

Различните модели са изработени от пластмаса, алуминиев материал, обикновена дървесина или MDF. Това се случва, че дизайнът включва и асиметрични врати, които се отварят в различни посоки. Следователно, целият комплект мебели може да бъде много различен.

Комплектът от врати от 2 листа може да включва:

 • сачмени лагерни вагони за задвижвано листче, което има 2 нива на свобода;
 • въртящи се оси отдолу и отгоре;
 • водеща релсова опора в горната и долната част на главното крило;
 • панти със закопчалки.

Трябва да се отбележи, че почти всички съществуващи части на механизма за конструкция на вратата, като например носещия вагон, пантите на шарнирите или вида на натиска на устройството за крилата, са направени регулируеми. Това гарантира сигурна годност за дълго време. Високата цена на фитингите се счита за единственият изключителен недостатък. Колкото по-високо е качеството на всички компоненти, значи, разходите за структурата като цяло ще бъдат по-скъпи.

Допълнителни елементи

Ако инсталирате допълнителен тип фитинги, можете да добавите допълнителен чар към всяка сгъваема врата.

Разнообразие от аксесоари:

 • крайни бримки от необичайни форми и цветове;
 • удобни красиви дръжки;
 • инкрустирани облицовки за сгъваеми секционни панели.

В допълнение, допълнителна функционалност на сгъваемите конструкции на врати може да бъде осигурена чрез използване на панти с врата за затваряне.Тези механизми ще добавят лекота при отваряне и сгъване на панелите на вратите. Механизмът има настройка на скоростта на затваряне с функцията за заключване на клапаните, когато са в отворено положение.

Как да инсталирате книгата за вратата, вижте следния видеоклип.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня