Как да разглобяваме вътрешните врати на дръжката на вратата?

Днес почти всяка вътрешна врата е завършена с нещо като дръжка на вратата. И не става дума за конвенционална дръжка, например кръгла, за която можете просто да се захванете, но за механизъм, който ви позволява да отваряте и затваряте вратата и, ако е необходимо, да я държите в затворено положение, въпреки усилията за отваряне. Такъв механизъм е например ключалка с ключалка. Докато използваш вратата, хардуерът изчезва и всяка дръжка просто се счупи.

Днес ще говорим за това как да го разглобяваме и разглобяваме.

Характеристики на различни дизайни

За начало ще разкажем за дизайна на дръжките на вратите и техните характеристики.

 • Първата категория, която считаме, е - стационарни модели, Това е най-често срещаното решение за интериорни врати. Подобни аксесоари сега практически не се прилагат. Това е на вратите, инсталирани в дните на Съветския съюз, които оттогава не са модернизирани. Да, и в жилищни райони, обикновено не се използва. Външно изглежда като скоба. Има два вида такива модели. Разликата между тях е, че те могат да бъдат еднопосочни или кръстосани.

Ако говорим за последната, след това на дълги винтове за фиксиране на 2 дръжки, които са поставени от различни страни на крилото на вратата - един срещу друг.

Такава дръжка се отстранява много лесно - просто отвийте болтовете, които държат този дизайн. Такива мебели могат да се нарекат стотинка в буквалния смисъл, тъй като тя има минимална цена. Да, и няма смисъл да го поправя, защото тя не разбира.

 • Следващата опция е push construction, Подобно решение за структурата ще бъде малко по-трудно. Дръжката е продукт от тип лост: работните елементи, дължащи се на оста, са свързани със заключващия механизъм. Някои варианти от този тип са допълнително оборудвани със задържащ елемент, който заключва заключващата част.

Такава дръжка може да бъде разглобена с помощта на отвертка с тесен удар. Между другото, такава дръжка може да има заключване с метална сърцевина.

 • Друг дизайн, който трябва да споменем, е - въртящ се модел, Той има много различия от горепосочените опции, които са във форма и дизайн. Общият принцип на работа е същият като този на другите модели.
 • Следващата версия на разглежданите аксесоари за интериорни врати - писалка с гнездо, Тези писалки имат кръгла форма и, в зависимост от версията, могат да бъдат сортирани с помощта на различни алгоритми. Те се различават по метода за фиксиране на декоративния елемент. Сферичната форма е много удобна за работа. Такива модели също се наричат ​​копчета.

   Като цяло, както можете да видите, има голям брой дръжки за врати за вътрешни врати. Всеки тип има своите предимства и недостатъци, като в същото време алгоритъмът за тяхното разглобяване ще бъде приблизително еднакъв.

   Необходими инструменти

   За да разглобявате дръжката на вратата, трябва да разполагате с определен инструмент. Независимо от типа, той може да съдържа някои скрити елементи и части, които не винаги могат да бъдат извадени с помощта на обикновени устройства.

   По тази причина трябва да имате следния списък с инструменти:

   • чук;
   • отвертка;
   • тренировка и набор от тренировки с корона;
   • молив;
   • шило;
   • гон.

   Как да разглобим и премахнем?

   Много е лесно да демонтирате дръжката на вратата, ако имате горепосочените инструменти, както и малко теоретични познания за структурата на този механизъм.

   За да направите това, трябва да изпълните следните стъпки.

   • Подкрепете и фиксирайте добре вратата, така че да е в неподвижно положение.
   • Сега трябва да издърпате фланеца от декоративен тип и леко да го издърпате. Под него има крепежни елементи, които трябва да бъдат развити.
   • Има специален щифт на фланеца на частта под налягане, която е спряна и пружина. Натиснете с отвертка. В въртящата се версия обикновено се намира в корпуса. За да стигнете до там, трябва да вмъкнете ключ или шиле. Ако не е възможно да се проследи, фланецът трябва да се завърти, докато докосне щифта.
   • Сега трябва да кликнете върху щифта и в същото време да забавите дизайна на дръжката.
   • Сега развийте крепежните болтове.
   • Отделете вътрешната част на елемента отвън, извадете дръжката и фланеца от декоративен тип.
   • Ако има нужда да извадите ключалката за подмяна или ремонт, развийте винтовете, които я фиксират отстрани на блока на вратата, след това извадете шината и после самия механизъм.

   Когато монтирате аксесоари в различна позиция, е по-добре да не ги разглобявате на части. Лесно се прикрепя към конструкцията на вратата, но в обратен ред.

   Сега разкажете директно за демонтажа на всяка категория дръжки.

   • Нека започнем със стационарното, който няма натиск за слушалки и не е снабден със заключващ механизъм. За да развиете такава дръжка, се нуждаете от кръстосана глава или от плоска отвертка. Друга възможност е да използвате отвертка. Премахването трябва да започне с разхлабването на винтовете, които закрепват механизма.

   Ако има декоративни елементи, първо трябва да бъдат премахнати. Докато развивате болтовете, трябва да държите частите за отговор на гърба на острието. Ако това не е направено, структурата може просто да падне от платното и да се деформира.

   Трябва да се отбележи, че закрепването може да бъде едно- или двустранно, съответно дизайнът може да се разглежда по различен начин, което означава, че е необходимо предварително да се грижи за това.След като всички болтове са отстранени, е необходимо внимателно да махнете дръжката от крилото на вратата с помощта на плоска отвертка. На мястото на старата писалка поставете друг механизъм или същия дизайн, но с нови части.

   • Ако олово Реч за разглобяване на копче с гнездотогава е необходимо да се изясни, че думата "гнездо" обикновено означава механизъм, който позволява заключване на ключалката чрез използване на малък ключ от едната страна, който не се използва от другата страна. На втората страна има специално агне. В тази ситуация разглобяването на механизма ще се извърши съгласно следния алгоритъм:
    1. първо разхлабете винтовете, които държат подложките, изпълнявайки декоративна функция от двете страни;
    2. развийте винтовете, свързващи механизма от двете страни;
    3. дизайнът на дръжката се изтегля и останалата част се отстранява;
    4. извади заключващия механизъм.

   Ако дръжката се нуждае от ремонт или е необходимо да се смени всяка част от нея, след това е необходимо напълно да се разглобят отделните елементи и да се определи причината за неизправността. Необходимо е внимателно да се следи безопасността на всички малки конструктивни елементи,в противен случай, ако се загубят, просто е невъзможно да се събере механизмът обратно.

   • сега нека поговорим за разглобяване на копче за копче, За да премахнете този елемент от крилото на вратата, обикновено се изпълняват следните стъпки.
    1. Закрепващите болтове са от едната страна на вратата.
    2. Механизмът се демонтира чрез специални дупки.
    3. Демонтирането на допълнителната пластина за връщане е в ход. За да разглобите този елемент, просто го дръпнете настрани.

   Демонтираният бутон се фиксира, като се използват най-обикновените винтове за крепежни елементи. Този механизъм беше направен с очакването, че по-късно няма да се извършат ремонти, но ще бъде закупена нова част, която ще заеме мястото на старата дръжка.

     • Push опции, Обикновено, вместо да се вземат решения, те се използват. Това се дължи на факта, че те са издръжливи и много лесни за използване и ремонт. Демонтажът се извършва, както следва:
      1. първо, развийте винтовете, поддържащи типа декоративен плат, изпълняващ функцията за залепване;
      2. след като бъдат отстранени внимателно надземните платна, разположени от двете страни;
      3. болтовете на крепежни елементи се развиват и структурни елементи с кръгла форма са разположени от двете страни на крилото на вратата;
      4. остава само да се отвори реципрочната шина и самата брава, след което да се извадят от слотовете за монтиране.

     Как да поправите?

     Често ремонтът на дръжката на вратата се извършва в следните ситуации:

     • дръжката се заглушава и се завива;
     • дръжката след натискане не се премества в нормално положение;
     • дръжката пада и основата не е повредена;
     • езикът не се движи при натискане.

     Като правило причината за тези неизправности е износване, както и изтриване на части поради постоянна употреба. По тази причина е необходимо периодично да смазвате частите на ключалката и механизма, за да почистите всичко от мръсотия. При смазване продуктът свива така, че течността да пада равномерно върху всички елементи и части. Ако има разхлабване на дръжката, тогава крепежните елементи трябва да бъдат коригирани и затегнати.

     Понякога се изисква да се извърши ремонт на аксесоари на входна или вътрешна желязна врата. Ако говорим за вътрешната врата, ремонтът или подмяната на механизма обикновено се извършва, когато дръжката падне.

     Това се случва, ако използвате фитинги с лошо качество, поради които задържащият пръстен може да се счупи или да изтече.

     За извършването на ремонтни дейности трябва да изпълните следните стъпки.

     • Отворете основата от крилото на вратата.
     • Вижте състоянието на заключващия пръстен. Ако пръстенът се е изместил, трябва да се регулира позицията му. Ако е счупен или счупен, трябва да се смени.

     Също така, ремонтът на дръжката се извършва, ако след отваряне фитингите не са в обичайната позиция. Причината за проблема е изместването или счупването на спиралата.

     За да смените спиралата, са необходими следните стъпки:

     • демонтирайте устройството;
     • отстранете повредената част и я сменете;
     • сега е необходимо да се извърши фиксация с помощта на заключващ механизъм;
     • дизайнът е монтиран на вратата.

        Ако пружината се спука, може да се направи независимо от малко парче стоманена тел. Заготовката трябва да се нагрее до яркочервен цвят на огъня, след това да се потопи във вода. След това може да се приложи.

        Как да ремонтирате дръжката на дръжката със собствените си ръце, вижте следващия видеоклип.

        Коментари
         автор
        Предоставена информация за справочни цели.За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

        Входно антре

        Всекидневна

        спалня