Опции за проектиране на стени от бели тухли

 Опции за проектиране на стени от бели тухли

Снежнобялите тухлени стени изглеждат хармонични в много стилистични посоки. Тези компоненти не само опресняват ситуацията, но и я правят по-оригинална. Този интересен дизайн може да се извърши с използване както на естествени, така и на изкуствени материали. Днес ще разгледаме по-отблизо дизайнерското решение и ще анализираме как изглежда в различни помещения.

Реална тухла

Бялата тухлена стена е тенденцията на последните години. Такива компоненти често могат да се видят в най-неочакваните стилистични ансамбли.Те се вписват перфектно в много среди, което ги прави по-интересни, като подчертава индивидуалността на дома като цяло.

Бялата стена, изработена от естествени тухли, изглежда особено модерна и привлекателна. Такива опции могат безопасно да бъдат приписани на класиците на жанра. Много потребители са по-лесни за използване - използвайте съществуващата тухлена стена в стаята и не завършете декорацията си с декоративни елементи. За да използва такъв детайл като декоративна бележка за интериора, ще бъде достатъчно само да се покрие с грунд и прозрачен акрилен състав.

Разбира се, ако не ви харесва прост бял цвят, можете безпроблемно да пребоядисвате такава стена на всяка друга сянка, която е подходяща за околната среда.

Често стените от бели тухли не са напълно завършени, но изглеждат груби, особено ако са стари. Не се страхувайте от такива подробности - те ще изглеждат невероятно в много стилове. Например, това може да бъде в момента невероятно популярен таванско помещение, в което просто не можете да правите без тухлени стени.

Също така, такива декоративни елементи могат да бъдат направени от облицовъчни или декоративни тухли. Такива конструкции могат да бъдат класифицирани като опростени.Основното предимство на тези опции е, че те са по-тънки и по-леки от конструкцията на пълноцветна естествена тухла с бял цвят. Освен това декоративните тухли заемат много по-малко пространство, което е особено полезно, когато става въпрос за подреждане на малка стая, където се броят всеки сантиметър. По принцип този тип тухлена зидария се поставя използвайки надеждно лепило за плочки.

Освен това се нанася специална фугираща смес, с помощта на която останалите шевове се изтриват.

В повечето случаи се третира инсталацията на декоративна зидария, като се оборудват такива помещения като спалня или хол. Трябва да се отбележи, че инсталирането на тези части е по-малко време и изисква много малко свободно време. Основното нещо е да действате възможно най-внимателно и да не бързате.

имитация

Много собственици днес отказват да инсталират естествени или декоративни тухли по стените в домовете си. Това се дължи на факта, че днес има голям брой алтернативи, които не само имат достъпна цена, но и са по-прости по отношение на инсталацията.Да ги опознаем по-добре.

Клинкер плочки

Красивите клинкерни плочки, направени под цветна или снежнобяла тухлена зидария, са много популярни сред съвременните потребители. Основното предимство на това дизайнерско решение е, че той заема минимално свободно пространство в стаята и това е много важно, ако вашият дом няма голяма площ.

Днес в специализирани магазини можете да срещнете голям брой различни клинкерни плочки с различни форми, размери и цветове. Основата в този случай е завършена съгласно принципа на стандартния керемиден материал при спазване на чисти шевове. Тези опции са идеални за кухнята, защото не се страхуват от влага и високи температури.

Текстура тапет

Атрактивни текстови тапети, имитиращи снежнобяла тухлена зидария, са много търсени. Такива продукти са толкова правдоподобни, че те не се представят веднага и много хора ги объркат с истински бели тухли. Разликата може да се види само при възможно най-близко разглеждане.

Текстуриран тапет под тухла е идеалното решение, ако обзавеждате едно малко жилище, където просто няма място за естествени или декоративни тухли. В просторните стаи тези платна също изглеждат органични.

Струва си да се отбележи, че такива видове тапети обикновено имат висок клас на устойчивост на износване и безпроблемно търпят редовно мокро почистване.

Текстуриран кит

Не по-малко популярно е имитацията на тухлена стена, създадена благодарение на смесена смесителна смес. За да организирате такава зрелищна декорация, трябва да се сдобиете с висококачествена начална шпакловка, както и подходящо лепило за плочки. Тези компоненти се смесват в съотношение 50:50.

В различни стаи

Стилната бяла тухлена стена е прекрасна декорация, която изглежда добре в различни стаи. Тя може да бъде не само хол или спалня, но и кухня или дори баня. Нека да разгледаме как изглежда този детайл в различни среди.

В хола

Залата е идеална за поставяне на бяла тухлена стена. Това важи особено за помещенията с нестандартно оформление.При такива обстоятелства, дизайнерите препоръчват да се разпредели тухлена облицовка за една от стените в стаята, което я прави акцент. Освен това, тази основа може да няма идеално равна повърхност. Могат да присъстват рафтове, ниши или вдлъбнатини. В този случай зидарията ще подчертае индивидуалността на интериора, както и нетривиалния вкус на собствениците на жилището.

Ако става въпрос за стандартна правоъгълна дневна, се препоръчва да се оборудва тухлената стена зад главния декоративен елемент в интериора. По този начин ще украсите интериора и го завършите.

По стената, украсена с бели тухли, можете спокойно да организирате зона за отдих. Ако в залата има толкова добър детайл като камина, то може безопасно да се постави близо до тухлената стена - в един тандем тези компоненти изглеждат неустоими и много богати.

В спалнята

В спалнята ще се появи забележително бяла тухлена стена. Такава подробност, въпреки леко грубото изображение, ще направи такава стая по-топла, по-удобна и приветлива за собствениците. Основното нещо е да победите бялата тухла с подходящи текстилни части - възглавници, одеало, одеяло. На снежнобял фон ще изглежда органично и други декоративни допълнения, например, разнообразие от стенописи, огледала или стенни светлини.

Много хора, които са уморени от традиционните дизайнерски решения, се обръщат към този вид декорация на спалня днес.

В кухнята

Много собственици се чудят дали бели тухлени стени са подходящи за кухнята. Отговорът е прост - разбира се, да. В тази настройка тази бележка за дизайн се прилага със следните цели.

  • Инсталиране на престилката. Не е тайна, че кухненската престилка е постоянно изложена на отрицателни външни влияния. Ето защо за подготовката му е необходимо да се изберат такива материали, които не се страхуват нито от топлина, нито от влага. Тези изисквания се изпълняват от чиста плочка, от която се получават зрелищни имитации на бели тухли.
  • Зоното пространство. В много случаи кухнята изисква компетентно зониране. За да се очертае трапезарията, можете да се обърнете към бялата тухлена стена, подчертавайки с помощта й яркото оформление на отделните декорации в интериора.
  • Инсталиране на остров или бар. Разбира се, в този случай се разбира кухня с достатъчен размер.

В коридора

Входно антре е визитната карта на всеки дом, тъй като това е първата стая, в която домакините и техните гости влизат, когато влизат в къща или апартамент. Ето защо това пространство е толкова важно да се организира правилно. Ако искате да завършите зала с бяла тухла, тя ще изглежда много по-широка и по-просторна. На фона на подобна декорация, различните стени ще изглеждат хармонично, "подправени" с живи зелени растения в малки саксии.

В различни стилове на интериора

Както бе споменато по-горе, белите тухлени стени изглеждат хармонични в много стилове. Помислете за най-успешните области, в които тези компоненти се намират особено органично.

таванско помещение

Холдингът в таванско помещение е невероятно популярен днес и се намира в много домове. Изглежда хармонично в малките и просторни жилищни пространства. Такива интериорни ансамбли се характеризират с грубо изпълнение и смесване на различни стилистични бележки. Интериорът в таванско помещение може да бъде допълнен от дървени греди, стълбове и, разбира се, тухлени стени.

Тухли в подобна обстановка може да бъде бяло или сиво, кафяво или червено - има много опции. На фона на подобен завършек (често се използват естествени камъни), често се поставят мебели, направени в класически или дори ретро-стил.

Останалите елементи могат да бъдат проектирани по най-различни начини, а именно до лампи със светещи лампи.

Държава музика

Хармонично белите тухлени стени изглеждат в селски стил. При такива обстоятелства се препоръчва да има покритие от естествени суровини. Много собственици правят по този начин къщи и селски къщи.

Интериорът в стила на страната е уютен и приветлив, ако има модерно допълнение под формата на лека тухлена зидария. Особено ефективно, това покритие изглежда в комбинация с дървени елементи, без които е трудно да си представим селски ансамбъл.

минимализъм

Днес в тенденцията такъв сдържан, но модерен стил, като минимализъм. В такива настройки обикновено доминират класически и умерени цветове, разредени с различни ярки акценти. В много случаи минималистичните интериори са украсени с тухлена зидария (могат да бъдат толкова естествени,и имитира). При избора на подходящи панели за стени за тухли или истински камъни е много важно да имате предвид това те трябва да отразяват останалите тонове в обикновения интериор.

гръндж

Посоката на граната е комбинация от няколко стила. Благодарение на стилистичната комбинация в тези настройки, можете безопасно да използвате разнообразни (и дори авангардни) подробности. В стила на гръндж, белите тухлени стени с тъмни стави и шевове изглеждат грандиозни.

Освен това, финалът може да се направи с имитация на стареене - полагането може да се носи или дори да се повреди на определени места.

Високи технологии

Високотехнологичният е модерен стил с преобладаване на задържани цветове, както и материали като пластмаса, метал и стъкло. В такъв интериор тухлените стени изглеждат бели.

Високотехнологичните мебели често не се допълват от естествена тухлена зидария. Вместо това, по-често избирайте плочките, имитиращи истински бял камък. На този фон, контрастиращите мебели в сиво или черно, разредени със стъклени или хромирани елементи изглеждат страхотно.

Резултатът е високотехнологични и прогресивни ансамбли, далеч от класическата или селска страна.

класически

Странно е, че тухла с бял цвят може да присъства и в класически интериор. Благодарение на такава декорация ще бъде възможно да се внесат в атмосферата нотки на аристокрация, характерни за замъци от далечното Средновековие.

Интересни дизайнерски идеи

Бялата тухлена стена изглежда стилна, свежа и привлекателна. Често бази с такъв завършек стават акцент и привличат най-голямо внимание.

Например, тя може да бъде светла всекидневна с бели стени и таван. В такава среда една стена може да бъде украсена с имитация на тухлена зидария или естествен бял камък. Тя трябва да виси часовници и малки картини, карикатури с черни линии. Напротив, можете да поставите мек кафяв ъгъл диван, който ще изглежда невероятно в комбинация с паркет от кафяв и жълт оттенък.

Тухла може да завърши стената с прозорец в стаята. Ако останалите стени са покрити с тапети, тогава камъкът трябва да се комбинира с тях. Например, тя може да бъде абстрактни картини с ивици от различни нюанси на лилаво.При тази настройка има място за леки мебели, лек под, живи растения и хромирани маси.

Червената тухла изглежда чудесно в комбинация с червено. Например, на такава стена можете да окачите декоративно червено / бургундско платно и да поставите пред сив диван с декоративни коралови / оранжеви нюанси. Получете ярък и модерен ансамбъл.

Как да направите зидане на гипсова мазилка, вижте по-долу.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня