Характеристики и използване на клинкер тухли за вътрешно обзавеждане

Терминът "клинкер тухла" се появи на ухото сравнително наскоро, въпреки че е използван в строителната практика повече от два века. Какъв е този материал и къде се използва? Ще го разкажем в статията.

  Свойства и спецификации

  Историческата родина на този материал се счита за Холандия. За производството на клинкер тухли вземете специална глина. След обработката става по-трудно от естествения камък. Този материал започва да се движи по целия свят от територията на Европа в края на миналия век и достига до нашата страна. Използването на клинкер е широко. Те оформят градинските пътеки на градинските парцели, изпълняват с тях вътрешните стени и др.

  За производство на продукти с различни цветове, използващи естествени багрила.които не представляват заплаха за човешкото здраве.

  Производителите на този продукт гарантират, че тази тухла ще продължи повече от десет години без загуба на експлоатационни свойства.

  В строителния пазар има няколко варианта на клинкер тухли, те се различават един от друг по вид на повърхността. Тя може да бъде гладка или груба.

  Изстрелването, през което минава тунелът от клинкер, гарантира неговата издръжливост и качество.

  Този строителен материал има следните свойства:

  • дълъг експлоатационен живот;
  • висока устойчивост на мухъл и плесен;
  • способността да издържат промените в температурата и ултравиолетовото лъчение;
  • лесно почистване и поддръжка.

  За да се ускори работата и да се намали интензивността на труда им, предприятията от строителната индустрия овладяха производството на панели от клинкер. Това ви позволява да работите с висока скорост. Панелите се отличават с относително ниска цена и висока издържливост. Следва да се отбележи, че в допълнение към очевидните предимства клинкерната тухла има някои недостатъци, по-специално сложността на производството.

  Между другото, инсталирането му изисква професионален подход и специални умения.

  Къде и как да използвате тухли от клинкер

  Използването на тухли при облицовки ви позволява да създавате оптимални микроклиматични условия в стаята.

  Clinker тухли, често използвани от дизайнерите за проектиране на помещения. С него изпълнете имитация на зидария, изработена от обикновени тухли. По-специално, тя често се използва за декорация на ъгли, камини, арки.

  Възрастните тухли позволяват на дизайнерите да реализират най-фантастичните идеи. Често се използва за очертаване на пространството в определени зони. Бялата тухла от клинкер лежеше за визуалното разширяване на пространството. Изглежда много добре във връзка с покритие от дърво или метал.

  Между другото, интериорен дизайн експерти препоръчват използването на материали от светли тонове.

  Предлага зидария за вътрешно обзавеждане

  Преди да започнете да полагате тухли от този клас на стената, трябва да направите и поставите щайга от дървени пръти или специален метален профил върху нея, да полагате инженерни съобщения и едва след това можете да започнете самата работа.

  За да го поставите на базата на приложен цимент растер или специално лепило.

  Разбира се, преди да инсталирате клетката, ще трябва да сте сигурни, че стената е равна, ако е необходимо, ще трябва да направите подготвителна ремонтна работа.

  Обхват на размера на клинкер тухли

  Продукти от този тип се произвеждат от голям брой предприятия както в нашата страна, така и извън нейните граници. Както и да е, всички производители се придържат към определени стандартни размери. Размерът на тухла може да се намери в името му.

  • NF - единичен камък с размери 250 * 120 * 65 мм.
  • Има 1.4 NF - това е един и половина камък, с параметри 250 * 120 * 88 мм.
  • В допълнение към тези проби има двоен камък 250 * 120 * 140 мм (2.1 NF).

  В допълнение към тези размери, производителите произвеждат така наречените европейски тухли, носени са NF 0.7 и NF 1.3. Съответните размери са 250 * 85 * 65 и 288 * 138 * 65 мм.

  В съответствие с изискванията на регулаторните документи клинкерната тухла трябва да бъде под формата на паралелепипед, като максималното отклонение от размера на дължината не трябва да надвишава 4 мм.

  Clinker Design Solutions

  Появата на клинкер ви дава възможност да направите оригинални дизайнерски решения в интериора на стаята.Четири стила са изключително популярни сред потребителите.

  "Loft"

  Този стил възниква през първата половина на миналия век и тогава бохемците започват да използват студия, изоставени сгради, тавани и други помещения за жилищно настаняване. Като правило, в тези жилища стените са изложени от тухли и не са обработени. Clinker тухла ви позволява да имитирате старата зидария. Този стил се характеризира с факта, че тухла изглежда на възраст.

  "Страна"

  Тази посока предполага, че стаята ще бъде украсена в стила на селска къща. В нашия век се появи стил, наречен "Етнос". Стаите са направени в традициите на различни народи. Този дизайн на стените включва използването на кафяв тон.

  "Hi-Tech"

  Такава дума се нарича авангарден стил, който може да комбинира несъвместими неща. Тази опция се характеризира с прави линии, простота и наличие на метал. Когато завършите стаята в тази посока - нанесете бетон, стъкло, метал. Основният цвят на тези стаи е бял. Съответно клинкерът също е покрит в бяло.

  "Английски стил"

  Такъв дизайн пресъздава атмосферата на добрата стара Англия от края на XIX век.При декорирането на стая в този стил се използват панели от дърво, керамични плочки, тапети и, разбира се, клинкер.

  Ако говорим за конкретни проекти, използваме този декоративен материал:

  • за декориране на камини, инсталирани в селски къщи;
  • дизайна на кухненска престилка или колони за показване, които ще бъдат инсталирани на плота;
  • декорирайки стените на спалнята или хола, така че плочките могат да бъдат в хармония с тавана покритие, изработени от съвременни материали.

  Ще научите повече за клинкер тухлите от следващия видеоклип.

  Коментари
   автор
  Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

  Входно антре

  Всекидневна

  спалня