Характеристики и размери на червени тухли облицовки

Червената тухлена облицовка има привлекателен външен вид и се различава от обикновения камък, който се използва за полагане на носещи стени. Но може да се използва не само за довършителни основи, но и за издигане на огради или вътрешна украса.

описание

Този материал е често срещан и се използва за зидария на лицето. Той е в състояние да направи сградата стилен и уникален. Единният цвят на този материал създава празничен и събран външен вид на конструкцията. Облицовъчните тухли могат да бъдат изработени от няколко типа глина и да се използват различни технологии, които влияят върху цвета и характеристиките му. Основната разлика в тази тухла от обичайното е, че тя има две работни групи.

Състав и производство

Сред най-популярните материали за изграждане на сгради може да се отбележи керамични тухли, които са направени от специални глини. При производството на сместа минава през пълнители, което ви позволява да организирате непрекъснат поток от суровини, които след това се вписват във формата. Реженето се извършва на височина, което осигурява стандартните размери на този материал.

След това заготовки падат в пещта, където те са засегнати от температурата от 1400 градуса.

Благодарение на този метод на обработка, тухлите в своя състав и свойства се доближават до естествения камък.

 • Водоустойчива.
 • Hard.
 • Силна.

За да се намали теглото на тухла за къщата, в нея се правят кухини и тази структура спомага и за подобряване на топлоизолационните свойства на материала.

Предимства и недостатъци

Предимствата могат да бъдат приписани на:

 • устойчивост на замръзване;
 • водоустойчивост;
 • ниска топлопроводимост;
 • трайност;
 • екологосъобразност.

Той също има недостатъци.

 • работата по полагане трябва да се извършва от опитни зидари;
 • материалът може да бъде повреден по време на разтоварване или транспортиране;
 • снасянето се извършва с помощта на течен състав и следователно времето на работа се определя в зависимост от времето;
 • след като върху повърхността на тухла може да изглежда сол.

Трябва да се отбележи, че тези предимства и недостатъци са характерни за повечето видове тухли и поради това е необходимо това да се вземе предвид при избора.

Видове тухли за довършителни работи

Червената облицовъчна тухла се състои от няколко вида.

 1. Клинкер. Това е същата тухла, както обикновено, но се изстрелва при температура от +1600 и съставът е близо до етапа на топене. Резултатът е устойчив и устойчив на влага материал, който издържа на ниски температури, прилепва добре към разтвора и продължава дълго време.
 2. Керамични. Обикновена тухла, която е направена от глина и впоследствие е изгорена.
 3. Хиперпресовани. Изработен от цимент с добавка на варовик. В този случай съставът не гори, но се пресова под налягане. Резултатът е материал, който не е кухо, което увеличава теглото му. Тази тухла се отличава с високата си цена, но има гладка геометрия и понякога може да имитира формата на естествен камък.

Независимо от вида, размерите на тухлите съответстват на GOST:

 • двойно (250x120x138 mm);
 • единичен (250x85x65 мм);
 • един и половина (250x120x88 мм).

В същото време дължината и другите параметри могат да варират в зависимост от това коя тухла ще бъде закупена, тъй като най-често срещаните размери са посочени по-горе. Важно е тези точки да бъдат взети под внимание при комбинирането на различни видове материали.

Фигурални керамични продукти

Тъй като тази тухла е предназначена предимно за декоративно завършване на сгради и конструкции, тя не може да бъде направена в обичайната правоъгълна геометрия, но с оригинални и изключителни параметри. Такава тухла се нарича фигура и можете да изложите различни модели от нея. Например, тя ще помогне за красиво украсяване на пространството близо до вратата или прозорците, за обработка на ъгли, корнизи или колони. Тя се различава от стандартния продукт, тъй като предната и страничните му страни са изрязани под определен ъгъл.

Ако говорим за страните от Европа, червените тухли са изработени в няколко различни размера и се различават от стандартните, които се произвеждат в нашата страна. Също така, американците, тези продукти се различават по техните размери. Следователно, при закупуване и поръчване на такива материали от чужбина, тези параметри трябва да бъдат взети под внимание.Ако стоките се правят и купуват от нас, то обикновено е с дължина 25 см, а ширината и височината са 12 и 6,5 см в стандартната версия.

Обхват на използване

Дъбовата червена тухла е предназначена за изграждане на конструкции и може да се използва за носещи стени или преградни стени. И в някои случаи се използва за облицовка. Заслужава да се отбележи, че цената на този материал е доста висока и затова рядко се използва като основен строителен материал, често използван като декоративен.

В допълнение, тя може да се използва за изграждане на огради, беседки и други структури, където е необходимо създаването на декоративна част. Основната цел на тази тухла е да се създаде привлекателен вид на къщата. За по-нататъшно изолиране на структурата от масата може да се използва хаван, различен цвят от тухли.

   Облицовъчен камък - традиционен материал за екстериора на различни сгради. Неговият естествен цвят се осигурява от материала на производството. Тя може да даде на къщата стилен външен вид. Когато се използва този строителен материал, собственикът на сградата не трябва да се грижи за фасадата, тъй като тухла не изисква специални грижи, боядисване или прилагане на допълнителни защитни конструкции.Изборът на такъв материал прави възможно да се осигури трайно и висококачествено покритие.

   Пример за дълголетие на червена тухла във видеото по-долу.

   Коментари
    автор
   Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

   Входно антре

   Всекидневна

   спалня