Твърди керамични тухли - основни характеристики

 Твърди керамични тухли - основни характеристики

Сред най-търсените зидани материали е червената единична керамична тухла с размери 250 х 120 х 65. Тя е направена от глина с добавка на други компоненти, което осигурява висока производителност на материала. Сред тях са висока плътност, устойчивост на замръзване, топлопроводимост и т.н.

Видове и класификации

Поради факта, че този продукт има определени стандартни размери и тегло, това прави възможно в подготвителния етап да се изчисли необходимото количество тухли за конструкцията на обект.Известната тежест помага да се организира въпросът за транспортирането на материала, за да се направи изборът на колата, в зависимост от неговата товароносимост. Обикновената предна тухла има стандартните размери, обикновено прави полагането на стени от нея. Може да изгражда дялове и други структури.

Тя се класифицира по тип.

 • Standard.
 • С лице.
 • Огнеупорни.

параметри

Един и половина тухли M 125 има различно тегло, което зависи от размерите на самия продукт. Всички тези характеристики се определят от GOST 530-2007 и следователно, такъв материал се произвежда в съответствие с размера.

 • Single. Използва се за конструкция на носещи стени или зидани конструкции (250x120x65).
 • Един и половина Тази сгъстена версия на M100 има висока топлопроводимост и тежи много и затова често се прави с кухини вътре, за да се намали масата. Размерът му е 250x120x8.8. Това се случва M125.
 • Двойна. Обемен тухла M200 има подобрени характеристики и има размери 250x120x13.8. Има M250.

Тъй като тухлите обикновено се произвеждат в завода според определени стандарти, при работа трябва да се спазват определени стойности. Разбира се, не винаги е възможно да се произвеждат едни и същи тухли и следователно те могат да се различават леко по тегло и размер.

В зависимост от наличието на кухини в тялото на една тухла, цената й също се различава. Например кухият материал струва по-малко от пълноценното, тъй като за производството се изискват по-малко суровини. Кухи проби се прилепват добре помежду си в зидарията, циментът попада в кухините и здраво държи блоковете. Плътността на корупционния продукт е по-висока.

тегло

Brick обикновената марка има различно тегло, което се определя в зависимост от типа. Това също регулира GOST. Камъните М 200 и М 250 и други видове могат да тежат от 3,5 до 4,3 кг. Всеки производител трябва да посочи заедно с размерите на своите продукти и тяхното тегло, както и други параметри, които опростяват избора на купувача.

Плътност на тухли

Има определени причини, които оказват влияние върху плътността на продукта, независимо от неговата степен. Има няколко от тях.

 • Влажност. Основният обем водни тухли се увеличава само при полагането на пробата. В бъдеще този параметър може да варира в зависимост от условията, както и от мястото на използване на материала. Ако камъкът не може да задържи влагата сам по себе си, това означава, че той преминава през въздуха и следователно продукт, който абсорбира влага обикновено се използва за подреждане на мазета, мазета и канализация.
 • Пукнатини. Естествените свойства на суровините са крекинг при сушене, но с използването на полимерни състави днес е възможно да се постигне подобрение в плътността на тухлите.
 • Разнообразна глина. От мястото на поява на суровини със същия обем може да има различно тегло, което се отразява в плътността.
 • Червените тухли могат да варират по тегло и размер., той е добър строителен материал, от който е възможно не само да се издигат сгради, но и да се използват за камина или за друга цел. Теглото и размерите на продукта се избират според мястото на употреба. Стандартното производство и параметрите на този материал позволяват да се определи първоначално натоварването на фундамента, което той ще осигури, да опрости начина на транспортирането му до обекта.

Приложения и ползи

Днес, различни производители правят широка гама от керамични тухли, които могат да бъдат използвани за различни цели:

 • в изграждането на преградни стени;
 • за облицовка;
 • полагане на основи и други.

Ако говорим за предимствата на този материал, трябва да се отбележи, че керамичните тухли се използват по-често, отколкото други видове строителни камъни.

Той има много предимства.

 • Тя е издръжлива и трайна.
 • Екологично чист, студоустойчив, огнеупорен материал.

Този продукт не абсорбира влагата и може да осигури добра звукоизолация, той е безвреден за хората и околната среда, а също е евтин.

Съпротивление срещу замръзване

Този индикатор е важен при избора на материал и определя колко пъти тухлата е в състояние да издържа на размразяване / замръзване. Съпротивлението на замръзване е означено с буквата F, а класа се определя след изпитване в лабораторни условия.

В съответствие с DSTU B V. 2.7-61-97, камъкът, който ще се използва за облицовка, трябва да има степен не по-ниска от F 25 и затова си струва да се обърне внимание на този фактор при избора. Разбира се, важно е също така степента на съпротивление при замръзване да бъде малко по-висока, но това ще повлияе на цената на продукта.

Топлопроводимост

Този параметър говори за ефективността на топлоизолационната тухла в стаята. Топлопроводимостта се осигурява от структурата на продукта и наличието на кухини в тялото. Тези показатели са важни, които трябва да се имат предвид при издигането на носещи външни стени, за да се определи далиизолация. Наличието на кухини в тялото на една тухла дава възможност за намаляване на загубите на топлина и намаляване на слоя допълнителна изолация.

плътност

Това е основната характеристика, която се взема предвид при избора на тухли и влияе върху нейното тегло и сила. Тухла без кухини обикновено се използва за изграждане на носещи стени, а продукти с празнини се използват за изграждане на преградни стени и други работи.

Обикновено гъстотата се отчита от строителните фирми, които изграждат големи конструкции. Този показател се взема предвид при транспортиране на продуктите, тъй като теглото на една тухла зависи и от плътността.

минуси

Въпреки всички положителни качества на керамичните тухли, то има и някои недостатъци, които трябва да се имат предвид при покупката. Основният недостатък е, че този продукт не може да се използва за довършителни работи или за облицоване на основите, тъй като няма красив външен вид, поради което при използването на такъв материал е необходимо допълнително да ги гипснем или да ги обработим с други декоративни композиции.

Въпреки тези недостатъци, керамичните тухли са широко разпространени и популярни, тъй като могат да издържат на доста големи товари.Тя няма да загуби своите характеристики и параметри през целия период на използване и ако е необходимо, лесно може да бъде демонтирана и транспортирана на друго място за изграждане на други обекти.

Както можете да видите, този материал има някои предимства и недостатъци, които трябва да бъдат взети предвид при избора. Препоръчително е да работите с него в присъствието на опит в полагане, тъй като работата не може да оправдае надеждите с грешен подход. Много е важно за изграждането на различни структури да се потърси помощта на специалисти, които не само помагат да се оформят стените, но и да се направят всички необходими изчисления, така че структурата да може да издържи дълго време.

Как да избера подходящата тухла за строеж, вижте следващия видеоклип.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня