Тухла тренировка: как да избера и да използвате?

 Тухла тренировка: как да избера и да използвате?

Когато човек е изправен пред необходимостта да вземе сонда в ръка, той осъзнава, че трудно и прашна работа го очаква. И ако трябва да работите със стена, особено тухлена стена, първо трябва да изберете правилното свредло за тухла, за да не повредите инструмента по време на ремонта и успешно да пробиете стената от тухли.

Подготовка на инвентара

За да пробиете тухлена стена, се нуждаете от тренировка с чук. Ако сондажът не е натиснат, това ще отнеме много време за трениране; тренировката ще стане много гореща и в резултат на това нейният живот ще бъде значително намален.Такъв инструмент трябва да има висока мощност и голям брой обороти в минута. Зависи от тях колко лесно и бързо ще бъде възможно да се пробие дупка в стената. Повече от 2000 оборота в минута се считат за приемлива стойност и колкото по-голям е броят, толкова по-добре ще се отрази скоростта на сондиране.

Преди да закупите тренировка, трябва да се уверите, че такава бормашина има самозатягащо се челюст и функцията за превъртане на свредлото назад. Такъв патронник автоматично ще захване сондата, без да е необходим клемен ключ, който най-често се закрепва с бормашина.

Подготовка за пробиване на тухлена стена

Преди да започнете работа и започнете да пробивате стената, трябва да сте сигурни, че стените нямат препятствия под формата на електрически кабели или водопроводи. Металдетектор може да ви помогне в това: при насочване на устройството към стената, можете да откриете препятствие във времето и по този начин да определите безопасна точка за пробиване.

За да пробиете правилно всяка тухлена стена, първата стъпка е маркирана на стената. За маркировка се използва инструмент като ударник, който е стоманено заострен пръстен.Центърът удар на куха малка дупка в стената, давайки възможност за фиксиране на свредлото в равна позиция.

Процесът на сондиране на тухлена стена

За висококачествено пробиване се изисква мощен удар, но ако няма такъв, можете да го направите с обикновена тренировка. За да пробиете тухлена стена не изисква специални знания, обаче, изключителната грижа и спазването на някои препоръки ще ви помогнат да избегнете проблеми при работа с инструмента. Пробивната машина трябва да се държи строго прави, в противен случай има вероятност да се счупи свредлото върху тухла и да се остави неравномерно изкривяване в стената. Когато тренировката е включена, е важно да носите предпазни очила, които ще предотвратят появата на прах и фрагменти от тухли в очите. Също така, при пробиване е необходимо да натискате сондажно гладко и без резки усилия, осигурявайки равномерно натоварване на повърхността.

Пробиването изисква консумация на големи количества енергия. При високи скорости има огромна сила на триене, която загрява силно сондажа, така че трябва да се охлажда възможно най-често със студена вода. Често, когато се пробивате, можете да се препънете по изгорялата тухла, което няма да бъде лесно да се тренира.За да разберете кога се е появила такава тухла, трябва да погледнете цвета на нейния прах, обикновено е черен.

За да успеете да пробиете дупка в стената, покрита с изгоряла тухла, трябва да поставите тренировката с ниска скорост и да включите функцията за барабан. Необходимо е да натискате инструмента по-усилено, но да контролирате нагряването на свредлото, без да го прегрявате. Горещата бормашина бързо износва режещи ръбове, затова е най-добре да приложите диамантното покритие тук, което ще ви позволи по-добре да захванете повърхността, като спестите време и свое собствено време.

Случва се, че дупка в тухлена стена трябва да бъде направена със значителен диаметър. Този диаметър може да служи като изпускателен отвор. За такава процедура е малко вероятно конвенционална тренировка да пробие дупка с голям диаметър, затова е необходима мощна тренировка и корона, съдържаща диамантно покритие.

Първо трябва да маркирате диаметъра на стената и да очертаете кръг върху маркираната част на стената. Ако например тръба с диаметър 100 mm, тогава отворът за свредлото трябва да бъде разположен най-малко 120 mm, за да се запази резервът, в случай на наклон на свредлото в другата посока.След това цифрата трябва да се отбележи точки за пробиване с разстояние на всеки няколко сантиметра. След това трябва да изберете подходящата дебелина на свредлото, така че да преминава напълно тухлената стена.

На етапа на сондиране трябва да пробиете маркираните точки. Сондата трябва да мине през стената, останала от другата страна на стената. Прахът след това ще бъде много, затова се препоръчва да се покрият чужди предмети с кърпа и да се постави защита, за да се избегне обилния прах. След като приключите, трябва да получите голям брой пробити точки в кръг.

След пробиване, използвайки лопатата за удар, трябва да изхвърлите допълнителни парчета тухла. Операцията се извършва само в режим "ритъм", а тренировката върху тухла не е необходима тук. Когато е възможно да се изкопаят ненужни тухли, като са ходили инструмента няколко пъти, тогава само ще бъде възможно да се направи широка дупка в стената.

Избор на правилните винтове за пробиване

Самонарязващите се винтове се наричат ​​скрепителни елементи под формата на пръчка с винтова резба, заострен край и глава. Конецът държи сърцевината на винта в стената, като по този начин се осигурява фиксиране и скованост. С класификацията винтовете за самонаточване се разделят на следните видове.

 • Универсална, подходяща за всякакъв монтаж - най-често срещаната.
 • Самонарезните винтове укрепват металните листове без дюбела. Пробиването е задължително, преди да завиете винта.
 • Самонарезни винтове без дюбели за фиксиране на мек метал и дърво, пластмаса.
 • Винтове за коледно дърво, които могат да подсилят бетонна или тухлена стена, която върви заедно с дюбелите, като блокира вътре.
 • Болтове - винтове без дюбели, са необходими за подсилване на тухлена стена или стена от бетон.

  За да изберете правилните винтове за пробиване, е важно да се обмисли от кой метал или сплав те са направени. Сферата на приложение на тези продукти зависи от материала на производство.

  • Неръждаема стомана. Огромен плюс е защитата от влага. Наличието на метали като хром и никел не позволява такива винтове да ръждясват.
  • Въглеродна стомана. В сравнение с предишния тип този метал не е защитена от влага, а е по-трайна.
  • Месингови винтове за пробиване - Това е сравнително скъп, но висококачествен материал. Можете да работите с тях както в солена, така и в кисела среда.Месингът е устойчив на корозия, но тази сплав е мека и деформирана под голямо натоварване.

   Ако изберете самопробивни винтове за пробиване в бетон с дюбел, трябва да вземете предвид, че грундът е бил задвижван там предварително и самият винт вече е завинтен в него. Механизмът е направен по такъв начин, че острите краища на праймера да се залепват в стената, когато винтът е завинтен в отвора, разширявайки зоната на крепежния елемент за по-трайно закрепване.

   Тази монтажна система, където пластмасовата втулка разширява площта за монтаж, се използва в следните случаи:

   • увеличено натоварване на винтовете;
   • по-твърдо фиксиране за клетъчен бетон;
   • необходимостта от премахване на вибрациите, за да се предотврати въртенето на винтовете.

   Ако имате нужда от укрепване на конструкцията във фасада, можете да използвате висококачествени фасадни дюбели MBR-X, които вървят заедно с винта. Такива крепежни елементи могат да бъдат завинтени в тухлена стена и са подходящи както за корпусни, така и за кухи тухли.

   При отсъствието на дюбел, за винтовете също трябва да пробиете малка дупка, също е по-добре да се изчисли дължината на проходимия винт предварително. В противен случай винтът или няма да достигне желаната дълбочина, или ще бъде погребан в стената.Сглобяването може само да повреди крехката дупка в бетона.

   Съществуват и така наречените турбосурпури. Предимството на този винт е променлива резба, имаща вдлъбнатини. Забелязва се добра адхезия към бетонната стена. Такива самонарезни винтове могат да бъдат завинтени с конвенционална тренировка, те не изискват прекомерно усилие. Turboshurup е приложим за клетъчни и кухи бетонни блокове.

   Цветът на винтовете също е важен. По отношение на цвета, винтовете за самонаточване са както следва.

   • Сребро - такива винтове са подходящи за всички климатични условия. Предотвратете появата на корозия. Подходящ за работа както на закрито, така и на открито.
   • Жълто - покрито със защитно цинково покритие с добавка на мед. Нанасяйте само за вътрешна работа.
   • Черно - съдържа оксиден филм. Такива винтове не са подходящи в помещения с висок процент влажност, например в бани и оранжерии е нежелателно да се използват такива крепежни елементи.

    При затягане на винтовете с конвенционална тренировка е важно да изберете тренировка, като се вземат предвид следните препоръки:

    • тренировката трябва да е с няколко милиметра по-малка от винта;
    • когато използвате инструмент за пилене, е по-добре да получите тренировка,има вдлъбнатини в затягащата част на свредлото;
    • когато сондирате, можете да използвате универсална тренировка за тухла.

    В заключение, трябва да се отбележи, че е лесно да се пробие една тухлена стена. Основното нещо е да се придържате към посочените препоръки и да изберете правилния инвентар за тази работа.

    Ще научите повече за конкретните тренировки от видеоклипа.

    Коментари
     автор
    Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

    Входно антре

    Всекидневна

    спалня