Дизайн кухня-всекидневна размер от 19 квадратни метра. m

 Дизайн кухня-всекидневна размер от 19 квадратни метра. m

В условията на малки апартаменти със стандартно планиране е трудно да се оборудва удобно място за готвене и семейни вечери. В този случай, реконструкцията е спасителна с разрушаването на стените между двете стаи. С премахването на стената и комбиниране на пространството с обща концепция за стил, можете да получите удобна просторна кухня-хол. Има достатъчно място за съвременни кухненски уреди и за пълноценен отдих.

препланиране

Не е лесно да се извърши кардинална реконструкция, е необходимо да се подготвят документи, да се проектират, да се координират в ОТИ, да се получи разрешение за разрушаване на стените и извършване на ремонти. Преди да започнете ремонтите, е важно да изготвите план за бъдещите помещения и да мислите чрез всяко малко нещо, така че по-късно да не трябва да харчите пари и да поправите грешки. Планът веднага означава точки от първостепенно значение.

 • Осветление. Необходимо е да се провери експлоатационната способност на окабеляването, да се идентифицират нови точки на електричество. Ако апартаментът е стара сграда, ще трябва да смените напълно кабелите, в противен случай електрическата мрежа може да не е в състояние да издържа на напрежението на модерните електрически уреди.
 • Вентилация. Ако по-рано малката кухня беше отделена от хола от вратата, зад която се натрупаха миризми, сега пространството ще бъде обичайно. Няма начин да направите обичайната качулка над печката или отворения прозорец. Миризмите за готвене са много приятни, когато са свежи, но те са склонни да бъдат абсорбирани в мека мебел и килими. Този проблем се решава чрез инсталиране на принудителна вентилация в кухненската зона.
 • Зониране. Преди започване на ремонта трябва да се планират монументални конструкции. Това може да са многостепенни гипсови тавани.
 • Промяна на геометричното пространство. Например, трансформацията на правоъгълна стая в полусферични заоблени ъгли.
 • Подиуми да се очертае зона за отдих или кухня.
 • Преобръщане на част от стената в арки или бар брояч.
 • Кутия за скрито разположение водопроводни и вентилационни тръби.

функционалност

Паралелно с изготвянето на плана, целта на функционалните зони се определя. В крайна сметка оформлението ще зависи от кои елементи трябва да се подчертае. Ако пространственото кухненско пространство е приоритет, то под него се разпределя по-голямата част от стаята. Размяната на кухнята и стаята е прекалено скъпо, тъй като водопроводът вече е направен, а потребителите на газовото оборудване на потребителите на газовото оборудване също са го завързали.

За да увеличите максимално кухнята, ще трябва да премахнете изцяло стената, като "залавите" част от съседната стая. В този случай трапезарията може да бъде подчертана с подиум за масата и столовете, или разделена с диван, с леки прегради. Във версията на "студиото", където кухнята играе само поддържаща роля, е допустимо да се остави част от стената, превръщайки я в красива арка или някакъв бар брояч.

На Съвета. Ако инсталирате широка маса върху част от стената във формата на импровизирана багажник, ще получите удобна маса за хранене. Това няма да отнеме допълнително място и ще бъде удобно както от кухнята за сервиране на съдове, така и от хола.В този случай тя може напълно да бъде оставена под мекия ъгъл и зона за релаксация.

Стил решения

Хармоничният дизайн на кухненския хол включва плавен преход от зона към зона, без рязка промяна на цветовете и текстурите. Решението за избор на стил ще помогне за същата функционалност.

 • За желаното кухненско пространство е желателно да се съсредоточи върху удобството на готвене и съхранение на съдове и продукти. Ненужните части и декорации бързо ще се замърсят, ще изискват допълнително време за почистване. Ето защо най-близкото нещо за съвременната кухня е стила на минимализма и онези посоки, които могат успешно да се комбинират с него. Например, хай-тек, таванско помещение, японски класицизъм.
 • В случай на акцент върху всекидневната, стила е избран, като се има предвид удобството на приемането на гостите, вечерната релаксация, гледането на филми в семейството. Тя може да бъде уважаван класически, шик хижа или лека средиземноморска страна.

За да не се бъркате при избора, е по-добре да се запознаете предварително с нюансите на стиловете и възможността за комбинациите им. По-лесно е да изберете посоката на стила с визуална сметка за площ от 19 квадратни метра. метра, местоположението на кардиналните точки на прозоречните отвори и техните предпочитания.

Поставяне на мебели

Независимо от кадрите, предназначени за кухнята, Разположението на кухненския модул може да има няколко конфигурации.

 • За квадратна кухня, подреждането на буквата G или на ъгъла ще бъде удобно. Това включва поставянето на мебели в една част на стаята, оформяйки функционален триъгълник - печка, мивка, хладилник. Кухненският площад може да бъде отделен от останалата част от светлата декоративна преграда, екран, стелажи или поставка.
 • Правоъгълната удължена стая успешно побира кухненски комплект с буквата P или паралелно. В този случай кухненските шкафове и работните повърхности са разположени по три стени - тесни и два паралелни дълги. При завършването на слушалката визуално ще се посочи преходът към друга зона. Освен това, кухнята може да бъде подчертана с подиум, т.е. кухнята ще бъде по-висока от останалата част от пространството по отношение на нивото на пода.
 • Трапезарията или зоната за отдих е оборудвана според всички правила на нормална всекидневна и зависи от предпочитанията на собствениците. Тук можете да имате удобни мека мебел - диван и фотьойли, маса за чай, видео оборудване. Или просторна трапезарна маса за семейство и гости, стелажи за услуги, минибар.
 • Ако кухня-хол е планирано в по-голяма степен като стая за готвене кулинарияшедьоври, трапезарията прави по-малко, дава пространство за кухненски уреди и шкафове за ястия. В този случай холът може да бъде ограничен до ъглов диван, маса и окачен панел на телевизора.

украса

Декорацията на стаята и цветовата схема ще зависи до голяма степен от избраната посока на стила. Модерните стилове са доминирани от материали от стъкло и пластмаса, както и от класически до дървени и екологични текстури. Цветовата палитра е неограничена и оставя широко поле за въображение. Основното нещо е внимателно да се комбинират цветовете, за да не се наруши хармонията на интериора. Ето някои препоръки за декорирането на кухнята-дневна 19 кв.м. м.

 • Желателно е помещението да се поддържа в една цветна скала. Разделянето в зони става чрез увеличаване или намаляване на интензивността на основния цвят в една от зоните. Така че, от кухнята до хола може да има плавен преход от бежово към кафене.
 • Монохромна стая със същите ярки акценти, но различна текстура в кухнята и всекидневната изглежда стилна. Например, завесите на диванчето и шоколадовата масичка за кафе ще се хармонизират с кухненските щори и апартамент от същия цвят.Черно-бял шах ще бъде продължение на зоната за отдих с елементи от "зебра".
 • За очертаване на зоните е идеална комбинация от довършителни материали. Подът в кухнята може да бъде облицован с плочки, а в хола - ламинат. Това не само визуално разделя пространството, но също така става практическо допълнение - удобно е да се измие подова настилка от теракота в кухнята, а неплъзгащият "топъл" под е по-удобен за всекидневната.
 • Специална роля в декорирането на многофункционалното пространство играят декорацията на стените. В кухнята е желателно да се използват миещи се повърхности, изработени от керемиди или пластмаса. В хола ще се правят елегантни дървени панели или декоративна мазилка.
 • На площ от 19 квадратни метра. метровете не могат да се извършват без висококачествено осветление. Основните светлинни източници (полилеи) се намират в центъра на всяка зона. Освен това в периметъра на кухнята се монтират вградени прожектори, а в дневната се монтират стенни секции.

Общ преглед на кухнята - дневна с големина 19 квадратни метра. вижте следващия видеоклип.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня