Интериорен дизайн на кухненски интериор в класически стил

 Интериорен дизайн на кухненски интериор в класически стил

Комбинираната кухня-хол в класически стил е съчетание от две модни тенденции: дизайн в европейски стил и уютно място за приятелски срещи с най-близките хора.

Специални характеристики

Комбинираната кухня-хол отразява ярко идеята на собственика на апартамента за комфорт и функционалност. Това се отразява във всеки детайл: подборът на текстурата на тапетите, мебелите, дизайна на тавана и пода. Дизайнът на стаята в стила на класика включва използването на скъпи довършителни материали и аксесоари. В случай на финансови затруднения можете да изберете имитации, но те трябва да бъдат с високо качество.

Днес дизайнът на кухненския хол в стила на класицизма или неокласицизма е не само многото аристократични семейства и кремът на обществото, но и тезикойто не обича да експериментира с цвят или модерни довършителни материали в дизайна на стаята, като е консервативен. Класическият стил е винаги уместен и желанието да се създаде дом според неговите канони е присъщо на много хора.

Съществуват известен брой правила, които трябва да се спазват при проектирането на стая в класически стил:

 • изобилие от свободно пространство и дневна светлина;
 • прости геометрични форми;
 • естествени материали (бук, орех, палисар, дъб) и нюанси;
 • симетрия в цялостното решение за проектиране;
 • хармонично съчетание на всички елементи.

Неспазването на горните критерии може да доведе до липса на желания резултат. За класиците, които също се характеризират с различни декоративни модели. Комбиниран кухненски дневен тракт, можете да използвате цветни акценти, благодарение на осветление или функционални и декоративни аксесоари. За да се съчетаят и двете помещения, е достатъчно да се добави ехографски модел в дизайна на стените в кухнята и хола. Например, текстурата на стената, покриваща в зала, може да се припокрие с дървените шарки върху кухненския комплект.

украса

Към кухнята - хол В класическия дизайн се оказа точно както е предназначено от вас, трябва:

 • да имате проект, проектиран с най-малка подробност;
 • използвайте скъпи и висококачествени материали в декорация;
 • изберете подходящите аксесоари.

Класически декорираните стаи се отличават с лекота и пълнота на светлината. За да се постигне това, експертите препоръчват избора на светли цветове. Но не трябва да давате предпочитания на бялата сянка, тъй като този цвят може да направи стаята да изглежда като болнично отделение. Бялото може да се разрежда с бежов тон, маслини, коняк или сянка "под шампанското".

Ако наистина искате да купите бял апартамент в кухнята и снежнобяла трапезна маса в хола, а след това за фон трябва да изберете деликатен зелен цвят, който ще даде дълбочина на помещението. По-подходящи цветове за фон в класически стил: крем, небесно синьо, меко розово, перлено (но не сиво).

За декорация на стени е по-добре да изберете мазилка, тапет, стилизирана като мазилка или с благородна шарка: тя може да бъде лента, цветя или декоративна украса. Моделът в кухнята и в хола може да е същият, а цветовата схема може да се различава с няколко тона. В работната зона тапетът може да бъде монофоничен, а в хола - с шаблон.Основното е, че стените изглеждат елегантни и не претоварват общата атмосфера на стаята.

Престилката в кухнята трябва да бъде направена в общия цвят на решението. Що се отнася до подовата настилка, вместо на класическите класически настилки експерти предполагат използването на естествен камък или неговата имитация. Подът от мрамор в комбинация с измазаните стени и решението за светло цвят ще изглежда много ефективно. Таванът е по-добре да се втвърди. Простри тавани, които са в невероятно търсене, ще бъдат неподходящи в класически стил. За да дадете тавана, покриващ характеристиките на лукса, можете да използвате циментова замазка или фриз в дизайна му.

Просторната стая изисква по-внимателен дизайн. При проектирането на такива помещения можете да инсталирате антични колони, камини, арки и да подреждате пода с паркет или ламинат, стилизиран по този начин. Мебелите могат да бъдат изработени от масивен масив, или от този материал можете да избирате само фасадите на шкафовете и вътрешния пълнеж (рафтове, прегради) - от по-рентабилни материали.

При подреждането на мебели основното е да се поддържа структурна симетрия и обща хармония в стаята.Централният елемент в състава е задължително необходим, от който вече ще бъде определено по-нататъшното подреждане на всички обекти. В комбинираната кухня-хол - това е печката.

За да се осигури кухня с хол с добро осветление, е необходимо светлината да идва от няколко източника. Първият е големите прозорци, а вторият е осветлението на работната площ, вградено в кухненския шарнирен шкаф или в качулката. Такова зоново осветление е добро, защото изпълнявайки своята функция, те не привличат много внимание. Светлият център на стаята трябва да бъде полилей, разположен точно в средата на помещението, или два полилея, монтирани на същото разстояние от центъра от различни страни. Добър вариант биха били полилеите от рожкови, тъй като те са инсталирали няколко крушки едновременно.

Като допълнителен източник на светлина за всекидневната в кухнята, свещите, лампата за маса или подовите осветителни тела са добре пригодени. По-добре е всички тези устройства да бъдат в същия стил. Лампите трябва да осветяват стаята добре, но да не фокусират вниманието си върху себе си.

Допълнителни архитектурни елементи

Колони често се използват в комбинирания кухненски хол, за да се отдели работната площ от мястото за сядане.

Колоните се използват в различни типове:

 • Дорийската колона не е снабдена със самостоятелна основа, а върха й е с минимум декор;
 • Йоновата колона е независим архитектурен елемент и два елемента с форма на спирала украсяват столиците;
 • Коринтската колона е подобна на предишната версия, но е богато украсена с растителни мотиви под формата на листа от папрат и грозде.

Реални колони във вътрешността на кухнята-хол - рядкост. Като правило, такива архитектурни компоненти имитират, издигат релеф, като използват стенен панел. По същия начин те изграждат арки, които са необходими за зонирането на пространството. Колоните могат да украсят плота или зоната около камината.

Друг архитектурен елемент на класическия стил е порталът. Ще бъде подходящо при подреждането на камината, пространството за телевизор, работната площ в кухнята, границата между кухнята и хола. Но трябва да се има предвид, че такъв декоративен детайл ще изисква много свободно пространство, така че трябва да го оборудвате в просторни стаи.Ако добавите колони към портала, стаята ще изглежда по-тържествено.

аксесоари

Завесите в комбинираното кухненско помещение трябва да бъдат изработени от дебел плат, съчетан в тон с обзавеждането на стаята. Портиерите могат да бъдат украсени с лъкове или пискюли. Можете да избирате завеси от по-лека тъкан. Но те трябва да са светли нюанси (бяло, кремаво) и дълги (на пода). Ева може да бъде избран метал с ефект на стари и оригинални съвети или издълбани дървени.

Можете да украсите кухненската всекидневна с вази с цветя или ярки плодове. В секретаря трябва да поставите красива порцеланова служба, за предпочитане стара, така че тя да е на публичен дисплей. Фигури от порцелан или керамика, както и бронзови свещници ще хармонизират добре с околния интериор. Стените на кухнята и всекидневната могат да бъдат украсени с класически рисунки, портрети, пейзажи или неподвижност.

препоръки

Класическият стил може да се комбинира с други стилове. Това може да се прояви в цветен микс, разпръснат с индивидуални детайли на чужд стил.Класически украсена стая може да бъде луксозна, но не трябва да се показва за шоу. Елегантност и изтънченост - това са приоритетите в дизайна на класически комбиниран кухненски хол. Неразделна характеристика на стила са издълбани детайли. Тя може да бъде бронз, позлата, мазилка или имитация близо до естествени материали.

Не можете да използвате в декорацията на ярки цветове, прекалено остри геометрични решения и екстравагантни картини. Черният цвят може да присъства в стаята, но е много ограничен: в декорацията на кухненската престилка, пода или външния вид на кухненските уреди. Но в стремежа към красив интериор е важно да не прекалявате с детайлите. За това трябва да се консултирате с експерти.

Маса за кухня-хол е по-добре да изберете кръг или овал. Използването на квадратни или правоъгълни мебели не е забранено, но ще изглежда много грубо в елегантен и благороден интериор. Ако краищата на масата не са остри, но завършени, с успешно решение за проектиране, такава мебел може да бъде инсталирана в класически декориран кухненски хол.Други предмети в трапезарията също трябва да имат меки линии: столовете имат заоблени гръбчета и извити крака, а на фасадите на шкафовете има заоблени корнизи.

Красивите капаци ще изглеждат декоративни, покриващи модела и сянката с другите текстилни елементи на стаята. Калъпите могат да бъдат зашити от техния кадифен материал, органичен памук или коприна.

Трапезарията е по-добре да се разпределят, като се използва подиум или сложна структура на тавана. Тези декоративни надстройки могат да се припокриват с формата на масата. Шкафовете за шкафове и стени трябва да имат стъклени вложки. Монофоничните (перфектни, прозрачни, бронзови, златни) или цветни витражи изглеждат оригинални.

Дизайн на кухненски интериор в следващия видеоклип.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня