Етапи на обновяване на кухнята-хол

Ремонтът на кухнята, който е най-технологичната част на апартамента, е труден и ако се съчетае и с хола, ситуацията изисква специален подход. В този случай цената на грешката се увеличава само. Трябва да действаме бавно, като ясно разбираме правилния алгоритъм.

Специални характеристики

Комбинираната кухня-хол трябва да изглежда като цялостен ансамбъл. Изобилието на малки подробности за такова голямо пространство често води до грешки, защото много хора забравят за практичност и съществуващи реалности. Резултатът е екстравагантен, но непрактичен ремонт на кухнята, свързана с коридора.

Най-честите грешки:

  • пунктове, твърде малки за технологиите;
  • няма отделено място за оборудване;
  • материалите не съвпадат помежду си в различни зони на съвместните помещения.

Първият етап от ремонта трябва да бъде подробен план.Погледнете истинските снимки, покажете идеите си в оформлението и ги покажете на приятелите си в търсене на нови идеи. Не бързайте с изпълнението на плана, а по-скоро се доверете на професионалния дизайнер, който, виждайки недостатъците, ще изясни как могат да се реализират определени моменти и да ги коригирате.

Помислете за всичко: маркирайте оформлението и разделянето на зоните на диаграмата, вижте дали желаното оборудване ще се побере в стаята. При наличието на тясна стая с нестандартни размери, изберете тези модели, които ви подхождат според характеристиките и се вписват в проекта по отношение на размерите. Изчислете всички разходи и започнете да извършвате ремонт само ако разполагате с необходимите средства, за да го завършите.

В някои случаи, дори канализацията и водоснабдяването, прозорците и електрическата инсталация ще трябва да бъдат заменени. В този случай стаята трябва да получи "нула" изглед.

Ако подмяна на прозорец е включена в плановете ви, трябва да започнете с него: ще има много прах, а стената ще се деформира. За да защитите нов стъклен агрегат за по-нататъшна работа, може да бъде обикновена пластмасова обвивка.

Вторият важен момент е окабеляването и контактите. Ако планът е изготвен правилно и достатъчно подробно,собственикът трябва предварително да знае къде и в какви количества ще стои оборудването и ще има много в кухненския хол: също са необходими хладилник, микровълнова фурна с абсорбатор и телевизор, стерео или лампа, характерни за дневната. Понякога се случва, че заради забравения миксер трябва да купите удължителен кабел, който разваля външния вид на стаята.

Между другото, сега е по-добре да замените всички стари кабели с нови, защото в хода на ремонта често се купува ново, по-мощно оборудване, а подмяната на изгорелите кабели изисква счупване на стени.

По аналогия, направете с канализация и водоснабдяване: те също са по-добре да се заменят, за да се избегнат възможни течове и повреда на скъпи ремонти. Особено внимание трябва да се обърне на тръбите отгоре: ако свързването на новите и стари тръби остане във вашия апартамент, опасността от пробив все още остава.

Между другото, подмяната на тръбите дава малко пространство за малка реконструкция: например, мивката може обикновено да бъде преместена на половин метър от първоначалното място.

Подравняването на етажа отнема много време, защото една задълбочена замяна включва наличието на нова циментова замазка, която изсъхва от дълго време - в резултат на това този етап ще отнеме поне една седмица.Освен това днес все по-популярно решение е да се инсталира "топъл под" (включително под керамични плочки), но след това ремонтът ще бъде отложен за няколко седмици.

Преди да завършите, повърхността на стените също трябва да бъде изравнена. Работата по подготовката на тавана зависи от вида на инсталацията.

В резултат на това на този етап трябва да имате кухня-хол с комуникации и прозорци, готови за декорация - с подравнени повърхности.

Таван и стени

В процеса на довършване на кухнята, дневната трябва да помни важно правило: цялата довършителна работа се извършва по схемата отгоре надолу, така че по-късните етапи на ремонта да не развалят това, което вече е направено. Те обикновено започват от тавана, въпреки че може да се направи изключение за модели на напрежение: стените могат да бъдат завършени по-рано.

Въпреки това, почти винаги си струва да се започне с изравняване на повърхностите, тъй като дори и опънатият таван няма да премахне напълно видимата кривина, ако докосне геометрията на ъглите.

Като таванно покритие, освен горепосочените опции, тапет или дори боя е подходящ., както и някои други материали, но е важно да се помни, че те трябва да бъдат незапалими: в кухнята огънят не е рядко явление и може да се разпространи много бързо през комбинирана стая.

Между другото, зонирането на всекидневната в кухнята често се извършва точно поради многопластовия таван, но подобно проектиране трябва да се обмисли предварително.

При стените ситуацията е подобна. Кухнята и всекидневната понякога са зонирани с помощта на преграда или извита стена от гипсокартон, която украсява интериора. Сред възможностите за довършителни работи изборът е много широк: популярните са тапетите, стенните панели от различни материали и керамичните плочки.

Трудността се крие във факта, че ако таванът все още може да бъде същият, тогава декорацията на стената трябва да е различна. Причината е проста: част от кухнята изисква устойчивост не само на въздействието на огъня, но и на взаимодействието с влагата. Такива материали обикновено са по-скъпи и не са подходящи за приемане на гости и семейни почивки.

Ако се купи кухненски комплект без специален панел като престилка, част от стената в близост до работната площ трябва да бъде завършена със специален топлоустойчив материал, например плочки.

Задачата на дизайнера в този случай е, че такова (или всяко друго) вмъкване на чуждестранни материали не само не изглежда чуждо, а може би се оказва приятно ненатрапчив акцент.

Подово покритие

Ремонт на пода - последният етап от довършителните работи, защото декорацията на стените може да доведе до повреда. Изискванията за подови настилки в хола и кухнята са напълно различни, поради което в една комбинирана стая често се използват две различни покрития - в същото време разделянето в зони става очевидно.

В дневната част единственото изискване е условното уют на материала., но в кухненската зона е желателно да се използват незапалими и влагоустойчиви материали, неутрални за детергенти и устойчиви на абразия. Най-често се избират линолеум, керамични плочки, порцеланови камъни или специален влагоустойчив ламинат - всеки материал има своите предимства и недостатъци.

След като завършите подовата инсталация, основата се монтира само след като се монтират вратите. За да не се повреди вратата, инсталирането се извършва само след приключване на завършването. Възможни малки щети на съседния под и стените обикновено са покрити с плячка и прагова конструкция. След монтирането на табла, ремонтът на мебели и оборудване може да се счита за завършен.

Прегледайте кухненския хол, вижте следващия видеоклип.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня