Форми и дизайн на кухните в комбинация с хола

Днес кухнята, комбинирана с хола, е отлично решение за интериорен дизайн не само за студийни апартаменти за отделни млади хора, които са решили да започнат самостоятелен възрастен живот, но и за големи семейства, които се нуждаят от допълнителни квадратни метри. Също така комбинирането на кухнята и хола е много важно за селските къщи.

Сред очевидните предимства на такова решение е несъмнено увеличаването на площта. Комбинираната кухня е по-практична, функционална, изглежда модерна и естетична.

Има обаче недостатъци, включително миризмата и шума, които проникват в дневната, както и трудности, свързани с дизайна и оформлението: мебелите в хола и кухнята трябва да бъдат направени в един и същ интериорен стил, да се допълват без претоварване на пространството.

Избор на форма

Дизайнът на кухнята във всяка къща, независимо дали е студио в нова сграда или апартамент на баба "Хрушчов" в къща или малка селска къща, трябва да се подхожда много отговорно. По правило кухнята ни обслужва много по-дълго от останалите интериорни предмети, въпреки ежедневната си интензивна употреба. Съгласен съм, диван или столове трябва да се заменят по-често. Ето защо е особено важно внимателно да се вземат предвид всички детайли и да не се намалява качеството на материалите. При изработването на бъдещ кухненски хол е необходимо да се вземат предвид много аспекти: производител, размер на конструкцията, производствен материал, цвят на фасадите, стил на помещението, осветителни тела, аксесоари, декоративни елементи и много други. Нека се опитаме да го разберем.

Формата на дизайна на кухнята може да бъде разделена на:

  • прави линии (обикновена линейна стена);
  • ъгъл (L-образни структури, съседни на две съседни стени);
  • правоъгълна (U-образна кухня с допълнителни работни повърхности).

Несъмнено изборът на формуляр зависи пряко от площта на оборудваното помещение. Ако бъдещият кухненски хол има стандартна форма (правоъгълник или квадрат), дизайнът на кухнята може да бъде всеки.В стаите с нестандартно (безплатно) разположение, ъгловите или прави кухни са най-неотложни. Независимо от формата на кухнята, те се състоят от необходимите модули: това е шкаф за измиване, готвене и работни повърхности. Този минимум присъства във всички модели.

От допълнителните модули кухнята може да бъде оборудвана с гардероб с чекмеджета., отворени и затворени висящи конструкции, рафтове, бар, гардероб за битови уреди (перални и перални машини), стелажи с вградена фурна и микровълнова печка. Модерни материали ви позволяват да направите най-амбициозните мечти: структурите могат да бъдат изработени от дърво, пластмаса, MDF, ПДЧ, метал и дори камък.

Кухнята може да бъде направена, за да поръчате или закупите всички модули, необходими за комфортен живот от такива гиганти за обзавеждане като IKEA.

Стил избор

В съвременния интериорен дизайн има много стилове и тенденции. Но не всеки е подходящ да гледа в малък град апартамент, докато други, напротив, са подходящи само за селски къщи. Ето някои от тях.

Класически стил

Кухнята и всекидневната в класически стил ще подчертаят изискания вкус на своите собственици.Строгите форми, ясната геометрия, претенциозността са отличителните черти на този стил. Самата конструкция е най-често права (линейна), с голям брой елементи, разположени в просторна стая по стената, съседна на прозореца. Защо съседни и не противоположни? Най-вероятно, защото кухнята в класически стил е най-често изработена от естествено дърво или MDF с резбовани фасади.

Естествените матови материали на практика не отразяват естествената дневна светлинаследователно, най-добре е да поставите такава кухня по най-леката стена. Другите мебели в класическия хол също трябва да съответстват на стила на избраните материали и тяхната структура. Мебелите от кабинета са направени от естествено дърво: дъб, орех или череша. Изобилието от стъкло и огледала в комбинираната всекидневна визуално ще разшири пространството и ще се вмести в класическия интериор.

Скандинавски стил

Кухненският хол в скандинавския стил се отличава с изобилие от светли цветове, детайли от дърво, минимум елементи и максимална функционалност. Самите мебели са оборудвани с отворени рафтове с чинии, дървени рафтове, на които могат да се поставят хармонично буркани с подправки и зърнени храни.

Кухнята тече гладко в хола, благодарение на импровизиран бар-плот или висока маса за хранене. Диванът и стената (или кабинета за телевизор) са направени в една и съща цветова схема.

Този стил е подходящ за малки отворени пространства и студийни апартаменти.

Стил на тавана

Подовата кухня се отличава със своята груба текстура и наличието на отворени конструкции. Кухненската престилка може да бъде изработена от тухли или керемиди, а качулката и другите комуникации я излагат на показ. Дървените и метални части изобилстват в мебелите в хола.

Прованс стил

Кухнята в хола в провансалски стил е антикварна: скрин със стъклени врати, столове с висока облегалка, голяма кръгла маса за хранене с покривка за цветя, подобни завеси за цветя, каре.

Изобилието от текстил и топли цветове.

Хай-тек стил

Ако кухнята е комбинирана с хола, високотехнологичният стил ще бъде успешен, което е идеално за малки и средни стаи. Характеристиките му са гладки форми, метални нюанси (синьо, стомана, сиво, черно, бяло). От материали, доминирани от стомана, стъкло, лъскава пластмаса.

Таван с различно ниво и различно подово покритие ще помогне да се раздели работната площ и останалата част.

Съвети за декориране на кухнята - хол - в следващото видео.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня