Характеристики и типове прегради между кухнята и хола

Кухнята е самата стая, където всеки член на семейството прекарва лъвския дял от своето време. Тук се подготвят различни ястия, организират се семейни събирания, гостите се приветстват. Основното изискване на домакинята е просторното и удобно разположение на кухнята, оборудвано с модерни елементи на техническия прогрес. Въпреки това, в модерни сгради odnushki представени под формата на студиа, за двустайни и повече апартаменти дневна свързани с кухнята. Тук просто трябва да се работи усилено, за да се направи отделяне между стаите, така че кухнята и хола ще станат отделни помещения.

11 снимка

функции

Преди да се опитате да настроите завършения дизайн на апартамента, трябва да разберете и разберете дали всъщност е необходимо да инсталирате дял между кухнята и хола.Необходимо е да се претеглят плюсовете и минусите. И след като започнете да избирате дизайн.

Зоната от този тип се използва в няколко случая.

 • препланиране - преградите са инсталирани на необходимото място, поради което кухненското пространство и холът придобиват самостоятелен площад. Размерът на площта на стаите зависи изцяло от избраната опция на дяла.
 • Допълнителни мебели - често се установява, че няма достатъчно рафтове и чекмеджета за кухненско помещение. След като създаде дял под формата на отворен шкаф, този проблем ще изчезне за миг.
 • Декоративна цел - в този случай, възможност за промяна на дизайна на апартамента. След като добави стая с нов елемент от мебели или декор, външният вид се променя драстично.

Основната функция на разделянето между кухнята и хола е разделянето на цялото пространство на отделни помещения. В същото време между тях остава тясна връзка. Например, ако отделите хола с отворен шкаф, кухнята ще бъде видима през отворените рафтове. От друга страна, този дизайн може да бъде много удобен за големи празници.Много готови ястия могат да бъдат пренесени на празничната маса, използвайки отвореното пространство на рафтовете на преградите.

Много е важно инсталираната преграда да пасва във вътрешността на къщата. Следователно е необходимо да се определи предварително кои са характеристиките на структурата за разделяне. Самият дизайн на разделянето трябва да вземе предвид всички тънкости и нюанси на стила на жилищното настаняване.

Просто отделянето на кухнята не е достатъчно. Всяка страна на преградата трябва да изглежда хармонично с околния интериор.

7 снимка

изисквания

  Важно е да запомните, че да инсталирате структурата на дяловете ще трябва да бъдат изпълнени редица изисквания, особено в случаите, когато разрушаването на стени е неизбежно.

  • Според архитектурния план на дизайнерите на къщи строго се забранява разглобяването на носещите стени. Не можете да ги възстановите и да ги направите широки отвори. Стените на лагерите са рамката на конструкцията. Нарушаването на тяхната цялост, нарушава структурата на сградата, което може да доведе до неприятни последици.
  • В съвременните домове се приема наличието на електрически готварски печки в кухнята, които не увреждат човешкото тяло и се считат за по-надеждни поради мерките за безопасност.В интериора на тези къщи в по-голяма степен има комбинирана кухня и всекидневна. Зонирането им може да се извърши с помощта на бар, малък плот или стандартна стойка. В жилища с печка е най-добре да се даде предимство на плътни и твърди дялове. Това може да бъде монолитен дизайн с шарнирна или плъзгаща се врата.
  • След като се вземе решение за необходимостта от зониране на помещения, важно е да се има предвид, че според техническия план на помещението е строго забранено пренареждането на работната площ на кухнята, особено на повърхността за готвене. При проектирането и инсталирането на дизайна на преградите е важно да се изгради съществуващият стандарт за проектиране на кухнята.
  • Инсталирането на дял не изисква разрешение от регулаторните органи.
  • Когато избирате дизайн, трябва да запомните, че повърхността на преградата трябва да бъде лесна за почистване от битовите отпадъци, особено от кухнята. Само едно ястие може да направи много мазни пръски и петна, което не винаги е възможно да се отървете от него.

  За целите на сигурността разделянето трябва да е стабилно и надеждно, особено ако е поставено в средата на пътеката.

   За мирише на приготвени продукти и шума от кухненските уреди не се намесва с наемателите на къщата, е необходимо да се инсталира монолитна преграда, декоративни опции в този случай няма да помогне.

   видове

   Всеки дял като елемент на интериора трябва да съответства на стила и дизайна на къщата. Изборът ще трябва да направи трудно, тъй като всяка възможност за припокриване се различава от отделни функции.

    Фалшиви стени

    Този тип дял се използва много по-често от други. Изграждането му е направено от трайни листове от гипсокартон. Този материал позволява да се правят фалшиви стени в различни форми и размери. Важно предимство на припокриването на гипсокартон е лекотата на инсталиране. Този тип дял е безопасен за околната среда за деца и възрастни. Той е идеално комбиниран с други видове материали и е в състояние да абсорбира шума от кухненските уреди. Разумната цена на дизайна ще запази целостта на семейния бюджет. Единственото минус от разделянето на гипсокартона е липсата на функция, устойчива на влага. Поради това повърхността се изисква да покрива няколко слоя боя.

     Важно е да запомните, че сухото строителство е по-лошо в сравнение с бетонните плочи и тухли. Поради това не е възможно да се натрупва инсталираната структура с тежки предмети.

      Бар брояч

      В съвременните домове тази версия на дяла изглежда много хармонична и е многофункционален дизайн. Доста често бар-дренажът се инсталира в апартаменти с минимален квадрат. По принцип барометрият може да служи като маса за хранене и допълнителна работна повърхност. Горната стойка за ястия спестява място в кухнята.

      Важно предимство на този дял е липсата на затъмнение и наличието на допълнителни функции на работното пространство.

      Единственият недостатък на този дизайн е в малки размери. Голямото семейство няма да може да обядва или вечеря заедно.

      Рафтове

      Такъв дял може да се побере във всеки интериор на къщата. Няма значение, класическият стил се предлага в стаята или е супер модерен. Основното нещо е да не правите грешка при проектирането на структурата и цветовете. Възможно е да използвате такъв дял по различни начини, например, за да направите книги там, да украсите рафтовете с различни декоративни фигурки, да поставите ястия и много други.

      Важно качество на рафтовете е възможността за отделяне на кухнята и хола.като същевременно поддържа естетическия облик на всяка стая. В хола ще усетите топлината и уюта на дома, а кухнята ще се превърне в център на кулинарните творения.

      Но въпреки красотата и практичността, дизайнът на багажника има някои недостатъци. Шум и миризма непрекъснато проникват от кухнята в хола. А допълнителната повърхност на рафтовете изисква редовно мокро почистване.

      Плъзгащ се дял

      Този тип дизайн е по-подходящ за големи кухни. Вратата може да бъде направена на принципа на сгъване на акордеон, стандартно отваряне на вратата или плъзгащ дизайн, който се използва доста често. За да увеличите визуалното пространство, достатъчно е да натискате вратите на преградата, а по време на готвене, напротив, да ги затворите плътно. По този начин миризми на приготвени продукти няма да влязат в хола, а шумът от електрически уреди няма да повлияе на семейната почивка.

      Важно предимство на плъзгащите се прегради е богат избор от материали и разнообразие от цветове.Недостатъците са износването на плъзгащата се конструкция и чупливостта на преградата.

      Стъклени блокове

      Съвременна версия на отделянето на работната площ на кухнята и хола. С правилното инсталиране се оказва изключителният дизайн на всяка стая. Падащите лъчи на светлината минават през повратната точка на стъклото, образувайки необичайно осветление. Ако инсталацията не спазва законите на физиката, тогава светлинният ефект ще изчезне и стаите ще получат отблъскваща хладна атмосфера.

      Предимството на стъклените блокови прегради се състои в плътността на материала, което предотвратява проникването на аромати и шум. Недостатъкът е крехкостта на структурата и относително високата цена.

      Стъкло преграда

      Той се използва главно в големи къщи за стилистично отделяне на кухнята и хола. Вратата на стъклената конструкция може да се направи в класическия отвор или да се използва плъзгащ се механизъм. При производството на използвано трайно стъкло, върху което се нанася декоративен модел.

       Предимството на стъклената преграда е екологичността на използвания материал.И недостатъците включват крехкостта на структурата, особено ако в къщата има малки деца.

       Декоративна преграда

       Позволява ви да използвате всякакви материали за отделяне на кухнята и хола. Това може да са завеси, екран и дори аквариум. Основното е, че декоративният дизайн е идеално комбиниран с интериора на къщата.

        Важно предимство е разнообразието от избор на използван материал и дизайн. Що се отнася до недостатъците, тук всичко се разглежда индивидуално. Например, за аквариума е необходимо седмично почистване на стъклото, ежедневно хранене на риба и постоянно наблюдение на растежа на водния свят.

        мебели

        Тъй като преградите позволяват използването на шкафове, шкафове и други видове мебели. Основното предимство е мобилността на интериора. По всяко време можете да направите пермутация и да промените междинния елемент на мебелите в друг.

         Единственото отрицателно е липсата на ясно определение на кухнята и хола, а самият мебелен детайл заема доста място.

         Как да изберем?

         За начало е важно да направите анализ на конкретно помещение.Необходимо е да се обърне внимание на осветлението в двете помещения, както и на площада, за да се разбере кой е най-добре да се увеличи пространството. След това трябва да разберете какво трябва да бъде дял, например просторна ракла или стъклена конструкция.

         След решаването на основните проблеми е необходимо да се впишем в подробностите, а именно: да определи какъв материал е най-добре да се направи структура. Какво ще бъдат изразени функциите и какви ще бъдат недостатъците.

         Правилно избраният материал ще подчертае цялостния стил на интериора и ще помогне да се създаде допълнително пространство.

         Доста често за производството на прегради използва пластмаса, гипсокартон, стъкло блокове, дърво и листове от ПДЧ. Но най-практичните и лесни за поддръжка са гипсокартон. Освен ниската ценова категория, външният вид на гипсокартона може да се променя постоянно. Повърхността може да бъде покрита с всякакъв цвят. На основата си тапетът е идеално залепен, филмът оракал.

         Дървото в неговите характеристики е идеално комбинирано с всеки интериорен стил. Той умело подчертава семейния комфорт и създава топла атмосфера.В допълнение, дървесината е екологично чист вид материал, който се смята за една от най-важните качества.

         Като се има предвид, че алтернативното дърво може да обърне внимание на DSP. Цената е много по-икономична, но не оказва влияние върху качеството на материала.

         Стъклените блокове и простите стъклени прегради имат едно важно качество, запазват осветеността на помещенията и дори могат да се променят леко поради пречупването на преките лъчи.

         Пластмасата се използва предимно за производство на декоративни прегради. Такива дизайни нямат допълнителни функции, отделят само кухнята и залата за приемане на гости. Разделянето на пластмасовия материал е много лесно, така че преместването му на друго място не е трудно.

         Примери за дизайн

         За да направите разлика между кухня и хол, достатъчно е да свържете фантазия или да обърнете внимание на готови варианти, където можете да подчертаете интересни решения за себе си.

         В този случай опцията се счита за невярна. Изключително необичаен дизайн на възможностите за увеличаване на кухненското пространство. Стилът е проектиран в рамките на интериора.

         Интериорът в класически стил идеално хармонизира с дървената основа на плъзгащата се преграда. Оригиналните стъклени вложки допринасят за запазването на наситеността при светлина по всяко време на деня.

         Много интересно решение, за да се направи разграничение между помещения, без да се губи целостта на стаята. Ярките цветове на интериора подчертават наличието на дял-дял, но той е почти незабележим в общото изображение. Дълбоките и просторни рафтове ви позволяват да поставите красиви декори, които ще подчертаят наличието на багажника.

         Прегледайте разделянето между кухнята и хола, вижте следния видеоклип.

         Коментари
          автор
         Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

         Входно антре

         Всекидневна

         спалня