Кухня-жилищна площ от 13 квадратни метра. m

Смята се, че сърцето на всеки апартамент е дневната - тук ще прекарате по-голямата част от времето си да разговаряте със семейството и приятелите си. Също толкова важно във всеки дом има кухня. Възможно ли е да комбинирате тези 2 стаи? Какво означават дизайнерите по този въпрос? Прочетете повече за това в нашия материал.

Как да поставите всичко, от което се нуждаете?

За да поставите в малка стая мебели, кухненски уреди и други елементи, необходими за гарантирана функционална ефективност както на кухнята, така и на хола, трябва да използва такава техника като зониране.

В основата си зонирането е разделянето на пространството в региони. Зонирането може да се извърши по различни начини.

С помощта на довършителни работи

Така че в една от зоните (кухня или хол) може да се построи някакъв вид кота (подиум).Дори леко покачване на пода (например 7-10 сантиметра) ще създаде илюзията за отделни помещения.

С декорация на стена

Стените в различни функционални зони трябва да бъдат боядисани в различни цветове. Или в зоната на хола можете да лепете тапети, а в кухненския бокс нанесете водоустойчива боя.

С тапицерия на тавана

Ако стаята ви има доста високи тавани, тогава на тяхната повърхност можете да създадете многоетажни окачени тавани или окачени тавани или мазилка.

Декоративни екрани и прегради

Стилен и модерен дял може да бъде истинско върхово изражение на дизайна.

Бар брояч

Едно от най-популярните и ефективни решения, които изпълняват не само декоративна, но и функционална роля.

осветление

Пиесата на светлината е един от най-интересните и лесни начини за зониране.

Например, в хола можете да инсталирате електрически крушки с мътна топла жълта светлина, а в кухнята - с ярък студ.

Примери за компетентно планиране

За малка кухня-хол Следните оформления работят най-добре:

 • линеен единичен ред;
 • L-образна форма;
 • С-образна форма.

Линейната едноредова версия осигурява местоположението на мебелите и уредите по стените: еднастените са кухнята, а другата е хол с диван. Този метод е най-простият и най-икономичен по отношение на пространството. В случай на L-образно оформление се предвижда поставянето на кухненския комплект в надлъжната и крайната стени. Особено важно е да се поддържа правилото на триъгълника между хладилника, печката и мивката за измиване. За да се оборудва C-образното оформление, мебелите и оборудването трябва да имат полукръг.

Избираме стила и дизайна

Трябва да се отбележи, че за проектирането на малки стаи и стаи, които съчетават няколко функционални зони, трябва да изберете минималистични стилове, цветове и дизайн техники. Например, скандинавският модел (отличителни белези: леки стени, ненатрапчив интериор) ще бъде отличен вариант.

В допълнение, стилове като неокласицизъм или еклектизъм са идеални.

В същото време, не забравяйте, че кухня-хол е само част от вашия апартамент, който трябва да се вписва в цялостната концепция и широкомащабни дизайнерски идеи.

Използването на минималистични стилове ще ви позволи да превърнете помещението в по-чисто, по-просторно и по-изчистено място. Също така, за избор на стил и дизайн трябва да се ръководи от други съвети и професионалисти.

 • Трябва да се разбира и разбира, че модата за определени стилове и дизайнерски елементи, като модата за дрехи, е доста променлива. Следователно, не трябва слепия да следвате модните тенденции. Много по-добре и по-правилно да слушате индивидуалния си вкус. Не забравяйте, че ще трябва да живеете в този апартамент, а не "модни специалисти".
 • Опитайте се да различите всички неща и мебели в наистина функционални, необходими елементи и различни дрънкулки и остарели декор. Ще ви трябва само онези неща, които са включени в първата секция.
 • Помнете или намерете (например, с помощта на снимки в интернет) мястото, което предизвиква приятни емоции и усещания във вас. Погледнете по-отблизо вътрешните елементи (не само цветове, но и форми, текстури и т.н.).
 • Освободете се и помислете за интериора на мечтите. Позволете си да останете фокусирани за известно време върху бюджета. Ако в твоето въображение се появи готова снимка, то ще бъде малко по-лесно да оборудвате помещение, винаги можете да намерите евтини аналози на нетъкани марки или да направите елементарни декоративни елементи със собствените си ръце.

Най-общо казано, интериорните дизайнери и интериорните дизайнери ви съветват да разгледате стила и дизайна на района на непосредствената кухня и едва след това да пристъпите към дизайна на всекидневната.

Така, първоначално всички функционални особености ще бъдат взети под внимание и едва тогава ще дойде редът на декора.

Съвети

За да използвате възможно най-ефективно цялото възможно пространство и да получите стилна дизайнерска стая на изхода, следвайте някои прости съвети.

 • За да се разшири пространството, се препоръчва използването на светли цветове в дизайна, както и отразяващи или прозрачни повърхности (огледала, стъкло).
 • Основният цвят трябва да бъде един цвят (най-добре е да изберете нюанси от палитра с лека пастел), а другите цветове трябва да играят ролята на акценти.
 • В зоната на кухнята и в дневната използвайте елементи от същия или подобен цвят, които са различни по форма, текстура и текстура. Това ще помогне да се очертае пространството, като се запази единството.
 • Избягвайте активните цветови контрасти.
 • В интериора се използва компактен, способен да преобрази мебели.

Преглед на малката кухня-хол - в следващото видео.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели.За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня