Проектиране и проектиране на кухня-жилищна площ от 16 квадратни метра. m

 Проектиране и проектиране на кухня-жилищна площ от 16 квадратни метра. m

Модерният интериор осигурява рационално оформление на стаите, така че за малък апартамент идеалната възможност е да съчетаете кухнята с хола. Благодарение на правилно избрания дизайн и оригиналния стил, можете да създадете красива стая, която ще стане не само място за готвене, но и удобен ъгъл за отмора. Сред многото проекти проектирането на кухни с площ от 16 м2 е много популярно, те се оказват уютни и лесно се подготвят за всеки стил.

Опции за оформление

Комбинираните стаи трябва да изглеждат едно в дизайна, така че, когато проектирате кухненския хол, е важно да обърнете специално внимание на оформлението на стаята.Днес дизайнерите използват няколко начина да разпределят пространството, в което кухнята и всекидневната могат да поемат различен вид, Следните се считат за най-често срещани.

  • Линеен. В този интериор е 16 квадратни метра. като се опитвах да уредя по такъв начин, че кухненският ъгъл да е разположен по една от стените, а останалата част от мебелите под формата на столове, маса и мек ъгъл, предназначени за зона за отдих, да са разположени в обратната посока. Разбира се, такова оформление е скъпо и отнема много време, за да се създаде дизайн, но в крайна сметка стаята се оказва модерна и стилна. Често за един линеен кухненски хол е избран проект с диван. В този случай в средата на стаята е инсталирана печка, хладилник и мивка са разположени в краищата на стаята, а диванът е разположен пред дивана.
  • Corner. Стая от 16 квадрата може да бъде оборудвана с L-образен апартамент. В един от свободните ъгли се оформя работна зона, чийто дизайн осигурява принципа на "триъгълник", в който хладилникът, печката и мивката са инсталирани една до друга, а останалите 3 помещения в стаята и в центъра й почиват.Това оформление не е подходящо за големи и твърде тесни помещения.
  • Island. Избирайки този дизайн, основните модули на кухненските мебели са монтирани по протежение на стената, а допълнителните, които служат като функционални секции, са насочени към центъра. Подобно оформление се препоръчва за квадратни кухни - дневни, благодарение на рационалното разпределение на квадратни метри, многофункционална зона за готвене, малък остров и удобно място за почивка. Предимството на вътрешността на острова е фактът, че пространството е спестено и броят на седалките се увеличава. Размерът на острова и неговият дизайн зависят от личните предпочитания и нужди.
  • Полуострова. Основната разлика в това оформление е, че кухненският комплект се поставя както по протежение на стената, така и с отстраняването на част от мебелите, образувайки T-образна форма. Това е най-често срещаната и популярна опция за поставяне на кухненски уреди, хладилници, мивки и печки. Полуостровът ви позволява да разделите прекрасно хола от мястото на готвене, стаята става уютна и красива.
  • С-образна форма. Този интериор е идеален за стаи с остри ъгли. За да скриете недостатъците, мебелите се поставят в полукръг, перпендикулярен на стените. Необичайно изглежда такива кухненски всекидневни с бар, който повтаря цвета и стила на кухненските модули. Що се отнася до зоната за отдих, тя се поставя или в центъра на стаята, или в един от трите ъгъла.

Стил избор

Модерният дизайн на комбинирания хол и кухня предвижда използването на различни стилове. Ето защо, преди да се занимавате с дизайна на стаята, трябва да решите кое е по-важно: комфорт и простота или лукс и практичност. За вътрешността на кухнята-холът най-често избират следните области.

  • Classic. Този дизайн се характеризира с наличието на шик и красота, но декорните елементи в този случай се избират с умереност. Стаята трябва да има спокойна цветова схема, така че за декорация се прилагат сини, бежови, бели, розови и кремави цветове. Тапицирани мебели и завеси могат да бъдат закупени във вино и смарагдови нюанси. Подовите настилки в този случай трябва да бъдат направени от естествени материали като мрамор и дърво.Красиво изглежда в такива стаи плочки с имитация на камък и дърво или ламинат.

Таванът в класически стил, като правило, е направен дори, е позволено да се украсяват с циментова замазка и кристални полилеи. Що се отнася до стените, най-добре е да ги поставите върху тях с обикновен тапет или да завършите с гипс. Мебелите на закрито се избират от светлинен масив, тъй като тъмните нюанси на дървото могат да намалят визуално пространството. Красив поглед към класическите столове, маса и комплект, украсени със златни елементи и резби. Всички уреди в този случай трябва да бъдат скрити, кухнята обикновено е отделена от хола чрез колони или закръглени арки.

  • Високи технологии Този дизайн, като правило, се предпочита от собствениците на жилища, които обичат модерния стил, изпълнен с най-новите технологии. В такъв интериор е невъзможно да се използват ненужни подробности, трябва да се опитате максимално да освободите място от обекти. Студените и неутрални тонове са характерни за високите технологии, така че кухненската всекидневна е изработена от сребро, черно и бяло. Кухненските мебели са избрани със строги форми и лъскава повърхност, столове и маса трябва да бъдат закупени в компактен размер, а мека мебел трябва да бъде практична и способна да се трансформира.
  • Modern. Този стил е смесен, защото съдържа елементи от високите технологии и класицизма. Тя се отличава с наличието на скъпи технологии и декорация на естествени материали. Мебелите за декорация на помещения се избират като с гладки криви и строги форми. Той може да бъде изработен от стъкло, дърво, метал и пластмаса. Гланцовата повърхност на фасадите дава обем на помещението и се смесва хармонично с други декоративни елементи.

Техниката в този дизайн не е скрита в шкафовете, а напротив, е показана за шоу. Довършителните работи се извършват главно от естествен камък и дърво, но също така се допуска използването на материали с имитация. Стените на кухнята са с площ от 16 квадратни метра. м украсени с тапети с оригиналната текстура, боядисани в пастелни нюанси или облицовани с дървени панели. В този случай работната площ в кухнята е украсена с плочки.

  • Държава. Стаите в този дизайн се отличават с комфорт и домашна топлина, тъй като съдържат топли цветове, основната от които е кафява. Мебелите се препоръчват за закупуване от естествения масив. За да придадат на интериора романтика, дизайнерите препоръчват използването на повече текстил.Оригиналните одеяла, покривки за маса, завеси и тапицерия за мебели могат да бъдат както светли, така и неутрални. Красиво погледнете в мека мебел, фотьойли и столове, тапицирани с естествени тъкани в лента или в клетка.

райониране

За да подчертаете красиво някои области в кухнята, използвайте различни видове зониране. Най-често мястото за почивка и готвене се споделя от мебели, специални дялове и цветен тапицер. Цветовата схема в интериора не трябва да бъде рязко видима и да има гладки преходи. Допуска се да се използват не повече от 3 нюанса. Например, различните шарки и цветове на подовата настилка едновременно ще увеличат пространството и ще разделят зоните, а гланцовата повърхност на мебелите ще накара стаята да блести и да направи интериора интересен.

Можете също да направите зониране с помощта на осветление, като изберете декоративни лампи, прожектори и полилеи. За да запълните мястото за почивка с романтично докосване, препоръчваме да инсталирате лампови системи и стенни лампи и да поставите вградените светлини около периметъра на таваните в стаята и близо до плотове или шкафове. За зониране на кухня-хол, площ от 16 квадратни метра.m, също са добре пригодени и плъзгащи прегради, те могат допълнително да служат като ниши за поставяне на ястия, книги, вази и аквариум.

За студийни кухни идеалното решение за зониране на пространството е използването на бар броячи, които могат да бъдат използвани като работен плот и удобно място за закуска. Те могат да бъдат украсени с рафтове и да се съхраняват на тях бонбони, плодове или зеленчуци. Проблемът с зонирането ще бъде решен чрез инсталирането на плъзгащ се диван в стаята, в допълнение към удобния кът за сядане, той ще послужи като допълнително легло.

Успешни примери за интериора

За кухнята-жилищна площ от 16 м2 е добре пригоден дизайн, в който има класически мека мебел. За да направите интериора стилен и удобен, не е необходимо да го запълвате с ненужни предмети. Например, библиотека, фотьойли и масичка за кафе могат просто да бъдат заменени с ъглов модел на диван с вградена маса и странични рафтове.

Комбинираните стаи с малък подиум изглеждат красиви, благодарение на които е възможно не само да се съчетаят кухнята и хола, но и коридорът. Таванът в този случай трябва да бъде направен на много нива, а кухнята трябва да бъде отделена с бар-брояч.Разделянето на зони под формата на колони или арки, украсени с гипсова шпакловка, също ще изглежда необичайно.

Необичайният дизайн ще се превърне в селски стил, в който ще преобладават естествени материали като камък и дърво. Такава кухня-хол ще бъде уютна и ще ви позволи да се насладите пълноценно на Вашата ваканция. Определянето на зонирането в този случай може да се извърши чрез използване на фоновото осветление. Мебелите от масива ще запълнят пространството със специална атмосфера и шик. За да подчертаете още повече красотата на интериора, трябва да инсталирате ярка подсветка.

Как да съчетаем кухня-хол с площ от 16 квадратни метра. m, вижте следващия видеоклип.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня