Всекидневна с кухненски бокс и бар

 Всекидневна с кухненски бокс и бар

Опитвайки се да подобрят интериора на собствения си апартамент и да направят престоя им колкото се може по-удобни, все повече и повече сънародници предпочитат пространствата на помещенията. Най-популярният вариант е кухня-хол. В такива случаи често възниква сложност при зонирането на пространството. Броячът, чиято роля е разгледана в тази статия, върши отлична работа по тази задача.

Разновидности на стелажи и опции за разполагане

Изненадващо, това парче мебели дойде при нас от Запада, където винаги се използваше заради предназначението му.Подготвя коктейли и ги пие в компанията на приятели, седнала на високи бар столове. В нашата страна този елемент най-често играе ролята на маса или работна повърхност, но не и бар брояч в своя първоначален смисъл.

За да класифицирате цялото разнообразие от опции за бар, налични по местонахождението им. Това ви позволява да разберете основните им функции и възможните методи за разполагане. Струва си да се отбележи, че дори малките апартаменти могат да придобият такъв елемент, без да губят нищо от функционална или от естетическа гледна точка.

Има няколко вида рафтове.

 • Арх. Опция, когато багажникът е разположен директно в арката. Тя може да бъде част от нея или отделен елемент, разделящ пространството. Най-добрите примери се получават, когато собствениците (или дизайнерите) намират уникални решения, които дават възможност да се възприемат тези 2 елемента като цяло. Но дори и да са независими един от друг, багажникът и арката трябва добре да се комбинират помежду си и да подчертават достойнството на стаята. Осветлението играе важна роля в това.
 • На вратата. Този тип собственици на апартаменти често използват стандартно оформление.Когато се комбинират две стаи (зала и кухня), се образува отвор. Това е толкова необходим елемент като багажник. В този случай тя играе ролята на малка маса за хранене, тъй като квадратурата не позволява да бъде поставена в кухнята, а други мебели, необходими за почивка и работа, се намират в залата.
 • Стената. Интересен вариант, който ви позволява да се насладите на гледката от прозореца, седнала на тезгяха с чаша ароматно кафе. Можете да го поставите по една от стените, но след това ще се окажете, че ще останете с поглед в тази равнина. Като се има предвид, че ширината на бар брояч е малък, една не много красива картина се появява. Поставете я по прозореца, ще спестите място и ще получите пълна работна повърхност, след което, ако желаете, можете да обядвате.
 • В комбинация. Ако зоната позволява, можете да разработите оформление на бъдещия кухненски комплект, комбиниран с бара. Такива модели могат да бъдат с форма L или U-образна. Удобството е, че компетентно сте оформени стаята. Въпреки че стаята се нарича кухня-хол (или студио), е необходимо да се разпределят функционални области.Това допринася за правилното възприемане на пространството и лекота на използване.
 • Island. Тази модификация изисква голямо пространство. Поставете го в скромен 6 или дори 9 квадратни метра. m ще бъде просто нереално. За удобство на домакинята, тя може да бъде разположена котлони или дори мивка. Тук можете да наблюдавате комбинацията от функции. Поради предназначението си, багажникът, ако се използва, е изключително рядък. Руските хора не са свикнали да се ограничават до коктейл, обичат да правят великолепни празници и ще бъде много трудно да сложите всички сготвени храни на скромна позиция.

Така че, преди да поръчате кухненски комплект (или се готви), помислете за всички опции. Може би комбинираният бар брояч е точно това, от което се нуждаете. Характеристиката му е във връзка с работната повърхност на слушалките. т.е. структурата е едно цяло, тя има една и съща височина, еднакво покритие (табло) и дизайн. Удобството на такъв модел е неоспоримо. Можете безопасно да приготвите вечеря и да наблюдавате какво се случва в залата или да говорите с гостите.

оформление

При разработването на дизайна на бъдещото студио е необходимо да се разбере ясно какви функции той ще изпълнява. Например, ако залата се използва и като спалня (диванът или фотьойл се разгръща през нощта), тогава е необходимо да работите с осветление и допълнителни прегради. Ставайки рано сутрин, не бива да предотвратите тези, които все още спят в хола. В този случай е по-добре да поставите багажника по прозореца.

При друг вариант, когато в къщата има малки деца, щандът, разделящ тези две стаи, се проявява добре. Така че, една млада майка може да гледа децата да играят в хола и да готвят вечеря. Правилното разположение на телевизора в горепосоченото оформление на стая също ще бъде определено плюс. Можете да седнете зад бара с чаша сутрешно кафе и да видите последните новини.

Класическият висококачествен бар е подходящ за тези, които обичат да организират партита и да съберат приятели. Изглежда, че току-що беше направено за апартамент на бакалавър.

Стил избор

таванско помещение

Тухлени стени, масивни сурови греди, липсата на дантелен тюл на прозорците и масивни предмети са неразделна част от този стил. Бар брояч перфектно се вписват в него.Дизайнът му трябва да бъде кратък и прост. Няма комплексни извити линии и декорации. Нека бъде възможно най-брутален. Това ще даде на интериора специален шик и почтеност. Тя може да бъде изработена от дърво, дървесни влакна и други подобни материали. В същото време тя може да бъде отворена (т.е. да има маса и крака) или затворена. Последният вариант изглежда особено интересен в интериора.

минимализъм

Неприемливо е да се използват покривки и маси от дъб. Те абсолютно не се вписват в тази тема. Но барът на правилната форма ще подчертае уникалността и уникалността на интериора. В този случай не можете да се притеснявате къде да поставите масата за хранене. Функцията му се изпълнява перфектно от багажника. За минимализъм неприемлива буря от цветове. Ето защо се избира основен цвят, който се разрежда с подобни нюанси или комбинирани тонове. Класическите опции са черно-бели, бежови и кафяви, сиви и зелени.

скандинавски

Такъв интериор се отличава с функционалност и специална атмосфера на домашен комфорт. За да се подхождате последователно към този стил, можете да използвате метода на разделяне на пространството, т.е. да го поставите на линията между кухнята и залата.Ясните граници на отделните зони са присъщи на скандинавския стил. Ето защо, за разлика от това, можете да направите пода в дневната в ярки цветове, а в кухнята - в тъмни цветове. Броячът в същото време ще играе ролята на отделителен елемент, без да претоварва пространството.

Средиземно море

Този стил се отличава със специална лекота. Довършителните работи се извършват в светли естествени цветове. С правилния дизайн изглежда, че сте в къща до морето, а прозрачните завеси лесно разклащат морския бриз. И въпреки че не можете да промените пейзажа извън прозореца, вътре ще има атмосфера на топлина и комфорт. Този стил се характеризира с големи площи и отсъствието на обемисти мебели, които затрупват пространството. Кухненският хол с бар-бар е перфектното решение за такъв интериор. За да завършите багажника, можете да използвате естествен или изкуствен камък, както и дърво (ПДЧ, ABS).

Пространствено зониране

Различни арки и прегради визуално намаляват квадрата. В този случай ползите от тях са малко. Броячът е истинска находка за тези, които искат да изберат отделни зони в апартамента си, но не и да губят функционалност и усещане за простор.Опитайте се да поставите бара на границата на кухнята и хола.

В това ще намерите няколко предимства наведнъж:

 • ще се появи допълнителна работна повърхност;
 • няма нужда от кухненска маса;
 • пространството ще има ясни функционални зони;
 • Ще създадете оригинален интериор без да харчите огромни средства.

Не е необходимо да се гледа като на отделен елемент. Тя трябва да се вписва в съществуващия интериор и да се допълва и да не се намесва в него.

Успешни примери за интериора

Трудно е да се каже коя опция би била най-подходяща за вашия апартамент. Всичко зависи от квадрата, избрания стил и вашите предпочитания. Студиата в таванско помещение изглеждат много интересно. Но не всеки ги обича, поради усещането за студ и привидната непълнота. Класическите опции винаги са подходящи. Избирайки този стил, можете да сте сигурни, че елегантен, спокоен дизайн няма да ви отегчи в рамките на няколко месеца или дори години.

Атмосферата на свобода и безгрижие може да се усети чрез попълване на кухненска всекидневна с бар-бар в средиземноморски стил. Представете си колко хубаво ще бъде да седите на рецепцията на топла вечер,наслаждавайки се на спокойствието и спокойствието. И няма значение, че метрополисът бушува навън.

Размери и материали

Изборът на материали за производството и довършването на брояча на бара е ограничен само от вашето въображение и възможности. Помислете за най-популярните опции.

 • Дърво (DVP, LDSP). Това е класическа версия, която ще намери своето място в почти всеки стил. В допълнение дървените конструкции са много практични и издръжливи.
 • Мрамор. Такъв щанд ще изглежда много скъп и уважаван. Между другото, самият материал не се отнася за евтините.
 • Gispokarton. С него можете да реализирате най-смелите идеи. Каквито и да са формите на бъдещия багажник, това практично и достъпно средство лесно ще се справи с тази задача.
 • Каменна тапицерия. Тази опция изглежда добре в средиземноморски стил. Той се вписва в таванското помещение. Подобен финал ще ви служи много години. Не е необходимо да се използват скъпи и тежки естествени камъни. Неговият изкуствен колега изглежда не по-малко достоен.
 • плочки. Разнообразието на дизайна на този довършителен материал е невероятно. В същото време е достъпна и лесна за почистване.
 • Метални и ковани конструкции. Те са практични и издръжливи, идеални за стаи, проектирани в таванско помещение.
 • Пластична. Предлага разнообразен дизайн. Въпреки че много от тях все още предпочитат естествените материали.
 • Glass. Доста капризен материал, който изисква предпазливост при работа с него. Съвременните технологии позволяват производството на устойчиво на удар стъкло. Но не забравяйте, че това ще изисква специални грижи.
 • Тухла. Бруталният и издръжлив строителен материал може да служи като основен елемент за изграждането или изпълняването на функцията за довършителни работи. Във всеки случай интериорът ще придобие подчертание и уникалност.
 • Бетон. Тежък и здрав материал. Когато го използвате, трябва да имате предвид товара, който има на пода. Струва си да се има предвид, че ако изпълните изцяло тази конструкция, тя ще бъде тежка.

Броячът се превръща в все по-популярен предмет, използван в дизайна на кухните и хола. Тя е функционална, способна да даде специален шик дори и в най-скромната стая. И макар първоначалната му функция да е леко разширена,това дава само по-голямо значение в интериорния дизайн на модерен стилен апартамент.

Прегледайте дизайна на кухнята с бар брояч, вижте следното видео.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня