Възможности за дизайн на кухня-хол с остров

Предимството на всяка кухня-дневна е, че може едновременно да осигури удобството на почивката и кухненската работа. Поради така наречения остров се създава комфорта на тази стая. С това парче мебели ще бъде удобно и този, който е зает готвене, и всички останали.

Островът в интериора

Мнозина все още вярват, че готвенето е неразделна част от необходимостта да погледнем стената пред тях, обръщайки гръб на всички събрани. Островът ви позволява да видите пространството пред вас. Освен това функциите на такава "структура" могат да варират в зависимост от нуждите на домакинята.

Кухненският остров може да бъде допълнителна работна повърхност или да служи като бар-плот, в него е вградена печка или мивка.Островът може да съчетае и няколко икономически функции.

За разлика от кухненския модул, тази мебел ви позволява да я приближавате от всички страни. Няколко души имат възможност да работят за него едновременно. За да го направите наистина удобно, трябва правилно да изберете размера на острова и да осигурите достатъчно разстояние за преминаване около него. Островът е подходящ за кухни, всекидневни с много различни размери. Той ще намери място в малка стая, например 26 или 32, 33, 35 квадратни метра. м. Тук тя ще служи като разделител между икономическата част на стаята и пространството за почивка.

В стаите 40, 50 квадратни метра. м или дори 60 метра, неговите функции могат да останат само в кухнята.

Осъществяване на малко студио

Удобството на дизайна на малка кухня-хол с остров се крие във факта, че е удобно да се коригира размерът на всяка функционална площ в тази стая. Въпреки, че тук трябва да имате предвид, че преминаването от двете страни на острова не трябва да е по-малко от 80 сантиметра.

Освен това, трябва да сте подготвени за това, че в тази малка стая, мазнини и пара от кухнята могат да проникнат в интериора в половината от всекидневната.Това трябва да се има предвид при избора на довършителни материали и материали за обзавеждане.

Правилното зониране е съществена част от създаването на функционален дизайн в рамките на малка площ., и 25-33 квадратни метра. m - това е доста малко. В допълнение към необходимостта да се определи правилно мястото за острова, трябва да осигурите най-подходящите за всяка от зоните подови настилки. Плочки или линолеум е по-подходящ за кухнята и ламинат за хола.

Високите стени поемат устройството с фалшиви или многослойни тавани. На ниско ниво можете да нанесете мазилка, техники за живопис, както и прозорци. При декорирането на стените можете да използвате различни тапети или други довършителни материали. Разграничават основната зона, от която се спира погледа.

В малка кухня-хол е по-добре да изберете тапети пастелни цветове. Те визуално разширяват пространството. Динамиката на интериора ще даде чифт ярки цветове. Социалните цветове могат да бъдат разделени на отделни зони, например ниши. Също така подчертават характеристиките на интериора ще могат да текстил.

За кухни, дневни стаи от този тип е по-добре да закупят трансформируеми мебели. В допълнение към дивана.в такава стая може да се нуждае и от легло за гости. Поради това е по-добре да имате плъзгащ се диван за две легла. Е, ако столът може да се превърне в допълнително легло.

Мебелите, когато става дума за малки кухни, хол, също трябва да бъдат направени в лека версия.

Кухня-хол 35-40 квадратчета

Площта е около 40 квадратни метра. m, която съчетава функциите на кухнята, трапезарията и хола, от една страна, доста просторна, а от друга страна, ако е студио, то трябва да бъде направено възможно най-удобно. Дизайнните техники ще помогнат за постигането на желания резултат.

В допълнение към кухнята и хола, в такава стая може да се нуждаете от библиотека или от работно място. Това трябва да се вземе предвид предварително. За да се раздели пространството в тези помещения, е по-добре да се изостави използването на обемисти структури. По-добре е да се разделят територията с екрани, завеси и леки преградни стени от гипсокартон. Спасяването може да бъде на подиума. Възможността за използване на различни материали в декорацията на пода и стените също е от значение в този случай.

При определяне на пространството чрез динамични линии, различни методи за проектиране на тавана или стените не трябва да се отклоняватуважение към единството в стила на различните зони. Общи елементи трябва да бъдат проследени в дизайна на мебелите и в цялата обстановка. Малките и преобразуващи се мебели ще бъдат полезни за такъв среден кухненски хол. Гланц и светли цветове тук точно.

Компетентният избор на източници на светлина и правилно изградената осветителна система също ще играят роля в цялостното възприемане на цялата стая. За да не претоварите дневната и кухнята с детайли, можете да се фокусирате върху минимализма или високотехнологичния стил.

Голяма кухня-хол

Просторната стая отваря много място за творчество. В такава стая вече е възможно да се даде приличен "парче територия" на кухнята. Островът може да бъде със значителен размер, надарен с различни функции. Голяма кухня ви позволява да го направите необичайна форма, например не само квадратна или правоъгълна, но във формата на буквата P или U. Работното поле е от голяма полза за това.

При големите размери на помещението и под трапезарията може да се разграничи достатъчно квадратура. Цветният дизайн обикновено е доста разнообразен, тъй като рискът да се направи визуално близо до пространството не е толкова голям, колкото в малките кухни и хола.

Има възможност за инсталиране на мебели с размери, въпреки че е необходимо тя да се свързва ясно с размера на съществуващия обект. Мека мебелите, фотьойли, килери и други необходими неща не трябва да са малки и да изглеждат самотни в просторна стая и в същото време трябва да се разбере, че такава стая не е предназначена да я запълни с всякакви предмети.

Всяка домакиня би искала тя да има удобно място за готвене и гостите й не се чувстват принудени да се примирят с кухнята. На площадката с 50-60 квадрата има всички възможности за изпълнението на такива планове. Използването на много нива таван, подиум, екрани, различни осветителни тела и подобни елементи ще помогне да се постигне желания ефект.

Интересни примери

40-метровата кухня-хол, украсена в мътни цветове, с мебели от прости форми и меко осветление, се оказва много уютно място за почивка и работа. Пространството между стаята и кухнята може да се отличи с помощта на паркет в стаята и друг, по-практичен материал за пода в кухнята. Границата между двете зони се подчертава с помощта на острова и специална осветителна линия.

Голяма кухня-всекидневна ви позволява да поставите в нея работно пространство с внушителен остров с различни функции - от възможността да съхранявате необходимите прибори и да използвате това място като голяма кухненска маса за удобство при миене на съдове по време на готвене. Стаята разполага и с трапезария. Голям брой прозорци и светли цветове в покритието ви позволяват да запазите усещане за простор.

Удобен, когато холът е с големи размери. Има много място за отпускаща почивка, а кухнята, благодарение на многофункционалния остров, може да служи като бар. В същото време размерът на самата кухня остава оптимален - когато готвите, не е нужно да се движите назад и напред. Всичко, от което се нуждаете, е на ръка.

Общ преглед на малка кухня с остров в студио апартамент е представен в следния видеоклип.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня