Кухня-всекидневна: всичко е свързано с комбинирането на хола и кухнята в една стая

 Кухня-всекидневна: всичко е свързано с комбинирането на хола и кухнята в една стая

Разпределението на апартаментите с комбинирана кухня и всекидневна едва започва да става на мода. Съвременните разработчици дори излязоха с ново име за такива оформления - "eurobloods" или "euroshreshki", въпреки че в този случай продавачът означава само едностайни или двустайни апартаменти с просторна кухня.

Модерните интериорни дизайнери се стремят да направят привлекателно и удобно място за живеене дори от апартамент от стара фондация., подвеждайки и въвеждайки понякога най-смелите решения.Например, едно от тях е комбинацията от кухня и малка част от банята и коридора или увеличаване на пространството поради нефункционален балкон. Такива проекти наистина изглеждат по-изгодни и рационални в сравнение със съществуващите малки оформления.

Какво е това?

Доскоро архитектите предлагат апартаменти с малки кухни с площ от 5-7 квадратни метра. м., където в най-добрия случай бихте могли да поставите хладилник, котлони и няколко чекмеджета. Не можеше дори да мечтае за монтаж на вечеря за 4 члена на семейството, пералня и съдомиялна машина на такова малко пространство. Ето защо, много домакини, които жертват комфорт и функционалност, се опитват най-малко да изтласкат необходимия минимум от домакински уреди.

Често, комбинирането на кухня с зала е единствената възможност за разширяване на възможностите на малък апартамент. Площта на хола може да не отговаря на всички изисквания на собствениците на апартаменти по отношение на комфорта. В резултат на сливането можете да получите просторна и светла стая, на която е удобно да поставите не само кухнята и хола, но и трапезарията.Но да създадете уютен и удобен интериор не е лесна задача. За да направите това, трябва да имате умения за проектиране и известни познания.

Дизайнерите дори дадоха ново име за такъв план - "отворена кухня". Това предполага хармонично допълнение към кухнята и всекидневната.

Кухненският хол помага:

 • да направи дневната по-просторна;
 • увеличаване на работната повърхност в кухнята;
 • Поставете по-функционални и удобни системи за съхранение на кухненски уреди и съдове;
 • осигурете място за хранене.

Причини за

Причините за комбиниране на кухнята и хола могат да бъдат много. Например, за едностаен апартамент с голяма кухня, това е единственият начин да се оборудва отделна стая в спалнята. Или кухнята има голяма площ, а собствениците на къщата смятат, че е неразумно да се използва голямо пространство за съхранение на съдове и домакински уреди. Собствениците на студиа нямат други възможности за жилищно настаняване.

Понякога твърде малката площ в кухнята не позволява създаването на удобно и функционално пространство. Тази функция е в "Хрушчов" и "Брежневка".В края на краищата често е невъзможно да се натопи цялото необходимо оборудване на площ от 6 квадратни метра. м., а в този случай съединението на две стаи лесно ще реши проблема. Освен това при преустройство на типичен апартамент от стара фондация е възможно да се използват разумно малки помещения за съхранение в дневната или в кухнята. Често архитекти през 60-те и 70-те години на миналия век се заселват в дневна с лека закуска като вграден шкаф. И в такава ниша в хола можете да поставите хладилник или да скриете пералнята.

В някои оформления на апартаментите кухнята и съседната стая може да имат неуспешна геометрия., и за да се коригира ситуацията, за да се получи подходяща форма, например квадрат или правоъгълник, тя само ще помогне да се съчетаят помещенията. За кухнята в хола е по-мъдро да изберете най-голямата стая в апартамента. Често, за да получите желаната площ, е необходимо да се използва територията на балкона, баня или коридор. Създаването на такава реконструкция ще осигури не само комфорт и пространство, но и ще позволи рационално използване на останалата част от пространството на апартамента.

Плюсове и минуси на комбинираната стая

Понякога комбинирайте дневната и кухнята - това е най-сигурното пространство за решение. И има много поддръжници, които одобряват такова решение, но има и такива, които мислят за друго. Ще разберем предимствата на комбинирането на пространството.

 • Вместо две малки стаи получавате едно голямо удобно място, в което можете да поставите маса за хранене и диван.
 • Когато комбинирате различни стаи, броят на прозорците се увеличава, така че ще има повече светлина.
 • Децата могат да бъдат наблюдавани, докато възрастните готвят вечеря. Също така по време на приема, домакините не трябва да напускат близките си сами и можете да готвите заедно.
 • В просторната кухня можете да инсталирате допълнителни уреди, които преди не са се поместили на малка площ: пералня, миялна машина, микровълнова фурна, кафемашина и сокоизстисквачка.
 • Екстраверите, които не се чувстват комфортно в уединена и закътана стая, избират голямо открито пространство.
 • В кухнята, без да се превръщате в дневната, можете да поставите три зони: за готвене, за вечеря с голям семеен кръг, за почивка и отдих.
 • Докато вечеряте за готвене, можете да чатите или да гледате телевизия с останалата част от семейството, без да оставяте печката.
 • Възможността за спестяване на оборудване в свързаната кухня и хола - в голяма стая можете да инсталирате един телевизор в дневната.

Въпреки големия брой предимства, не е възможно да не се отбележат очевидните недостатъци.

 • Миризмите на храна ще се установят върху мебелите в хола, така че трябва да се подхождате правилно към избора на домакински уреди, по-специално, си струва да се разгледа мощен аспиратор в близост до повърхността на готвене.
 • Не всички домакини обичат да готвят на показ с гостите си. Те се чувстват уверени и удобни, без да гледат по време на готвенето. В този случай не трябва да комбинирате пространството или трябва да изберете по-подходящ вариант, например с плъзгащи се затварящи капаци.
 • Отвореното пространство се нуждае от компетентен дизайн - различните функционални области трябва да изглеждат цели и обединени.
 • Кухнята до всекидневната е източник на различни звуци: звукът на водата и работещите уреди могат да повлияят на останалите.
 • Работното помещение в кухнята винаги трябва да се държи в ред,така че да не се създава ефект на хаос.
 • Необходимо е закупуване на безшумни домакински уреди и уреди, което увеличава разходите и разходите.

Несъмнено предимствата и недостатъците на подобно оформление са много. Следователно, не би трябвало да решавате безмилостно въпроса за глобалната ремонт. В допълнение към големи финансови разходи, обединението на пространството ще доведе до много документи, по-специално, ще е необходимо да се легализира преустройството на апартамента.

Кога трябва да легализирам реконструкцията?

В жилищни сгради, оборудвани с газови печки, не е приемливо да се комбинира кухнята с хола. По този начин, разрушаването на стената е забранено. Но можете да разширите пространството на вратата или да преместите преградата, като по този начин увеличите площта на кухнята. Друга възможност е да използвате плъзгащи се дялове. Те могат да бъдат изработени от ПДЧ и MDF, стъкло, пластмаса или дърво.

Във всеки случай плъзгащият дизайн ще бъде най-добрият вариант., защото ако е необходимо, можете да затворите кухненското пространство и да ограничите разпространението на неприятни миризми в апартамента. Но, като започнете реконструкция, трябва да получите разрешение от ОТИ.И това важи и за онези моменти, когато трябва да разрушите само част от стената.

Ако кухнята е в съседство с балкон, можете да затоплите лоджията и за сметка на нея да организирате уютна кухня-хол. В тази част на балкона стената може да се използва за създаване на бар. Тази възможност за неразрешено преустройство също трябва да бъде съгласувана с ОТИ.

Тъй като кухнята се счита за "мокра" зона, също така е неприемливо тя да бъде прехвърлена в жилищната част на апартамента. Няма да има проблеми само за жителите на първия етаж, в този случай собственикът има право да прехвърли кухнята в която и да е част от апартамента, най-важното е правилно да се донесат всички комуникации.

Разработваме проект за дизайн

При разработването на проектния проект много зависи от характеристиките на помещенията. Ако кухнята има голяма площ, трябва да се опитате да се поберат всички функционални зони в една и съща стая, без да премествате преградата. По този начин можете да оставите допълнителна изолирана стая за спалнята, детската стая или офиса.

Някои от апартаментите разполагат с голяма всекидневна, която може да бъде леко намалена поради разместването на стената, което ще увеличи площта на кухнята, на която се вписва холът.В същото време няколко квадратни метра ще останат свободни в съседната стая.

Също така, много зависи от начина на живот на собствениците на къщата. Свободно момиче или млад мъж от най-ранна възраст не се нуждае от голяма работна площ и впечатляващо количество кухненски уреди. По-разумно е да се разпредели голяма част от стаята в хола и да се постави скромен бар брояч вместо масата за хранене, която може да се използва и като работна площ.

Но ако собственикът на апартамента е истински гастроном, който обича да експериментира и да създава нови уникални авторски ястия, тогава кухнята трябва да има почти основното място в къщата. В този случай можете да дарите няколко квадратни метра всекидневна, за да направите повече място за приготвяне на гастрономически наслада.

Необходимо е също така да се мисли за наличието на достатъчен брой обекти и за осъществяване на всички комуникации в работното пространство на кухнята. За всеки домакински уред, който се използва ежедневно, е необходимо да свържете отделен изход. И този момент трябва да се вземе предвид на етапа на изготвяне на проект за проектиране.

Разглеждаме формата и размерите на стаята

Успешното планиране и компетентното зониране на помещенията помагат да се направи всяка отделна зона на оптималната зона възможно най-изолирана и удобна. Когато разделяте стая на няколко зони, трябва да се вземат под внимание няколко точки.

 • Близо до работната площ в кухнята трябва да бъде удобно да бъдат няколко души по едно и също време, така че площта не трябва да бъде ограничена до няколко квадратни метра.
 • Домакинските уреди и уреди трябва да се поставят според правилото на триъгълник или последователно на една линия, за да се намали движението в кухнята.
 • Барът няма да може да замени масата за хранене в семейство, където има деца или възрастни хора.
 • Просторната и светла площ на стаята трябва да бъде разпределена към всекидневната.
 • Трапезарията може да бъде компактна по размер и разположена на мястото, където са разделени всекидневната и кухнята.
 • Като трапезария в малко семейство можете да използвате потенциала на перваза на прозореца и сгъваемите столове - това е чудесен вариант, ако няма свободно пространство дори за компактна, но пълна маса. И по време на семейни празници и празници можете да поставите плъзгащ се маса-трансформатор, който при сглобяването ще заема минимално пространство близо до стената.

Тесният и дълъг кухненски хол може да има само един прозорец и след това възниква разумен въпрос, кое място е по-разумно да се разпределят за приемане на гости. Разтегнатото пространство ще трябва да бъде разделено почти наполовина, а след това кухнята може да остане без естествена светлина. Но тази опция е най-изгодна в сравнение с факта, че холът ще остане без прозорец. За работното пространство в кухнята доста добре организирано осветление с прожектори и LED ленти над работния плот е достатъчно.

За една квадратна стая, трябва да изберете L-образна кухня, която не заема много място и оставя половината свободно пространство, за да се поберат в хола. В малък апартамент трябва да мислите през всеки детайл, да изберете подходящия размер мебели и можете да го поръчате и според вашите собствени рисунки.

Взимаме под внимание характеристиките

Разположението на дневна с кухня в една и съща стая е лесна задача за къща, но за малък апартамент е необходимо да се свържете не само въображението, но и да научите много дизайнерски техники. Ако разделянето между кухнята и залата се прехвърля, което позволява да се увеличи стаята само с няколко метра, стаята остава с един прозорец.

Необходимо е да се погрижите за висококачествено изкуствено осветление на пространството. В кухненския бокс можете да инсталирате осветителни тела на тавана и допълнително да осветявате работния плот. И над района за отдих и прикачване на гостите да свържат красив полилей или да вдигнат подовата лампа. В този случай ще бъде възможно и визуално разделяне на пространството със светлина, включване на светлината само в една функционална област.

Когато вътрешният дял се премахне, тогава две прозорци остават в голяма стая - това е най-успешният вариант по отношение на дизайна. Съвременните апартаменти често имат залив прозорец или панорамен прозорец - това е най-доброто място за подаване на кухненска всекидневна. Стаята с прозореца на залива винаги изглежда оригинална и сладка.

Избираме стила

Планирането на бъдещо хол-кухня е едно нещо, а съвсем друго е да се подреди пространството по стилен и рационален начин. За да изглежда интериорът на стаята цялостен и обединен, е необходимо предварително да се определи стила. Всяка следваща стъпка в създаването на интериора ще се основава на решението за стил, като се започне от избора на материали и завърши с наличието на декоративни елементи.

Смята се, че най-лесният начин да подредите интериора в класически стил. Спокойните тонове, способността да се използват различни материали и текстури, допълват пространството с декоративни детайли в този случай играят голяма роля.

Модерните класики са нещо като сливане на класика и минимализъм. Мебелите трябва да бъдат практични и прости, без да се забелязват елементи и подробности. Наскоро интериорът в английски стил стана популярен. Предпочитат се спокойни и бежови тонове, мебели от естествено дърво, декоративни покрития и текстил с червена клетка.

Високотехнологичната кухня-хол изглежда добре - лъскавата повърхност, металният блясък на детайлите, съвременните уреди и ергономичните мебели ще направят пространството стилно и модерно. В кухненския хол в стила на изкуството деко, трябва да направите голямо място за маса за хранене и красиви столове с мека тапицерия.

Популярният минимализъм също не губи значение тази година. Все повече и повече собственици на миниатюрни апартаменти предпочитат точността и последователността в интериорния дизайн. И има няколко причини за това.Първо, минимализмът благоприятно подчертава свободата на пространството. И второ, това помага да се избегне изхвърляне и бъркотия. Изключителна сбитост, ясна зониране, липса на ненужни детайли в декора и домашни дреболии на видно място, грижовност и функционалност - това са основните критерии за стила на минимализма.

Интериорът в скандинавски стил е забележителен заради неговата лекота, краткотрайност и комфорт. Интериорът използва топли и ярки нюанси, естествени материали и светъл интериор. Като декорация може да се поставят картини по стените и закрити цветя на отворените рафтове и первазите на прозореца.

Но независимо от стила, избран за интериора, голяма роля се дава на цветовата палитра на бъдещия кухненски хол.

Популярни цветове

Наскоро дизайнерите предпочитат спокойните или богати цветове в интериорния дизайн. И през следващите години тенденциите няма да се променят. В допълнение, светлинната палитра остава актуална по всяко време, което е особено важно, ако трябва да увеличите визуално пространството.

За малък апартамент си струва да избирате леки и спокойни нюанси. Комбинациите от сиво, млечно, бежово и бледо жълто се считат за идеални за ограничено пространство. В светлия интериор бялата лъскава фасада на кухненския комплект, отразяваща слънчевата светлина, изглежда почти безтегловност и светлина. Не трябва да използвате голям брой цветни контрасти, а цветните и ярки акценти трябва да бъдат напуснати, така че интериорът да изглежда по-жив и да не е тъжен.

Интериорът в тюркоазени и бежови тонове изглежда красив и стилен, при този вариант е подходящо да изберете комплект в един цвят и мека мебел за хола в друга. Можете да добавите и светла кана, чинии, синя възглавница или ваза в дневната. Този дизайн ще изглежда свеж и привлекателен.

Контрастните комбинации остават в тенденция. Такъв малък елемент, подобно на оранжевата тапицерия на столовете, също ще придаде изразителност и оригиналност на светлия интериор. Белите стени и комплекти са перфектно съчетани с естествени дървесни рисунки и зеленина. Сходството на еко-стил напоследък придоби популярност сред много производители на мебели.

Моля, обърнете внимание, че комбинирането на различни цветове с бялото е съвсем проста.Можете да използвате всички нюанси от черно и графит до бежово и сметана. Тъмните елементи ще помогнат да се поставят акценти в интериора и ярките елементи ще добавят изразителност.

В затворено пространство също си струва да избирате лъскави елементи. Отразявайки естествената или изкуствената светлина, те визуално разширяват пространството. И в този случай можете да използвате не само бял цвят, но и бежов, сив, пясък. Комбинацията от крем и кафяво ще създаде уютна и топла атмосфера.

Сивият цвят е многофункционален и е подходящ за много стилове. Често се използва за визуално увеличаване на пространството. Благороден и в същото време спокоен, този тон изглежда балансиран и лек в интериора. Комбинацията с бяло ви позволява да постигнете зашеметяващ успех.

Вратите на долната част на слушалките могат да имат сив матов цвят, а на горния етаж - спокойно бяло. Тази опция не изглежда тромава и трудна, но, напротив, ви позволява да "простирате" пространството и да добавите повече въздух. И за да изглежда интериорът изглежда топъл, може да се разрежда с естествени дървени оттенъци, които могат да се използват като ламинат на пода.

В просторната кухня можете да използвате различни, дори ярки и богати цветове. Контрастното покритие зависи от местоположението на прозорците и наличието на естествена светлина. Ярките цветове могат да бъдат използвани като акценти или да се подчертае определена зона. Но в нея не е необходимо да боядисвате всички повърхности с ярки цветове, ограничавайте една стена, това ще е достатъчно.

Методи за зониране

При организиране на пространство в този случай е необходимо да се вземат под внимание много нюанси, вариращи от източници на електроенергия и завършващи с красив дизайн. И особено важно е двете функционални зони да бъдат хармонично комбинирани и да бъдат украсени в същия стил. Визуално разделете едно пространство на няколко зони с различни техники.

осветление

Използването на ярка и осветена светлина в една и съща стая за различни зони не само визуално отделя стаите, но и създава специална атмосфера на комфорт. Правилното осветление може да направи чудеса дори в малка стая. Само в този случай е необходимо да се освети не само работната площ на кухнята и дивана в хола, а да се размисли за сложното осветление на всички ъгли - тогава пространството ще изглежда по-голямо и по-голямо.Използвайте различни източници на изкуствена светлина: пунктирани вградени тавани в кухнята, LED ленти над работния плот, полилеи или няколко лампи над масата за хранене, подовата лампа или канапето близо до дивана.

цвят

Цветното зониране е чудесен начин за разделяне на стая, но не трябва да използвате два ярки цвята, един тон трябва да бъде спокоен и неутрален. Избраните цветове могат да се припокриват в различни зони.

Подови настилки

За да създадете визуален ефект от отделянето на пространството, откъм кухнята можете да подмазвате пода с керамични плочки и да поставите ламинат в хола. Различните материали могат да се различават по структура и текстура, но трябва да са най-съвместими в цвят.

подиум

Дори малкото изкачване на една зона с няколко сантиметра изглежда естетически приятно. А допълнителното пространство под пода може да се използва разумно, да речем, за да скриете комуникациите.

мебели

Бар, маса за хранене, кухненски остров или диван могат да подчертаят отделянето. Кухненският остров рядко се използва в жилищни сгради, тъй като е сложен елемент за комуникации и също така изисква голямо количество свободно пространство. Инсталирането на кухненски остров е по-мъдър в голяма селска къща.Но масата за хранене или баровете са идеални за разделяне на пространството дори в малко студио. Това отделяне не прави стаята по-тежка. Отделен кът за хранене може да има допълнително осветление под формата на таван полилей.

Екрани и прегради

Може би това е най-лесният начин да затворите пространство. Мобилните дизайн ви позволяват да обединявате и разделяте зоните в зависимост от желанието. По този начин е възможно, без да е трудно в един случай да се получи едно пространство, а в други - отделни помещения. Но разделянето в повечето случаи е повърхностно. Този метод е избран от собствениците, които все още не са решили окончателно дали искат да съчетаят кухнята с коридора или не. Можете също да направите пълен дял с голям вход или дъга от гипсокартон.

Избиране на екрани и дялове

Комбинираната дневна и кухня са огромно поле за дизайнери и за занаятчиите. Ремонтните работи включват голяма инвестиция на пари и време. Не е необходимо ясно да се очертават границите на различните зони в едно пространство. Единство и хармония - това са основните области, които трябва да присъстват в интериора, не само в дизайнерските техники,но и в довършителните материали. И визуално зониране трябва да бъде навсякъде: при регистрация на стени, таван и пода.

Paul

Избирайки подово покритие за отделна кухня и гостна стая, има възможност да вземете различни опции. Например, за довършване на пода в кухнята е най-подходящата керамична плочка, която е устойчива на влага и топлина. И за хола е по-подходящо да изберете килим или ламинат. Добра възможност за пода в хола са дъбовите дъски, лакирани. Това покритие е лесна за почистване и не се страхува от влага. И в случай на едно пространство, материалите в идеалния случай трябва да се комбинират и взаимно се допълват. Необходимо е да се изберат подобни текстури, които в същото време ще изпълняват функцията както на комбиниране, така и на визуално деление на пространството.

Някои дизайнери използват друга проста техника за визуално разделяне на пространството. Повдигайки пода в кухнята на няколко сантиметра, можете да създадете уникален интериор. Една малка кота визуално разделя една зона от друга и диверсифицира геометрията на пространството.

стени

При избора на материални покрития за стени е необходимо също да се комбинират различни текстури и форми.Кухненският апарат трябва да има престилка, която предпазва стените в зоната за готвене от пръски и капки. Това може да бъде лъскава плочка, лакиран филм или панел. За някои елегантни стилове можете да използвате стъклена престилка с огледално покритие и шарки. За хола трябва да изберете тапет, декоративна мазилка или боя. Би било хубаво да украсите интериора с тухлена стена. Различни цветни и шарени тухли ще облекчат интериора на монотонността. Боядисаната в бяло тухлена стена ще допълни перфектно модерния стил.

таван

Трябва да се разбере, че в идеалния случай на тавана трябва да се поставят различни източници на осветление: вградени лампи, полилеи и висящи лампи. В този случай най-добрият вариант е окачен таван или многоетажен дизайн. Последният, от своя страна, също ще реши проблема за зониране на помещения и ще помогне за визуално разделяне на пространството на няколко части. Освен това зад тавана на гипсокартон, можете успешно да скриете всички комуникации и да инсталирате таванни светлини.

Заслужава си да изберете различни цветове за тавана.Например, да се простира светло платно над кухнята, и светъл в хола.

Как да изберем мебели?

За да отделите кухнята от хола, можете да използвате бар брояча, важно е да бъде направен в същия стил с кухненския модул. Това ще бъде особена характеристика, обединяваща две функционални зони. В бара можете да пиете чаша кафе сутрин, да проверявате натрупаната поща следобед и да приемате гостите вечер. Това функционално място служи като допълнителна работна повърхност и пълна маса за хранене.

Що се отнася до мека мебел и текстилни аксесоари, е по-мъдро да изберете синтетична тъкан за комбинирано пространство с кухня, тъй като тя поглъща миризми и влага по-малко. Това е особено важно, ако мека мебел се превръща в отделителен елемент между различните зони. Линия или ъгловият диван плюс чифт столове или тапицирани столове са идеални за тази роля. И ако от задната страна тапицираният диван не изглежда представен, то може да бъде затворен с ниска стойка или дълъг пиедестал.

Интересни идеи

Най-добрият начин да се избегне объркване в хола-кухнята е да се използват вградени мебели и многофункционални конструкции.Също така, не изберете отворени рафтове за съхранение на съдове, с изключение на това, че не подреждате интериора в стила на Прованс. В голямата кухня-дневната може да осигури място за слушалки. Може да има печка, системи за съхранение и широка работна площ. Повърхността на плота трябва да бъде направена от същия материал като работната повърхност на кухненския модул. Същото правило важи, ако решите да инсталирате бар брояч вместо маса за хранене.

Броячът може да се използва рационално.Например, място под плота може да се използва за съхраняване на съдове или прибори зад затворени врати. В края на краищата системите за съхранение дори в голяма къща не са излишни. В затворено пространство се опитайте да премахнете домакински уреди и прибори от работната площ на кухненската маса - голямо количество детайли ще създаде хаос и елементарно въздействие. Също така вземете удобен организатор за домакински почистващи препарати и гъби близо до мивката. Важно е да се разбере, че в комбинираното пространство някои домакински предмети могат да изглеждат небрежни.

И ако характеристиките на оформлението не позволяват да се комбинира кухнята със съседната стая, тогава можем да разгледаме разширяването на пространството за сметка на коридора.Тази опция се счита за още по-успешна, ако останалите стаи в апартамента не са просторни. Но тогава системата за съхранение ще трябва да се премести компактно в жилищните помещения.

Дайте пример за организацията на пространството

Ако собствениците на апартаменти обичат да приемат гости и често подготвят разнообразие от ястия, ще бъде разумно да съчетаете визуално кухнята и съседната стая с помощта на големи плъзгащи се прегради. Различни екрани, високи шкафове, гипсокартонени конструкции, мебели или завеси могат да действат като такова разделител за визуална бариера. Тонизираното стъкло в този случай е по-подходящо. От една страна, пространството остава видимо и допълнително осветление прониква в двете помещения. От друга страна, можете да плъзнете дяла и да създадете затворена област.

Голяма маса за хранене, на която могат да се съберат големите компании, не е непременно лукс. Възможно е да се организира просторна трапезария без никакви затруднения на общата територия. Красивата масивна маса, изработена от естествено дърво, перфектно се вписва в светлия интериор на кухнята и всекидневната.И в този случай собствениците на къщата не се страхуват да разнообразят модерния интериор с масивни столове от естествено дърво.

Различни текстови материали се справят перфектно с задачата за разделяне на помещение в определени зони - тук дизайнерите използват различни материали за тавана. Цветовата палитра на стаята в същото време остана непроменена. По-разумно е да разпределите място за всекидневна в близост до прозорците - тук можете да получите гости или да се отпуснете след тежък работен ден с чаша чай и интересна книга. Или чат със семейството на мека мека мебел.

В един типичен малък апартамент, разрушаване на стената, в която е невъзможно, е допустимо да отидем за трик. В този проект дизайнерите не са преместили стената, но само добавиха малък прозорец, за да създадат бар брояч. По този начин в едно пространство е възможно да се настанят не само работна площ и място за отдих, но и място за ядене.

Как да съчетаете хола с кухнята, вижте следващия видеоклип.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня