Вътрешни дизайнерски варианти за кухня

При реконструкцията на кухнята и хола има много положителни качества. Хората, които обичат да събират гости, организират празник, разширяването на пространството ще изглежда благословия. Броят на гостите може да бъде увеличен няколко пъти по едно и също време, а храната и напитките ще бъдат "на ръка" и няма да е необходимо да бягате в кухнята всеки път. Съществуват и други предимства при такива трансформации и има много повече от недостатъци.

10 снимка

Предимствата на комбинираните помещения

Има малки кухни в различни къщи, построени през съветската епоха. За да организира празник на Нова година, хората обикновено се събират в голяма стая. Ако съборите разделянето между кухнята и голямата стая, тогава има значително по-голяма използваема площ. Предимствата на комбинираните помещения са очевидни:

 • когато имате нужда от много зони за зониране;
 • в частна къща има голяма кухня, която прави възможно разширяването на стаята, ако премахнете преградата между кухнята и малката всекидневна.

Популярността на планирането с кухня-хол в апартаменти и частни вили се е увеличила значително през последното десетилетие. Модата идва от европейските страни, където през 80-те години на миналия век се появиха апартаменти, където изобщо не бяха предвидени прегради.

Тази тенденция има своите несъмнени предимства: комбинираната кухня или трапезария и зала осигуряват повече свободно пространство. Можете да обзаведете качествено жилището, което наистина е удобно и елегантно.

недостатъци

Ако стената между помещенията е носител, тогава всички проекти ще трябва да бъдат поставени на задната горелка. Носещите стени са недостъпни табута, категорично е забранено да ги докосваш под страх от суровите съдебни преследвания, гигантски парични глоби. Ако собственикът продължава да преследва незаконните си стремежи (това също се случва), той може просто да загуби апартамента.

Липсата на разделяне между кухнята и хола означава, че всички миризми по време на готвене ще влязат в стаята. За решаването на този проблем е възможно само с добро вентилационно оборудване. Но също така работата на кухненските уреди, а именно: миксер, кафемелачка и блендер, може да разсее и да се намесва в тези, които гледат телевизия в хола или се занимават с проектиране на термина хартия.

Стил избор

Дизайн решения за подреждане на кухнята и хола може да бъде огромна сума.

Модерните материали ви позволяват да създадете всяко интериорно жилищно пространство на най-високо ниво. Най-често се използва за това:

 • красива тапет;
 • гипсокартон;
 • плочки.

Често се използва палитра, в която има големи количества бяло, това е безопасно движение, за да даде на помещението лекота, лекота и грация.

Но прекомерното използване на бялото също е изпълнено със "загуба на форма", превръщането на жилището в клон на операционната зала или зъболекаря.

  Понякога границите на стаята са маркирани с черни или тъмно кафяви плочки на пода, кухнята престилка се контрастира, удължавайки я до тавана.Често алтернативен бял фон и различни дървесни елементи от светло жълт цвят. Също така цветните акценти се правят с помощта на:

  • осветителни тела;
  • плотове;
  • бар броячи.

   Контрастните комбинации никога не излизат от модата, търсенето за тях винаги присъства. Причината е много проста - те дават:

   • динамиката и смислеността на състава;
   • генерира оригиналното изображение.

   Един от най-популярните стилове в наше време е високотехнологичен, модата, която не минава през последните две десетилетия. Тайната на тази популярност се крие в следните характеристики:

   • простота и динамика;
   • демокрация;
   • дизайн на творчеството;
   • ниска цена на труда.

   Младите хора на възраст до 40 години са много впечатлени от този стил, особено ако работят в високотехнологичната индустрия. Именно тук се появяват най-често "пробивите" идеи, динамичното развитие на индустрията.

   Високотехнологичните характеристики характеризират простотата на дизайна, динамиката на формите, няма излишъци и сибаритизъм. Гипсокартон и метални облицовки се използват активно. Стените може и да нямат допълнителен завършек. Жилищните помещения често се запълват до най-различни компютри и домашни уреди.

   Въпреки активното развитие на високите технологии, класическият стил не излиза от модата в продължение на няколко века. Той може да придобие различни "лица", говорейки в различен тематичен стилист.

   В наше време тенденцията е ерата на Възраждането на Катрин де Медичи и Леонардо да Винчи. Излишните стилове създават прекалено комфорт, създавайки изобилно естествено осветление на стаята.

   Очарованието и жизнеността на класическия стил е, че е творчески, постоянно подхранван от нови идеи, може да се промени динамично, като същевременно запази своите "общи" черти.

   Създаването на интериор в бароков или имперски стил е предприятие, което изисква значителни финансови инвестиции. Предпоставката за реализирането на идеите на класиците също изисква много, от 35 квадратни метра. Този факт може да обясни защо класиката най-често се среща в големи къщи, където има място "за маневри".

   Правила за зониране

   За правилното зониране на стаята има няколко доказани методи. На първо място, подовете са покрити с различни материали. Например, в кухнята подът може да бъде от порцелан от камък, а в хола може да бъде покрит с линолеум или паркет.И също често кухнята вдига сантиметри на 8, което го прави като малка маргаритка. Двойните тавани могат да бъдат направени в стаята, която също е елемент на зониране.

   С този метод можете да увеличите максимално размера на хола, като "оставяте" кухнята само на няколко квадратни метра. Зонирането е ефективно, наистина помага. Шпакловане и боядисване на стени, монтиране на тапети - всичко това може да бъде ефективен инструмент за зониране. Понякога в стаите или в кухнята стените и таванът са облицовани с огледала.

   Този метод помага за "натискане" на пространството в стаята, с професионален подход, ефектът може да бъде ефективен.

   Важно място в идеята за зониране се дава на LED лампи. Ако таваните са повече от три метра, тогава можете да направите тавани на няколко нива. С помощта на светлината от светодиодите можете да направите различно осветление, "стесняване" или "разширяване" на пространството. В някои случаи, направете плъзгащите се капаци (или завеси), които могат в точното време да изолират кухнята и хола. Такива устройства могат да "работят" както във вертикални, така и в хоризонтални равнини.

   Избор и поставяне на мебели

   Технически е лесно да се премахне стената между кухнята и хола, трудности започват, когато трябва да уредите две стаи. Преди да започнете работа, трябва да разберете какво всъщност трябва да направите. По-добре е да се съсредоточите върху готови проекти: когато има "точка", в която човек трябва да се стреми, тогава ще бъде много по-лесно. Хората, които разбират строителството, често изпълняват свои собствени проекти сами. Този подход има право да съществува:

   • важно е вътрешно да се придържаме към органична комбинация от естествена и електрическа светлина;
   • е необходимо мебелите да бъдат комбинирани с тапети и цвят на пода;
   • важно е в самото начало да решите какъв материал ще бъдат стените и пода, какви цветове ще бъдат те.

   Знаейки всички тези параметри, можете да изберете правилната комбинация от мебели, домакински уреди и всичко останало.

   Можете да украсите нова област в един цветен диапазон, често да правите разлики, кухнята може да бъде например в светло жълти тонове, а холът може да бъде светлозелен. Във всеки случай има една поръчка по проекта. Първо, на компютъра се изготвя план.Веднага трябва да отбележите къде ще се намират мебелите.

   За да се отделят кухнята и хола, без да се издигат стени, има много трикове. Най-често използвани:

   • бар броячи;
   • различни фигурни отвори от гипсокартон;
   • поставяме вани с растения;
   • кухненският под е издигнат.

   Необходим "инструмент" в зонирането е и използването на друга цветова палитра. Съответствието с принципа на "златната среда" е много подходящо тук.

   В случай, че се извършва реконструкция в нова къща, тогава тази работа е много по-лесна за извършване. Тяхната цена ще бъде значително по-ниска.

   Компютърните програми дават възможност за създаване на обемен проект на екрана "като жив", избор на необходимите нюанси и "поставяне" на мебели във виртуалното пространство. Може да се постигне илюстративна картина с голяма част от сближаването. В старите къщи е необходимо да се разруши предварително, така че тук разходите за създаване на проект могат да бъдат значително по-високи.

   Също така трябва да се има предвид, че съществуват някои правила, като например:

   • мебелите се поставят по стените;
   • кухненските уреди могат да бъдат само в малка част, за да не се "затрупват" пространството;
   • кухнята и всекидневната често се изработват със същия тон, което увеличава площта на помещението;
   • изпъкнали части от шкафовете в кухнята са съчетани в цвят с цялостния тон на хола.

    Важно е за сухото строителство, което ви позволява да решите много проблеми в реконструкцията на помещенията:

    • създаване на тавани на две нива;
    • скрий комуникациите;
    • с него можете да създавате ниши.

    Правилното поставяне на хладилника, мивка, печка близо до прозореца значително ще улесни подготовката на съдовете, в същото време по-малко продукти за готвене ще паднат в хола. Можете да свършите работата за сравнително малко пари, като приложите бюджетния вариант.

    Успешни примери

    • Възможности за решение с бежови цветя. Различните нюанси на бежовия цвят винаги създават празнична оптимистична атмосфера и правят помещението по-обемно.
    • Парижки стил: подреждане на хола и кухнята на тавана. В столицата на Франция, голям брой стаи, разположени "под покрива". С помощта на гипсокартон можете да оборудвате всяко пространство, докато провеждате компетентно зониране.
    • Пример за подходящо зониране с аквариум, както и пол. Активното използване на допълнителни аксесоари, материали на пода и стените прави възможно правилното поставяне в кухнята и хола.В тази стая, кухнята "получава" минимално пространство, не повече от 2 квадратни метра.

    5 съвета за кухнята - хол, вижте следния видеоклип.

    Коментари
     автор
    Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

    Входно антре

    Всекидневна

    спалня