Характеристики на фасадната система AMK: предимства и недостатъци

Всеки собственик иска да запълни къщата си с утеха отвътре и да го направи привлекателен отвън, защото ако книгата се съди по корицата, тогава къщата се съди по фасадата. Фасадната система на AMK позволява не само красиво украсяване на стените, но и защита от външната среда. Обмислете характеристиките, плюсовете и минусите на системата, както и нюансите на нейната инсталация.

Характеристики и предимства

AMK е предназначен за изпълнение на декоративни и защитни облицовки като външните стени на къщата, и вътрешни. Той се вписва идеално във всеки интериор, ефективно имитира тухли или зидария. Системата е плоча под формата на тухла от мраморни чипове и водна акрилна дисперсия. Това е аналог на мраморна мазилка или гъвкав камък, но е много по-евтино.Такива фасади имат висока производителност, те са трайни и много издръжливи.

АМК се състои изцяло от естествени съставки, които притежават повишена устойчивост към природните явления и практически до всякакви външни влияния. Голямото предимство на системата е пожароустойчивостта, не се запалва. Също така плочките имат високо ниво на паропропускливост. В допълнение към високото качество, системата има много естетичен външен вид.

Лесно и бързо е да се събере AMK, ремонтните работи не изискват професионални умения. Този елемент уважава мъжете, които никога не са правили ремонт сами. Едно от основните предимства на този тип покритие е поддържането. В случай на повреда на една от плочите, тя може лесно да бъде демонтирана и заменена с нова.

Процес на събиране

Тъй като инсталационната технология е доста проста, ремонтните работи ще струват много малко. Като правило, майстори вземат 250-300 рубли на квадратен метър. Можете също да направите инсталацията сами. Трябва да се вземат предвид температурните условия, тъй като работата трябва да се извършва при + 5 ° С (не по-ниска), която трябва да се поддържа още една седмица, за да се избегнат проблеми с облицовката.

Преди да се пристъпи към директното оформление на плочите на повърхността, трябва да се извършат подготвителни работи. Необходимо е да подготвите основата, да запечатате всички пукнатини и неравномерности, след което да я почистете добре от прах и мръсотия.

След това се прави маркировка, след което върху стената се полага еднакъв слой лепило с шпатула със зъби 4-6 милиметра. Адхезивната смес трябва да се разреди стриктно съгласно инструкциите на производителя. Препоръчва се съставът да се приготви на части, така че да не изсъхва вътре в резервоара и да не губи свойствата си. След това се прилага самото АМК. Тя трябва да бъде силно натискана, да се отървете от излишния въздух и да извадите излишното лепило, излизащо от под плочите.

След като сместа се втвърди, тя също презаписва шевовете. В този случай не можете да се притеснявате за състоянието на повърхността на плочите, защото всеки детайл има защитен филм, който може лесно да се отстрани след 48 часа.

Преглед на продуктите

Фасадните системи на АМК са представени в доста широк асортимент. Цената на материала варира от 500 до 650 рубли на квадратен метър, в зависимост от избрания модел. Продуктите имат две форми: тухла и блок.Първите размери са 250 * 65 милиметра, а втората - 400 * 195 милиметра.

Цветната палитра се състои от три основни нюанса: сив, кафяв и пясъчен, всеки от които на свой ред има три тона с прехода от светлина към тъмно. Стената може да бъде отрязана като монофоничен материал или с използването на трите тона (тази опция се нарича смес).

Сместа от кафяв АМК ще изглежда благоприятно и ще напомни "баварското полагане". Санди ще даде на къщата много елегантен и елегантен вид. Сивата версия изглежда по-стриктно, но в същото време не е по-малко "богата".

Отзиви

Мненията за AMK фасадната система, оставени от потребителите в мрежата, са изключително положителни. Собствениците на частни къщи са доволни от аналога на мраморната мазилка и достъпната цена. Продуктите са издръжливи и издържат на всякакви промени в влажността и температурата.

Има дълъг експлоатационен живот на материала, лекота при смяна на плочите. Лесната инсталация за някои клиенти е решаващо предимство в полза на тази фасадна система. Дори и начинаещите в ремонта инсталират AMK, без да прибягват до помощта на професионални занаятчии.

Атрактивният външен вид на фасадите е видим отдалеч, който веднага привлича вниманието на хората, които минават покрай тях. Огромно предимство се счита и за способността за подрязване на материала и интериора, като кухня или коридор. Този декор дава интериорната оригиналност. Повечето потребители силно препоръчват AMK фасадната система на своите приятели и роднини.

За предимствата и недостатъците на AMK фасадната система, вижте следващия видеоклип.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня