Модерна екстериорна декорация на бетонни бетонни къщи

Широко разпространената употреба на газобетонни блокове благодарение на тяхната достъпна цена, лекота и издръжливост. Но проблемите може да се дължат на факта, че този материал не изглежда много добре. За подобряване на ситуацията помага за висококачествена екстериорна декорация на къщата или друга сграда.

Специални характеристики

Изграждането на градски и крайградски сгради от завършените части на промишленото производство от година на година става все по-популярно. Но не мисля, че външните стени на къща от газобетон ще се отрази неблагоприятно на общите разходи за строителство или да навреди на практическите му качества. Както показва практиката, изобщо не е необходимо да се довършва слой или монтирани екрани, които напълно маскират непривлекателно полагане.Разбира се, всички видове довършителни материали и елементи се избират, като се има предвид повишената пропускливост на газобетон за водна пара и неговата тенденция да абсорбира вода.

Завършването на блоковете навън, според експерти, не винаги изисква създаването на затоплен слой.

Ако използваните елементи са по-дебели от 40 см, тогава при нормални климатични условия на Руската федерация (с изключение на най-северните региони), самият материал осигурява прилично ниво на термична защита. Като се има предвид фактът, че газобетонът се купува най-често, за да се спести строителството, допълнителните материали и структури трябва да бъдат евтини. Механизирано приложение на мазилни смеси (ако е взето решение за тяхното използване) е напълно възможно. За тази цел са използвани както промишлени, така и импровизирани устройства.

Плюсове и минуси

За тези, които искат да спестят пари и да опростят работата, възниква естествен въпрос - заслужава ли си да отрежете газобетон или не? В много информационни материали може да се намери изявлението, че декоративният слой носи чисто естетическа цел и че няма практическа нужда от него. Но в действителност, поне един плюс е - необходимо е да се отреже газобетон, тъй като позволява много водни пари да преминат.В този случай завършващият материал трябва да бъде избран точно със същото ниво на пропускливост на парите, което ограничава избора. Ако нарушите тези правила (не довършете газобетона отвън или не покрийте неправилно), можете да се сблъскате с рязък спад в срока на годност.

тухла

Невъзможно е да се тухли бетонна стена с тухли без подготовка на подвижен лист, чиято дебелина е 4 см. Този лист ще осигури техническа празнина от стената до стената. В пропастта, която се е появила, въздухът ще циркулира, така че проблемът с различните способности на двата материала за преминаване на пара автоматично се решава. Преди да се припокриете външността на частната бетонна къща с тухлена зидария, трябва да се уверите, че основата може да издържи на увеличения товар. В идеалния случай такъв декоративен елемент трябва да се постави в работния проект.

Трябва да се отбележи, че тухла завърши:

 • увеличава водоустойчивостта;
 • прави структурата по-силна;
 • много сложно изпълнение;
 • струва много пари.

обшивка

Възможно е да се облича къщата с сайдинг много по-бързо и по-евтино, отколкото да се завърши с тухли. Широката гама от опции за цвят и текстура, разбира се, ще угоди на собствениците на къщата.Бетоновите бетонни блокове могат да бъдат напълно покрити от проникването на вода, освен това такова покритие е много издръжливо и не подлежи на изгаряне. Сайдингът не създава значително натоварване върху основата и е устойчив на действието на ултравиолетовите лъчи. Грижи се за него, поддържане на повърхността в добро състояние е лесно.

Често можете да чуете, че сайдингът не понася механични повреди. Но това не е много важно, защото е възможно бързо и лесно да се заменят засегнатите блокове с напълно нови. Предвид сравнително ниската сила, струва си да се покрие с марж. И дори цялата инсталация да е била добра, няма нужда да бързате да изпратите този материал в кошчето. Може да се окаже, че след няколко месеца или години, за да откриете страници със същите цветове, няма да работи.

Вентилирани фасади

Фасадите с вътрешна вентилационна височина са отлични за довършване на къщи от газобетон. Ако са направени в строго съответствие с техническите правила, ще бъде възможно да се осигури красив външен вид и надеждна защита на основния материал от атмосферните условия. Степента на нагряване на интериора ще се увеличи, топлинната енергия ще се разпределя по-равномерно през тях. Съответно разходите за отоплителни ресурси ще бъдат по-малко.Вентилираните фасади върху газобетон могат да бъдат изолирани само с паропропускливи материали.

  В допълнение към минералната вата трябва да поставите мембрана, която предпазва от влага, която също трябва да премине пара. Това решение ще осигури навременното отстраняване на кондензата отвън. Невъзможно е използването на експандиран полистирол за затопляне, тъй като то ще предотврати изтичането на водни пари и много скоро стената ще започне да се влошава. Използването на вентилирана фасадна технология, заедно с подобрена термична защита, ще заглуши уличния шум. Но този метод е неприемлив близо до водни тела или в райони, където пада много валежи.

  Вентилираната повърхност незабавно променя външния вид на сградата. Тя може да бъде модифицирана в съответствие с всеки избран подход на проектиране. Фасадата може да продължи до 70 години, а липсата на "мокра" работа позволява монтаж, независимо от атмосферните условия. Работата трябва да започне едва след завършване на цялата вътрешна работа, допринасяйки за увеличаване на концентрацията на влага.

   За закрепване на вентилирана фасада към газобетон използвайте:

   • пружинни дюбели;
   • Универсална универсална цел за дюл-нокти;
   • химически котви;
   • механични анкери тип.

   плочка

   Облицовъчни газови блокове клинкер плочки не по-лошо от други завършва. Постепенно се избутва злато. Важно е да се отбележи, че просто прилагането на клинкер (залепване към стената) няма да направи нищо. Аериран бетон за броени седмици ще изсъхне лепилната смес, каквото и да е, и след това плочката ще започне да се разпада на земята. Това не бива да се допуска.

   Първоначалният слой се нанася с армировка с мрежа от метал или фибростъкло. След това трябва да поставите допълнителен слой гипс и да го нагласите. Само след пълно изсушаване на цялата мазилка може да се монтира плочка. За да направите това, използвайте устойчиви на студ и влага сортове на лепило, създайте голям шев между плочките. Минималният размер на пролуката е ¼ от площта на облицовъчния елемент.

   Междинната армировка със стоманени или пластмасови дюбели ще спомогне за подобряване на връзката между газобетон и керамични плочи. Може да ги замени с обикновени нокти или неръждаеми винтове. Във всичките четири случая се изисква да закачват скрепителните елементи в зидарията и да ги маскират в шевовете между частите на клинкерния масив.Експерти смятат, че трябва да направите 4 или 5 точки за закрепване на 1 квадрат. м. След това лицето ще запази надеждно и няма да се срути преждевременно.

   гипс

   Мазилният слой може да бъде създаден не само като основа за вентилирана фасада или клинкер плочки. С подходящ избор на сместа и компетентно изпълнение на работата, тя само по себе си ще се превърне в привлекателно решение за дизайн. Препоръчва се да се използват само специализирани фасадни мазилки. Когато работите с акрилни съединения, можете да разчитате на дългосрочното съхранение на полезните свойства, но трябва да внимавате от открит огън (материалът може лесно да се възпламени).

   Абсорбиращата малко вода и относително евтината силиконова мазилка показва голямо разнообразие от текстури, но лоша цветова гама. Не трябва да се използва там, където върху стените ще падне значително количество прах и мръсотия. Съставът на гипс изсъхва бързо и не се свива, а за украса е достатъчен само един слой. Но ние трябва да се съобразяваме с ниско ниво на паропропускливост и с ускорено накисване под действието на валежите.В допълнение, повърхността на гипса често се оцветява, те ще трябва да бъдат незабавно боядисани - просто няма друг начин да се бие.

   живопис

   Но веднъж в тази версия все още е необходимо да се боядисате на бетонната стена - логично е да погледнете използването на боя. Бои и лакове от този вид са разделени на две групи: някои съдържат втвърдяващи се влакна и дават текстура, докато други формират атрактивен релеф. И двата типа оцветяващи смеси могат да се нанасят върху блокове от бетон-бетон с обикновен валяк без допълнителни манипулации. Създаденият слой има матово покритие, чиято тоналност лесно се коригира чрез добавяне на цвят. Материалите за боядисване на газобетон гарантират, че ще работят най-малко 7 години и ще поемат малко вода.

   Това решение елиминира появата на пукнатини, а отказът на разработчиците да използват воден органичен разтворител помага да се предотврати появата на лоши миризми. Преди да приложите бояджийски материали, е необходимо да извадите целия прах и да изгладите леки дефекти с ренде. Оцветяването се извършва или веднага, или върху фасадата (в зависимост от сложността на ситуацията).

   Критерии за подбор

   Както вече е ясно, външната декорация на стените от бетонни бетони може да бъде направена с помощта на разнообразни технологии. Но производителите на всяко покритие се опитват да привлекат вниманието на потребителите, като казват, че имат най-доброто и най-надеждно, че тяхното решение е идеално подходящо за газови блокове.

   Очевидно е неприемливо да се използва в края:

   • пясък и бетонна мазилка;
   • пластмасова пяна;
   • полистиролова пяна;
   • покриващ филм, формиращ бои.

   Не трябва да се използват обикновени черни винтове за закрепване на летвата под вентилираната фасада. Дюл-ноктите се оказаха по-добри в практиката. Те не образуват студени мостове и не се подлагат на вредното въздействие на кондензиращата влага. Степента на инсталиране е намалена до 0,4 м - това прави възможно разпределението на натоварването от вятърния удар да стане по-еднородно. Ако е решено да се завърши бетонната стена с тухли, ще е необходимо да се осигурят канали в долната част на зидарията и да се грижи за затварянето им с решетки.

   За вашата информация: една тухла е по-лоша от другите опции, защото нейната употреба създава увеличен товар върху основата.

   Дори ако зидарията минава през ½ тухла, тя все още създава значителна маса. Също така трябва да се погрижите за гъвкавите връзки между основната и външната стена. Като обобщим, можем уверено да заключим, че използването на вентилирана фасада дава най-добри резултати. Само тази технология гарантира външна красота и устойчивост на атмосферни влияния.

   Успешни примери и опции

     Ето как изглежда "тортата" на аеробната бетонна стена, декорирана с тухли. Работата все още е в ход, но именно поради това може да се види конструкцията "в секция", както е подредена.

     Появата на силикатна мазилка се оказва също толкова добра - нито пък отнема ценното пространство.

     Тази снимка показва колко елегантна и привлекателна може да бъде плочката от клинкер, ако е била взета правилно.

     Получете представа за вътрешната структура на вентилираната фасада върху газобетон, която ще помогне на тази схема.

     Облицовъчните стени на газ-блок с фасадни панели, без летви, със собствен изработен балон, са показани в следващото видео.

     Коментари
      автор
     Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

     Входно антре

     Всекидневна

     спалня