Къщата за външни рамки на рамката: как да изберем подходящата опция?

 Къщата за външни рамки на рамката: как да изберем подходящата опция?

Конструкцията на рамката става все по-популярна всяка година. Къщи от този тип по никакъв начин не са по-лоши от дървената къща, те са също толкова топли, здрави и издръжливи. И най-важното е предимството им да бъде голям избор на материали за фасадни довършителни работи. Всеки от тях има свои собствени характеристики. Монтирането на някои може да се извърши на ръка, докато други изискват по-професионален подход. Разгледайте видовете естествени и синтетични материали за външно облицоване, техните плюсове и минуси.

Характеристики на сградите

Висококачественото завършване на фасадата играе важна роля при изграждането на къщи с рамки. Избраният материал зависи не само от външния дизайн на дома, но също така и неговата устойчивост на външни фактори на околната среда. Това се дължи на факта, че дървесината, използвана в изграждането на стени, бързо абсорбира влагата. Следователно, без външно покритие, животът на сградата се намалява значително.

Дървената рамка е основен багажник, който разпределя натоварването чрез структури като колони, греди, греди, греди и др. Г. В основата на тези домове, като правило, е колонен или полюс, и те се характеризират с леко пропадане на структури.

Tree - достатъчно гъвкав материал, който благодарение на геометрията на сградата може да бъде изкривявания и кривини. Следователно, покривният материал трябва да бъде достатъчно гъвкава, за да свиване покритие остава непокътнат.

Изисквания за външен вид

Въпреки факта, че структурите на рамката са голямо разнообразие от облицовки, има някои изисквания към избора на материал. Един от основните недостатъци на дървените конструкции е лошото задържане на топлината.И ако основата е избрана за метал, загубата на топлина ще се превърне в още по-голям проблем. Струва си да се разгледа.

Избраните съоръжения трябва надеждно да предпазват стените на къщата и покрива от вятър, валежи, температурни промени. Повечето съвременни материали имат отлични шумоизолационни качества, които са важни за сгради, разположени в града и за селски къщи.

На първо място, е необходимо да се избере материалът за облицовка, въз основа на неговите технически характеристики. Избраният материал обаче трябва да бъде в хармония с другите елементи на сградата и да се вписва добре в екстериора на обекта.

Видове материали

Плочисти материали

DSP (циментова замазка) и OSB (ориентирани-ПДЧ) плочи са необходими не толкова за декоративна украса, колкото за стените за втвърдяване. Днес те могат да бъдат наречени най-популярните сред аналоговите материали.

Панелите са залепени дървени стърготини и чипове. Тяхната особеност е, че влакната във външните слоеве са разположени надлъжно, а отвътре - напречно. Смоли и восъци на основата на синтетични влакна се използват като лепило, поради което плочите не се страхуват от влага. С лице към фасадата с гипсокартон - не по-малко успешен вариант.Крайният резултат няма да бъде по-лош от предишния.

Панелите от OSB или DSP са висококачествена и евтина версия, която може да даде структурата на издръжливостта и надеждността на фасадата. Панелите са нисковъглеродни материали, не се възпламеняват, не пушат и не разпространяват пламъка. Те също са устойчиви на мухъл, способни да издържат на леки механични повреди и не се страхуват от насекоми.

обшивка

Това е не по-малко обикновен материал, обичан от клиентите поради лесната инсталация, издръжливост и естетически външен вид. Материалът е включен в списъка на евтините, но има отлични технически характеристики.

Задайте пластмаса, винил, метал и PVC сайдинг. За да украсите външните стени на сградата с пластмасов сайдинг не е проблем. Лесно е да се инсталира и е подходящ за облицовка на едноетажни и многоетажни сгради, поради което често се използва за проектиране на фасади на общински и частни сгради. От минусите на този материал може да се отбележи ниско ниво на якост. Лесно е да се счупи с един удар или с внезапно невнимателно движение.

По-издръжлив е опцията за метал. Той има всички предимства на пластмасовия материал, освен това има прекрасна палитра от цветове. От минусите може да се отбележи, че е лесно податлив на появата на ръжда и създава шум по време на дъжд. Обикновено металният сайдинг се покрива отгоре с полимер. Това помага да се удължи живота на материала и, съответно, на цялата къща.

Сайдингът да бъде боядисан. Можете също да купите готов цветен материал.

Блок Къща

Блокчето е красива имитация на лога. Отдалече ще изглежда, че къщата наистина е издигната от масивна дървесина. Само професионалист може да предположи, че повърхността на стената е дървена само отвън.

Блокът е екологично чист строителен материал. Счита се за един от типовете дъски тип вагони и изглежда като лог. Вътре в топлоизолирана изолация от минерална вата. Ето защо блокът е признат за високотехнологичен материал.

Покриването на външната страна на сградата с такъв материал е лесно. Благодарение на удобната система за монтаж, панелите за език и жлеб прилягат плътно. И ако е необходимо, всеки повреден артикул може да бъде заменен.

Ако се планира изграждането на траен обект, материалът ще се нуждае от защита от намокряне. Обикновено една блок къща се поставя под покрива и се обработва със специална импрегнация от гниене.

Клинкер плочки

За облицовка използва една плоча плочки. Той не е загубил своята популярност в продължение на десетилетия. Това се дължи на отличния външен вид и изпълнение на материала. Клинкерът е подобен на традиционната плочка, но в същото време има висока устойчивост на замръзване, въпреки че е по-тънка от обикновената керамика.

Модерните производители предлагат широка гама от плочки. Разнообразието от форми и цветове ви позволява да изберете най-добрата опция за всеки дизайн.

Окачени конструкции

Термопанелите се използват като монтирани конструкции. Това е специален материал със слой. По правило панелите са монтирани върху метална рамка, а пространството между стената и декоративния панел е запечатано със специална изолация. Повечето отзиви на потребителите говорят за простотата и лекотата на монтиране на шарнирни конструкции.

Много хора избират тази опция, тъй като са 100% сигурни в високите технически постижения.Използването на панели помага за решаването на проблема със звукоизолацията, а външността на сградата ще изглежда стриктно и спретнато. Има два вида монтирани конструкции: вентилирани и невентирани.

Естествен и изкуствен камък

Тези материали са сред най-скъпите начини за облицовка на сгради. Поради високата цена на природните суровини и нейната сложност при инсталирането на тази опция рядко се откриват. Най-достъпен вариант - поставяне на изкуствен камък.

Материалът е направен под формата на малки плочи от естествени чипове и смола, чиято текстура имитира рисунката на камък. С него можете да изпълнявате зидария, която от разстояние е почти невъзможно да се различава от естествената.

Фасадна тухла

Този материал е представен в три типа:

  • силикат;
  • керамичен;
  • хиперпресовани.

Силикатните тухли ще бъдат по-евтини, но облицовката от керамични продукти ще изглежда по-елегантно и тържествено. Тухла може да бъде корозирано и куха. Вторият вариант има отлични характеристики за пестене на енергия, така че често се избира за фасадата.

Тухла не може да се нарече непретенциозен материал.Полагане трябва да се извършва само през топлия сезон. И преди да извършите работата, е целесъобразно точно да се изчисли количеството материал, тъй като цветът на новата партида може да се различава от цвета на предишната.

Мазилка и оцветяване

Този метод на външно облицоване не е подходящ за трайна употреба. По правило панелите от шперплат или OSB трябва да бъдат измазани и те все още са покрити с по-трайни материали.

За да се предпазят панелите или стените от намокряне, е необходимо да се направи мазилка. Следователно, крайният етап на довършителните работи е боядисване на стени върху гипс. Струва си да се отбележи, че дори висококачествената боя не дава трайно въздействие. След 3-4 години, облицовката ще започне да се напука, ще трябва да поправите покритието.

Мокро облицоване

Мократа облицовка в рамкова конструкция се използва заедно с допълнителни изолационни пяна. Когато избирате, е важно да не обърквате плочите за външното облицоване с материала за вътрешно обзавеждане. Необходимите панели за декорация на външни стени са маркирани с буквата "f".

При монтажа на пенопласт на плоча се поставя паста в ставата. За по-доброто им сцепление с грунд, повърхността се обработва с шкурка.След като материалът е фиксиран, върху повърхността му се полага специално лепило, в което е "вградено" стъклено влакно. След това целият материал се покрива с кварцов грунд на основата на пясък и се поставя мазилка.

Критерии за подбор

Има много опции за стенна външна облицовка. Правилно избраният материал е гаранция за издръжливост и комфорт на рамковата сграда.

Изборът зависи от няколко фактора:

  • на бюджета;
  • климат на региона;
  • материал на нагревател на рамката къща.

Бюджетът, който собственикът на сградата има, е индивидуален фактор. Въпреки това, струва си да се има предвид, че не винаги най-скъпият материал е най-ефективният и практичен. Например, ако искате да постигнете луксозен външен вид на фасадата, можете да фурнирате къщата с блок къща. Този материал обаче изисква известна грижа. На всеки няколко години покритието трябва да се обработва със специални антисептици и боя. В противен случай дървото ще загуби своята красота и сила. Независимо от това, въпреки исканията за грижа, блок къща ще струва много повече от сайдинг.

Климатът в региона има по-голямо влияние върху избора на материал, отколкото всеки друг фактор.За влажен и дъждовен терен облицовката на дървесина не би била най-добрият вариант. При студени условия трябва да избягвате използването на метални сайдинги, предпочитайки естествените материали.

Ако минералната вата е избрана като изолация, то довършването може да се извърши само с керемиди. Опции като мазилка или боядисване вече не са подходящи. По-добре е да се даде предимство на сайдинг, блок къща, стенни облицовки. И ако изолацията се извършва с помощта на пяна, мазилката може да се постави директно върху листовете.

Интересни примери

  • С лице на фасадата на рамката къща сайдинг е един от най-популярните варианти днес. Широката палитра от цветове ви позволява да избирате оптималния нюанс за всеки случай. Най-популярните са светло и тъмно кафяво, маслинено, сиво, бежови нюанси.
  • За да дадете на всяка сграда, визията на луксозното имение е проста - къщата на блока винаги изглежда невероятна. Единствената отрицателна - вътрешността на къщата трябва да бъде подходяща.
  • Тухла - друга версия на красивия дизайн на фасадата. Сред многото дизайнерски опции са особено популярни комбинации от контрастни нюанси.
  • За да направите фасадата на къщата оригинална, можете да използвате плочи на ЦСП. Това е чудесен начин да експериментирате с дизайна.

В този видеоклип ще откриете майсторски клас с лице към фасадата на къщата с клинкерни плочки.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня