Производителят на строителни материали "Sika": избор на материали за ремонт

 Производител на строителни материали Sika: избор на материали за ремонт

Sika е модерен производител на строителни материали, предоставяйки на клиентите си широк избор от продукти. В широка гама от маркови продукти можете да намерите подходящи материали за изолация, лепило, както и мастика. Продуктите винаги са доволни от тяхното качество, което се потвърждава от редица прегледи.

Специални характеристики

Sika е компания, основана преди повече от век в Швейцария. Тази страна винаги е била известна с висококачествените си стоки, включително със строителни материали. Днес компанията обръща много внимание на разработването на нови материали.Компанията също така разширява обхвата на продажбите, като разпространява своите продукти извън страната. Досега изходите с продукти на този производител са в 86 държави. Имаме маркови продукти, продавани от 2003 г. насам.

Благодарение на иновативния подход фирмата успява да произвежда материали, които са не само ефективни, но и удобни за употреба. Възможно е да се извършват ремонти с продуктите на тази фирма при всякакви метеорологични условия. Нито тежката слана, нито висока влажност пречат на работата.

В същото време материалите са издръжливи. Необходимостта от нови ремонти няма да възникне в продължение на няколко десетилетия. Производителят твърди, че материалите му могат да издържат до петдесет години, което е дълго време в сравнение с периода на действие на продуктите на конкурентите.

Видове продукти

Сега Sika произвежда разнообразие от продукти. Това са добавки за разтвори, защитни съединения и продукти за изолация и лепило със залепващи вещества. Поради това маркови стоки се купуват както от физически лица, така и от големи компании.

хидроизолация

Може би най-известните са материалите за хидроизолация от тази фирма.

 • Инжектиране-451 е инжекционна хидроизолация, подходяща за работа в помещения с висока влажност.
 • За обработка на резервоари и тръби също е подходящ oblazochnaya хидроизолация. 101 A.
 • Хидроизолационно покритие Igolflex nна свой ред, чудесно за работа с бетон.

лепило

Фирмата произвежда и различни видове строителни лепила. Съставите работят ефективно на различни повърхности. Сред лепилата, представени от тази марка, са много популярни MonoTop 910, Титан SOLO.

Грундове и смеси

Трябва също да отбележим качествените грундове и грундове.

 • Sika Primer-MB, Sikaflex Pro Construction.
 • Грунд 206G + P е подходящ за работа с пластмаса.
 • ViscoCrete 225 е сух хоросан или хиперпластификатор.
 • Подобно на Mix Plus или Sikament BV-3M, той се използва за създаване на висококачествен хоросан.
 • Също така обръщайте внимание на продуктите MonoTop-723 и 612.

Сред продуктите дори можете да намерите почистващи препарати. Например, Aktivator-205 е качествено решение, използвано преди запечатването на пломбите.

Добре доказано и покритие. Особено популярни опции Elastomastic TF, FerroGard 903, подходящи за работа със стомана и бетон.

Къде се прилагат?

Материалите от Sika се използват както от професионалисти, така и от тезикойто се занимава с ремонт в къщата самостоятелно.

Строителните материали се използват почти на всеки етап от работата. Например, при залепване на тапети или полагане на паркет полезно лепило от тази компания.

Естествено, продуктите варират в зависимост от предназначението, а лепилото за паркет е по-силно от PVC, което се използва при работа с тапети.

Материалите от марката Sika могат да се използват в по-ранните етапи на строителството. Добавките и всякакви смеси укрепват решенията и ги правят по-трайни. Например веществата, добавени към бетона, удължават срока на експлоатация.

Продуктите, използвани за хидроизолация, също се използват навсякъде. Те могат да бъдат използвани за защита на къщата или апартамента навън. Също така, с помощта на продуктите на компанията можете да водоустойчивите балкони, бани и душове.

Как да изберем?

За да направите ремонта доволен от вас в продължение на много години, е важно да изберете подходящите материали, подходящи за конкретни работи. Няма никакво съмнение относно качеството на продуктите от Sika. Но ако направите грешка с избора и използването на материала не е точно така, както е предвидено, тогава резултатът ще бъде различен от очаквания.

Избор на лепило

Висококачественото строително лепило трябва да бъде не само издръжливо, но и безопасно. Особено, ако се използва за полагане на паркет и други работи с дървени повърхности. Факт е, че дървото е много капризен материал и лошо лепило може просто да го разваля.

хидроизолация

Не по-малко внимание е отношението към избора на хидроизолационни материали. Всичко зависи от условията, при които повърхностите ще бъдат изолирани. Например в банята има смисъл да се използва микс от гипс. Това е в състояние да защити материали от водата. След хидроизолация, дори при влага, те не са деформирани.

Популярно е obmazochnaya хидроизолация. Това е много икономично. Дори малко количество е достатъчно, за да защити голяма част от повърхността от влага. Тази опция е подходяща, ако количеството работа, което трябва да се извърши, е много по-голямо от бюджета.

За уплътняване на шевове и други малки ремонти са подходящи профили от висококачествен полиуретан. Може да се използва и хидроизолационна лента. Тя трябва да бъде трайна и без никакви дефекти.

За хидроизолация на канализацията или на големи водни системи трябва да се използва специална суха смес. В обхвата на тази марка има много еднокомпонентни смеси, базирани на цимент.

По подобен принцип се избират материали като уплътнител, грунд, самонивелиращ се под и мембрана. Просто трябва да прочетете внимателно информацията на опаковката и да изберете продукти, които да отговарят на вашите нужди.

препоръки

 • Не по-малко важна информация се предоставя на началника на майстора и инструкциите. Например, няма смисъл да се използват някои материали при твърде ниска или твърде висока температура. Също така в ръководството се посочва винаги колко време трябва да премине след строителните работи, докато материалът "се захване" и е готов за работа. Използвайки основните познания, придобити в интернет или в разговор с експерти, както и инструкции за използване на материала, можете лесно да се справите със задачата, без да правите никакви грешки.
 • Друга полезна препоръка винаги е да се оцени количеството на работата по-рано. Това ще ви позволи да закупите точното количество материали.Това означава, че не трябва да преставате да работите, за да купите допълнителни продукти или обратно, помислете какво да направите с излишъка. Това се отнася за всички работи, включително подова настилка, хидроизолация, тапетиране и полагане на паркет.
 • Също така, при покупка трябва винаги да обръщате внимание на качеството на стоките. Опаковката не трябва да се отваря или деформира, както и нейното съдържание. Това е гаранция, че продуктите не са развалени.

Ако работата не се извърши незабавно, стоките трябва да се съхраняват по правилния начин. В противен случай може да стане безполезна поради вината ви.

Подробности за правилното хидроизолация на банята ще видите следното видео.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня