Характеристики и видове водоустойчиви листа, препоръки по техен избор

Ако вашето семейство има малки деца, възрастни хора, легла, водоустойчив лист - това ви е нужно. Този продукт е създаден, за да опрости настоящата ситуация и да помогне при решаването на определени проблеми.

Основна мисия

Основната задача на водоустойчиви листове и основната причина за появата им е да се предпази леглото от различни видове течности. Те също така се използват широко за предпазване на матрака от прах и мръсотия, като по този начин удължават времето му на работа.

Има и други възможности за тяхното използване:

 • по време на хранене;
 • в процеса на смяна на пелената;
 • при лечение на рани;
 • по време на диагностичните изследвания.

Какво са добри?

Има няколко причини, поради които този продукт стана толкова популярен и популярен в днешно време:

 • те са устойчиви на различни видове замърсяване;
 • дишаща;
 • леко и хипоалергично;
 • изработени от течно абсорбираща тъкан;
 • лесно да се грижи за тях.

В допълнение, има един плат непромокаем лист - приятен за тялото, удобен и топъл.

Тези характеристики ги превърнаха в популярно и необходимо средство за хигиена.

вид

Тъй като най-често листът се използва за защита на матрака, то неговите размери, направени на размерите на най-често срещаните размери.

 • Има нестандартни размери: 70x180, 80x120, 80x160 см. Те имат херметически ръбове, които ви позволяват да напълните листа под матрака.
 • На еластична лента: 160x220 см (подходящи за двойно легло), 90x200 и 160x70 см.

Продукти за многократна употреба за деца

Повторно използваем водоустойчив лист - необходимо, ако имате малко дете. Много майки ги избират, за да опростят както живота си, така и детето.

Този сорт може да се използва едновременно с пелени, ако се страхувате от изтичане и в процеса на отбиване от тях.

В случай, че бебето спи на отделно легло в пелена и искате да предпазите леглото от изтичане, ще ви хареса пелена от 50 х 70 см.Ако вече не използвате памперси, многофункционален лист с водоустойчиво покритие с размери 60х120 см е отличен избор.

Случаите, в които бебето спи с майката, не са необичайни. В такава ситуация изберете лист за опъване с размери 150х200 см или двустранно 160x200 см - тези листове са подходящи за двойни легла.

Ако вече имате голямо дете и той спи на тийнейджърско легло, но се случват инциденти, можете да използвате двустранен лист 100x150 см или разтягане 190x90 см.

Много често малките деца изпитват алергични реакции към пелени за еднократна употреба. За да се защити здравето и кожата на бебето, придобиването на такива листове е много полезно. Поради свойствата си тя ще служи като защита на детето от различни алергични заболявания.

Препоръчваме ви да имате поне два водоустойчиви листа. Ако някой се нуждае от измиване и изсушаване, ще имате още един в случай.

За леглата

Широко разпространено използване на водоустойчиви листа за многократна употреба, намерени в грижите за възрастни и легловидни пациенти. И това вече не е просто легла, а гаранция за защита и безопасност. Поради неподвижността на състоянието на кожата се влошава, могат да се образуват рани под налягане. В повечето случаи такива хора вече не могат да излязат от леглото, за да облекчат нуждата си.Това причинява дразнене на кожата.

Имайки предвид всичко това (възраст и състояние на човешкото здраве), искам листото не само да държи матрака, но и да бъде удобно, удобно и да гарантира защита и безопасност.

За да донесе тези желания на живот, беше разработен специален водоустойчив лист, създаден за легла с размери 90х150 сантиметра. Той е в състояние да абсорбира 2,3 литра течност. Има и специална медицинска покривка върху матрак с размери 90х200 см. Поради това качество, като дишане, тялото диша, не се извисява, а кожата не е ужасна.

Как да направите правилния избор?

За да изберете лист, трябва да знаете необходимите фактори, които изискват внимание.

 1. Структура. Памукът е естественият материал, от който трябва да се състои най-горният слой. Благодарение на него нашата кожа диша и проявата на алергии се свежда до минимум. Също така добър материал за върха е бамбук или микрофибър.
 2. Измерения. Първо трябва да решите параметрите на матрака. Изберете лист стриктно за неговия размер. При избора на листове с еластични ленти трябва да се вземе предвид и височината на матрака.Ако този момент бъде пропуснат, ще бъде трудно да се облекчи, в резултат на което няма да се получи пълна защита.
 3. Консолидиране. Можете да изберете този продукт, който просто се поставя върху матрака, въпреки че листа с еластични ленти е по-удобен и практичен. Тя може да бъде добре фиксирана, тя няма да се плъзне и да осигури чистотата на страните на матрака. При избора на листове за легло, предпочитайте и версията с еластични ленти. Децата често се въртят в съня си, така че това легло ще бъде идеалният вариант.

Как да се грижим?

За удължаване на живота, запазването на всички качества зад листа се нуждае от подходяща грижа.

 1. За да носите продукта равномерно, е необходимо да го поставите, като го завъртите на 180 градуса на всеки 2 месеца.
 2. Когато е възможно, въздухът се подава на чист въздух.
 3. При измиване на водата температурата трябва да бъде максимум 40 градуса.
 4. Използвайте деликатни средства за пране, желателно е да използвате течни вещества или със специален състав. Измийте ръчно преди измиване.
 5. Продуктите за гладене са строго забранени.

Чрез закупуване на постелки като водонепроницаем лист,Определено няма да съжалявате за покупката си. Всеки продукт от посочения диапазон гарантира сухота и комфорт.

Ревюта на потребителите

    Често при закупуването на продукт ключовият фактор за нас е обратната връзка от тези, които вече имат опит в използването на продукта, а водоустойчивите листове не са изключение.

    В повечето случаи отзивите за този продукт са само положителни. Тези, които са закупили водоустойчив лист и го използват, показват само положителни аспекти и са 100% удовлетворени от покупката.

    От положителните качества те отличават удобството на поставянето на матрака, качеството и издръжливостта, хипоалергенността, безопасността. Също така, някои по-скъпи модели са оборудвани с допълнителен ортопедичен пълнител, поради което мускулното напрежение се облекчава и натоварването на гръбнака се намалява.

    От минутите потребителите отбелязват, че при някои модели се налага опъване на гумени ленти, високата цена на сортовете с допълнително оборудване, трудността при съхраняването на листове, направени с помощта на кокосови влакна.

    Как да шиете водоустойчив матрак подложка със собствените си ръце, вижте следващото видео.

    Коментари
     автор
    Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

    Входно антре

    Всекидневна

    спалня