Външни стенни светлини

 Външни стенни светлини

Уличното осветление играе важна роля в усъвършенстването на селските и селски къщи. Модерните производители предлагат на купувачите разнообразие от продукти за осветление: от големи и високи лампи до компактни лампи. Избирайки такива подробности, е необходимо да се вземат предвид много важни фактори.

предимства

Стенните фенери са добри решения за декориране на частни домове. Днес такива устройства могат да бъдат закупени за всяка цена.

Основното предимство на стените е, че те се монтират лесно и бързо. Не е нужно да се складирате на скъпи инструменти и да полагате много усилия. Има обаче случаи, когато е по-добре да се обадите на опитен електротехник, който да инсталира тези елементи.

Най-често стенните лампи осветяват доста голяма площ. Така че, с помощта на два или три модела, можете лесно да освети целия двор.

Много популярни днес са продуктите със сензори за движение. Такива варианти са по-скъпи, но са по-функционални и полезни.

За щастие днес в магазините можете да намерите стенни лампи с различни модификации. Те са изработени от различни материали и имат различен дизайн. Възможно е да се вземе подходящо копие в двора при всяко изпълнение. Повечето фенерчета имат стандартни и универсални монтажни елементи. Те могат да бъдат монтирани на абсолютно всякакви повърхности: естествено дърво, сайдинг и т.н. Те са монтирани и в стените на къщата, огради, беседки, гаражи.

Много потребители се обръщат към подобни осветителни тела, поради тяхната ефективност на разходите. Освен това те се характеризират с дълъг живот и не е необходимо да се променят всяка година. Стенните светлини са изработени от издръжливи материали, които не са механично повредени. Много от тях осигуряват защита от негативните ефекти на влагата и влагата, както и на прах и мръсотия.

Видове осветление

В момента има много сортове улично осветление. Помислете за най-практичните и популярни опции.

Един от най-често срещаните и издръжливи са водоустойчиви фенерчета и свещи. Такива полезни модели са изработени от различни материали и имат различна дизайнерска декорация. Те са особено подходящи, ако къщата се намира в район с висока влажност и постоянна влажност.

Защитата срещу влага в такива продукти е снабдена със специални силиконови уплътнения. Тези части не само предпазват устройството от проникване на вода, но също така понасят ниски температури през зимата. Днес почти всички висококачествени улични лампи са оборудвани с такива елементи.

Високотехнологичните са популярни осветителни устройства, оборудвани с чувствителни сензори за движение. Преди всичко те реагират на ултравиолетовите лъчи, т.е. на топлината на външен обект. От това следва, че ако една топка или друг нежив обект минава от такова фенерче, то просто няма да реагира на него.

Като правило сензорите в такива устройства първоначално се настройват на временно осветление. Това е необходимо, за да се пести енергия.След известно време след включването, светлината изгасва, докато следващото движение, което е паднало в полето на действието му. Такива продукти не само са удобни в експлоатация и икономични. Те могат да предупреждават собственици на дома за пристигането на нежелани и неочаквани гости на сайта.

Днес в много магазини можете да си купите лампи, в които първоначално са инсталирани сензори за движение. Но ако не искате да купувате нови светлини, можете да монтирате тези сензори в съществуващите фенерчета.

Вижте кратък преглед на видео на улична улична лампа със сензор за движение.

Елегантни свещи или оригинални лампи от необичайни форми ще изглеждат особено привлекателни и впечатляващи в двора. Такива дизайнерски продукти са в състояние да създадат уникална и уютна атмосфера. Те могат да бъдат инсталирани на всякакви повърхности.

Декоративните светлини могат да задават тона за определено пространство. Например, ако ги инсталирате от двете страни на входната врата, можете да подчертаете състоянието на сградата и да й дадете определен стил.

Често дизайнерските лампи се монтират в стените на беседката.Резултатът е по-комфортна атмосфера, която ще трябва да почива и приятелска комуникация. Декоративните модели са по-скъпи, защото имат по-внимателен и привлекателен дизайн.

Освен това устройствата за осветление на открито са разделени на:

 • Външни свещи, монтиран на повърхността на стената с надеждна скоба. Покритието или сянката на лампата са прикрепени към този детайл. Като правило, такива модели имат интересен декоративен дизайн. Те имат разнообразни дизайни и са подходящи за проектиране на двора на всеки стил.
 • Близо до повърхностно осветление оборудвани с нюансикоито се прикрепят директно към стената. По правило тези видове лампи имат таванни лампи с прости геометрични форми. Такива копия често се използват за осветяване на вътрешността на къщата (например в банята). Близко разположените опции с неприятни нюанси ще изглеждат хармонично в ансамблите на модерния стил.
 • Външните фенери с висящи нюанси (висулки) са много популярни., Подобно на класическите и декоративни лампи,Окачените модели са изработени с различен външен вид. По тази причина те могат да бъдат използвани като източници на осветление в различни настройки.

форма

Уличните светлини могат да имат различни форми. Един от най-често срещаните модели. с големи кръгли оттенъци, Тези опции изглеждат прости и прилягат почти всеки двор.

В дворовете на частни къщи често са неусложнени. плоски и кръгли лампи (тип таблетка), Тези екземпляри са евтини и имат различни размери. Недостатъкът на тези продукти е, че ако остане пролука между уреда и стената при инсталиране или промяна на крушки, купола ще получите най-различни насекоми.

Прост и в същото време стилен и модерен вид в стенните лампи на двора квадратни и правоъгълни, Тези опции обаче не трябва да се комбинират с декоративни елементи и градински аксесоари в класически стил, тъй като те имат по-модерен и дори футуристичен вид.

красив трапецовидни и кръгли тавани имат изящни свещи с елементи на коване.Такива декоративни елементи изглеждат скъпи и елегантни. Също така при такива модели може да има красив таван-оформен таван с остри детайли в долната част.

Методи за инсталиране

Монтирането на стенни светлини е много проста. Всеки може да се справи с него.

Външните лампи могат да бъдат:

 • вдаден в повърхността на стената.
 • False. Такива опции са прикрепени към стената с помощта на специални фиксиращи устройства (винтове и винтове за самобръсначка). Такива видове устройства са най-често срещаните в момента.

Моля, обърнете внимание, че някои фенери с голямо тегло са прикрепени към стената със специални скоби. Като правило, копия могат да бъдат инсталирани на всяка вертикална повърхност. Тя може да бъде проста дървена основа или пластмаса и желязо сайдинг.

Преди да инсталирате осветителни тела от какъвто и да е вид, къщата трябва да бъде напълно изключена.

стилове

Днес в магазините можете да намерите външни луковици и свещи от различни стилистични тенденции.

 • Модерни и стилни са високотехнологичните модели. Тези сортове имат минималистичен дизайн. Те могат да бъдат направени от метал с допълнителни стъклени вложки. Формите на съвременните лампи трябва да бъдат възможно най-прости, без шарки и ковани тъкани.
 • Обикновени и сбити лампи в модерен стил също имат прости и атрактивни форми. Такива модели ще изглеждат органично в много ансамбли.
 • Реколта осветление има специален чар. Техните повърхности са изкуствено отлежали. Особено органично в двора ще изглежда модел на месинг. Реколта лампи и елегантни стенни лампи имат красиви форми и изкусен тъкат материал.
 • Не по-малко привлекателни са случаите в класическия ключ. Такива лампи се допълват и от шаблони, а лампите за тавани са елегантни.
 • Днешният популярен стил е минимализъм. Външните лампи по този начин нямат декоративни допълнения. Те се характеризират с прости и незабележими форми. За такива райони е по-добре да изберете малки модели.

Сортове лампи

Най-простият са крушките с нажежаема жичка. Те са били използвани от много дълго време и стават все по-често срещани днес. Това се дължи на факта, че тези крушки нямат дълъг експлоатационен живот, но имат висока консумация на енергия. Те в много отношения са по-лоши от по-модерните източници на светлина.

Външното осветление може да бъде оборудвано с халогенни лампи. Те са по-модерни, но имат някои ограничения, поради които не винаги могат да бъдат използвани за осветяване на улицата. Основното предимство на халогенните лампи е тяхната ефективност.

Не толкова често флуоресцентни лампи се използват за външно осветление. Те също така имат редица ограничения при употреба, така че тези опции не се препоръчват.

Един от най-популярните са LED (led) лампи. Те са идеални за външно осветление и имат ярка светлина. Освен това такива устройства за осветление ще обслужват собствениците отдавна.

материали

Настолните лампи на открито са изработени от различни материали.

Например, за елегантни, антични стилове, използвайте:

 • висококачествена кована стомана;
 • месинг;
 • мед;
 • алуминий.Този материал се използва при производството на по-евтини тела.

Такъв евтин материал като алуминий не може да се похвали с отлични антикорозионни свойства. С течение на времето тя може да загуби атрактивния си вид и да потъмнее.

Красивите улични лампи са направени не само от метал. Те също така са изработени от по-леки материали. Той може да бъде пластмаса, керамика, стъкло и кристал. Последният вид материал в производството на улични лампи се използва по-рядко.

Всички суровини, от които се произвеждат продукти за външно осветление, трябва да отговарят на няколко изисквания:

 • материалът трябва да бъде водоустойчив и лесно да понася висока влажност;
 • тя също така трябва да има подобрени антикорозионни свойства;
 • Тя не трябва да бъде подложена на деформация. Не е възможно да се използват материали, които не понасят температурни крайности и тежки метеорологични условия при такова производство.

Представени са най-трайните и трайни стоманени продукти. Ако един светодиоден източник на светлина е инсталиран на такова устройство, тогава такава лампа ще стане не само красива и издръжлива, но и много икономична.

цвят

Освежете и съживете изящната бяла лампа в двора. Въпреки това, не забравяйте за границите на тези повърхности. За да не стане черно или сиво, осветлението трябва да се почиства периодично от прах и мръсотия. Органично в двора на частна къща ще изглежда кафяви лампи. Този цвят е класически. Той ще бъде в хармония с най-различни нюанси в своята среда.

Чести са черно-сивите образци. Най-често такива модели се намират в ансамбли, направени в съвременни посоки. Интересно ще изглежда лампа със златни и сребърни повърхности. Такива продукти са в хармония не само в изкуството, но и в класическите и реколтични ансамбли.

производители

Красивите и висококачествени улични лампи освобождават италиански марката Odeon Light, Обхватът на марката е представен от силни и издръжливи метални продукти от различни нюанси със стъклени вложки. Градивните копия от Одеон Светлина в класически стил притежават специален чар.

Лаконски и евтини улични лампи се произвеждат от производител от Дания - Citilux, Съвременните високотехнологични опции са в голямо търсене сред съвременните купувачи.Те са направени от метал с матова повърхност и са оборудвани с LED светлини.

Много елегантни и аристократични принадлежности произвеждат немски език Фабрика Матони, Диапазонът на този производител съдържа красиви продукти с прозрачни и лъскави нюанси и метални фитинги в цвят злато или сребро.

Висококачествени кръгли лампи за външно осветление произвеждат още италиански марка - ST Luce, Тези модели имат обикновени матови повърхности в класически цветове и са снабдени с икономични LED крушки.

Наистина луксозните и висококачествени висящи sconces са освободени китайски марка ферон, Устройствата на тази марка могат да бъдат инсталирани лампи от всякакъв вид. Те са изработени от висококачествени метални фитинги и са допълнени от прозрачни, релефни и равномерни стъклопакети. Продуктите с ефект на сребристо и черно злато изглеждат особено привлекателни.

Как да изберем на стената?

Стенната лампа може да се монтира:

 • До входните врати. Можете да инсталирате една или две лампи от дясната и от лявата страна на вратата.
 • Близо до черния вход на селската къща.
 • До стълбите има стълби, водещи към втория етаж на сградата.
 • Близо до външното спускане до основата.
 • Близо до декоративните елементи на фасадата. По този начин е възможно да се обърне внимание на тях.
 • На стената беседки.
 • На стената с изглед към задния двор.
 • На стените на гаража или банята.

Как да кандидатствате?

Когато инсталирате улична лампа, трябва да обърнете внимание на нейната яркост и стил. Фенерчето трябва да се впише органично в основния състав на осветлението, без да привлича твърде много внимание на себе си. Ако монтирате лампа в зона за отдих или в близост до плувен басейн, трябва да вземете под внимание възможността за промяна на подредбата на мебелите и другите декоративни елементи.

Опитайте се да избегнете замърсяване на източници на светлина. Особено често този проблем възниква, когато няколко устройства за осветление се намират близо един до друг. За осветление на верандата е по-добре да вземете лампата със сензори за движение. По този начин можете значително да спестите електроенергия, тъй като такива устройства излизат след известно време.

Изборът на устройства е необходимо да се обмисли зоната на тяхното осветление.Не трябва да претоварвате пространството с голям брой електрически крушки, в противен случай ситуацията ще се окаже твърде цветна и неприятна. Достатъчно е да купите няколко малки фенери с голяма осветеност. Препоръчва се да избирате устройства с осветление от същия тип (студено или топло).

Красиви идеи за подчертаване на територията

Красива къща, украсена с масивна фасадна мазилка, може да бъде допълнена със стенни черни светлини далеч от черна входна врата. Поставете тюркоазено дървено диван в старинен стил под тях и малка маса в подобна вена.

Ако къщата има колони, тогава осветлението може да бъде инсталирано върху тях. Например, изграждането на бели тухли с красиви бели колони, украсени с декоративен камък, могат да бъдат допълнени с лампи с черни основи и бели квадратни нюанси. Подобни подробности ще изглеждат хармонично на такъв фон. Те могат да поддържат външен висящ полилей близо до входната врата.

На фона на мек оранжев фасаден камък, стенна лампа с трапецовидна сенчеста и черна арматура изглежда хармонично. Под осветителното тяло ще бъдат намерени две тъмни столове с плетени кърпи, а отстрани - входната врата на тъмно дърво.

Стенните лампи могат да се монтират не само в къщата, но и върху оградата и други домове. Така че покрай скъпата каменна ограда трябва да се поставят много малки луковици от квадратна форма с черен метален ръб.

Външното осветление ще изглежда още по-интересно, ако го комбинирате с живи цветове. Например, в селска къща, украсена с жълта мазилка, по една от стените можете да подреждате широки черни стени с лампи с ковано желязо и да ги добавяте с вази за стена с буйни цветя, разположени точно долу.

Осветителните устройства трябва да бъдат инсталирани в задния двор. По този начин стената на селска къща, обърната към задния двор, може да бъде допълнена с обикновени камбанови лампи от дясната и от лявата страна. Тези устройства ще бъдат достатъчни, за да осветят района на барбекю със сгъваеми столове и огън.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня