Как да изберем компактна тоалетна "Comfort"?

 Как да изберем тоалетната Compact Comfort?

Всеки от нас рано или късно е изправен пред проблема с избора на тоалетна чиния. Днес ще се занимаем с това как да изберем тоалетната компактна "Comfort". Първо, трябва да отбележим, че това е малка, чиста и удобна подова конструкция, състояща се от купа и цистерна, разположени непосредствено на специален перваз зад нея. Оттук и името.

Основни технически спецификации

Има специални стандарти GOST, които трябва да отговарят на предмета на тоалетната. Държавните стандарти бяха разработени през 1993 г., но производителите все още се придържат към тези показатели. Те включват следните точки:

 • покритието трябва да е устойчиво на детергенти, да има еднаква текстура, цвят;
 • количеството използвана вода трябва да бъде малко;
 • обем на резервоара - 6 литра;
 • санитарното устройство трябва да издържа на товар, по-голям от 200 кг;
 • резервоарът, купата и фитингите за източване трябва да бъдат включени в минималната опаковка.

Обикновено тоалетните от серията Comfort са с ширина 410 мм и дължина 750 мм. Но има модели, предназначени за малки бани. Размерът им е 365x600 мм. Височината на купата може да варира от 400 мм, а резервоарът - от 760 мм.

Някои модели могат да бъдат оборудвани с капак на микрофона. Тази система ви позволява тихо да затваряте купата, като избягвате памука.

Но въпреки това някои характеристики на тоалетни чинии се различават, поради което изборът им трябва да се вземе сериозно.

Специални характеристики

материал

Тоалетните чаши са изработени от фаянс или порцелан. Външно, продуктите, изработени от тези материали, трудно могат да се различат между незнаещ човек, но моделът на порцелан е по-трайно. Тя не се страхува от леки механични удари, дори и с метални предмети. Фаянсът е по-малко издръжлив материал, поради което са характерни чипове и пукнатини.Съответно, експлоатационният живот на такива продукти е много по-малък.

Порцеланова тоалетна
WC фаянс

Форма на купата

Помислете за основните типове:

 • Фуния с фуния. Класическият вариант, който не създава проблеми с грижите и улеснява процеса на зачервяване. Но докато има значителна недостатъчност на тази купа: по време на употреба е възможно появата на пръски върху кожата. Те причиняват дискомфорт и хигиена.
 • Купата с рафт. Тази форма предотвратява образуването на пръски, но за качествено промиване тя ще отнеме повече вода, отколкото в предишната версия. В този случай рафтът ще се замърси и ще трябва да използвате четката по-често. Друг недостатък е фактът, че поради останалата вода на рафта често се образува нападение, което с течение на времето ще бъде трудно да се измие. Това ще доведе до влошаване на външния вид на продукта. Можете да изберете вариант с половин рафт. Разликата е в размера на издатината. В описаното изпълнение то е малко, което улеснява зачервяването, но също така предотвратява появата на пръски. Тези модели са популярни през 90-те години на двадесети век. Но това е свързано по-скоро с липса на избор, отколкото с удобство.Понастоящем една купа с рафт е рядка, тъй като тя е малко поискана.
Фуния с фуния
Купа с рафт
 • С наклон към задната стена. Тази опция в повечето случаи предотвратява появата на пръски, но изисква малко по-голяма поддръжка от фуния.

мивка

Необходимо е да се обърне внимание на този индикатор преди всичко, тъй като възможността за правилно и успешно инсталиране на тоалетната чиния ще зависи от него.

Има модели с:

 • наклонена;
 • хоризонтална;
 • вертикално освобождаване.

Широко и хоризонтално освобождаване - най-популярните опции. Една тоалетна с монтирана вградена площадка си струва да се закупи, когато каналът излезе от стената. Да се ​​установи такъв модел не е трудно. Ако канализационната система е твърде ниска до пода, тогава е по-добре да получите купа с наклонено освобождаване.

Наклонен въпрос
Хоризонтално освобождаване

В частните домове често излиза от пода подаването на канализационна тръба. В такива случаи се нуждаете от тоалетна с вертикална тръба, за да източите отпадъците.

Когато инсталирате тоалетната, ще ви трябват повече нагъване, което се вкарва от канала в канализационната тръба. Свръзките трябва да се смазват с уплътнител, за да се избегне възможността за изтичане.

резервоар

Резервоарът за изтичане е съд с натрупана вода, което ви позволява да постигнете най-голямото налягане за отстраняване на отпадъците от купата. Ако свържете директно водопровода без резервоара, изтичането ще бъде неефективно.

Пълният комплект от резервоара включва фитинги, които контролират изтичането, комплект от вода и защита срещу изтичане. Изтичането се извършва от един голям вентил, който се отваря при натискане на бутона. От надеждността на тези структури до голяма степен зависи от експлоатационния живот на субекта. В същото време са налице заместващи комплекти за замяна на дефектни "вътрешни".

Използваният обем на резервоара е 6 литра. Модерни модели на компактна тоалетна "Comfort" често са оборудвани с двоен дренажен бутон. Един бутон ви позволява да запишете количеството на промитата вода на половина, т.е. за малко замърсяване, се използва само половината от резервоара (3 литра). Друг е необходим за пълното изпразване на резервоара. Това води до значително спестяване на вода.

Канализационен механизъм
Двоен дренажен бутон

Формата на резервоара може да бъде различна, както и височина. Тук трябва да изберете според собствените си предпочитания.

Ъглов модел

За да спестите място, което е особено важно в малките тоалетни, можете да обърнете внимание на ъгъла на тоалетната. Тя има необичайна форма на подпомагане на резервоара и самия резервоар.

Над този елемент можете да окачите ъгълните рафтове и до малка мивка, която понякога не е достатъчна в тоалетната.

цвят

Преди, цветът на тоалетните чаши беше предимно бял. Сега производителите предлагат широк избор от нюанси: кафяво, зелено, синьо, бордо. Но цветните модели ще струват малко по-високи от белите. Има дори прозрачни тоалетни модели на пазара.

Разнообразието от цветове ви позволява да създавате уникални дизайни на тоалетни и да прилагате най-амбициозните идеи. Но въпреки това бял цвят остава класически. Тя ви позволява да запазите тоалетната в перфектна чистота, както и да създадете по-лека среда, така че е по-добре да не изберете тъмни модели.

За да поддържате хигиенната чистота, можете да поставите антибактериалния състав под ръба на купата по-близо до мивката. Това ще позволи по-малко контакт с четка за измиване.

монтиране

Повечето модели тоалетни чинии "Комфорт" могат да бъдат инсталирани самостоятелно, следвайки инструкциите. Основното е, че всички части остават непокътнати.

 • Необходимо е да се съберат всички детайли на тоалетната чиния: закрепете резервоара към специалния ръб на купата (не забравяйте да монтирате всички необходими уплътнителни уплътнения, които допълнително се смазват с уплътнител), монтирайте дренажни клапани (често са инсталирани и само трябва да монтирате клапана с поплавъка).
 • Пробиваме дупки в пода за закрепване на санитарния елемент с винтове.
 • Закрепваме тоалетната.
 • Свързваме се с канализацията на канализационната тръба, липсващите уплътнения на фугите.
 • Свържете водата с маркуч. По-добре е да направите отделна кран на тоалетната, за да можете да изключите входящата вода за отстраняване на неизправности.
 • Затворете капака на резервоара и завъртете бутона.

След монтажа на тоалетната купа е необходимо да се провери структурата за наличие на течове и експлоатационна годност.

В следващото видео ще видите подробни инструкции за инсталиране на тоалетната.

Преглед на популярните производители

В допълнение към всички параметри, изброени по-горе, е необходимо да обърнете внимание на производителя на продуктите. Помислете за основните:

 • Cersanit. Полската компания намира своето производство в Украйна. Там, този водопровод и получи най-популярните.Цената на моделите варира от 2500 до 9500 рубли. Потребителите имат нисък шум при изтичане, малки количества вода и ниска цена. Недостатъците включват проблем при закупуване на части, когато клапанът се счупи.
 • Santeri - Това е руски производител "UgraKeram", Vorotynsk. Тоалетни присъщи ниски разходи и минимален набор от функции. Съдейки по обратната връзка от клиенти, основната отрицателна точка е лошо измиване на мръсотията от стените на купата. Също така имайте предвид изпускането на бутоните и уплътненията с лошо качество, поради които изтичането е възможно.
 • Санита - Руска компания, разположена в Самара. Модели от средната ценова категория. Най-скъпите са оборудвани с microlift и двоен дренажен бутон. Тоалетите на линията Luxe са оборудвани с система против напукване. Цената на моделите "Lux" започва от 7 000 рубли. Но съдейки по рецензиите, дори прости модели без "анти-напръскване" не създават проблеми с пръски. От по-евтините опции са популярни сериали "Идеал", "Лада", където няма двойно изтичане. Малко над средната ценова категория "Марс" с наклонено освобождаване и система "против разплискване". От минутите потребителите във всички модели отбелязват изтичането на вода между цистерната и тоалетната, както и лошото промиване на мръсотия.
Santeri
Санита
Sanita Luxe Най-добър цвят зелен
"Идеал"
"Лада"
"Марс"
 • Rosa - принадлежи на руското предприятие "Kirov керамика". Тоалетните са оборудвани с система против разплискване, полипропиленова седалка с добра монтаж, бутон "старт-стоп" (вид икономия на вода). Популярният модел "Плюс" има доста разнообразни отзиви. Много купувачи отбелязват миризмата на канализацията, фините фитинги, които бързо се провалят, а не много добър флъш. Бутонът "старт-стоп" също така си запазва възможността за размисъл. И все пак, според потребителите, двойният бутон за изтичане на вода би бил по-подходящ.
 • Jika - Чешки производител с цена на водопроводната инсталация, малко над средното. Система за двойно промиване, противоплъзгаща система при някои модели. През 2010 г. производството бе прехвърлено на Русия. Оттогава започнаха да се появяват все повече негативни прегледи: недостатъчно силно зачервяване, кривина на конструкциите, счупване на седалките, всякакви течове.
 • Сантек, Русия. Тоалетите с рафтове са известни със своята положителна обратна връзка: добра промивка, без миризма и стагнация на водата. От минусите - изтичане между цистерната и тоалетната.
 • "Keramin" - Беларуска компания. Прегледите на продуктите са двустранни.Някои клиенти пишат, че това са добри модели с висококачествен дренаж на достъпна цена, докато други, напротив, сочат солидни недостатъци.
Jika
Шантек
"Keramin"
  • Vitra - турска марка, която се фокусира върху комбинацията от тоалетна и биде. В този случай комплектът включва двоен дренаж и антибактериална седалка, както и система против плискане. Впечатленията на купувачите са предимно положителни. Някои се оплакват от тежкото тегло на структурата.
  • Ifo. Произведено съвместно с Швейцария и Русия. Много популярна марка в Русия. Има пълен набор, с изключение на биде. Ревютата са малко, но всички са положителни.
  Vitra
  Ifo

  При избора на тоалетна за себе си, помислете за удобството на този елемент, се препоръчва дори да седне на него. Не забравяйте да поискате сертификат за съответствие за продуктите.

  Коментари
   автор
  Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

  Входно антре

  Всекидневна

  спалня