Правила за инсталиране и ремонт на тоалетни казанчета

Резервоарът е кумулативен резервоар, където се събира флуид, за да се изхвърлят ненужните вещества от съда на тоалетната купа до канализационната система в необходимия момент. Най-големият проблем при проектирането на тоалетната чиния е счупването на устройството, което се нарича резервоар за спусъка.

Структурата на тоалетната

Като правило тоалетната се състои от две основни части: дренажната купа и резервоара за източване. Последният има устройство за източване на вода, може да бъде бутон, въже или верига, педал или лост. В самата купа няма нищо особено, освен устройството на преградата отдолу. Той блокира пътя за връщане към канализацията. Това се случва поради водния вихър в момента на изтичане.

Най-трудно е вътрешността на резервоара. Те са оборудвани с поплавък, който пада, когато водата се източи. Когато достигне до дъното, механизмът на клапата се активира и спускането на флуида се блокира и се набира. За да се избегне преливане на резервоара, има и вентил отгоре, подобен на първия. Когато водата достигне до нея, тя спира да се събира.

Тоалетната цистерна е проектирана по такъв начин, че да работи добре, ако има правилно поставен вентил за тоалетна. За резервоара е доста важно.

монтиране

За да направите инсталирането на тоалетната необходимите инструменти и оборудване.

оборудване

Преди да разберете как да инсталирате тоалетен резервоар на тоалетната, трябва да придобиете необходимото оборудване. Изберете го по следните параметри:

Закрепете резервоара. Може да се слее с купата, окачена на стената или инсталирана скрита.

При водоснабдяването на резервоара. Захранването може да бъде отзад, отстрани или отдолу. Най-често срещаното предлагане. Долната подложка ви позволява да прецизирате добре тръбата, но е трудно да я инсталирате. Задното захранване почти никога не се използва.

По вид на фитингите. Има оборудване с лост, бутон.Последният тип се използва най-често, помага да се спести консумация на вода.

Също така за инсталиране ще трябва:

 • заключващият механизъм е монтиран на водоснабдителната система и може да се използва за затваряне на водата, влизаща в резервоара от общата водопроводна мрежа
 • очна линия - свързва се към входа, може да бъде стомана, мед или гума;
 • дренажен механизъм - монтиран в резервоара, за да регулира дренажа и да постави вода;
 • уплътнителна лента - използва се за запечатване на фуги.

инструменти

 • бормашини и бормашини (една за керамика, втора за бетон);
 • ключ за свързване на водопроводни инсталации;
 • ядро, за маркировка за пробиване, за да се избегне пробиване на сондаж в равнината;
 • гумена шпатула за отстраняване на остатъците от уплътнителите;
 • молив за маркиране.

Как да инсталирам?

Видът на оборудването зависи от неговата инсталация. Има три основни начина:

Първи начин

Поставянето на казанче се използва рядко, но все пак трябва да знаете за него.

Произведени крепежни елементи, както следва:

 • Отводнителната тръба е прикрепена към дъното на контейнера към предвидения за това отвор.
 • След това се прави маркиране. Резервоарът е разположен така, че долната част на тръбата да е на нивото на входната тръба на самата тоалетна чиния. След това маркировката се прави върху повърхността на стената.
 • Дупките за скоби се пробиват. За това е по-добре да използвате удар. Бормашините трябва да избират подходящия диаметър, подходящ за размера на монтажните болтове.
 • След това поставете скобите и резервоара за вода върху тях.

Втори начин

Тук резервоарът е инсталиран директно в дренажната купа.

Върху капацитета на тоалетната чиния е монтирана уплътняваща уплътнение. Приложената върху него лепилна структура ще служи като фиксатор. Ако съставът отсъства, е необходимо да се закупи уплътнител отделно и да се фиксира уплътнението върху него. Необходимо е да се покрие от двете страни, тъй като резервоарът ще бъде инсталиран на втората страна.

За монтажа на резервоара върху купата се използват болтове с гумени конуси за запечатване. След като ги пъхнете в предвидените отвори, е необходимо да ги затегнете с гайки на дъното и не трябва да ги затягате, защото в противен случай щетите от керамични продукти не могат да бъдат избегнати.

Всички други отвори са засечени със специални гумени тапи, смазани с уплътнител.

След това инсталирайте всички вътрешни фитинги и захранвайте с вода. Но преди това трябва да се уверите, че всички уплътнения са инсталирани, когато е необходимо. Уплътнителната лента е навита върху резбовите части.

Последният етап е да проведете тест: отворете крана и изключете водозахранването. Флоатът за регулиране на нивото на флуида. Преди тези работи оставете уплътнителя да изсъхне за два часа и само след това да събере водата.

Трети начин

Скритият тип оборудване спестява много място в тоалетната, а конструкцията е защитена от повреди.

Този тип е различен от другите модели:

 • дебелите им стени са изработени от трайни материали;
 • във форма са високи и широки, за да не направят дълбока ниша в стената;
 • изпускателният бутон е разположен пред резервоара.

Инсталацията се извършва и по специален начин:

 • На място, подготвено за монтаж, за монтиране на цялото оборудване се монтира метална рамка. В същото време е необходимо стриктно да се спазват хоризонталното и вертикалното ниво на конструкцията.
 • Резервоарът е монтиран върху рамката и водозахранването е свързано. За доставката е желателно да се използват надеждни тръби. Тъй като след приключване на ремонтните работи ще бъде трудно.
  • Свържете захранващата тръба през заключващия механизъм.
  • След като се започне работа по канализационната система, металната рамка трябва да бъде завършена с водоустойчив гипсокартон,отгоре, за да се подпира с довършителни материали.
  • Задайте изпускателния бутон. Препоръчително е да направите отделен дренаж, който ще ви помогне да спестите вода.

  Ремонтни работи

  Без значение колко силна е строителството на тоалетната, но рано или късно всеки, който се нуждае от ремонт. Предимно всяка част от резервоарите не успее. Често диафрагмата е направена от каучуков материал и в резултат се образува теч. В този случай е необходимо да демонтирате сифона и да смените износената част. Ако диафрагмата е запушена, можете просто да я почистите. Във всеки случай трябва да изключите достъпа на вода и да извадите резервоара за източване.

  Неправилният всмукване на флуид в контейнера може да се дължи на извитата позиция на поплавъка. За да оправите това, отворете капака на резервоара и регулирайте този монтаж, така че уплътнението да е здраво за отвора за източване. В това няма нищо сложно и такова действие не изисква специален инструмент. Необходимо е само да се определи правилното местоположение на поплавъка чрез огъване на неговия монтаж. Можете да настроите така, че да се получи изтичане, когато резервоарът е непълен, като по този начин спестите вода.

  Оказва се, че всяка ремонт на дренажния резервоар е свързан с разглобяването и отстраняването на горната част на резервоара за източване. За да премахнете капака на резервоара, трябва да се запознаете с неговия дизайн и да разберете механизма на неговата работа. Инструкциите за професионална консултация и ремонт също ще улеснят отстраняването на проблеми. Принципът на работа на всички модели тоалетни чинии е същият, така че е достатъчно да се изучи някой, за да се избегнат грешки по време на ремонта.

  Отворете двоен резервоар

  За да отворите горната част на тоалетната чиния в стария стил, първо трябва да подготвите необходимите приспособления за това.

  Основният списък от тях е както следва:

  • тръбен ключ;
  • лостов усилвател за ключа, за силно затегнати крепежни елементи;
  • клещи;
  • Отвертка.

  Експертите ви съветват да намерите най-осветеното място за ремонт, за да видите всички подробности.

   Когато разхлабвате гайките от глиненото оборудване, трябва да бъдете изключително внимателни, за да не повредите крехкото тяло. Завийте кранчето за доставка предварително, за да предотвратите наводняване. Ако кранчето е ръждясано, най-добре е да поискате помощ за заместване на професионалистите.Ако се опитате да отворите самия вентил, това може да доведе до счупване.

   След като се уверите, че клапанът е припокрит, цялата вода от резервоара трябва да бъде източена. Сега можете да продължите да сваляте капака. Има варианти на тоалетната капачка с един и два бутона, отстраняването на горната част на контейнера от тези типове е малко по-различно един от друг.

   Слез

   Преди работа е необходимо да се подготвят всички фитинги и адаптери, както и други инструменти. На този етап, рафтът също трябва да бъде премахнат.

   Преди да извадите горната част на тоалетната на модела с един бутон, трябва да завъртите пръстена, разположен около изпускателния бутон. Ако това не успее, можете да прибягвате до използването на клещи, но го направете по някакъв въпрос. За да не надраскате пръстена. Веднага след като се придвижи от мястото си, продължете да развивате. Тази процедура трябва да се извърши в обратна посока по посока на часовниковата стрелка, в противен случай нишката ще се затегне още повече и ще можете напълно да я откъснете. След като развиете, за да не повредите външния вид на контейнера - кръгъл елемент, можете да започнете работа по отстраняване на горната част на резервоара.

   Механизмът е прикрепен към бутона със специална скоба със специални куки от двете страни. Ето защо е необходимо леко да повдигнете и върнете капака на деветдесет градуса. Така че можете да стигнете до ключалките. Всичко трябва да се направи внимателно, за да не се счупи нещо случайно.

   След това, като държите двете страни на джуджетата, развийте механизма и го завъртете в противоположни посоки. Специално щракване ще покаже ясно, че ключалката е освободена и безопасно можете да свалите горната част на резервоара.

   Капакът на модела с два бутона се премахва по друг начин. Първо трябва да натиснете един от бутоните. От другата страна има малка депресия. Като го закачите с отвертка, можете да получите ключовия калъф. Същата процедура с първия бутон. Ще има отворен достъп до монтирането с модули за закрепване на капака. Внимателно, без да повредите конеца, трябва да отвиете винта.

   Както в случая с една версия с бутон, въртяме горната част деветдесет градуса. Clothespin също се завърта по същия начин. След характеристичния звук, извадете капака.

   Знаейки как да премахнете горната част на цистерната на тоалетната чиния, можете да направите ремонтна работа. Също така трябва да запомните, че описаните методи за отстраняване на горната част на резервоара са подходящи за продукти с странично водоснабдяване.В други случаи е необходимо внимателно да се провери капака, възможно е наличието на допълнителни подпори. Ако има такива, трябва да ги разглобите.

   Системата за задействане на флуидите също има свои собствени характеристики в различни версии. В някои случаи тя се развива и има модели, където се издига горната част, вътре има крепежен винт.

   За да поправите някои грешки, не е достатъчно само да извадите капака. Ако има нужда да разглобите вентила, който доставя течност в резервоара, трябва да осигурите достъп до него. За да се получи това, е необходимо да се развиват гайките, които се закрепват, а те се намират на тръбата за подаване на течност. При много модели тя се побира от страната на резервоара. Това може да се направи с тръбен ключ и клещи.

   Извадете дренажния възел чрез внимателно отвиване. Тъй като повечето от елементите на резервоара са пластмасови, не трябва да се правят големи усилия, когато работите с тях. След като развиете монтажа, е необходимо да го махнете и да махнете уплътненията, закрепващи механизма към контейнера.

   Ако е необходимо да извадите напълно резервоара, трябва да го отвиете от дренажната купа и да извадите гуменото уплътнение.

   Една от най-честите неизправности е постоянното пълнене на резервоара, както и изтичането на течност от него в дренажната купа. Непрекъснатият поток от течност може да бъде по няколко причини. Погрешната позиция на поплавъка, просто се нуждае от малко приспособяване. И може би причината е в заключващото устройство, което в случай на неизправност позволява на водата да проникне в поплавъка. За да отстраните този проблем, трябва да смените спирателния вентил. Извадете цялото напълване от резервоара, след това развийте съединителя, свързващ клапана и водопровода. След като е необходимо да изключите монтажа на поплавъка и да развиете гайките за фиксиране, вземете дефекта и поставете нов клапан. Поставете всичко на мястото си.

   Проблемът може да предизвика и пропускливост, в който случай е необходимо да се замени. Можете временно да поставите без водна торба или да поправите повредено място. Но този метод няма да осигури дългосрочна работа, така че той се използва в случаите, когато не са налице необходимите подробности. За да подмените поплавъка, трябва да отвиете маркуча за подаване на флуид с гаечен ключ и да отстраните повредения елемент.След това можете да инсталирате нова част, като повтаряте всички предишни стъпки в обратен ред.

   В много случаи влошаването на плаващата мембрана може да бъде причина за редовно оттичане на вода. За да го подмените, трябва да фиксирате лоста на плавателния съд към нещо и да източите цялата течност. След това развийте гайката на дренажната тръба и изключете сифона. След това мембраната се променя.

   Това се случва, когато резервоара изтече в мястото на закрепването му с тоалетната чиния. За да избегнете тази неизправност, е необходимо да затегнете монтажните болтове. Но това трябва да бъде направено внимателно, тъй като прекалените болтове могат да причинят пукнатини в оборудването. Маншетът в мястото за закрепване трябва да се размаже с уплътнител.

   Най-досадната неизправност е силен шум при набирането на течност в резервоара. Това се разрешава по два начина. Можете да инсталирате специална тръба върху поплавъчния клапан, който заглушава шума. Той е монтиран вертикално върху механизма, така че долната му част да е над нивото на течността, а горната - под него. Това просто устройство ви позволява да намалите шума на натрупаната вода. Друг начин да се преодолее досадния звук е да се инсталира стабилизиращ клапан,който е въведен в обичайния вариант.

   окачен

   За да ремонтирате монтиран дренажен резервоар, първото нещо, което трябва да направите, е да го демонтирате. За да направите това, развийте маркуча за захранване, преди да изключите клапата за подаване на флуид. След това извадете дренажната тръба от дъното на резервоара. Внимателно извадете резервоара от скобите и го поставете на удобно място за ремонт. След това се извършват всички необходими действия, за да се отстрани горната част на резервоара и да се проверят елементите на клапана, като се окажат причините за повреда.

   скрит

   Този тип оборудване е най-трудно да се разглоби. Тук е необходимо да разглобявате облицовката на стената, която крие продукта. Както и в първия случай, развийте тръбопроводите за захранване и отводняване. След това изключете оборудването от рамката, на която е инсталирана. Последната стъпка е да извадите контейнера от нишата, да идентифицирате проблема и да го премахнете.

   Вграденият

    Това оборудване може да бъде демонтирано най-добре, тъй като е инсталирано директно върху дренажния басейн. Достатъчно е да блокирате достъпа на вода, да изключите маркуча за доставка и да развиете болтовете. След като е необходимо да свалите уплътнението между резервоара и резервоара.След това трябва да извършите ремонт.

    Полезни съвети

    Имайки предвид материалите, от които е направено цялото оборудване, работата трябва да се извършва много внимателно. Това важи особено за частите от керамика и пластмаси. Всяко невнимателно действие може да доведе до неизправност или загуба на външен вид на продукта. Данните за пълненето на резервоара трябва да бъдат защитени от всякакви повреди, за да се удължи експлоатационният му живот.

    Трябва да се помни, че трябва да купите капак само с резервоара. След като повредите една от частите, ще трябва да закупите напълно нов комплект.

    Цялата работа е проста, но все пак се препоръчва да запомните или да запишат последователността им. В края на краищата, демонтажните устройства винаги са по-лесни от монтажа. При поправката се препоръчва да се поддържа ред, за да не се загубите в резервните части, да не ги повредите или да ги изгубите.

    Преди да започнете да ремонтирате себе си, трябва да разберете устройството на необходимия механизъм. Не трябва да забравяме да блокираме достъпа до вода при извършване на каквито и да е действия с оборудването. При монтажа на оборудването се препоръчва да се смазват всички уплътнения с уплътнител и да се увиват резбовите съединения с лента FUM.Внимателното и грижливо грижи за санитарното тяло ще осигури трайността на този продукт и привлекателен външен вид.

    Ремонт на тоалетната цистерна, подмяна и монтаж на клапана за пълнене са показани в следващото видео.

    Коментари
     автор
    Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

    Входно антре

    Всекидневна

    спалня