Тоалетни чаши: Характеристики, недостатъци и предимства

 Тоалетни чаши: Характеристики, недостатъци и предимства

Формите за тоалетна чиния понастоящем са с форма на фуния, навес и ястие. Изборът на тези устройства е едно от най-важните решения при ремонта на банята. Тази статия ще обсъди по-подробно характеристиките, предимствата и недостатъците на тоалетните чаши.

Дизайн функции

Кухненската тоалетна чиния е оборудвана с платформа (рафт), където се натрупват отпадъчни продукти и след това се отстраняват под въздействието на водния поток. Дренажният отвор винаги се премества напред.

Понастоящем моделът се счита за остарял, но не губи популярността си.

предимства

Значително предимство на тоалетни чинии с купа с формата на купа е липсата на пръски. Освен това, ако небрежно пуснете ключовете, телефона или друг важен елемент в тоалетната, той веднага няма да попадне в мивката, но ще остане на рафта. Предимствата на тоалетните чаши свършват там.

недостатъци

Недостатъците включват следните точки:

  • устройствата с този тип купа не могат да се нарекат икономични, за промиване се използва голямо количество вода;
  • не всички отпадъци са добре измити от рафтовете, така че често трябва да се използва четка;
  • водата застава на платформата, което води до образуването на ръждиви наноси;
  • в баните с тоалетни чинии от този тип често има неприятни миризми;
  • Тъй като този модел е старомоден, не всички производители правят тоалетни от този тип, така че ще трябва да пазарувате, за да намерите такова устройство.

Популярни модели и марки

Дизайнът с купа тип "чинийка", на първо място, е направен от руски фирми.

Пример за това е фирмата Шантеквключени в съюза Roca от 2007 г., както и други най-добри производители на санитарен фаянс в света.Изборът на продукти от тази марка е доста широк, качеството е на височина, а цената е приемлива. Този производител използва чужди технологии и компоненти, които позволяват на неговия продукт да отговаря на европейските стандарти. Миялните тоалетни чинии на марката са представени от модели "Бореал", "Цезар", "Бриз" и много други.

Друга руска водопроводна марка е Santeri, Той също е член на групата от компании. Roca от 2010 г. и се радва на всички предимства на загрижеността. Производителят на тази марка е в района на Калуга. Започва работа през 1991. Материалите, от които се произвежда оборудване SANTERI, са екологични и отговарят на всички международни стандарти. Водопроводът е остъклен, устойчив на химически атаки, както и със специална белота и дълъг експлоатационен живот. В асортимента на тоалетните върховете на марката можете да намерите модели като "Ultra", "Orion", "Версия", Последните две, освен бялото, са представени в бежово, синьо и светлозелено.

Lobnensky растение е доста известен производител на тоалетни чинии. Водопроводът на тази марка се произвежда в град Лобния.Качеството е високо, за него е отговорна специална услуга в предприятието, цената няма да удари портфейла. Изборът на продуктите е доста голям, включително тоалетните са тоалетни. "Дебют", "Комфорт".

Извадка от друг руски производител на санитарно оборудване е марката "Oskol керамика", Фирмата се намира в град Стари Оскол, оборудван с руско и италианско оборудване. Производителят използва висококачествени материали за околната среда, които отговарят на всички международни стандарти. Продуктите са устойчиви на агресивни химикали и дълго ще зарадват своите собственици с изключителна белота. Керамична тоалетна чиния "Дъга" от тази марка е модел с рафт. Също така има модели с табела Salyut, Optima Standard, универсален стандарт.

Можете да се срещнете с полска компания на пазара. Hybner, Продуктите от тази марка заемат едно от водещите места в Русия. Произвежда санитарна керамика от 1990 г. насам. През цялото време на своето съществуване компанията постоянно се подобрява. Неговите продукти са с високо качество и отговарят на стандартите за качество ISO 9001: 2000.Компанията използва високотехнологично оборудване и иновативни производствени методи. Тоалетните Hybner имат бутон за екопрягане, който ви позволява да контролирате потока вода при зачервяване. И също така системата 3/6, която спестява консумация на вода.

Моделите с рафт са Neptun, Premier, Kancler.

Съвети за избор

Типът купа не е последният критерий при избора на тоалетна чиния. Ако решите за това, трябва да обърнете внимание на други характеристики.

Тоалетните са подове, стени и подове.

Най-често срещаните тоалетни за под. Такова устройство е прикрепено към пода с винтове.

Те са два вида:

  • CD;
  • моноблок.

Компактният дизайн включва отделянето на купата и цистерната, които на свой ред могат да бъдат поставени върху твърд или допълнителен рафт. Това решение позволява да се промени част от устройството, ако е необходимо.

Monoblock е цялостна система, някои части не подлежат на ремонт, но са много по-евтини от предишната версия.

Стенните окачени тоалетни са по-рядко срещани поради сложността на инсталацията. В този случай купата е прикрепена към фалшивата стена, зад която са скрити дренажният резервоар и канализационната система.Но този тип дизайн заема по-малко пространство.

Мортизът се използва най-често в места с висок трафик (кафенета, театри, болници).

Има три вида свързване на устройството към канализацията. Те съответстват на възможното разположение на канализационните тръби във вашата къща: с директно, наклонено и изхвърлено в пода. В първия случай изпускателното устройство е направено хоризонтално. Широкото освобождаване става наполовина ъгъл. Освободете до пода - вертикално. Изборът на вида на оттичането зависи само от местоположението на дренажните тръби във вашия дом. Избирайки подходящия проблем, не е нужно да купувате допълнителни връзки.

Тоалетите се различават по типа на изтичане:

  • задно - промиване на отпадъчните води по-ефективно поради силния поток на водата, излъчвана от задната стена;
  • кръгли - измива всички стени в купата, без да се пръска.

Материалите за производство на тоалетни чинии също могат да варират. Най-често и евтино е фаянс. Тя има пореста структура, благодарение на която абсорбира миризми и прави грижи трудни. Порцеланът е скъп, но по-добър материал. Не толкова често в магазина можете да намерите ВиК, изработени от неръждаема стомана или естествен камък.

Изборът на санитарно оборудване зависи от бюджета и личните предпочитания. Знаейки плюсовете и минусите на характеристиките на тоалетната, направете покупка с необходимите изисквания ще бъде лесно.

Съвети за избор можете да видите във видеоклипа по-долу.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня