Кръгла вана във вътрешността: дизайн и критерии за подбор

В продължение на години кръглата вана се смята за символ на луксозните ваканции. Това е идеалното решение за всеки, който обича да се потопи в състояние на нирвана след натоварен ден на работа, релаксиращ в топла вода с висока и гъста пяна. Почитателите на комфорта със сигурност ще оценят кръглата вана, защото характеристиките на дизайна им ще задоволят изискванията на клиентите дори на най-взискателните клиенти. Човек трябва само да разбере всички критерии за избор на този тип водопровод.

Предимства и недостатъци

Кръглата баня едва ли може да се нарече обикновен резервоар за ежедневни хигиенни процедури. В този случай, хигиената може да се комбинира с почивка, а не по-лоша в чувствата си с престоя в скъпите спа-салони. Всичко, от което се нуждаете, е да слушате вашите желания и да изберете ароматна сол или мус, светли свещи и да се отпуснете.

  Разбира се, това не е единствената плюс кръгла вана.

  Тази форма има и други предимства.

  • Капацитет. Кръглата баня не може да бъде странена. В такъв капацитет ще бъде удобно да бъдеш много пълен с хора, любяща двойка, която иска да се пенсионира, и деца, защото уникалната баня може лесно да се превърне в миниатюрен басейн.
  • Естетика. Кръглата вана е не само функционално санитарно устройство, но и много красиво обзавеждане. Капацитетът лесно трансформира тоалетната, прави го наистина луксозен.
  • Добро оборудване и спецификации. Шрифтът взема предвид анатомичната структура на човешкото тяло, поради което пребиваването в такава баня е възможно най-удобно. Дъното има облекчение против хлъзгане, за да можете да получите масаж.

  Въпреки красотата и удобството, кръгообразните шрифтове имат недостатъци.

  • Трудности при подреждането на интериора. Намирането на подходящо място в стаята за кръглата баня е доста трудно, стаята трябва да е много просторна. Идеалната позиция за такъв резервоар е в центъра на стаята, но за това трябва предварително да поставите тръби за вода и канализация, да се разведете, а ако вече имате такъв, ще трябва да повторите всичко под нов шрифт.
  • Високата цена на плащането на сметки за водомери.Поради капацитета на резервоара ще са необходими няколко стотин литра вода, за да се напълни напълно кръглата вана.

  Производствени материали

  Кръгът се счита за универсална форма на баня. Благодарение на него можете да създадете специална атмосфера в стаята, тя се вписва в различни стилове на интериора. Модерните производители предлагат модели, създадени от различни материали. Обмислете най-често срещаните.

  акрил

  Различава отличните експлоатационни качества: добре поддържа топлина, има приятна на допир повърхност, е ненужна при напускане, струва по-малко от модели от други материали.

  Чугун

  Първият материал, използван за производството на шрифтове. Но чугунните бани са много тежки, така че транспортирането и монтажа им не е лесна задача.

  стомана

  Стоманените бани принадлежат към категорията на бюджета и това, освен лекотата на материала, е основното им предимство. Резервоарите за къпане, изработени от стомана, са евтини, но запазват топлината си слабо и нямат звукоизолация.

  Мраморна троха

  Това е традиционен материал за производство на кръгли вани. Мраморните шрифтове изглеждат възхитителни, но те са скъпи.Освен това естественият камък изисква много внимателна грижа.

  Кастинг (изкуствен) мрамор

  Евтин аналог на тази мраморна баня. Той е изработен от синтетичен материал с добавяне на каменни или мраморни чипове.

  Дърво и стъкло

  Баните от тези материали се считат за екзотични. Те изискват постоянна грижа, въпреки трудностите при работа, изглеждат невероятни. Стъклените и дървените шрифтове са направени изключително по поръчка, затова са много скъпи.

  бетон

  Макар че този материал не се използва в производствен мащаб, някои майстори създават бетонни бани със собствените си ръце. Тяхната цена е много по-малка от предишните варианти, но за да завършите шрифта от тази суровина, се нуждаете от опит.

  Формата и размерът на купата

  Вани с кръгли форми се отличават не само с материала на производство.

  Производителите предлагат на потребителите няколко възможности за чаши на купата:

  • сферична форма;
  • свиване надолу;
  • цилиндрична.

  За ежедневни хигиенни процедури по-подходяща баня, стесняваща се. Поради специалната форма, пълненето на купата с вода ще изисква по-малко течностИ това е значителна икономия в семейния бюджет.

  Размерът на всяка баня се определя от параметри като височина, обем, диаметър и дълбочина на купата.

  Диаметърът на външната обиколка на повечето модели варира от 130 до 180 см, но по-често се купуват модели с диаметър 140, 150 и 160 см. В резервоар с диаметър 180 см можете свободно да легнете или да вземете водни процедури за двама души наведнъж. Има бани с диаметър повече от 180 см, те принадлежат към категорията мини-басейни (като правило техният диаметър е 200 см), като такива системи могат да бъдат инсталирани само на големи площи.

  Дълбочината е разстоянието от самия връх на страната до дъното на дъното. В момента се продават модели с дълбочина 40-70 см, но други опции могат да бъдат направени по поръчка.

  Височината на ваната е различна от дълбочината и се изчислява като разстояние от пода до горния ръб на резервоара. В различните вани този параметър варира от 45 до 85 см.

  Обемът на кръгли вани е 350-750 литра.

  Място на инсталиране

  Кръгли шрифтове могат да бъдат монтирани на различни места: в центъра на стаята, срещу стената, в ъгъла. Има модели, вградени в пода. Такива продукти се считат за много модерни, те наподобяват малки басейни.

  Вдлъбнати контейнери с кръгла конфигурация варират по размер. В моделната гама има проектирани за монтаж в помещения със среден размер. Обикновено такива системи са инсталирани срещу стената.

  Околните вани на вградения тип наподобяват ъглови структури, те се различават само в по-заоблени страни. Ако резервоарът за къпане е вграден в пода близо до стената, душът и кранчето за вода трябва да бъдат закрепени към стената, а в стената е поставена водопроводната система.

  Ако разрешите кадрирането и оформлението на тоалетната, може да поставите кръгла вана на пода или на подиума. Във всяка от тези опции дизайна ще се превърне в истинска декорация на интериора.

  Банята с необичайна форма е красиво допълнение не само към класическия интериор. Изглежда грандиозно в стаите от други стилове, като например хай-тек, барок.

  Отличен дует за кръгла вана в стая с класически стил ще бъде мебелите с извити линии, декорирани със златни листа. В близост можете да поставите мивка за баня, монтирана на специален шкаф. В стая с необичаен шрифт, всички подробности трябва да подчертаят статута на собствениците на имоти.

  Ако се избере високотехнологичният стил, в банята няма да има допълнителни аксесоари. Този стил предпочита суровата атмосфера. Пространството в този случай се използва максимално и не е затрупано с ненужни подробности. Водопровод, лампи и фитинги се превръщат в оригинален декор. Ако изберете правилното осветление и го оборудвате, помещението може да бъде визуално увеличено.

  За осветление в дизайна на всяка баня трябва да се подхожда с умения. Трябва да е разпръснато. Само по този начин кръглата вана ще изглежда благоприятна.

  По желание, дизайнът на неконвенционална форма може да бъде успешно въведен във всеки интериорен стил.

  Съвети за избор

  В зависимост от района и личните предпочитания на купувача се избира кръгла вана. Малкият дизайн е подходящ за тези, които провеждат хигиенни процедури, седнали или наклонени. Познавачите на дългосрочен престой в шрифта с топла вода по-добре да се обърне внимание на средния размер модел (с диаметър около 170 см). В този дизайн с комфорт може да се побере един човек или повече.

  Най-голямата вана е за компания от четирима възрастни,децата могат да се поберат още повече. Такава система може да замени малък басейн, особено ако дълбочината на шрифта достигне 70 см.

  Ако един самотен човек купи баня, малък модел ще го хареса, но не е необходимо шрифтът да е нисък и от пода. Можете да изберете дизайна на краката.

  Проектантите на съвременните водопроводни инсталации са разработили голям брой възможности за резервоари за къпане за всеки вкус и бюджет.

  Под вградените модели се изгражда подиум или шрифт се инсталира директно в пода. Повишението в този дизайн е както декоративна, така и функционална - тя скрива водните тръби и други съобщения от погледа на човека. Подовите системи се поставят върху краката, които обикновено се продават в комплекта. Такива канавки изглеждат чудесно в средата на стаята.

  Експертите са изчислили, че оптималната площ на помещението, в която ще бъде инсталирана вана с кръгла форма, не трябва да бъде по-малка от 10 квадратни метра. Ако стаята е по-малка, трябва да обърнете внимание на ъгловите или полукръговите системи.

  Кръглата баня е по-добре да се инсталира близо до стената.Този метод не е най-естетически от гледна точка на естетиката, например в центъра на помещението, но е по-прост за изпълнение, тъй като всички комуникации са лесно скрити в стената.

  Форматът с форма на кръг ще изглежда по-ефективен с необичайни модели на кранчето. Например, смесител, устойчив на гребла, който е монтиран на пода.

  Подробен преглед на модела за баня Appollo AT-0950 - във видеото по-долу.

  Коментари
   автор
  Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

  Входно антре

  Всекидневна

  спалня