Как да изберем краката за вана?

Ако мислите, че сте купили баня, трябва незабавно да обърнете внимание на избора на краката за това. В наше време, изборът на пълнене за баня - едно от предизвикателствата. В крайна сметка има толкова много оферти, асортиментът е толкова голям, че очите се различават. За да изберете продукт, който ще продължи дълго време и ще бъде стилен елемент във вътрешността на къщата, трябва да вземете предвид препоръките по-долу.

Специални характеристики

Възможно е удобната баня под формата на грациозен дизайн да се постави в центъра на стаята. В модерния дизайн такъв ход е луксозно допълнение към интериора, се смята за елегантно решение, изглежда много достоен. Днес се практикуваха различни варианти за местоположението на баните.Но не забравяйте, че тя трябва да бъде не само красива, но и надеждна. Днес съвременните бани с грациозни крака вече не се считат за екзотичен елемент, а лесно могат да бъдат закупени в обикновен водопровод.

Важен критерий е размерът на тези крака. Преди да купите такива аксесоари, трябва да помислите за действителната височина на чугунната или стоманената вана. Ако избирате между модели, които не са регулируеми по височина, и модели, които да бъдат коригирани, имайте предвид, че типът на опорните елементи също зависи от този избор.

Нерегулираните крака имат стандартна височина: къс 19-20 сантиметра и висок - 40 сантиметра. Определете веднага какво ниво да инсталирате банята. Извадете височината на шрифта от резултантния номер и получете точните данни, на кое ниво трябва да инсталирате краката. Оптималната височина за нерегулирани модели е 120 мм.

За разлика от нерегулираните модели, регулируемите са по-практични, те ви позволяват да промените действителната височина на монтаж на стоманена или чугунена вана. Стандартната височина е също сто и двадесет милиметра.Отдавна е, че такива структури изпълняват функциите на необходимата подкрепа за банята.

Модерна, красива баня може да бъде украса на къщата поради инсталирането й върху оригиналните крака, за да стане един вид дизайнерски предмет. Може да са необходими специални опори за правилното функциониране и стабилността на банята.

Широка селекция от декоративни и оригинални модерни крака са изработени от такъв висококачествен метал като бронз. Те могат да бъдат под формата на необичайни митични лапи, очарователни цветове, образи на елфи и магически феи. Изглежда много стилен и подходящ както в модерния дизайн, така и в стаите, декорирани с античността.

Какви са типовете и как да изберем?

Краката са един от компонентите на банята, те могат да бъдат закупени заедно с купата. По-добре е да го направите веднага, така че купата да съответства на размера. Това е необходимо условие за по-лесно инсталиране. Краката, които задължително са включени в комплекта за всяка вана, производителят отговаря за комплекта, изпълнява следните функции, поддържащи, компенсиращи и декоративни функции.Всички тези функции са много важни както като цяло, така и отделно.

Въз основа на тези функции ние можем да различим три вида: опорни крака, оригинални известни повдигнати крака и спомагателни крака. На днешния пазар такъв богат избор от тези аксесоари не може да остане незабелязан. Веднага става ясно, че всеки вид има своя собствена функция и е важен елемент в инсталирането на банята. Производителите могат да предложат на купувача и на комбинираните опции, тук също се представя широка гама както в ценова категория, така и в дизайна.

Днес е лесно да намерите най-добрите опции за опори и крака за чугунени, акрилни или стоманени контейнери.

Помислете за най-актуалните типове поддръжка.

 1. Надеждни носещи конструкции, които изпълняват функцията за поддръжка. Тези продукти имат твърд монтаж, който няма да им позволи да се плъзгат или да се люлеят, когато използват контейнера.
 2. Необходимо е да се придадат помощни елементи за устойчивост. Използва се за поставяне на ваната върху плоска подова повърхност с цел фиксиране и осигуряване на неподвижност.
 3. Крайна - променлива, регулируема крака.Тук височината на краката може да бъде персонализирана с винтове, което е много удобно и практично.

Струва си да се отбележи, че основните разлики на всички крака са в такива характеристики като здравина, надеждност при закрепване, издържат натоварването. Зависи от стягането на краката и правилността на закрепването, че купата е здраво закрепена. Днес златните или кованите режийни продукти стават все по-популярни.

Изборът на краката зависи от вида на ваната, която избирате и от кой материал. Разгледайте трите основни вида бани и определете кой тип крака е подходящ за всеки от тях.

За чугун

Един от най-популярните варианти в апартаментите е чугунната вана, която се доказа като надеждна, издръжлива и лесна за използване. Съответно, такива модели имат висока цена, което не е изненадващо, тъй като в тяхното производство се използва голямо количество чугун. Тъй като такава безспорно печеливша баня е тежка, дизайнът на купата трябва да бъде толкова надежден и безопасен за употреба. Поради това високата якост на опорните елементи е задължителна в този случай.

Има няколко възможности за монтиране на тези крака. Единият от тях служи за монтаж на лагерни опори, закрепени с клин между специални издатини. Вторият крепеж - гайки, се използва главно за декоративни крака, за да се скрие неестетичен тип опора. Освен това, хидромасажните системи са вградени в съвременните чугунени вани според новите технологии. Това ще струва много повече. Чудотворните крака са по-специално проектирани да държат обемиста и много тежка вана и да се продават заедно с тях в затворената опаковка.

Препоръчително е да закупите декоративен комплект, който ще скрие основната опора. Баня с такива необичайни и оригинални декоративни елементи ще създаде атмосфера на комфорт и уют в стаята. Банята отделен овал чугун често е оборудван с високи страни.

Следните характеристики на краката, предназначени за чугунена вана, могат да бъдат разграничени: Те са изработени директно от надежден чугун; е необходимо допълнително да се фиксира с помощта на изграждането на подиума на тухлени конструкции; понякога с помощта на орехи за фиксиране на декоративни подпори; дори и просто опорни кракаклин, вграден в определените первази.

Повечето потребители предпочитат рамка от лека стомана. Благодарение на него можете да настроите стаята в посока на високотехнологичния стил и в същото време да получите надежден и сигурен дизайн.

За акрил

Акрилни модели са придобили огромна популярност днес. Елегантните крака на акрилните вани са две метални пръчки, които са прикрепени директно към дъното на ваната, а самите крака са закрепени в тях. Това е универсален, удобен и лесен за използване дизайн.

Основното предимство на акрилните вани е общата наличност поради относително ниската цена. Има и много голям избор на цветове, размери, дизайни на склад, което е плюс при избора на пазара за оферти. Ниското тегло на акрилните вани е отличителна черта, която влияе върху избора на краката. В края на краищата, формата на краката трябва да бъде стабилна, безопасна за употреба. Въпреки че краката в този случай носят по-декоративна функция, тъй като допълнителният кадър поема поддържащия, той е този, който поддържа цялата структура.

Особено внимание трябва да се обърне на монтажа на ъглови вани.Тук, в допълнение към основното закрепване, също е необходима рамка от профилна тръба във формата на кръст. В комбинация със затягането към стената е възможно да се постигне равномерно разпределение на товарите между пода и стените. От трайни тръби, които поемат цялото натоварване, се състои от инсталация за акрилни вани в средата на стаята, която днес е голям успех. Говорейки за дизайна, трябва да се отбележи, че такава конструкция може не само да промени интериора, но и да създаде нова декоративна ориентация на стаята.

За желязо

Отличителна черта на стоманена вана от чугунена вана е, че тя е по-лека. Тази баня е инсталирана на два чифта крака от листова стомана. Краката са прикрепени към извита пластина, която поддържа дъното. Те могат да бъдат фиксирани като болтове и други регулируеми крепежни елементи. Алтернативен метод за прикрепване е единичната структура на четирите крака. Този дизайн е закрепен с колчета, за да се постигне по-голяма здравина.

Без надеждна поддръжка, стоманената вана може да падне, така че трябва да я оправите, така че да е не само красива, но и безопасна.В зависимост от това къде е инсталирана ваната и как да инсталирате и фиксирате краката.

Потребителите отбелязват положителните качества на стоманените вани като сила, ниско тегло, ниска цена. В пазара на продажбите той заема високи позиции, защото е лесен за инсталиране на всяко място, на всяка височина, на удобно място.

Също така за тази баня е дадена възможност да закупите специални рамки, позволяващи вана във всяка част на стаята. Това е много оригинален и смел дизайн. В същото време грозните крака могат да бъдат затворени с декоративни наслоявания, които ще добавят още по-пикантен и изискан вид. Контрастните крачета изглеждат много добре със стоманени бани: черни за бели вани или лъскава стомана или бели за цветни.

Универсални опции

В някои случаи, когато е необходимо да регулирате височината на приставката за идеално гладка инсталация на банята, прибягвайте до използването на универсални крака. Когато купувате тези крака, трябва да се консултирате със специалист, тъй като тези крака не са подходящи за всички бани. Могат да се изискват допълнителни методи на фиксиране.Понякога продавачите предлагат домашни крака, те трябва да бъдат лекувани с повишено внимание, тъй като те не могат да осигурят трайна перфектна подкрепа.

Популярни модели

За да направите печеливш избор в момента на покупката, си струва да определите кои модели са най-атрактивни и популярни. Сред тях със сигурност ще намерите перфектната комбинация, която ви подхожда.

Баните, които за разлика от вградените, заличават всички граници на въображението, защото производителите се грижат за голям избор от различни форми, цветове и размери на този дизайн. Овална, кръгла, правоъгълна и дори банята на извадката, както и в старите дни, всяка от които има размера, който ви е необходим, като например марката Roca, се представя на клиента.

Чугунните вани все повече носят класически форми, но акрилната баня има огромна гама от цветове и форми. Също така много оригинални бани от необичайни материали, като дърво, изкуствен мрамор, ексклузивно стъкло. Това е пилотажът на всички желания на потребителя. Разбира се, много е трудно да се даде предпочитание и да се направи избор.Но след като моделът на ваната все още е избран и инсталиран, можете да приложите още трикове в интериора на вашата баня. Например, можете да инсталирате капак с бяла или прозрачна, безтегловност завеса от тюл.

Той е много оригинален и изискан изглежда. Дизайнерите обясняват необходимостта от такива атрактивно изглеждащи продукти със съвременните желания на потребителите да купуват нещо необичайно и да добавят шик към обикновения интериор. С помощта на примамливи и убедителни вани се открива възможността да се изразява вашият добър вкус. Можете да украсите интериора с красив фонтан или малък аквариум, а то банята ще изглежда като райска градина.

Полезни препоръки

Когато най-накрая стигнахте до заключението, че искате да имате вана на къдрава крака, Обърнете внимание на следните правила.

 • Важно е да запомните, че преди да направите покупка, е необходимо да проверите всички крепежни елементи, надеждността на краката. Заслужава си навременното решение дали избраният размер е подходящ за ваната на вашата униформа.
 • Не забравяйте да обърнете внимание на материала, от който са направени краката, той трябва да е проектиран за големи товари.Най-често срещаните надеждни материали са стомана или бронз, както и емайлирани желязо.
 • Не е необходимо да се монтира конструкцията върху стари повърхности с пукнатини. В този случай правилата за сигурност са нарушени. Препоръчва се старото покритие да се смени преди започване на работа.
 • При избора на краката, не забравяйте каква функция носи всеки от тях. Дали този крак служи само като декорация, или е основната подкрепа за Вашата баня?
 • Не забравяйте, че такива крепежни елементи, като залепваща лента, не могат да се считат за надеждни. Освен това не е безопасно. Въпреки че много от тях са привлечени от лекотата на употреба, използването им за тези цели е противопоказано. По-добре е да използвате такива здрави крепежни елементи, като винтове, скоби.
 • Когато инсталирате банята на правилното място, избягвайте надраскване на пода и монтирания продукт. За да направите това, при фиксиране на скрепителните елементи се препоръчва да обърнете ваната с главата надолу или да лежите отстрани.
 • Правилно изберете всички аксесоари за водопровод, така че цялостният външен вид да не се разваля в края на работата.

Банята трябва не само да бъде сглобена, но и здраво закрепена на повърхността. Понякога е необходимо да поставите специални облицовки и да ги закрепите към продукта.Те също така могат да бъдат прикрепени със специално устойчиво на влага строително лепило.

Не забравяйте да украсите местата, в които са решили да закрепят краката. Можете да украсите с различни материали и методи. В такава трудна задача, като инсталирането на вана за крака със собствените си ръце, трябва да вземете предвид много експертни съвети.

Помислете за основните:

 • уверете се, че сте проверили целостта на комплекта, независимо дали е нает от съществуващи стандарти или не;
 • бъдете внимателни при избора на място за Вашата баня, трябва да имате предвид всички възможни нюанси при инсталиране;
 • Уверете се, че сте инсталирали тухлена конструкция;
 • предотвратяване и избягване на надраскване на повърхността на банята; използване на уплътнителни материали по време на инсталациите;
 • ако искате да поставите вана до стена, не забравяйте, че ще имате нужда от допълнителни крепежни елементи за безопасността на монтажа и монтажа;
 • за да се избегне появата на плесен върху повърхностите, във всеки случай не пренебрегвайте такъв важен въпрос като предварителната обработка на стената;
 • дават предимство на универсалните крака, те са подходящи за почти всички модели и затова е невъзможно да се правят грешки при избора;
 • използвайте наслагвания, ако искате да скриете грозните поддържания.

Обобщавайки, ние можем да различим следните предимства на правилния избор на краката: надеждна поддръжка, грандиозно дизайнерско аксесоар, корекция на височината. Против: повечето от баните се продават без крака, има риск да се правят грешки при избора им. Неправилното закрепване на подпорите за стоманени и чугунени изделия с течение на времето води до отрицателни последици: повърхността на емайла е пукната, дъното е деформирана; слабите крака се счупят. Чугунът и, в по-малка степен, стоманата са тежки. Теглото на изпълнените с вода шрифтове се поддържа само от надеждни бази, които не са толкова лесни за взимане.

Въпреки това всички тези аргументи за и против могат да бъдат балансирани, като се обърнат към квалифицирани специалисти за помощ. Така че можете да направите единствения правилен избор, благодарение на който една добра баня ще зарадва собствениците си в продължение на много години.

Как да инсталирате краката във ваната със собствените си ръце, вижте следващото видео.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня