Бойлери Oasis: характеристики и предимства

Почти всеки човек е изправен пред проблема за закупуване или подмяна на бойлер, тъй като това устройство вече не е лукс, а необходимост. Това устройство често се използва, затова трябва да е надеждно, удобно и с дълъг период на работа. Оазисните котли на руския производител се характеризират с висока степен на надеждност, лекота на автоматизация и приемлива цена.

Технически спецификации

Руският производител Oasis произвежда мултифункционално оборудване за отопление на вода, като използва модерно оборудване и иновативни технологии. Електрическият бойлер Oasis е най-добрата стойност за парите. За да се справим с времето и да останем пред конкурентите в тази област,производителят редовно подобрява техническите параметри на отоплителните уреди.

За да разберете колко практичен, удобен и надежден е бойлерът Oasis, е необходимо да се запознаете с основните му технически характеристики:

 • капацитетът на резервоара може да бъде от 10 до 100 литра;
 • работно напрежение 220 V;
 • контрол: механичен или електронен;
 • TEN сух или влажен тип;
 • мощността на устройството е 1500 кВт;
 • вертикална или хоризонтална инсталация на устройството е разрешена;
 • допустимото налягане е от 0,2 MPa до 0,75 MPa.

В допълнение, бойлерът има подобрена технологична схема, което прави устройството още по-ефективно и лесна за използване.

Плюсове и минуси

Всяко устройство има свои предимства и недостатъци, въз основа на характеристиките, функционалността и визуалната привлекателност на продукта. Освен това, при формирането на положителните и отрицателните страни на котела, винаги се отчита обратната връзка от реални купувачи или специалисти в бранша.

Водните нагреватели Oasis имат редица предимства, сред които има няколко.

 • Качеството на вътрешното и външното устройство.Екстериорът е изработен от висококачествена стомана, а вътрешната е снабден със специално емайлирано покритие, което осигурява устойчивост на температурни разлики, както и предотвратява появата на микроструктури.
 • Високо ниво на топлоизолация. Наличието на специален слой от полиуретанова пяна, разположен между външните и вътрешните блокове, значително намалява загубите на топлина в помещението.
 • Меден нагревателен елемент, характеризиращ се с отлична работоспособност, която осигурява бързо нагряване на водата до желаната температура.
 • Наличие на специален предпазен вентил, обикновено хидравличен.
 • Наличието на магнезиев анод, което свежда до минимум образуването и развитието на корозивни процеси.
 • Икономиката. Котелът загрява студената вода, която се влива в него, а след това само от време на време го загрява, за да поддържа желаната температура и отново се изключва.
 • Лесна работа. Повечето модели имат доста проста система за управление на нагревателя.
 • Security. Бойлерите от тази марка имат здраво защитени кабели.
 • Моделът на резервоара осигурява само една заварка, която минимизира местоположението на котела.
 • Специални сензори за безопасност, които осигуряват непрекъсната работа на нагревателя за съхранение.
 • Дълъг период на работа.

В допълнение, производителят дава гаранция за бойлерите за 60 месеца, което само потвърждава високото качество и надеждност на домакинските уреди.

Ако говорим за недостатъците, то е:

 • размери - като правило бойлерите със среден и голям обем имат големи размери;
 • продължителността на нагряването на вода - средно отнема 4 часа за загряване на 100 литра вода до 70 градуса;
 • мащабиране на нагревателни елементи от мокър тип.

Ако сравним всички недостатъци и предимства на бойлера, то е очевидно, че устройството е висококачествено и надеждно.

Преглед на продуктите

Всички уреди за отопление на водата са разделени според следните параметри:

 • по принципа на действие;
 • по тип нагревател;
 • по ефективност.

Но най-често за удобство, бойлерите са разделени на поточни и електрически бойлери.

При акумулаторните бойлери принципът на нагряване се състои в отделяне на топлина от медни нагревателни елементи. Най-често температурата се загрява до 75 градуса, но за да се увеличи ефективността и да се предотврати развитието на корозивни процеси, е желателно термостатът да се настрои на по-ниски температури.

Капацитетът на резервоара може да бъде от 10 литра до 100 литра, но се закупуват котли с водно отопление от 10, 30, 50, 80 литра и, разбира се, 100 литра. За да направите правилния избор при закупуване на котел, можете да видите най-популярните модели на Oasis.

 • Oasis PV - 50 литра. Този модел е проектиран да обслужва една точка на приема на вода. Елементът на топлопредаване е нагревателят (тръбовиден), оборудван с магнитен анод. Отнема около час и половина за загряване на пълен резервоар (50 л). Такова устройство е подходящо за семейство от 2-3 души. Работата на модела е 6 л / мин. Характеристика на този котел е двойният резервоар, чиято вътрешна част е направена от неръждаема стомана, а външната част е боядисан с метал. Продуктът има прост механичен контрол. Допустимото загряване на водата е 75 градуса.
 • Oasis PV - 100 литра. Електроакумулиращото устройство с тръбен TENG. Това устройство е идеално за помещения с висока влажност. Времето за нагряване на пълния резервоар е около 2,5 часа. Продуктът е снабден с магнитен анод, методичен термостат, който предпазва от прегряване и прекомерно налягане. Тя е с плоска форма, е ергономична и е предназначена за голямо семейство.
Oasis PV - 50 литра
Oasis PV - 100 литра
 • Oasis GP-15 литра. Котел за съхранение. Устройството за нагряване на водата е оборудвано с резервоар, покрит с течен емайл, устойчив на температурни промени и появата на микрокристали. Той има меден нагревателен елемент, хидравличен предпазен клапан, антикорозионна защита и система, която предпазва устройството от прегряване. Този модел загрява водата до 75 градуса и поддържа температурата си в продължение на два дни.

Независимо от моделната гама, всички технически характеристики на устройствата са еднакви и се допълват само от иновации и спомагателни функции.

Сервиз и ремонт

За да може устройството да загрява вода дълго време, трябва да се използва стриктно по предназначение и да извършва всички необходими превантивни работи. За да направите това, е необходимо да почиствате резервоара (резервоара) от натрупания мащаб и отломки, както и отоплителния елемент от сглобения огън на всеки две години.

Оазис котли, въпреки високото качество, понякога се провалят и не успяват. В случай на повреда, трябва да се свържете със сервиза или да използвате услугите на ремонт на бойлер. Основните причини за неизправност на устройството са следните:

 • неправилна инсталация на котела;
 • напрежение капки;
 • лошо качество "твърда" вода.

Списъкът на поддръжката включва и подмяната на термостата, анода, фланците, уплътнителните елементи от каучук и други части. В допълнение, експертите препоръчват да се намали твърдостта на водния вграден магнитен филтър, което допринася за намаляването му.

Въпреки факта, че допустимата температура на нагряване е 75 градуса, препоръчваме да го затоплите на 50. Това е за безопасността на отоплителните елементи.

Най-често в котлите се появяват аварии от няколко вида.

 • Водата не се нагрява или отопляем, но много по-бавен от преди. Причината може да е издухан термостат или неуспешен контролен панел.
 • Котелът е електрически отрязан, Причината е счупен нагревателен елемент или изгорял панел / контролен панел.
 • Устройство за изтичане. Причината е разпадане на нагревателния механизъм (нагревателен елемент), повреда на уплътнението или корозия на вътрешността на резервоара.

Каквато и да е причината, поради която котелът не работи, имате нужда от помощта на специалист и ако ремонтирате себе си,Преди всичко трябва да прочетете ръководството с инструкции и след това да разглобите структурата и да се опитате да го поправите.

Съвети и трикове

При избора на котел трябва първо да определите мястото и начина на инсталиране (вертикална, хоризонтална инсталация) на уреда. За кухнята най-добрият вариант би бил устройство с капацитет на резервоара 10-15 литра. За един постоянен човек е подходящ резервоар с обем от 30 литра, а котел с обем 50-80 литра е идеален за отопление на водата в банята и в кухнята. За голямо семейство е подходящо устройство с обем от 100-150 литра.

Ако вземете предвид местоположението на конструкцията, трябва да сте наясно, че някои модели котли, монтирани в хоризонтално положение, затоплят водата много по-бързо от тези, които са разположени вертикално, спестявайки не само време, но и консумация на енергия.

Когато купувате бойлер, трябва да обърнете внимание и на гаранционния период на производителя и няма да ви е на място да обърнете внимание на вида на отоплителния елемент. Устройствата със "сух" тип са по-скъпи от тези, оборудвани с "мокър" нагревателен елемент. "Сухо" не е в контакт с влагата, защото има предпазна обвивка или колба, което означава, че експлоатационният период е много по-дълъг от този на конструкция с "мокър" нагревателен елемент.

Той може да избере механичен контрол или електронен купувач, в зависимост от това доколко вярва в съвременните технологии или предпочита класическата механика. Но ключовият и решаващ фактор, независимо от вида на котела, е надежден производител, на който се доверяват потребителите и експертите.

Вижте следващия видео за общ преглед на бойлерите Oasis.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня