Как да изберем електрически бойлер за кухнята?

За селска къща, вили и понякога апартаменти просто се нуждаят от бойлер. Благодарение на такъв уред винаги ще има гореща вода в кранчето. Как да изберем течащ електрически бойлер за кухнята? Какво да търсите при покупка? Отговори на всички въпроси, които вече са в нашия материал.

Специални характеристики

Бойлерите, включително поточните електрически модели, са различни. За да изберете желания нагревател за кухнята, първо трябва да разберете неговите характеристики и предимства.

Основната разлика на този тип бойлер е, че той загрява водата почти мигновено. Не можете да кажете за кумулативните модели. Нагревателят тип поток е малък куфар, вътре в който има електрически нагревател - нагревателен елемент.

Студената вода влиза директно в отоплителния резервоар и докато тече през него, поради голямата мощност на нагревателния елемент, той успява да се загрее до желаната температура. В крайна сметка бързо и без проблеми се затопляте.

Освен това особеността на такова устройство е, че е компактен по размер, което го прави лесен за инсталиране дори в малка кухня. Такива модели са различни и достъпна цена, която не може да не успява да привлече съвременния потребител.

Инсталирането на такова устройство е лесно. Особено след като инсталацията не изисква специални умения и способности. За да направите това, няма да се нуждаете от допълнителен или специален миксер, тъй като водата ще бъде незабавно захранвана с топла вода. Можете да изберете специална опция за кухня, която може да бъде инсталирана в мивката. Благодарение на този модерен уред винаги ще имате топла вода за миене на съдове.

Как да изберем?

Първото нещо, което ви препоръчваме да обърнете внимание при избора на кухненски уред, е размерите му. Изберете само модела, който не заема много място и се вписва идеално под мивката в кухнята.

Изтичащите електрически бойлери са от няколко вида. Една от общите опции е модел без налягане. Този дизайн е монтиран над крана. Особеността на това е, че ще трябва да излее вода в себе си. Дизайнът е донякъде подобен на обикновената мивка, която е окачена в двора на страната.

Оборудването за свободно движение се различава в компактните размери и ниската цена.

В случай на повреда отоплителният елемент може лесно да бъде заменен с нов. Недостатъкът на такъв модел е, че ако има малко водно налягане, това ще повлияе върху качеството на инструмента. Освен това не всеки харесва точно как можете да имате модел. Често това разваля цялостния интериор.

Друг вариант е което е по-практично и удобно, Този модел работи по същия принцип като горната версия на нагревателя. Особеността на такова устройство обаче е, че водата ще се подава под налягане. Често при такива устройства има термостат, който ви позволява да регулирате температурата на водата.

Моделите под налягане също се различават в друга характеристика. Има опции, които се монтират директно на главния кран - това е най-често срещаният вариант. И има модели със свободно стоящ вентил.Вярно е, че тази опция струва няколко пъти повече и не е лесно да се инсталира сама.

Когато избирате устройство за кухнята, обърнете внимание на властта.

Не бива да избирате модел с твърде висока мощност.

  • В кухнята, за миене на съдове няма такава нужда. Ще бъде достатъчно да инсталирате средно електрозахранване, което бързо ви осигурява удобна вода за миене на чинии.
  • Моделите с висока мощност консумират много електричество, което е много неикономично.

Следващото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е системата за управление на отоплението. Има модели с хидравлична система, т.е. температурата зависи пряко от налягането на водата. Има и устройства с електронно управление и тук можете да регулирате независимо захранването и цялата информация ще се покаже на дисплея.

Обърнете внимание и на обема на резервоара на нагревателя. Като правило модел с обем от десет литра е идеален за едно малко семейство. Това е само ако в семейството няма повече от трима души. В случай, че в къщата има голям брой хора и имате голям воден поток, трябва да изберете модели от най-малко петнадесет литра.Още по-добре, устройство с двадесет литра. Има модели на пазара в обем от пет литра, което ще бъде достатъчно за човек, който живее сам.

Ако говорим за допълнителни функции, е много важно да има автоматично изключване в случай на прегряване на устройството. Това ще ви помогне да избегнете тежките последици и значително да удължите живота на самото устройство. Много модели вече са снабдени с филтри за повторно използване, които ви позволяват да почистите водата, така че нагревателният елемент да трае много по-дълго, тъй като върху него не се образува скала.

Освен това, изберете модели от надеждни производители, така че в случай на повреда, можете да намерите необходимите части за подмяна и да се свържете със сервизния център.

Производителят, който произвежда качествени продукти, винаги дава гаранция за функционирането на устройството. Гаранцията трябва да бъде поне една година.

Преглеждайте популярни модели

Важно е при избора на конкретен модел да се вземат под внимание ревютата на онези купувачи, които вече имат достатъчно късмет, за да изпробват покупката и да гарантират надеждността и функционалността си. Подготвихме за вас малък преглед на популярните модели, които са получили много положителни отзиви.

компания Electrolux Това не е първата година на пазара и редовно се радва на съвременните потребители с висококачествено оборудване. Тази марка произвежда различни видове бойлери, включително поточни нагреватели, които са отлични за инсталиране в кухнята. Предимството на моделите на компанията е, че те са компактни, оборудвани със здрав и издръжлив корпус, често оборудван с дисплей. В допълнение, устройствата от тази марка се отличават с висока производителност и ефективност.

Timberk произвежда устройства с прилично качество, които са надеждни и достъпни цени. Моделите на тази марка се отличават с висококачествен нагревателен елемент, който е изработен от мед и има специално покритие, което го предпазва от мащаба. Такова устройство ще продължи много години, осигурявайки точното време с топла вода.

Друга популярна компания е Стибел елтрон, която произвежда мощни и компактни модели за отопление на водата. По принцип моделите на тази марка са оборудвани с електронен контрол и дори автоматична настройка. Корпусът на устройството е изработен от висококачествени материали и има защита срещу пръски, което е много важно при работа в кухнята.

Zanussi - доста популярна марка, известна с висококачествени и дълготрайни продукти. Нагревателите на тази марка са компактни и атрактивни. Те лесно се монтират под мивката, перфектно се справят със задачата. Моделите на тази компания се доказаха само от най-добрата страна, благодарение на която съвременните потребители избират тези устройства.

Друга популярна марка, която се доверява на много хора, е Thermex, Подобно на всички гореизброени марки, тази фирма доставя висококачествени продукти на пазара. Потребителите ще бъдат приятно изненадани от разнообразието от възможности за избор, лесно можете да намерите точния обем за вашата кухня. Касетата и всички части са с високо качество, благодарение на което устройството ще работи много години.

Как да изберем едновременно бойлер, вижте следващия видеоклип.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня