Облицовъчни тухлени тежести 250x120x65

Строителните и довършителните материали трябва да бъдат избрани не само за якост, устойчивост на въздействието на огън и вода или топлопроводимост. От голямо значение е масата на структурите. Тя се взема предвид, за да се определи точно натоварването на основата и да се планира транспортирането.

Специални характеристики

За да поръчате няколко палета от облицовъчни тухли е много по-практична от използването на декоративни блокове. Последните са по-ниски от покриващия материал по отношение на експлоатационния живот и защита от всички външни разрушителни фактори. Такова покритие надеждно покрива основната част на стената от възможни деформации. Облицовъчните тухли (неподходящи) са неподходящи за изграждането на основната част от сградите и конструкциите.Въпросът не е само разходи, но и недостатъчно представяне.

Фасадните тухли са различни:

 • прилична механична якост;

 • устойчивост на износване;

 • стабилност при различни метеорологични условия.

Декоративни блокове
Облицовъчни тухли

Има блокове с напълно гладки и с подчертана релефна повърхност. Тя може да бъде боядисана в различни цветове или да има естествен нюанс. Материалът има значителна дебелина, така че механичното въздействие върху него не е засегнато. Висококачествената тухлена облицовка ще може да работи за няколко десетилетия. Но дори и всички тези параметри, включително висока устойчивост на замръзване, не са всички.

Знаейки колко тежи една тухла е много важно. В крайна сметка този материал се използва доста активно. В допълнение, тя има много тегло, което има значително въздействие върху стените, а чрез тях - на фондацията. Трябва да се има предвид, че облицовъчните тухли могат да бъдат много различни по форма. И следователно въпросът, каква е масата на строителния блок като цяло, няма смисъл. Всичко е относително.

вид

Теглото на облицовъчните тухли 250x120x65 мм, съдържащи кухини, е от 2,3 до 2,7 кг.С едни и същи размери, здравият градивен елемент има маса от 3,6 или 3,7 кг. Но ако ние претеглим кухата червена тухла на евроформата (с размери 250х85х65 мм), теглото му ще бъде 2,1 или 2,2 кг. Но всички тези номера се отнасят само до прости разновидности на продукта. Празна тухла с размери 250х120х88 мм, уплътнена вътре, ще има маса от 3,2 до 3,7 кг.

Хидропресовата тухла с размери 250x120x65 мм с гладка повърхност, получена без калциниране, има маса от 4,2 кг. Ако ние претеглим керамична куха тухла с увеличена дебелина, направена според европейския формат (250x85x88 мм), везните ще показват 3.0 или 3.1 кг. Има няколко типа клинкер тухли:

 • пълно тегло (250x120x65);

 • с кухини (250x90x65);

 • с кухини (250x60x65);

 • разширено (528x108x37).

първокласен
С празнини
удължен

Тяхната маса е съответно:

 • 4,2;

 • 2,2;

 • 1,7;

 • 3.75 кг.

Това, което купувачите и строителите трябва да обмислят

Съгласно изискванията на GOST 530-2007, единичната керамична тухла се произвежда само с размери 250х120х65 мм. Този материал се използва, ако искате да полагате носещи стени и редица други конструкции. Тежестта му варира в зависимост от това дали ще бъдат поставени кухи или напълно развити блокове. Червената облицовъчна тухла без кухини ще тежи 3,6 или 3,7 кг.И при наличието на вътрешни жлебове, теглото на един блок ще бъде най-малко 2.1 и най-много 2.7 кг.

При използване на стандартен един и половина облицовъчни тухли, масата на 1 бр. се приема, че е 2,7-3,2 кг. Двата вида декоративни блокове - единични и един и половина - могат да се използват за украса на арки и фасади. Пълните тежести могат да съдържат максимум 13% празнини. Но в стандартите за материали, съдържащи кухини, е посочено, че кухините, пълни с въздух, могат да заемат от 20 до 45% от общия обем. Леката тухла 250x120x65 mm позволява да се повиши термичната сигурност на сградата.

Специфичното тегло на облицовъчните тухли с такива размери е същото като това на куха единична част. Тя е 1320-1600 кг за 1 куб. м.

Допълнителна информация

Всичко това се отнася за керамични облицовъчни тухли. Но той също има силикатно разнообразие. Този материал е по-силен от обикновените продукти, създадени от комбинация от кварцов пясък и вар. Съотношението между двата основни компонента се избира от технолози. Въпреки това, при поръчване на силикатна тухла с размери 250х120х65 мм, както при закупуването на традиционното му парче, е необходимо внимателно да се изчисли теглото на блоковете.

Средно 1 брой строителни материали с такива размери тежи до 4 кг. Точната стойност се определя от:

 • размера на продукта;

 • наличието на кухини;

 • добавки, използвани при приготвянето на силикатния блок;

 • геометрията на готовия продукт.

Единична тухла (250x120x65 мм) ще тежи от 3,5 до 3,7 кг. Така нареченият един и половина пълноцветен (250x120x88 мм) има маса от 4,9 или 5 кг. Някои видове силикати, поради специални добавки и други технологични нюанси, могат да тежат 4,5-5,8 кг. Следователно, вече е напълно ясно, че силикатната тухла е по-тежка от керамичния блок с подобен размер. Тази разлика трябва да се вземе предвид при проектите, за да се укрепи основата на построените сгради.

Кухата силикатна тухла с размери 250х120х65 мм има маса от 3,2 кг. Това ви позволява значително да опростите както строителната (ремонтна) работа, така и транспортирането на подредени блокове. Възможно е да се използват по-малки превозни средства. Освен това няма нужда да укрепвате стените. Ето защо основата на издигнатата конструкция ще бъде улеснена.

Ще направим прости изчисления. Нека масата на една силикатна тухла (в пълна версия) е 4,7 кг. Типичната палета съдържа 280 парчета от тези тухли.Общата им маса, без да се вземе предвид тежестта на самия палет, ще бъде 1316 кг. Ако запазите изчислението за 1 с. m на облицовъчни тухли, изработени от силикати, тогава общото тегло на 379 блока ще бъде 1895 кг.

Малко различна ситуация с кухи продукти. Такава единична силикатна тухла тежи 3,2 кг. Стандартната опаковка включва 380 елемента. Общото тегло на опаковката (с изключение на подложката) ще бъде 1110 кг. Тегло 1 с. м. ще бъде равен на 1640 кг, а този обем сам включва 513 тухли - не повече и не по-малко.

Сега е възможно да се разгледа една и половина силикатна тухла. Размерите му са 250x120x88, а масата на 1 тухла е еднаква 3.7 кг. Пакетът ще включва 280 копия. Като цяло те ще тежат 1148 кг. И 1 m3 силикатна единична и половина тухли съдържа 379 блока, чието общо тегло достига 1400 кг.

Също така има смазан силикат 250x120x65 с тегло 2,5 кг. В обичайния си контейнер се намират 280 копия. Поради това опаковката е много лека - само 700 кг точно. Независимо от типа тухли, е необходимо всички изчисления да се извършват много внимателно. Само в този случай ще бъде възможно да се осигури дългосрочната експлоатация на сградата.

Ако трябва да определите теглото на зидарията, не можете да изчислите обема му в кубични метри.Можете просто да изчислите масата на един ред тухли. И тогава се прилага един прост принцип. На височина от 1 м има:

 • 13 реда единични;

 • 10 единици и половина;

 • 7 платна от двойни тухли.

Това съотношение е еднакво валидно както за силикатните, така и за керамичните разновидности на материала. Ако трябва да обновите голяма стена, по-добре е да изберете половин или дори двойна тухла. Препоръчва се да започнете своя избор с кухи блокове, защото те са по-лесни и по-гъвкави. Но ако вече има солидна, солидна основа, веднага можете да поръчате продукти с пълна денивелация. Във всеки случай окончателното решение се взема само от клиенти на строителство или ремонт.

Как да изчислите броя на облицовъчните тухли, вижте видеоклипа по-долу.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня