Колко тежи силикатна твърда тухла?

Силикатната плътна тухла е един от най-популярните строителни материали, поради високите свойства на изпълнение и широката потребителска наличност.

Материални свойства

Варовик, кварцов пясък и вода се използват като суровини за производството на силикатна твърда тухла. Материалът има високи работни качества, които са ясно определени от GOST 379 95. Една от тези качества е силата на силикатните продукти. Този индикатор се счита за определящ. Той оказва пълно влияние върху цялостната надеждност и дълготрайност на тухлена структура и е показан от индекса M (n), където n е степента на якост на определена модификация на силикатния продукт.Така че моделите с индекс M300 имат най-голяма якост, издържат на налягане от 30 МРа при компресия и 4 МРа под огъване. Този материал се използва за изграждане на носещи стени на сгради, които по-късно ще бъдат значително натоварване. Въпреки това, тя не се използва за изграждане на фондации.

Също толкова важен индикатор за работните качества на дадена тухла е съпротивлението на замръзване, което се обозначава със символа F (n), където n е броят на цикли на замразяване и размразяване, които могат да прехвърлят материал, без да губят основните оперативни свойства. Съпротивлението от замръзване на корупционните продукти съответства на индекса F50, който е добър показател и гарантира запазването на формите и работните свойства на материала в продължение на 50 години. Породата и абсорбцията на водата също са важни характеристики на работните качества на една тухла. Порестостта на корулен силикат е 1500 кг / м3, а показателите за хигроскопичност са в рамките на 7.5-7.7%.

Съгласно стандартите на GOST, твърдата силициева тухла се предлага само в единична и една и половина версии, двойни модели на тази модификация не се правят. Размерите на тухлите също са стандартизирани.Така дължината на единичните силикатни продукти е 25 см, ширината е 12 и дебелината им е 6,5 см. Един и половина модели имат размери 250x120x88 мм. По целесъобразност, има две разновидности от силикатна твърда тухла. Първият тип включва модели за облицовки, използвани за облицоване на фасади, а вторият се използва за зидани стени и преградни стени.

Силни и слаби страни

Високото потребителско търсене и широкото използване на пълния силикат в строителството обяснено с редица неоспорими предимства на този материал.

  1. Пълната екологична безопасност на материала се дължи на отсъствието на вредни примеси и токсични добавки в тухлената композиция.
  2. Нисък, в сравнение с керамичните модели, цената прави силикатната тухла най-достъпния вид строителни материали, използвани за изграждането на сгради.
  3. Поради липсата на кухини, плътната тухла има високи звукоизолационни свойства и затова се използва успешно при изграждането на вътрешни и вътрешни помещения.
  4. Висока здравина, устойчивост на влага и устойчивост на замръзване на силикатни продукти позволяват изграждането във всякакви климатични зони.Освен това тухла има дълъг експлоатационен живот, а сградите, изградени от него изглеждат чисти и естетически.

Недостатъците включват по-тесен, в сравнение с керамичните модели, обхватът на приложение: силикатната тухла се използва главно в конструкцията на главните стени и вътрешните прегради. За изграждането на мазето, основите, камини, комини тръби и печки материал не е подходящ.

Тегловни характеристики

Теглото на една тухла се счита за доста важен индикатор и трябва да се вземе предвид при предсказване на натоварването върху основата на основата, избора на товароносимост на превозните средства, върху които ще се транспортира строителния материал, както и да се определи марката на крана и условията на съхранение. Освен това познаването на теглото на един образец позволява да се изчисли теглото на всяка палет и общото тегло на 1 m3 силикатна зидария с точност до един килограм.

Теглото на един бял силикатен корулен модел с единична версия с размер 250x120x65 е 3,7 кг. Познаването на тази стойност е лесно да се изчисли теглото на всеки палет, което ще варира в зависимост от броя на тухлите в него. Например, теглото на една палет, състояща се от двеста продукти, ще бъде равна на 740 кг, докато палет с 380 копия тежи вече 1410 кг. Общото тегло на кубически метър зидария се изчислява по същия начин.Кубът включва 513 пълни копия, поради което теглото му ще бъде равно на 1898 кг. Въпреки това, при изчисляване на масата на кубичен метър е необходимо да се вземе предвид теглото на разтвора, консумиран за неговото изграждане. И въз основа на факта, че теглото на циментовия състав от различни степени и различна консистенция е малко по-различно, не трябва да приемате теглото на един кубичен метър като постоянна стойност.

Едно и половина силикатни модели с пълна маса тежи около 4,8 кг. Съответно палет от 200 броя ще тежи 960 кг, а от 280-1344 кг. Един куб тухлена зидария съдържа 379 копия, поради което теглото му, без да се взема предвид масата на разтвора, ще бъде равно на 1819 кг.

По този начин, познаването на теглото на пълна силикатна тухла ще ви помогне със специална точност, за да изчислите натоварването на материала върху основата и ще облекчи неприятните изненади по време на транспортирането и съхранението му.

Можете да научите повече за кварцовата тухла от видеоклипа по-долу.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня