Характеристики на радиатори "Harmony"

Радиаторите "Harmony" се произвеждат в завода за отоплителна техника "Кими" и са добре известни на местния потребител. Компанията е един от лидерите на руския пазар на отопление и от 20 години се развива самостоятелно и редовно пуска нови колекции. Продуктовата гама на фирмата е доста широка, но най-популярният и интересен тип продукти са радиаторите.

Технически спецификации

Радиаторите "Harmony" са уникално дизайнерско развитие. Отличителна черта на устройството им е наличието в телесната кухина на допълнителна тръба, през която преминава токът на топлоносителя. Тази технология дава на устройството функциите на конвектор, който значително увеличава топлопредаването и спестява нагряване.Устройствата са напълно приспособени към суровите климатични условия на нашата страна и са предназначени специално за работа в руските отоплителни мрежи.

Работното налягане на моделите е 15 атмосфери, което е стандартът за уредите за централно отопление., а натискащият индикатор, което означава, какво натоварване на радиатора може да издържи с воден чук, е 25 атмосфери. Батериите са предназначени за температура на охлаждащата течност до 130 градуса при ниво на рН до 9 единици. Ако това ниво надвишава допустимите стойности, е по-добре да използвате модели от чугун. Това се дължи на ниското съпротивление на стоманата, от която са направени радиатори "Harmony" за корозионни процеси.

Радиаторите "Harmony" се предлагат в опции за монтаж на пода и стена. Пакетът от някои модели на пода включва допълнителни шкафове, които, ако не са поръчани, са поръчани самостоятелно. Устройствата се изпълняват в едно и двуредово изпълнение. В първия случай колоните са разположени от едната страна на колектора, а втората - от двете. Моделите се предлагат със странично и долно свързване и имат три размера на напречното сечение на вертикалните тръби.

Най-малкият диаметър съответства на 2,5 см, средно - 4 и големи - 5 см. Радиаторите са боядисани с помощта на технология с пълна цикъл, която включва цялостна подготовка на повърхността, грундиране и нанасяне на матирано или гланцирано полимерно покритие. Краищата на тръбите се търкалят, след което моделите изглеждат сбити и чисти.

Принципът на работа на радиаторите "Harmony" е съвсем прост: Охлаждащата течност, движеща се през вътрешната тръба, загрява въздуха във втората тръба, която е тялото, и създава ефекта на двоен топлопренос. Термичната инерция на вертикалните части се намалява и не се налага пълненето им с вода през целия обем. В резултат на това вътрешната и външната повърхности на "ризата" бързо се нагряват и горещият въздух се издига. Това създава конвекционен ефект и увеличава топлопредаването на батериите. Отоплението на помещението е много по-бързо и по-ефективно от използването на класически модели с изцяло напълнени с вода секции.

Благодарение на нестандартен дизайн радиаторите "Harmony" са забележителни поради необичайния си дизайн и значително надминават традиционните модели по отношение на лекотата и икономичността.

Плюсове и минуси

Популярност, положителни отзиви и голямо потребителско търсене на радиатори "Harmony" поради редица неоспорими предимства на тези модели.

 • Широката гама размери с голямо разнообразие от височина, дълбочина, разстояние от центъра и диаметър на тръбите значително улесняват избора на батерията и ви позволяват да купите устройството под прозоречен перваз на всяка височина и размер.
 • Творческият дизайн на моделите и широката палитра на цветовете правят възможно закупуването на продукт за всеки модерен и класически стил. По искане на купувача, батериите могат да бъдат снабдени с допълнителни капаци, направени в различни цветове.
 • Тръбните радиатори напълно отговарят на стандартите на централизираните отоплителни системи и са съвместими с всички комунални услуги на отоплителните мрежи.
 • Наличието на ъглови и радиални модели прави възможно монтирането на радиатори в нестандартни форми.
 • Продуктите имат гаранционна карта за период от 5 години и пълен пакет придружаваща документация, потвърждаваща качеството и оригиналността на производството на радиатори.
 • Отличната топлинна мощност на устройствата се постига чрез използването на конвекционна технология,в резултат на което се удвоява площта на топлопренасяне и се активират процесите на топлообмен в стаята. Всеки участък от радиатора действа като ускорител за движението на горещ въздух, който възниква вследствие на натиск в кухата част на тялото му. Това позволява моделите Harmony да се считат за едно от най-ефективните начини за отопление и обяснява голямото потребителско търсене на този тип оборудване.
 • Лесна инсталация поради ниското тегло и простата батерия.
 • Широк обхват на използване. Благодарение на намалената инерция на отоплителната система и бързото нагряване на помещението, радиаторите Harmony са необходими за отопление на складове, вили, производствени зали и търговски помещения, т.е. места, където периодично се включва отопление, и често се изисква ускорено отопление.
 • Комфортната цена на радиаторите в сравнение с чугунните и алуминиевите контрагенти прави устройствата още по-привлекателни и покупаеми.

Недостатъците на радиаторите "Harmony" включват не много дълъг експлоатационен живот, причинен от материала, използван за производството на устройствата. Стоманените модели са по-склонни към корозивни процеси, така че те не могат да бъдат сравнени по отношение на трайността с алуминий и чугун.

Производителят гарантира 25 години безупречно обслужване, докато чугунните модели могат да се обслужват два пъти по-дълго.

Преглеждайте популярни модели

Радиаторите за отопление Harmony се предлагат в три варианта: A, C и R. Устройствата тип A имат две версии, които се различават една от друга с диаметър на тръбата, чието напречно сечение е 25 и 40 mm. Централното разстояние варира от 15,5 до 200 см, а максималната дължина достига 2 м 24 см.

 • Модел A40 1 Това е едноредова батерия с диаметър на тръбата 4 см и разстояние от 5 см между съседни тръби. Продуктът е с модерен дизайн и антикорозионно вътрешно покритие. Работното налягане на устройството съответства на 15 атмосфери, а налягането при пресоване достига 25 атмосфери. Батерията е снабдена с термостатични клапани и се характеризира с голямо разсейване на топлина от 4483 вата.
 • Модел A40 2 направени под формата на двуредов радиатор със същото разстояние между тръбите и размера на напречното сечение като предишното устройство.Акумулаторът може да се монтира както в системата с охлаждащата течност от принудителна циркулация, така и в комбинация с термостата. Радиатор тази марка предназначен за максимално работа температури течности до 120 градуса и налягане тест от 25 атмосфери.
Модел A40 2
Модел A40 1
 • Модел А25 1 Това показва единица един ред с тръба от 2,5 см, а разстоянието между две съседни тръби на 4 см. Радиатор има естетичен вид и може да се образува в ъглова или радиална дизайн.
 • Модел A25 2 Той има същите характеристики и размерите диаметър смола като предишния продукт, но се извършва в два реда изпълнение. Топлообменът на устройството достига 5295 W, което е много висока цифра за радиатори от този клас.
Модел А25 1
Модел A25 2

Радиаторите за модификация C се характеризират с наличието на полусферични форми на крайните части, което допринася за значително увеличаване на активния поток горещ въздух нагоре. Поради тази собственост устройствата са необходими за отопление на високи стаи и големи зали. Моделите имат класификация, подобна на тази от тип А, с размера на профила и стъпката на вертикалните тръби.

Батериите тип R са ъглови и радиални устройства.идеално подходящ за монтаж в прозорци и нестандартни стаи. Продуктите са напълно съвместими с тръби от алуминий, стомана, мед и пластмаса и могат да бъдат вградени в системата както на централно, така и на автономно отопление. Всички устройства са гарантирани за 5 години.

Радиаторите "Harmony" са добре познати на вътрешния пазар на отоплителна техника. Те ще затоплят пространството перфектно, ще спестят пари и ще дадат на стаята модерен облик и стилен външен вид.

За повече информация относно радара Harmony вижте по-долу.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня