Цветни тоалетни чинии: характеристики на избор

Цветните тоалетни чинии изглеждат необичайни и цветни в интериора. Цветните модели могат да бъдат модел на изискан вкус и атрактивен дизайн. От избора на цвят зависи от настроението и благосъстоянието.

Специални характеристики

Тоалетът е спечелил специално място в апартаменти, къщи, без който е невъзможно да си представим удобно съществуване. Цветните тоалетни чинии са с голямо търсене. Те позволяват, без възстановяване, да се актуализира тоалетната или банята, за да се направи нов интериор с ярки акценти.

Голямото разнообразие в избора на тоалетна създава огромен брой предложения, в които можете да намерите абсолютно нестандартни опции за декориране на банята.

видове

Общото мнение за цвета и външния вид на тоалетната купа се е променило с течение на времето.Замяната на бялата тоалетна е с цветови опции. Дизайнерите предлагат набор от вани, мивки и тоалетна с оригинални цветове и необичайна конфигурация.

При избора на набор водопровод за банята, трябва да обърнете внимание на видовете връзки на тоалетните чаши и самата форма.

Съединението е от такива видове като:

 • хоризонтално изтичане;
 • вертикално оттичане;
 • костеливи сливи.

Примерен вариант е да се инсталира с наклонен дренаж, както по-рано поставени канализационни тръби под ъгъл в повечето къщи и апартаменти.

Изборът на цветна тоалетна чиния е необходимо да се съсредоточи върху формуляра, защото днес са представени следните опции:

 • етаж - това е обичайната модификация;
 • Окачен - погледнете накратко и удобно, всички комуникации се отстраняват до стената (резервоари и канализационни тръби и водопроводни инсталации).

Дизайнът може да има няколко варианта на цистерни.

 • Тоалетна компактна - Това е едно устройство, в което дренажният резервоар се намира на рафта на седалката на продукта и е свързан с него. Водоснабдяването се извършва в две версии - от дъното или от страната на резервоара.
 • Тоалетна за моноблок - купата и резервоарът са една.Моноблокът се нуждае от по-малко пространство. Моделите са оборудвани със системи за икономично потребление на вода.
 • Тоалетна без резервоар тя е оборудвана с drukspuler (дренаж без танк изглежда като тръба, която е директно свързана с водоснабдяването). Изтичането се извършва чрез увеличаване на високото налягане на течащата вода във водоснабдяването. Автоматичното дозиращо устройство елиминира ненужната консумация по време на разреждането.
Тоалетна компактна
Тоалетна за моноблок
Тоалетна без резервоар

материал

Купичките от цветни тоалетни чинии са изработени от различни материали: порцелан, санитарен фаянс, стомана, естествен или изкуствен камък, акрил и дърво. Обикновените материали за тоалетни чинии са керамика и порцелан.

След акрилните бани наскоро се появиха тоалетни. Пластмасовите тоалетни чинии са изработени от санитарен акрил. За по-голяма надеждност, тяхната повърхност се усилва чрез смесване на фибростъкло и полиестерна смола. Водопроводната мрежа на този ред е хигиенична, трайна, лека и лека. Той е идеален за стационарни тоалетни и преносими тоалетни.

Акрилната тоалетна изисква тактична грижа, повърхността й е чувствителна на повишена температура.

размери

Когато избирате цветна тоалетна чиния, трябва да обърнете внимание не само на формата на чашите, но и на размерите. Те са различни - ниски, средни, високи, малки и големи.

Според GOST руските компании произвеждат санитарни продукти в следните размери:

 • детски - 335х405 х 290 мм;
 • монтиран - 400x460x360 мм;
 • подова настилка - 370x605x340 мм.

От правилния избор зависи от удобството при използване на продукта. Препоръчително е да се съсредоточите върху удобни размери на тоалетни чинии.

цвят

Обширната гама от санитарни продукти и широка гама от оферти ви позволяват да извършвате необичайни и нестандартни вариации. За въплъщение на уникален интериор си струва да обърнете внимание на многоцветните тоалетни чинии. Те могат да се използват като специален елемент в интериорния дизайн.

Днес можете да закупите модели на санитарно оборудване в различни цветове.

 • Кафяв цвят използвани в интериора на различни стаи. Богатият кафяв цвят успокоява човек, той е добре комбиниран с теракота, охра, бежово, млечно-бели цветове. Интериорните елементи, проектирани с кафяв тон, изглаждат стаятаКафявата тоалетна демонстрира кредото на надеждността, сигурността и престижа.
 • Тъмно зелен цвят - комбинация от два цвята (синьо и жълто). В интериора тъмнозеленият цвят води до единство с природата, комбинирано с кафяво, синьо, оранжево, черно и бяло.
 • Синя и цианска тоалетна чиния допълва микроклимата на банята с усещане за спокойствие и спокойствие. Тъмносините цветове корелират с неразрушимостта и позволяват на човек да се концентрира. Яркосинята версия създава стимулиращ ефект в стаята.
 • Розови модели са дисплей на спокойствие, баланс, романтика, доброта. Те създават усещане за комфорт.
 • Сива тоалетна чиния По-добре е да се комбинирате с ярко покритие. Банята или тоалетната ще бъдат по-светли и ще има чувство на радост и топлина. Много предпочитат сивия цвят, защото подчертават други цветове и хармонизират перфектно с тях.
 • Жълт вариант добавя топлина и свобода на помещението. Наличието на блестящи тонове в тоалетната повдига сериозен поглед към реалността. Под влиянието на жълтия цвят решенията се извършват лесно и бързо.
 • Шам фъстък дава стая жизнерадост и комфорт.Освежаващ и привлекателен цвят на шам фъстъка е излъчването на светлина. Съчетава се добре с червени, оранжеви, черни и пастелни цветове.

Стил и дизайн

Тоалетната стая е отделна зона, където е скрита сравнително голяма част от времето. Дизайнът на банята и тоалетната трябва да бъде удобен, удобен и гъвкав за всички членове на семейството. Той просто трябва да събуди естетическото блаженство. Интериорът на помещенията за хигиена трябва да се побере и да бъде съгласуван помежду си, така че да няма отрицателни въздействия.

Оцветяването на тоалетната купа е желателно да се комбинира с основния цвят на стените и останалите обекти в стаята. Стаята трябва да бъде не повече от четири цвята. Изборът на стил и дизайн на продуктите е разнообразен, не е забранено да се купуват модели от кафяв, зелен, син, оранжев и други цветове, боядисани ръчно, украсени с кристали и декор.

Как да изберем?

Проблемът при избора на тоалетната трябва да се третира отговорно.

За да изберете точната тоалетна, трябва да спазвате следните съвети:

 • тоалетната трябва да е в хармония с изгледа към банята;
 • решава каква трябва да бъде тоалетната купа - с пропорционални линии или заоблена форма, под формата на куб или има рафинирани, аристократични форми;
 • да посочите към кой тип принадлежи тоалетната (хоризонтална, вертикална или с наклонена мивка);
 • изберете между модел на пода и стена;
 • ако банята и тоалетните са в едно и също помещение, то е по-добре да закупите цялата колекция от баня, така че стаята изглежда хармонична.

Съвети за грижата

  За да запазите оригиналния външен вид и безупречната свежест на тоалетната, трябва системно и внимателно да се грижите за нея.

  Редът за грижа за тоалетната включва следните стъпки:

  • най-малко веднъж на всеки седем дни почиствайте с влажна гъба или специална кърпа, като използвате почистващ препарат. Необходимо е разтворът да се нанесе върху повърхността на тоалетната чиния, да се остави за 10-15 минути, след това да се почисти и изплакне с вода;
  • за да почистите продукта, трябва да използвате четка;
  • замърсяването трябва да бъде премахнато веднага, ще бъде проблематично да се отстрани в изсушеното състояние;
  • не използвайте почистващи препарати, в които има алкали и елементи, съдържащи хлор;
  • за почистване на външния вид на тоалетната струва да се приложи разтвор за почистване на гъба и да се избърсва продуктът.

  Производители и рецензии

   Висококачествените водопроводни инсталации произвеждат няколко руски компании.

   • Комбинирайте "Асоциацията на строителните материали и домакински уреди" в град Стари Оскол. Официалният дилър е TD "Керамика".
   • АД "Киров керамика" - е руски производител на санитарни керамични изделия, мивки за мебели, керамични плочки.

   Сред чуждестранните производители на цветни тоалетни чинии, си струва да се подчертаят такива компании като:

   • Беларус OJSC Keramin;
   • Китайски производител Стил.

    Тоалетни кутии "Дора" от фирма "Oskolskaya керамика" са разделени на положителни и отрицателни. Предимствата на купувачите включват малка цена, цвят, система против напукване и компактност. Но има и недостатъци - лошо мислене за зачервяване, пълненето на цистерната бързо се проваля.

    Pro toalet компактен "Омега" за руската компания "Керамин" Има положителни отзиви. Стилен цвят, заоблена купа, компактност са силните страни на продуктите. Тоалетната се изплаква добре, изработена от гладка керамика. Потребителите обаче отбелязаха и недостатъци - монтажът на седалките не беше много успешен, пластмасовите части не са надеждни, монтажните болтове, които дойдоха в комплекта, не пасват;

    омега
    Дора

    Цвят на тоалетни стил се появиха наскоро на руския пазар, така че практически няма коментари за тези продукти. Въпреки че купувачите на стил продукти като ниска цена и разнообразие от цветове избор. Отрицателните отзиви включват изработка, дизайн на изтичане, механизъм за препълване.

    Успешни примери и опции

    Основното предимство е, че тоалетните от различни цветове се различават от обичайния, снежнобял, класически стил и създават нов интериор и стил. Разнообразието от цветове, които се предлагат за продажба, помага да се избере всяка промяна на модела на неопитен купувач.

    Как да изберем тоалетна, вижте следващия видеоклип.

    Коментари
     автор
    Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

    Входно антре

    Всекидневна

    спалня