Vidima кран: плюсовете и минусите

Миксерите не само ви позволяват да регулирате температурата и насочвате потока на водата, те са неразделна част от декора. Ето защо много хора подход към своя избор с особена грижа. Сред голямото разнообразие от видове продукти на пазара, марката Vidima заслужава специално внимание.

Специални характеристики

Страната на прадедите на марката "Видима" е България. Европейският производител разработва най-новите технологии за производство на модерни водопроводни инсталации. Визитната картичка на компанията, която го прославя в целия свят, са миксерите. Продуктите са с високо качество, отговарящи на европейските стандарти. Благодарение на лесната си употреба, класическия дизайн и потискащото ценообразуване, тази марка се радва на значителна популярност.

Производителят не крие функционалните характеристики, както и възможностите на своите продукти, като по този начин улеснява задачата за изчисляване на живота на елемента.

Използват се нормални типове модели, които се използват в обикновени апартаменти, както и модели от по-висок клас.

Трябва да се отбележи, че всички продукти на Vidima са адаптирани за употреба в руските условия.

Една от отличителните черти на миксерите е наличието на керамични дискови тюленикоито са базирани на алуминий. Те имат голяма сила и осигуряват постоянна работа за един и половина милиона цикъла.

Функцията "клик" ви позволява да регулирате водния поток. Функцията "hwtc" регулира температурата на водата. Възможността за завъртане на дръжката на 120 градуса осигурява контрол на температурата, както и лекота на използване.

Опростеността на инсталацията е осигурена чрез горните фиксиращи и лесно фиксиращи системи. В първия случай смесителят се монтира в отвора, предназначен за него, и след това се фиксира със специален ключ, който се доставя в комплекта. Във втория случай лекотата на монтаж се осигурява от наличието на гумено уплътнение и стоманена шайба. Благодарение на гумените уплътнения осигурява по-надеждно закрепване на продукта.

Инсталационна схема "easy fix" и "top fix"
"Лесно фиксиране" в секцията

Постоянната работа по подобряването на структурите ни позволява да постигнем по-дълъг живот на продукта, лекота на използване, оперативна безопасност и икономичност. Тестването на готови модели при условия на силно водно налягане ви позволява да постигнете максимална надеждност на устройството, способно да поддържате работно състояние в аварийни ситуации.

Плюсове и минуси

Всеки продукт има слабости и силни страни, чието познание ви позволява да направите правилния избор.

Сред положителните точки са следните:

 • сила;
 • корозионна устойчивост;
 • лекота и удобство при работа;
 • устойчивост на химикали;
 • цена;
 • трайност;
 • високо качество;
 • надеждност;
 • наличието на каскаден аератор, който ви позволява да регулирате подаването на вода при всяко налягане;
 • възможност за монтаж при ниско водно налягане;
 • универсални форми;
 • не изисква специални грижи;
 • дългосрочна гаранция от производителя;
 • пълният комплект, позволяващ монтирането на миксера на ръцете.

  Сред отрицателните точки са:

  • простота на дизайна;
  • след дълъг експлоатационен живот може да възникне понижаване на лекотата на въртене на миксера;
  • наличието на шум със силно водно налягане;
  • Трудно е да се намерят правилните части за продажба.

  Безспорните предимства на миксерите Vidima се потвърждават от широкото търсене на професионалисти и обикновени потребители.

  Производствени материали

  При производството на продукти се използват само висококачествени надеждни материали. Смесителите са изработени от месинг, който е сплав от мед и цинк. Той има много ниско съдържание на химически елементи, например калай, които могат да имат неблагоприятен ефект върху околната среда. Наличието на никел подобрява силата на сплавта.

  Месинговите предмети се полират лесно.

  Правилното съотношение на мед и цинк осигурява на материала висока якост, еластичност. Въпреки това, трябва да се помни, че при продължително излагане на кислород месингът може да потъмнее. За да се избегне това, той е покрит със защитни агенти, които значително удължават живота на конструкцията. Подобни покрития също така подобряват външния вид на продукта, което го прави по-гладко, блестящо.

  покрития

  Продуктът се покрива с електрохимично поцинковане. Този метод се характеризира с по-дълбоко повърхностно третиране, дължащо се на действието на електрически ток. В резултат на това се образува тънко метално покритие върху продукта. Хром и никел се използват за покриване на миксерите.

  Такова покритие позволява не само да се увеличат свойствата на здравината на материала, но и го прави по-твърд, издръжлив, атрактивен от гледна точка на естетиката.

  В присъствието на пластмасови части те първо се обработват с мед и след това се хромират.

  Галванопластиката се характеризира с по-добра адхезия и равномерност на повърхността. Използвайки този метод, можете да приложите слой покритие върху най-сложните форми на продукта.

  Преглед на продуктите

  Голямо разнообразие от продукти се представят от различни модели, които се различават по предназначение, дизайн, форма, размер, компоненти.

  Под марката Vidima смесители се произвеждат:

  • за мивката в банята, както и за душ;
  • за мивка и мивка в кухнята;
  • за биде.

  Съгласно принципа на изместване разграничавайте миксерите:

  • Единичен лост. Вътре в касетата е интегрирана, осигуряваща намаляване на шума.Такива устройства са оборудвани със системи "клик", "hwtc". Моделите са лесни за работа. Размерите на дръжката с издатина се различават в зависимост от модела.
  • Dvuhventilnye. Благодарение на коляновия вал, водата се смесва при различни температури, кранчето може да се завърти на 180 градуса. Има различни форми на модели, например под формата на триъгълник, кръст.
  Единичен лост
  dvuhventilnye

   Монтажът на устройствата може да се извърши вертикално или хоризонтално. В банята често извършват стенен монтаж дизайн. Отворите се избират с дълга дръжка.

   Като част от стенните кранове са стандартни компоненти, които включват дъждовна кана за напояване. Може да има и резервни части като патрони, аератори, ексцентрици, ядки, гнезда. Комплектът резервни части се различава в зависимост от вида на модела.

   Трябва да се отбележи, че потокът от струя поливащ съд може да се извърши в различни посоки, докато налягането на водата е лесно регулируемо. Дръжките са представени от къси или дълги модели. Наличието на резервни части значително улеснява задачата за възстановяване на функционирането на устройството в случай на нарушения.

   Сред модерните колекции са следните модели:

   "Ретро" за банята

   Дизайнът с два вентила се характеризира с дълъг накрайник. Ъгълът на завъртане е 360 градуса. Вътрешен вграден аератор, кран, индикатор за студено, топла вода. Устройството има монтиране на стена. Като част от конфигурацията има душ за душ, маркуч, както и устройство, което държи каната за напояване.

   "Орион" за кухнята

   Двойният дизайн на лоста се характеризира с много дълъг канал. Ъгълът на завъртане е 360 градуса. Вътре вграден аератор и керамичен патрон, индикатор за студена, топла вода. Има функции "кликнете", "hwtc". Устройството е инсталирано на мивката.

   "Flow" за кухнята

   Проектът за единичен лост се характеризира с краткотрайно оттичане. Вътре създаде керамичен патрон, аератор, индикатор за топла и студена вода. Смесителят е оборудван със системи "клик", "hwtc". Устройството е монтирано върху мивката.

   "Логика" за мивката

   Проектът за един лост се характеризира с наличието на къс отвор. Вътрешен вграден аератор, керамичен патрон, индикатор за топла и студена вода. Монтиран върху мивката.

   "Uno" за биде

   Двойният дизайн на лоста се характеризира с кратко гърло. Вътре създаде керамичен патрон, аератор, индикатор за топла и студена вода. Монтиран на биде.

   "Uno" мивка

   Проектът за единичен лост се характеризира с дълъг накрайник. Ъгълът на завъртане е 360 градуса. Вътре в керамичен патрон, аератор, определящ за студена, гореща вода. Устройството е инсталирано на мивката.

   "Квадро" за измиване

   Дизайнът с два вентила се характеризира с дълъг накрайник. Ъгълът на завъртане е 360 градуса. Вътрешен вграден аератор, керамичен кран, детерминанта на студената, топла вода. Устройството е инсталирано на мивката.

   Удължен канал
   С късо съединение

   "Практикуващ" за душ

   Дизайнът с два вентила се характеризира с много дълъг отвор. Ъгълът на завъртане е 360 градуса. Вътре вграден аератор, керамичен кран, маховици от пластмаса, детерминанта на студената, топла вода. Устройството е монтирано на стената вертикално. Включена е поливателна кана за душ, маркуч от метал, устройство, което държи каната за напояване.

   Моделите на продуктите се предлагат в различни форми и размери., което позволява да се вземе оптимален вариант на устройството за всеки интериор. Познаването на функционалните характеристики на устройството ще улесни процеса на работа, както и ще помогне за удължаване на експлоатационния му живот.

   Отзиви

   Огромното количество продукти на потребителския пазар от различни производители затруднява избирането на подходящия миксер. Ревюта на обикновени клиенти, както и водопроводчици ви позволяват да се движите в съществуващото разнообразие от стоки.

   Сред положителните моменти има ясна работа на клапана за топла и студена вода., лекота на превключване на налягането на водата от кранчето към душ и обратно, възможността за ремонтни работи сами, без помощта на специалисти. Изключително практичен миксер, дълъг експлоатационен живот, простота, лекота на използване, сравнително ниска цена.

   Отрицателните отзиви включват оплаквания относно нагряването на клапата за топла вода, както и появата на шум при интензивно натоварване с вода, прекалено прост и незаинтересован дизайн. Също така има трудности при намирането на части, тяхната значителна цена.Някои от тях са недоволни от механизма за превключване на налягането на водата от кранчето до душ и обратно, както и от чупливостта на продуктите. Трябва да се отбележи, че дори при лек натиск на водния механизъм работи.

   Ако водата има по-голяма твърдост, тогава има мнения, че е необходимо да поставите филтри за грубо почистване.

   Трябва да се отбележи, че при закупуването на този продукт е необходимо внимателно да се провери опаковката, тъй като има случаи на замяна на оригинални части с фалшив. В този случай качеството на продуктите не може да се говори. Такъв миксер може да се провали в един месец на работа.

   Като цяло може да се отбележи, че при правилната инсталация на смесителя, която трябва да се извърши ясно в съответствие с инструкциите на опаковката, както и с правилното функциониране на продуктите, има много малко оплаквания относно смесителите. Много предпочитат качеството, практичността на тази марка.

   Как да изберем смесител, вижте следващия видеоклип.

   Коментари
    автор
   Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

   Входно антре

   Всекидневна

   спалня