Характеристики и използване на черни тухли

Най-често срещаните в строителството са червените тухли. В действителност, при продажбата можете да намерите много други, не по-малко привлекателни опции. Например, тя може да бъде чист бял или жълт материал. От всички изброени копия обаче оригиналната черна тухла се откроява рязко. Той получава много интересен интериор, който привлича много внимание. Днес ще разгледаме по-отблизо този модерен строителен материал и ще разберем какви са неговите характеристики.

Характеристики, плюсове и минуси

Дизайнът на апартаменти и частни къщи с привличането на тухли е отлично и модерно решение, с помощта на което можете наистина да актуализирате ситуацията. Струва си да се отбележи, че тухлите в черно може лесно да се поберат не само в таванското таванско помещение, но и в много други стилистични посоки. Например, тя може да бъде страна или брутална готика.Една тухла от черен цвят, както всеки друг продукт, има както положителни, така и отрицателни качества. Важно е да ги вземете предвид, ако искате да украсите дома си с такива продукти. Първо, помислете за предимствата на черни тухли.

 • Наличието на тухли в интериора е евтино, но оригинално решение.
 • В повечето случаи черната тухла е екологична. Като част от такива продукти няма опасни и агресивни компоненти, които могат да навредят на човек или на околната среда.
 • Висококачественият естествен камък от всякакъв цвят има отлични свойства на топло и звукоизолация. В къщи с подобни допълнения няма излишен шум от улицата.
 • Такава украса в помещенията е доста лесно. Дори неопитен майстор, който рядко се сблъсква с тези процеси, може лесно да се справи с подобна работа.
 • Черните тухли изглеждат чудесно в почти всяка стая. Основното е, че те се комбинират с обстановката, мебелите и интериора.
 • Ако говорим за висококачествена тухлена стена, тя може да изпълнява не само декоративна, но и практическа функция.Той може безопасно да се използва като сепаратор на функционалните зони на съществуващата зона.
 • С тухла, можете безпроблемно да се обърнете към инсталацията на различни видове стени. Например, могат да бъдат рафтове, разнообразно оборудване, осветителни тела, декорации и други подобни предмети.
 • Черната тухла не се нуждае от редовна обработка, за да запази визуалната си привлекателност.
 • С помощта на тухлени декорации можете безпроблемно да скриете много от недостатъците на различни основи. Например, това може да е вреди на стените структури, които се намират в много градски апартаменти. За утвърдени тухли те няма да бъдат видими.
 • Тухлените конструкции са трайни конструкции, които не подлежат на бързо износване или загуба на привлекателен външен вид. В продължение на много години тези части са в състояние да поддържат оригиналната естетика.
 • Този дизайн помага да се подчертае индивидуалността и оригиналността на интериора.
 • Обикновено тухла е текстурирана, което го прави по-стилен и светъл.
 • Черните тухли са чудесно съчетани с много други бои и материали, например в комбинация с мебели от естествено дърво.

Както можете да видите, ползите от черни тухли са много. Но трябва да имате предвид не само тях. Ако решите да се обърнете към този дизайн във вашия дом, тогава трябва да сте наясно с недостатъците на строителния материал.

 • Ако говорим за естествена черна тухла, тогава се нуждае от адекватно осветление. Естествената светлина, когато пада върху такива материали, невинаги изглежда благоприятна.
 • Най-вече върху такъв завършек има характерни неравномерни и груби повърхности. Прах и мръсотия се натрупват върху тях много бързо и може да бъде доста трудно да се почистят.

За да направите домашната черна тухлена зидария, ще трябва да наблюдавате умереността. Когато има твърде много такива покрития, интериорът става по-малко комфортен и уютен. Това не трябва да се забравя, когато проектирате градски апартамент или частна къща.

вид

Моделите в таванско помещение стени могат да бъдат завършени както с естествени тъмни тухли, така и с имитация. Ние ще се запознаем с особеностите на всички посочени опции.

От естествен камък

Декоративната зидария, изработена от естествени материали, се счита за най-успешната опция за интериорен дизайн.Често "голите" стени от тухли с височина от пода до тавана не се подлагат на допълнителни облицовки или гипсокартонени облицовки. Независимо от това, тези основания все още изискват подходяща обработка и по-точно:

 • Изрязаната зидария трябва да бъде почистена от прах и от остатъци от стари разтвори;
 • мият;
 • полиран;
 • шарнирни фуги;
 • Покрийте тухлите с черна боя.

имитация

Ако не е възможно да се обърнете към истинска тъмна тухла, тогава е допустимо да използвате различни имитации. Най-евтиният вариант в случая е тапетът с печат под зидарията. Трябва обаче да се има предвид, че този финал рядко изглежда много естествен. Като правило, тапетите слабо имитират тухли, дори ако имат повдигната повърхност. Имитация на черни тухли може да бъде организирана с помощта на тези материали:

 • декоративна замазка;
 • естествено дърво;
 • плочки.

Облицовъчен материал

Днес качествени фурнирни материали от различни цветове са широко разпространени. Тези строителни материали са добри, защото са по-гъвкави и тънки от естествените тухли.В допълнение, те заемат много малко свободно пространство и имат скромно тегло. Облицовъчната тухла от тъмни нюанси е направена от:

 • изкуствено остаряване;
 • мат;
 • остъклени материали.

плочка

Грандиозната плочка, изпълнена под тухли, не е толкова популярна днес. Такива продукти са по-тънки от стандартните тухли от естествен произход. Има два основни типа плочки под зидарията:

 • керамичен;
 • клинкер.

Домашно покритие

Домашна имитация на тъмни тухли е много популярна днес. За неговото изграждане не е необходимо да има специални познания или богат опит. Има много начини за самостоятелно производство на такива облицовки. Например можете да използвате специални форми, лакове и специални тухлени мазилки.

стилове

Черната тухлена декорация изглежда страхотно в ансамбли от различни стилове. Помислете за най-атрактивните и популярни.

 • Loft. Интериорът на този тавански стил е ужасно популярен сред модерните собственици на апартаменти и частни къщи. На фона на черна тухлена зидария в такава обстановка, интериорните елементи, изработени от грубо дърво или метал, изглеждат страхотно.Тъй като вътрешността на таванското помещение може да комбинира елементи от различни стилове, тъмната тухла в тях изглежда органично, балансирайки цялостния ансамбъл.
 • Държава. Интериорът, проектиран в селски стил, обикновено е изпълнен с мека мебел от дърво, както и декорации с етнически ноти. Тухленото покритие в тези настройки изглежда свежо и стилно, дори ако е направено в тъмни цветове. Основното е, че останалите детайли и декорации трябва да съответстват на цвета на тухлите.
 • Готически. Тази стилистична посока произхожда от далечното Средновековие. В готически стил тъмната тухлена зидария просто изглежда ненадмината, особено ако е допълнена с мебели от ковано желязо и аксесоари, стилизирани като антики.
 • Минимализъм. В този стил изглеждайте страхотни тухлени комбинации от всеки цвят. Основното, което те отекнаха на декорацията на пода и тавана, както и на мебелите, които се намират в интериора. Също така е важно да запомните, че в минималистичен интериор не трябва да има твърде много декоративни или цветни детайли, защото това е и минимализмът, така че няма излишъци в него.
 • Гръндж. Този стил е комбинация от няколко посоки наведнъж, при които присъствието на елементи от най-странните форми е допустимо. Черните тухли изглеждат грандиозни в такива настройки, изпълнени със светъл стил и личност.
 • Високи технологии В този модерен стил с преобладаване на стъклени и метални части, обикновените стени, декорирани с черни тухли, изглеждат точно така. Тук ще приемем не само естествен камък, но и плочка, имитираща го.

Красиви примери

Стените, облицовани с черни тухли или черни тухли, изглеждат по-привлекателни, ако поставите пред тях леки мебели. Например, тя може да бъде кафява маса, изработена от лакирана дървесина, в комбинация със столове, тапицирани в розови меки тъкани. Ако поставите такива мебели на лек паркет и добавите метална лампа, ще получите хармоничен ансамбъл, който ще изглежда грандиозно заедно с тъмна стена.

Черната тухла може да довърши стената на акцентите в хола и да закачи на него плосък телевизор с тъмно тяло. Такъв интересен "акцент" трябва да бъде заобиколен от светли стени и подове,декориран с лакиран червен ламинат. Завършете декора с бели декоративни детайли - цветя, вази. Можете да окачите черни висулки.

Черната тухлена керемида е чудесно решение за модерна мрачна спалня с двойно легло, тапицирано с кремообразна кадифена материя. При тази настройка можете да залепите прозорците с тъмни завеси за затъмнение и да поставите същите тъмни нощни шкафчета. Но се нуждаете от много големи осветителни тела и няколко ярки акцента - богати столове до прозореца и килим на пода. Препоръчва се да се осигури такъв интериор в стаи с големи прозорци. В противен случай ситуацията рискува да стане твърде тъмна и отблъскваща.

Стаята в таванско помещение може да бъде напълно завършена с черна боя или тапет, а една стена може да бъде облицована с тъмна тухла. Поставете на пода в такава стая ламинат или паркет, поставете дървени груби мебели. Поставете раиран килим и окачете лампи в индустриален стил (може да бъде в стила на стеамбанк).

На черната тухла вижте следващия видеоклип.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня