Характеристики и приложение на тухли M200

Много градове по наше време са изградени с високи сгради. Това се отнася главно за жилищно настаняване. Градското население се увеличава от година на година и не винаги е възможно територията да се разширява. Така че селищата растат не толкова в ширина, колкото нагоре. И за многоетажни сгради имате нужда от подходящ качествен строителен материал. Тъй като най-популярните сред купувачите на жилища са тухлени нови сгради, които се отличават със своята екологичност и спестяващи топлина характеристики, строителните компании се опитват да построят жилища от тухли. За тези жилища е най-добре пригодена тухлена марка M200. Помислете защо това твърдение е вярно.

Специални характеристики

Марката тухли има индекс на якост M200, което означава, че те издържат на всеки квадратен сантиметър от площта си от 200 кг.Ето защо е безопасно да се нарече такъв строителен материал най-надеждният за изграждане на жилищни и други сгради над стандартните 9 етажа. Поради повишената си здравина тази тухла има наистина универсални характеристики на конструкцията. Той е приложим за полагане на носещи стени и други носещи конструкции, по-ниски етажи на високи сгради, мазета, както и основи, включително при условия на висока влажност и температурни падания.

Mark 200 се характеризира с висока устойчивост на замръзване. Индексът на устойчивост на замръзване, обозначен с буквата F, има цифра от 50 до 100. Това означава колко цикли на замразяване и размразяване може да издържи тухлената марка без промени в нейните основни свойства. Понякога тази цифра се взема за дълголетието на зидарията.

Ако къщата е тухлена с индекс F100, това означава, че сградата може да остане поне 100 години без специални промени.

видове

В зависимост от предназначението, се отличават следните типове марка M200:

 • облицовки, използвани за различни цели на облицовки и довършителни работи;
 • частни, използвани за полагане на стени, фундаменти и други строителни обекти;
 • пещ с термична стабилност и необходима за монтаж на пещи, комини и тръби.

Марка 200 и съставът, използван за направата на тухли, се различават.

 • Силикат. Тухла има бял цвят. Той е направен от смес от кварцов пясък, вода и вар, която е изложена на пара с високо налягане, преди да бъде вкаменена.
 • Керамични. Произвежда се чрез изпичане на глина с различни технологични добавки в автоклави при температури до 1000 градуса. Цветът на тези продукти е червен с различни нюанси (в зависимост от състава на глинените примеси).

В размер според GOST, M200 тухла е разделена на следните видове:

 • единичен с размери (дължина / ширина / дебелина), равен на 250/120/65 mm;
 • един и половина - 250/120/88 mm;
 • двоен - 250/120/138 мм.

Плътност на строителния материал

  Трябва да се отбележи, че само една тухла може да бъде пълноценна. Един и половина и двойно подобие са достъпни само под формата на слот продукти. Независимо колко различни са сортовете от M200 тухлена марка, те са обединени от наличието на две несъмнени свойства:

  • висока якост;
  • абсолютно екологичен състав - пясък, глина, вар, нечистотии и вода.

  Къде се прилага?

  Обикновената корумна керамична тухла притежава висока шумоизолация и водоустойчивост, поради което има предимства пред другите типове на марката M200. Пълна силикатна тухла, за съжаление, има твърде висока абсорбция на влага. С всички други равностойни добродетели не може да се използва при изграждането на фундаменти и мазета. За тези цели неговият керамичен контраст е най-подходящ. В същото време, поради по-ниската си цена, пълният силикатен строителен материал може да бъде идеално използван за изграждане на носещи конструкции и долни подове на високи конструкции, притежаващи индикатори за висока якост и шумоизолация.

  Едно и половина и двойни тухлени типове от клас 200 имат ниска топлопроводимост поради техните въздушни кухини, така че те се използват, като се вземе предвид здравината и устойчивостта на замръзване, за изграждането както на външните, така и на вътрешните стени на сградите. В допълнение, кухият материал често се използва за облицовка на фасади. Един и половин и двоен строителен материал също е от полза, тъй като изисква по-малко консумация на хоросан и време за зидария, което е важен фактор в съвременната строителна индустрия.

  Дори пълните камини могат да се поставят от твърди керамични тухли. Той прави топлината добре и го дава на отопляемата стая. Не може обаче да се използва за директно оформяне на камерите на пещта и камината, тъй като материалът бързо ще се срути при взаимодействие с огъня.

  За камините е необходимо да се използва само пещ от тухли (шамот), специално обработени за такива условия.

  Както виждате, тухлената марка M200 е много популярна и се използва при строителството на различни конструкции, включително фундаменти, партерни етажи, по-ниски и по-високи етажи, за облицовка на фасади, вътрешни пломби на строителни конструкции, както и за полагане на печки и камини. При избора на материал е много важно да се изиска от продавача сертификат за качество на стоките, както и външна инспекция, за да се увери, че типът тухла съответства на посочения тип. Можете да счупите едно копие, за да проверите неговата сила и качество на изпичане на червена тухла (не трябва да има вътрешна чернота). Опитайте се да разкъсате материала - пукнатини на повърхността са позволени, но лекотата на разрушаване на тухли доказва провала.

  За съвет относно избора на специалисти от тухлени тухли вижте видеоклипа по-долу.

  Коментари
   автор
  Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

  Входно антре

  Всекидневна

  спалня