Характеристики и особености на тухлата M125

 Характеристики и особености на тухлата M125

Brick M125 често се използва по време на строителните работи. Не само стените, но и преградите, стълбите, оградите се издигат с негова помощ. Основата за производството на продукта е глина, която се изгаря под въздействието на високи температури. В зависимост от това как се осъществява производственият процес, на продуктите се приписват определени характеристики.

Какво е силата?

Тухлите имат свое собствено обозначение за сила. Състои се от буквата "М" и допълнителна фигура, показваща размера на допустимото натоварване на 1 квадратен сантиметър. Всички означения са изписани в GOST.

Задължително е да се проверява всяка партида, тъй като тестовите проби се тестват за огъване и компресия.Маркирането може да има цифрови стойности от 75 до 300.

Трябва да се има предвид, че при избора на конкретна характеристика, например M150, няма да има разлика в якостта между твърди и кухи тухли.

тухла M125 се използва най-често в строителството., Той придоби популярността си поради такива качества като надеждност и издръжливост. Обхватът на употребата е достатъчно широк.

Продуктът е в средната ценова категория и зависи главно от типа му. Въпреки това, преди да изберете дадена марка тухли, трябва внимателно да се запознаете с техните характеристики и свойства.

Описание на продукта

M125 е продукт, изработен от глина с добавяне на вода и пластификатори. Продуктът е екологичен и може да се използва при конструирането на всякакви елементи. Обхватът на засенчване може да варира, повлиян от различните видове глина, използвани при производството, и наличието на примеси, които оказват влияние върху свойствата на тухлите.

И така, какво означава етикетът M125? Присъствието на тези номера показва това такава тухла може да издържи на товар от 125 килограма на 1 квадратен сантиметър, При спазване на даденото натоварване продуктът не се деформира и няма да започне да се срутва. Тъй като плътността е доста висока, Тухлената марка M125 се счита за универсалнаТя се справя добре с неблагоприятните ефекти на околната среда, е силна и трайна.

Трябва да се има предвид, че експертите забрани изграждането на сгради с повече от 3 етажа от тухли на M125. Това се дължи на факта, че нарушаването на това условие ще доведе до неприемливо голямо натоварване в долната част на конструкцията, в резултат на което стените могат да започнат да се сриват.

свойства

M125 тухли могат да бъдат направени с помощта на две различни технологии. Тази формация в пластмасова форма или полусухи пресоване. Обаче и двата метода включват последващо калциниране при високи температури. Този продукт може да бъде разделен на 4 вида. В допълнение към корпус и кухи, има и обикновени и облицовъчни тухли. Кой трябва да бъде избран, зависи от вида работа, която трябва да бъде извършена.

Кухата тухла има текстурирана повърхност, която ви позволява да я използвате за облицоване на сгради, както вътре, така и извън помещението.Стените, завършени с такъв материал, изглеждат много естетически.

Сред техническите характеристики е възможно да се отбележи размерите 250 х 120 х 65 милиметра, теглото от 2,2 до 2,5 килограма, якост, равна на 1,4-1,6 МРа. Ако продуктът има еднакъв цвят по цялата повърхност, това показва, че имаме качествен продукт.

Що се отнася до облицовката на такава тухла, трябва да използвате продукти от една партида, тя ще бъде в състояние да гарантира най-точния външен вид.

M125 твърди тухли също имат кухини, но броят им е минимален и не надвишава 13%. Този продукт се използва в строителството на къщи, домакински и складови помещения, сгради за различни цели..

Този модел толерира неблагоприятни метеорологични условия и отрицателно въздействие на околната среда, така че може да се използва във всяка ивица на Русия. Повърхността е груба, следователно, изисква налагане на мазилка преди облицовката.

Твърдата тухла се използва при конструкцията на носещи конструкции. Тя се нарича обикновена, строителна и обикновена.

Съгласно спецификациите продуктът има същите размери като кухата тухла, якостта на огъване и компресията също са еквивалентни. Трябва да се отбележи по-сериозно тегло приблизително 3,5 килограма и устойчивост на замръзване от F50 до F75, Изолационните свойства на материала са ниски, така че при използването му за изграждане на стени се изисква допълнителна изолация.

предимства

Експертите наричат ​​много предимства, които отличават M125 тухла благосклонно. На първо място, това е надеждност и издръжливост. Стените, построени с използването на този материал, ще продължат много години, без да се сринат и запазват характеристиките си. В същото време изглежда чист и естетически. Тъй като продуктът има способността да диша, плесените и гъбичките няма да смущават собствениците на помещенията.

Тухлите могат да бъдат единични, един и половина или двойни. Различни видове се използват за различни видове работа, например, когато се строят стени, строителите вземат солидна тухла, но при довършителни работи, тя вече е лице или куха, Това се отразява на външния вид на повърхността. За да спестите, можете да използвате силикатен камък за довършителни работи, перфектно се комбинира с червена тухла.

Друго неоспоримо предимство е цената. Това е средно, обаче, може да варира в зависимост от доставчика, региона на доставка и вида на модела.

препоръки

В резултат на работата не разочарова потребителите, експертите препоръчват използването на няколко съвета. Тяхното спазване ще спести от възможни грешки. На първо място, когато работите с тухлена марка M125, трябва да имате предвид, че дебелината на стената трябва да бъде поне 2,5. Това има пряк ефект върху топлопредаването. Ако камъкът е с високо качество, ядрото му ще има по-светъл цвят.

Ако се случи глух звук, когато ударите тухли и цветът е тъп, тогава продуктът не отговаря на стандартите на GOST, поради което не бива да се купува.

Също така, при покупка ще ви бъде полезно да се запознаете с такъв документ като сертификат за качество. То може да бъде заменено с паспорт, но ако липсва и този документ, съществува риск да се купува материал с ниско качество. Преди да купите, трябва да изчислите размера на работата и да проверите цялата партида стоки. На продуктите не трябва да се нарязват и други дефекти.

Начинът, по който правилно да поставите тухличката M125, вижте следващия видеоклип.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня