Колко тежи и колко зависи теглото?

 Колко тежи и колко зависи теглото?

По време на процеса на изграждане трябва да знаете каква е теглото на палета с тухли или, например, колко тежи една палета от червени тухлени тухли. Това се дължи на изчисленията на натоварването върху конструкцията и избора на транспорт за транспортиране на строителния материал към обекта.

характеристики на

Керамичната тухла, получена чрез изпичане от глина с помощта на добавки се отличава с високата си якост, нивото на устойчивост на замръзване и устойчивост на влага. Керамичните продукти са екологични. Незначителен недостатък е цената и теглото на този строителен материал.

Има технологични дупки в каналите, които могат да заемат до 45% от общия обем.Този структурен тип значително намалява теглото на червените кухи тухли, за разлика от камъните с пълна маса.

  Основните характеристики на керамичните продукти включват:

  • водопоглъщане от 6 до 16%;
  • знак за здравина M50-300;
  • индекс на устойчивост на замръзване - F25-100.

  Плочките в строителния материал могат да се променят, т.е. хоризонтални или надлъжни, кръгли и прорези. Такива кухини ви позволяват да създавате допълнителна изолация в помещението от външен шум.

  плътност

  Метод на екструзия - един от най-често използваните методи за производство на керамични камъни. Само благодарение на този метод на производство продуктите са толкова трайни и гъсти. Индексът на плътност на кухи тухли зависи от избрания суров материал и неговия състав, а видът на кухините също ще повлияе на плътността.

  Целта на керамичния строителен материал влияе и върху показателя за плътност:

  • плътност на облицовъчен тухлен камък от 1300 до 1450 кг / м³;
  • плътността на обикновените обикновени тухлени камъни е от 1000 до 1400 кг / м3.

  Размер на тухлите

  Стандартните тухли са специално подбрани с размер 250х120х65 мм, така че масоните да бъдат удобни за работа с такъв материал.Това означава, че строителят може да вземе тухли с едната си ръка и да хвърли циментова замазка с другата.

  Пробите с голям размер имат следните размери:

  • половин тухла - 250x120x88 мм;
  • двоен блок - 250x120x138 мм.

  Използването на един и половина и двойни блокове ви позволява значително да ускорите конструкцията и полагането, а използването на тухли с такива размери намалява консумацията на циментов разтвор.

  Вид палети

  Тухлите се транспортират върху специални дървени щитове, които са направени от обикновени дъски и след това са закрепени с решетки. Този дизайн ви позволява да доставяте, зареждате и съхранявате тухли.

  Палетите са разделени на два вида.

  1. Малка палет размер 52х103 см, които могат да издържат на товар от 750 фунта.
  2. Голяма палет - 77х103 см, издържащи 900 килограма товари.

   Съгласно стандартите са разрешени щитове с големи размери (75x130 cm и 100x100 cm), способни да поберат по-голям брой керамични продукти.

   • облицовка 250x90x65 - до 360 бр.
   • двойно 250x120x138 - до 200 бр.
   • Един и половина 250x120x88 - до 390 бр.
   • единичен 250x120x65 - до 420 бр.

   Тегло на натоварения палет

   Тази стойност трябва да бъде известна точно когато камионът е поръчан да транспортира керамични блокове.Тъй като масата на пакета, наричан още палети, зависи от броя на пътуванията с камиони и общата цена на транспортните услуги.

   Например една единична тухла тежи 3.7 кг, а теглото на един и половина блокове е 5 кг. Един и половина кухи камъни тежат 4 кг, двойно по тегло достига 5,2 кг. Размерът на блока 250x120x65 има различно тегло: съкратена форма - 2,1 кг, кухо - 2,6 кг, блокове с пълна маса 3,7 кг.

   След изчислението се оказва, че масата на голяма напълнена палет с една тухла ще тежи 1,554 кг. Тази цифра е получена в размер на 420 бр. тухли, умножени по теглото на всяка тухла в 3.7 кг.

   Общата маса на една и половина кухи тухли върху голям дървен панел е 1560 кг, ако палетът е напълно напълнен.

   Стандартните дървени палети обикновено тежат не повече от 25 кг, докато металните и нестандартните дървени тежи 30 килограма.

   Слоевите керамични камъни са отличен заместител на масивните тухли. Те са широко използвани в изграждането на различни сгради, промишлени или жилищни.

   Масата на една червена куха тухла 250x120x65 мм достига 2,5 кг, а не повече.Това е само цената на дуплексна единица понякога под пълна телесна маса. Използването на този строителен материал ще осигури предимства не само в теглото, използването на такива тухли ще помогне да се запази топло, ще намали общото потребление на средства за строителство.

   Подземните тухли, които често са калциеви или обикновени червени, имат едни и същи стандартни размери (клинкерът може понякога да се различава от стандартния), но поради голямата си плътност те имат малко по-голямо тегло - от 3,8 до 5,4 кг единични и съответно двойно. Поради това на палети те трябва да бъдат положени в по-малки количества, ако не нарушават стандартите (от 750 до 900 кг).

   Кухненска тухла

   Използвайте този строителен материал за изграждане на печки, комини и камини. Той има огнеупорни свойства и може да издържа на температури до 1800 градуса. Обикновено такъв материал се поставя в дървени палети и се обвързва с тесни метални ленти. Общото тегло на тухла в такива палети не трябва да надвишава 850 кг според GOST.

   Теглото на стандартната тухла с размер 250x123x65 мм е от 3,1 до 4 кг. Оказва се, че в един палет той може да задържа от 260 до 280 парчета.Въпреки това, производителите често натоварват палети с голямо количество строителни материали, които надвишават стандартното тегло с един и половина, или дори два пъти. Точното тегло при покупка трябва да се проверява при продавачите.

   За някои марки пещи (ShB-5, ShB-8, ShB-24) използвайте специална огнеупорна тухла, която има малко по-малък плик. Такива тухли се побират повече върху платформата и поради това теглото на стандартната палета достига 1300 кг.

   Как се учи от поставянето на тухли върху палети.

   Коментари
    автор
   Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

   Входно антре

   Всекидневна

   спалня