Тип тухли: видове и технически характеристики

 Тип тухли: видове и технически характеристики

Успехът на следващата работа зависи от избора на строителни материали. Едно все по-популярно решение е тухли с двоен процеп, което има отлични технически характеристики. Но е важно да се намери подходящ вид материал, както и да се разберат особеностите на блоковете за зидария.

Специални характеристики

Предимствата на тухлен блок са:

  • висока плътност;

  • устойчивост на вода;

  • стабилност в студа.

Размерът на следните видове тухли:

  • единична;

  • един и половина;

  • двойно.

Един продукт има размери 250x120x65 мм. Един и половина - 250x120x88 мм. Двойно - 250x120x138 мм.Колкото повече празнини, толкова по-лесен е формовъчният дизайн. Но трябва да вземем предвид и ефекта от броя на кухините върху устойчивостта на студ и абсорбция на вода. Червеният градивен елемент може да има различна форма - кръг, квадрат, правоъгълник или дори овал.

Категории строителни материали

Кухите тухли на базата на цимент и пясък са по-евтини от традиционната керамична версия. В края на краищата, тя не включва доста скъпа глина. Неговото отсъствие не засяга техническите характеристики - продуктът е доста издръжлив. Въпреки това, такава тухла предава повече топлина, отколкото други сортове. Затова се използва умерено.

Много по-добре в това отношение, така нареченият топлинно ефективен материал. Тя е сравнително лека и ви позволява да запазите топлината в къщата при всяко време. Керамичният слот блок е широко търсен, когато е обърнат към сгради. Също така има отлично ниво на топлоизолация. Ако, заедно със задържането на топлина, е необходимо да се предотврати разпространението на чужди звуци, е необходимо да се използват порьозни тухли.

Двойният слой тухли е популярен поради оптималната скорост и намаляване на разходите. Той също така има отлична здравина и запазва топлината си добре.Тези ценни свойства се запазват дори когато са подредени в един ред. Делът на пукнатините може да бъде от 15 до 55% от общия обем тухли.

Най-скъпият тип снемани тухли е foamyatomitovy - това е необходимо главно за металургично производство, и в частни строителство почти никога не се използва.

Нюанси на технологиите и приложението

Тухлената плоча се произвежда с минимално потребление на първични суровини. Това намалява интензивността на труда и помага да се намалят разходите за крайния продукт. Седем жълт градивен елемент е широко разпространен, но без никакви проблеми може да се получи друг брой кухини. За работна глина с влажност 10% се използва.

Получаването на кухини в притискащото устройство се постига чрез използване на специални ядра. Важната точка е системното изсъхване на блоковете, което не може да бъде ускорено. Веднага след като сушенето свърши, тухлите се изгарят, като се затоплят до 1000 градуса. Слонова тухла, подходяща основно за носещи стени, не може да се постави основата. Но можете да очертаете вътрешните стени.

Изборът на блокове по размер се основава на сложността на конструкцията и мащаба на работата, която трябва да бъде извършена.Колкото по-голяма е структурата в строеж, толкова по-големи са блоковете. Това ви позволява да ускорите работния процес, освен при смесване на цимент. Големите жилищни сгради често са изградени от двойни гладки тухли. Забраната за използването на кухи тухли в основите и основите е свързана с високата си хигроскопичност.

Практическа употреба на слепени тухли

Процесът на полагане не изисква използването на крепежни елементи, с изключение на циментов разтвор. Всеки етап на работа се осъществява чрез строго определени инструменти. За да бъде оптимална стабилността на структурата, е необходимо да изчакате 2 или 3 дни, докато покритието е сухо. Територията, в която ще построят къща, трябва да бъдат маркирани. Предварително посочва редове за бъдещо полагане.

Външната част на тухлата трябва да има шаблон, в противен случай тя няма да бъде достатъчно естетическа. Този проблем може да бъде решен чрез съединяване (уплътняване на разтвора в тях). Веднага след поставяне на разтвора се подрязва. Това значително опростява изпълнението на работата. Шевовете могат да бъдат правоъгълни, овални или кръгли.

За да бъде вдлъбнатата вдлъбнатина, специалната форма трябва да е изпъкнала. Но съединяване кръг секция, направени с помощта на вдлъбнати елементи. Внимание: тухлите трябва да се поддържат относително един към друг най-точно. Основните стени са главно от двойни блокове. Ако се изгражда лека конструкция, могат да се използват единични продукти.

Допълнителна информация

Вътрешните прегради, както и други неносещи конструкции, често са изградени от циментово-пясъчна тухла. Облицовката на печки и камини се произвежда основно от пенообразуващи диатомитни конструкции. Но подплатата е най-често порьозен или керамичен материал. Според установените стандарти минималният дял на кухините в една тухла не може да бъде по-малък от 13%. Терминът обхваща керамични продукти, получени от нискотемпературна глина от различни степени.

Незначителната част от кухините в цепената тухла е 55%. За сравнение, в обикновен керамичен продукт тази пропорция е ограничена до 35%. Кухият единичен блок от категория M150 има стандартни размери 250x120x65 мм. Масата на такъв продукт е от 2 до 2,3 кг. В сгъстената версия тези цифри са 250x120x65 мм и 3-3,2 кг, в двойната версия - 250x120x138 мм и 4,8-5 кг.Ако вземете силикатна тухла, а не керамика, ще бъде малко по-трудно.

Фрезовият материал от европейския формат има размери 250x85x65 мм, а масата му е ограничена до 2 кг. За изграждане на носещи конструкции използвайте тухли от маркировката M125 - M200. За преградите се налагат блокове от минимум M100. В линиите на повечето руски фабрики има керамична тухлена клема с мощност M150 и по-висока. Обикновеният материал трябва да има плътност от 1000 до 1450 кг на 1 куб. м и облицовка - 130-1450 кг на 1 куб. м.

Минималната допустима устойчивост на студ е не по-малка от 25 цикъла на замръзване и размразяване, а коефициентът на поглъщане на вода не е по-малък от 6 и не повече от 12%. Що се отнася до нивото на топлопроводимостта, то се определя от броя на кухините и плътността на продукта. Нормалният диапазон е 0.3-0.5 W / m · ° C. Използването на блокове с такива характеристики ще намали дебелината на външните стени с 1/3. Има само един по-топъл материал - това е особено лека изолирана керамика.

Слитният клинкер в по-голямата си част е под формата на двоен камък. Този строителен материал не позволява да се използват допълнителни изолационни средства за стени с дебелина 25 см и за вътрешни прегради.Повишената дебелина на блоковете осигурява, заедно с ускорението на работата, минималния риск от изместване на конструкциите. Това допълнително намалява натиска върху основата на сградата. Продуктите преживяват дори директното въздействие на открит пламък.

В някои случаи полагането на дупка от тухли се прави с помощта на специални котви. Винтовите крепежни елементи ще се поберат (с допълнителна гайка). Прилича на пръчка от стомана с дължина 0,6 - 2,4 см. Съединителят на такива продукти е подвижен и тялото е подобно на конус. Основната повърхност е покрита със слой цинк.

Закрепени в котви (с добавяне на разделители) са направени главно от месинг. В допълнение към облицовката дизайнът включва гайка и болт. Формата на болта може да варира много широко. И също използва химическа котва, която работи чрез смес от два компонента. Закопчалката се закрепва с найлонов ръкав.

Ще научите повече за цепената тухла във видеоклипа по-долу.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня