Теглото на червените тухли и как да ги измерите

 Теглото на червените тухли и как да ги измерите

Още в древни времена нашите прадеди овладяха техниката за изработка на необелени тухли, днес благодарение на съвременните технологии стана възможно да се използва по-гъвкав и трайни контрагент в строителството - червена тухла. Този материал се счита за най-популярен в строителството като жилищен. така и стопански постройки. В допълнение към естетическия външен вид, тя осигурява на сградата безопасен и дълъг живот.

вид

Строителният пазар представлява огромен асортимент от тухли. Въпреки факта, че този продукт може да има различна форма, размер, структура и цвят, неговите типове са малко.

Те включват три основни типа.

  • Private. Това е най-често срещаната тухла, често се използва за изграждане на външни конструкции, които осигуряват последващо довършване на гипс или друг декоративен материал. Тези блокове също са подходящи за полагане не само на носещи, но и на вътрешни стени. Този строителен материал се характеризира с добри качества на изпълнение, е на разположение в цената, но когато изграждането на жилищни помещения изисква допълнителна изолация.
  • Сколи (лицево). Счита се за декоративен продукт, тъй като най-често се избира за облицовка на фасади. Тази тухла е скъпа, така че те изпълняват външен дисплей на половин блок. Материалът е устойчив на влага и температурни промени, идеален за довършване на обекти във всички климатични зони на страната.
  • Специален. Той е изработен от висококачествен и огнеупорен глинест хоросан, така че е идеален за изграждане на пещ. Тази зидария се използва за изграждане на печка, камини и комини. Червената тухла от този тип има висока издръжливост и се продава на достъпна цена.

В допълнение към горните типове, червените блокове могат да бъдат допълнително подразделени в подвидове, в зависимост от техния размер и вътрешно съдържание. При продажба се среща кухина и кухи тухли.Основната разлика в тези блокове е наличието или липсата на проходни дупки. Кухите продукти позволяват бюджетна зидария, защото са по-евтини и по-малко изразходвани. В допълнение, циментовият разтвор хомогенно прониква в техните кухини и осигурява надеждна адхезия на фрагменти във всички посоки.

тегло

Знайте точно колко тежи 1 кг. червена тухла е невъзможна, тъй като, когато се освободи, някои отклонения от стандартния индикатор могат да бъдат разрешени. В допълнение, теглото на една единица може да варира в зависимост от нейния размер и структура. Обикновена твърда тухла тежи много повече от модели с дупки.

Ако вземем предвид стандартите и разпоредбите на стандартите на GOST, то теглото на една единствена твърда тухла трябва да бъде от 3,5 до 3,8 кг, а пробите от 3,2 до 4,1 кг също могат да бъдат намерени. Що се отнася до кухия блок, теглото му варира от 2,5 до 2,6 кг. Ето защо, тя често се използва за изграждане на вътрешни прегради. Наличието на кухини в кухината прави материала по-лесен и по-лесен за работа с него.

размери

Размерите на червените тухли са различни, тъй като се произвеждат едно, едно и половина и двойно.Размерите на стандартните блокове са 250х120х65 мм, 250 х 120 х 88 мм и 250 х 120 х 138 мм. За да изберете подходящ вид тухли, е необходимо да се вземе предвид дебелината на стените, характеристиките на носещите конструкции и климатичните условия, при които се планира строителството. Всички горепосочени параметри подлежат на промяна, тъй като всеки производител произвежда блокове според модела си. Една тухла перфектно толерира ниска температура, абсорбира влагата и запазва топлината. Един и половина и двойни блокове се характеризират с високо качество и тегло. Поради техния размер, изграждането на структури е по-бързо.

Методи за измерване

Преди да започнете да изграждате тухлени предмети, трябва правилно да изчислите строителния материал. Например, винаги трябва да знаете колко блока са необходими по време на полагане на кубичен метър. С тази информация можете да избегнете много грешки и да ускорите работния процес. Към днешна дата строителите използват няколко вида тухла:

  • средна консумация на блокове на кубичен метър м зидария;
  • приблизително потребление на 1 квадрат. м зидария.

Първият вариант най-често се избира в случаите, когато се изгражда структура с еднаква дебелина.Освен това, тези изчисления няма да работят, ако стените са положени в 2,5 тухли. Броят на тухлите в куба може да варира в зависимост от типа блокове и дебелината на шева. Ето защо, ако използвате стандартна червена тухла с размери 250 × 120 × 65 mm, след това за 1 куб. m за полагането му ще са необходими около 512 единици.

Що се отнася до втория метод на изчисление, те се изпълняват, като се отчита схемата на зидарията и размерът на блоковете. По този начин, за да получите стена дебелина от 12 см, като се вземат предвид шевовете, ще трябва 51 бр. единична тухла, 39 бр. един и половина и 26 бр. двойно. При оптимална дебелина на конструкциите от 25 см, разходът на материали ще изглежда така: 102 единици. единични блокове, 78 единици. един и половина и 52 единици. двойно.

Тъй като транспортирането на червени тухли се извършва на специални палети, е необходимо да се знае колко фрагмента съдържа един пакет. До 420 единични тухли, обикновено са поставени 390 бр. На една платформа. един и половина и 200 двойни. С броя на блоковете можете лесно да изчислите теглото на материала.

Ще научите повече за червената тухла от видеоклипа по-долу.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня