Тухлени предни панели: материали за външно покритие

Обликът на фасадата играе огромна роля в модерното екстериорно пространство, тъй като зависи не само от вида на архитектурната структура, но и от живота на самата конструкция. Към днешна дата има огромен избор на довършителни материали, с които можете първоначално да направите декорация на сгради, но тухла панелите са особено популярни. Те са достъпни в различни видове, лесни за инсталиране, имат богата цветова гама и текстура, така че те са идеално пригодени за всеки стил на дизайна.

описание

Предни панели под тухли са уникален материал, който намира широко приложение при външни довършителни работи на сгради.Произвеждайте ги от циментово-пясъчен разтвор, така че суровината е екологична и безвредна за човешкото здраве. За да се направи материалът устойчив и устойчив на външната среда, пластификатори, полимерни смеси и стабилизатори също се добавят към основния си състав. Такива панели се произвеждат в различни цветове и текстури, благодарение на които фасадата може да бъде завършена в някакъв стил. Двукомпонентни водни багрила се използват за боядисване на продуктите, така че естествените нюанси на панелите изглеждат естествени и запазват външния си вид дълго време, без да избледняват в слънцето.

Що се отнася до текстурата на панелите, за външната страна на къщата, можете да изберете материал с бита, гладка и гофрирана или груба повърхност. В същото време, независимо от какъв тип панели ще бъде избран, облицовката във всеки случай ще придобие подчертано облекчение, което ще даде на сградата шик. Като правило, този материал се използва за външна украса на стените на селските къщи, но може да се намери и в дизайна на други сгради. Панелите обикновено се монтират или на цялата повърхност на стените, или отделни вложки, които подчертават дизайна.

видове

Предни панели с имитация на тухли произвеждат различни видове, всеки от които се различава не само по размер, форма, но и по състав на елементите. Следователно материалът може да има свои собствени характеристики и характеристики.

Към днешна дата има два основни типа панели.

 • С хомогенна структура. Такива декоративни продукти са изработени от PVC и полимерни материали. Поради наличието на специални модификатори материалът е устойчив на влага, температурни промени и деформации.
 • С комбинирана структура. Това са така наречените термопанели, които се произвеждат със специална технология по метода на комбиниране на полимери с изолационен материал. Резултатът е отличен топлоизолатор, който не е по-нисък в качествата си, дори и за полиуретанова пяна или пяна от полистирол. Извършвайки довършителните работи на такива панели, не е необходимо да се поставя допълнителен слой изолация. Единственият недостатък на продукта е неговата висока цена, но за разлика от другите панели, инсталирането му е много по-лесно.

В допълнение, предните панели под тухла се случват в следните типове:

 • Клинкер. Представляват материал за производството на които използват клинкер тухли.Те се считат за идеална възможност за екстериорна декорация, тъй като имат много предимства: здравина, висока износоустойчивост, добра топлоизолация. Облицовъчните панели се предлагат в огромна гама от текстури и цветове. По-малкото от продукта е сложността на инсталацията му.
 • Бетон. Произвежда се на базата на бетон в богата селекция от цветове. Основните компоненти на материала са висококачествени цимент и пясък. При някои типове панели може да присъства и кварцо-циментов състав, към който се прибавят естествени багрила и целулоза. Благодарение на съвременната производствена технология продуктът е с ниско тегло и е снабден с монтажни скоби, които улесняват обличането. Единственият недостатък на такива панели е високата цена.
  • Полимерни. Продуктът е изработен от полимерни суровини, което прави панела лек и лесен за инсталиране. Външно, материалът прилича на сайдинг с имитация на полагане на естествени тухли. Той е достъпен, идеален за всеки стил. Особено красиво погледнете в модерния екстериор на панела под антична тухла и под камък.Що се отнася до недостатъците, продуктът не се препоръчва за използване при довършителни сгради, поставени в сурови климатични условия.
  • Поливинилхлорид. Те се характеризират с добра сила, пластичност и могат да издържат на температурните промени много добре. Цветната палитра на панелите е различна. Материалът имитиращ изгорели и пясъчни тухли изглежда интересен. Съществуват и комбинирани модели под формата на мозаечен декор, върху тях се нанася керамичен слой. Въпреки че цената на продукта е ниска, но за монтаж е необходимо допълнително да се закупят топлоизолационни материали, така че крайната инсталация е скъпа.

  характеристики на

  Декоративни тухлени панели се появиха наскоро на строителния пазар, но за кратко време успяха да се установят като най-популярния материал, който се използва широко за облицовка на фасади.

  Огромното търсене на продукта се обяснява със следните характеристики:

  • Висока устойчивост на влияние върху околната среда. Панелите не се страхуват от влага, температурни крайности и ултравиолетови лъчения.
  • На повърхността на материала не образува солена ивица.Този проблем често се среща при завършване на фасадите с естествени тухли, които абсорбират добре влагата. Изкуствените аналози са защитени от появата на нападения, тъй като те имат нисък коефициент на поглъщане.
  • Огромен избор. Производителите присъстват на пазара панели от различни цветове и текстури. Особено популярни са продуктите с имитация на червени, жълти, бели и бежови тухли. Благодарение на такъв широк асортимент, стана възможно да се направи уникален дизайн на фасадата, което й придава красив и стилен външен вид.
  • Лесна инсталация. Монтирането на материала се осъществява бързо и може да се извърши независимо, без помощта на експерти. Тъй като панелите се произвеждат в големи размери, инсталацията не отнема много време.
  • Дълготрайност. Срокът на експлоатация на такова завършване е идентичен с обикновеното зидане.
  • Ниско тегло. Поради факта, че продуктите се произвеждат чрез съвременни технологии от полимери, те тежат малко и значително намаляват натоварването на основата.
  • Сила. Материалът може да издържи на механично натоварване и се счита за много по-надежден от сайдинг.
  • Пожарна безопасност.Панелите са незапалими и в случай на пожар имат минимална степен на запалване.
  • Добра топлопроводимост. По-голямата част от моделната гама се предлага с наличието на специален нагревател, така че тези панели са топли и в същото време служат не само като декоративен елемент, но и като висококачествен топлоизолатор.

  Що се отнася до дефектите на фасадния материал, основният му недостатък е високата цена. Освен това, в някои случаи, за да се извърши облицовката на сгради със сложна структура, е необходимо да се прибягва до помощта на специалисти и това ще доведе до допълнителни разходи.

  размери

  Преди да се изправят пред сградата с фасадни панели, е необходимо не само да се вземе решение за техния дизайн, но и да се избере правилният размер. Тъй като продуктът се произвежда със защитен слой, важно е да се има предвид, че дебелината на този слой ще бъде не повече от 3 мм. Всяка марка произвежда панели в съответствие с установените стандарти за даден модел, така че размерите могат да бъдат различни. По правило продуктите се произвеждат под формата на три ядрени панела с размери 19,8 * 35 * 2,4 см. Ако купувате продукти с такъв размер, тяхното потребление на 1 м2 стена ще бъде приблизително 14 единици, докато теглото на покритието няма да надвишава 20 кг.

  Цветни разтвори

  При изготвянето на строителен проект е необходимо да се осигури не само вътрешен дизайн, но и външен декор. За да направите това, трябва предварително да изберете подходящата цветна облицовка, която би била хармонично комбинирана с всички елементи на екстериора. Към днешна дата панелите от сиви и бели тухли са много популярни. Ако сградата трябва да бъде прецизирана, се препоръчва използването на теракота, червен и жълт цвят за фасадата. Не е необходимо да се извършва облицовка на стена в същия нюанс, например бялата тухла ще бъде перфектно комбинирана с вендузи и праскови, а сивото може да бъде допълнено с червено-кафяви композиции.

   Тъй като предните панели са изработени в богата палитра от цветове, при избора им трябва да се вземат предвид особеностите на архитектурното строителство и да се обърне внимание на довършването на мазето и покрива. Огромна роля играе и географското разположение на сградата, нейният размер и цел. В зависимост от това, интериорът може да бъде направен от панели от студени и топли нюанси. Червеното и оранжевото се считат за топли цветове, лилаво, синьо и зелено са студени, а сивите са неутрални.

    Преглед на производителите

    Панелите с имитация на тухли се предлагат на пазара от много производители, поради което се различават един от друг не само по цвят, текстура, но и по материала.

    Добрите отзиви получиха продукти, произведени на базата на клинкерни плочки от марки като ABC, Roben, Stroeher и Feldhaus Klinker, Те се характеризират с високо качество и надеждност, а елегантна селекция от цветове ви позволява да завършите всяка посока на строителство. Дебелината на тези панели е от 9 до 14 мм и теглото им не надвишава 16 кг.

    Материалът, базиран на бетон от kmew компании, За производството на продукти този производител използва само висококачествен цимент, пластификатори, пигменти и фин пясък. За да се улесни инсталирането на панелите, те са снабдени със специални конзоли за закрепване, а благодарение на специалната технология за леене, продуктите придобиват фактура, която трудно се различава от естествените тухли. Размерите на тези панели - 45.5 * 30.3 см, дебелина - 16 мм.

    Също популярен в декорацията и полимерните панели под тухлата, която произвежда Фирма Docke-R, Те са леки и лесни за инсталиране.Тъй като продуктът е лек, той не зарежда основата на сградата и позволява допълнително полагане на топлоизолационен слой. Външно, тези панели са подобни на винилови сайдинг, те се произвеждат в стандартни размери - 112,7 * 46,1 см с дебелина 16 мм.

    Как да изберем?

    Фасадата се счита за лицето на всяка архитектурна структура, така че декорацията й трябва да се извърши по съответния начин. Напоследък повечето от майсторите за външната облицовка на сгради започнаха да използват фасадни панели под тухла, тъй като надеждно предпазват конструкцията от негативното въздействие на външната среда и я придават пълен облик на изображението. Преди да извършите такъв завършек, трябва да изберете правилния материал.

    За да направите това, помислете за следните точки:

    • Характеристики на структурата. В зависимост от предназначението и размера на сградните панели от различен тип могат да се използват. Така че за частна къща се препоръчват продукти на бетонна основа, направени в топли цветове, но за държавните институции е най-добре да се даде предимство на полимерните панели с по-студени нюанси. Продуктът може да бъде монтиран на всяка повърхност, но технологията за монтаж на дървена и бетонна основа е различна.Местоположението на сградата също е важно - за зони с тежки климатични условия е препоръчително да се закупят панели, които вече са снабдени с топлоизолация.
    • Характеристики на изпълнението. Материалът трябва да бъде избран с висок клас на якост.
    • На разходите. Налични са и скъпи и достъпни панели, но си струва да се помни, че качеството не може да бъде спасено. Чрез закупуване на продукти от добре познати производители, доказали се в строителния пазар, не е нужно да се притеснявате за надеждността на финала.
    • Съчетаване на ландшафтен дизайн. Всички сгради и удължения, разположени на територията на парцела, трябва хармонично да се комбинират помежду си и да се допълват красиво. Ето защо цветът и текстурата на облицовката се избират в съответствие с общия стил на декорация. Фасадата, покривът и сутеренът на сградата трябва да са едно цяло.

    Съвети за суровините

    С лице към фасадата е съвсем реалистично да го направите сами, без да имате специални знания и опит, единственият проблем може да бъде завършването на структури с комплексна архитектурна форма.

    Следните съвети ще помогнат на началните майстори в това:

    • Преди да започнете работа, е необходимо правилно да подготвите външната повърхност на стените. За това си струва да проверите основата за равномерност, използвайки нивото на сградата. В случай, че капките надвишават повече от 1 см, панелите не могат да бъдат монтирани на такава основа без изравняване. Независимо дали стените са тухлени или бетонни, те също трябва да бъдат грундирани. Дървените повърхности се третират допълнително с антисептични средства.
    • Важно е да се определи правилно нивото на първия ред облицовки. Стенните панели обикновено се фиксират на 30 см от нивото на земята. Препоръчително е да подготвите облицовката от ъглите.
    • Материалът е фиксиран с помощта на специални лепила за плочки, той се нанася с пунктиране по целия периметър на панела. Освен това, продуктите могат да се монтират върху лебедката, като се фиксират върху дюбелите. Вибрационните циментови панели са най-подходящи за фиксиране на шестостенните винтове.
    • След като първият ред е готов, всички пролуки между стената и материала трябва да бъдат напълнени с пяна.
    • Ако по време на монтажа се окаже, че панелът не се побира в един ред, той трябва да бъде нарязан с мелница.
    • Лятната къща, където планирате да живеете само през лятото, може да бъде облицована с материал без изолация, ще се окаже много по-бързо и по-евтино.Що се отнася до жилищните сгради, за тях е необходима изолация.
    • За да завърши естетическия външен вид, ставите трябва да се търкат със специални смеси.

    Красиви примери

    Предни панели под тухла отварят огромни възможности за дизайн на творчеството. Класическият стил е много популярен в модерните облицовки, за които покривът е направен в тъмни цветове, а фасадата е украсена с палитри от пастелни и кафеви нюанси. Тя също изглежда красива, обърната към жълто и бяло. В същото време за декорация на стените се препоръчва да се използват не повече от три цвята, единият от които ще се счита за основен, а другите два - допълнителни. Оригиналното решение ще бъде фасадният облицовъчен материал с различни текстури. Чрез отделни вложки можете да постигнете страхотен ефект.

     Ако къщата е малка, тя може да бъде издадена в алпийски стил.където покривът на къщата ще бъде изработен от дърво, а стените на фасадната светлина. Ако земята, на която се намира сградата, е заобиколена от много дървета, а за облицовка е най-добре да изберете панели с наситени цветове и да дадете предимство на зелено, жълто или кафяво.В открита площ червени или оранжеви фурнири са подходящи за фасадата. В този случай е желателно да се изберат панели с релефна структура.

     За големите селски къщи, разположени в близост до езерото или морето, правилното решение би било да се завършат стените в нюанси на водата. Тя ще изглежда красива на фона на такъв пейзаж от синьо, синьо или тюркоазено. За да може архитектурната структура да придобие елегантен вид, е важно да я допълниш с декоративни удължения под формата на тераси, за декорацията на които ще се използва един и същ материал както за жилищна сграда.

     Интересно е да погледнете на фона на такива завършени ковани стълби. Техните стъпки в този случай трябва да се плочки мрамор. За да завършите състава ще помогне декоративни плочки, облицовани под формата на малки пътеки и води до отделните зони на infield.

     Монтирането на панела ви очаква в следващото видео.

     Коментари
      автор
     Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

     Входно антре

     Всекидневна

     спалня