Тоалетни с наклонено освобождаване: дизайн

 Тоалетни с наклонено освобождаване: дизайн

Хората са привлечени от комфорта: те ремонтират апартаменти, придобиват площи извън града и изграждат къщи там, споделят бани и пускат душове в банята и тоалетната с повдигач в тоалетната. Статията ще разгледа въпроса за това какво означава тоалетната с косо отпускане и какъв е нейният дизайн.

Дизайн функции

Има два вида тоалетни чинии, чиито купи имат различни посоки на изхода: в единия от тях е насочен вертикално, а в други - хоризонтално. Между хоризонталата има и различия - тоалетни с директно и наклонено освобождаване. Последният понякога се нарича ъглово освобождаване.В някои източници, директните и ъглови варианти се приписват просто на различни видове тоалетни чинии.

В Русия и в страните, които преди са били в СССР, най-често срещаните строителни връзки с канализационните системи са тоалетните с хоризонтално освобождаване. И най-вече - с ъгловото (коси) на неговата опция. Това обстоятелство се обяснява с типичното местоположение на канализационните тръби в съветското градско планиране. В момента малко се е променило, многоетажните сгради са построени на същия принцип. В тоалетните стаи на апартаментите, за да поставите тоалетна с вертикално насочена изходна тръба е просто невъзможно.

Широко освобождаване - това означава, че краят на изпускателната тръба, свързващ през коляното с канализационна тръба, се прави наклонен на 30 градуса по отношение на пода.

Такова конструктивно решение има голямо предимство пред тоалетни чинии с други възможности за изхвърляне на съдържанието в канализационната система.

вид

Сега има много тоалетни чинии от различен тип, дизайн, цвят и дори набор от функции в магазините - луксозни бани с отопляеми седалки, като в кола, плъзгащо биде и дори сешоар.В ясни водопроводни магазини, по очевидни причини, повечето тоалетни чинии са с ъглова изходна система на изпускателната система.

Факт е, че тоалетните купи се различават не само във външния вид на купата, но и във вътрешната й структура. И това е по-важна точка, която е от решаващо значение при избора на тоалетна чиния за вашия дом.

Според дизайна на купата тоалетните чаши са разделени на следните видове.

 1. Белвил с рафт от твърдо излято - вид тоалетна чиния, която вече е починала, но все още се продава. Рафт (или табела) е самият елемент, върху който се съдържат вещества от отпадъчни продукти, които впоследствие са предназначени за отводняване в канализационната система;
 2. козирка с рафт или склон от твърдо отливане - най-разпространеният тип, имайки неоспорими предимства в дизайна му. Има рафт, разположен под наклон от 30-45 градуса към предната или задната стена на купата, или козирка, специално подредена в купата;
 3. фуния - също имат различен, но леко различен характер: този тип е по-популярен за инсталиране на обществени места, отколкото в апартаменти.

Човек трябва само да погледне вътре в купата, а вида на устройството й веднага става ясен.Не е трудно да се разбере коя изпускателна дюза - права, наклонена или вертикална - е необходима тоалетна за апартамент или къща, дори когато тя никога не е била, но има канализационни тръби. Всеки знае за практиката на съвременното строителство на апартаменти под "черни" и "сиви" ключове.

Между другото, гнездото на канализационната тръба е разположено, върху което ще бъде завинтен адаптерът, свързващ изпускателната тръба и канализационната тръба, се прави заключение за дизайна на бъдещата тоалетна чиния.

Също така е полезно да знаете за природата на движението на потока при изтичане на вода от резервоара в купата. Има следните начини да се измие съдържанието в купата и да се почисти:

 • каскада, в която водата през тръбата в един поток измива купата;
 • кръгла, когато изтичането на вода мие купата през няколко отвора, разположени в кръг под ръба на купата; в съвременните модели, водната струя от отворите е насочена надолу под ъгъл, за да покрие по-голяма площ от измиването.

Друга особеност, която е важна за избора и инсталирането на тоалетна чиния, е опцията за свързване на промивния резервоар към водопроводната мрежа. Има резервоари с по-ниско количество вода, в която маркучът за водоснабдяване е свързан към входа на резервоара отдолу и резервоари с страничен захранващ отвор (вход отстрани на едната страна на резервоара, по-близо до капака).

Плюсове и минуси

Устройството за баня с наклонено освобождаване има своите плюсове и минуси. Но положителните качества преобладават, както се вижда от доброто търсене на тези модели. Предимствата на продукта са намалени до няколко точки.

 1. Основното предимство на този дизайн е липсата на строго фиксирана позиция на тоалетната купа по отношение на канализационната тръба, която е известна с продукти с директно или вертикално освобождаване. Оставя се мястото на канализацията до тоалетната с ъглов изход под ъгъл 0-35 градуса. Това обстоятелство даде основание да се нарича такава конструкция универсална.
 2. Благодарение на наклоненото освобождаване на тоалетната купа, нейното инсталиране в канализационната система е значително улеснено. Всички малки неточности в местоположението на канализационната тръба се компенсират лесно.
 3. Такава купа рядко се запушва, защото в устройството за освобождаване няма остри завои под прав ъгъл - само гладки такива под ъгъл от 45 градуса. Наклонената структура не създава голяма маса на отпадъци с голяма устойчивост.

Голямо "минус" от тези продукти е шумът при зачервяване. В общите части на тоалетната и банята те заемат голяма площ.

И ако използвате висящи купи, които имат скрити флуидни цистерни или прикрепени модели, тогава има и други неудобства, свързани с ремонта или подмяната на тоалетни чинии.

Сред купите с дизайна на вътрешната структура, предимствата на модела тип визьор са, разбира се:

 • отпадъците се почистват, рядко се изискват допълнителни манипулации за почистване на купата (например с четка);
 • наличието на козирка и ниското ниво на "водата по време на работа" във водното уплътнение предотвратяват изпръскването и последващото навлизане на частици от вода и отпадни води върху кожата на седнало лице;
 • благодарение на хидролока в стаята неприятните миризми и газовете от канализацията не се получават.

В сравнение с фуниеобразен човек, тоалетната за козирка има "минус" - голяма консумация на вода за зачервяване. Но част от проблема се решава с инсталирането на двустепенен бутон (с подходящо устройство за това в резервоара).

Инженерите на купи с фуниеобразна вътрешна форма се опитват да премахнат пръските в своите модели. Те търсят идеалното разположение на изходния канал в купата и номиналното водно ниво в него, при което не трябва да има пръски. Тази система е наречена "противник".

Производствени материали

Най-популярният и уважаван материал за производството на тоалетни чинии е порцелан. За хора, търсещи бюджетен вариант, направени фаянс продукти. За обществени тоалетни са подходящи неръждаема стомана и пластмасови устройства.

Но скъпите купи и устройства, които разчитат на тях, могат да бъдат изляни от изкуствен мрамор или изрязани от естествен камък, а също и от стъкло.

Най-хигиеничният и издръжлив (с внимателно третиране) е порцеланов продукт. Фаянсът се смята за аналог на порцелана, но е много по-нисък от него по отношение на здравина, издръжливост и устойчивост на детергенти. Единственият му "плюс" - ниска цена.

Стъклена тоалетна чиния
От естествен камък
Неръждаема стомана

Популярни модели и марки

Сравнявайки производителите на водопроводни инсталации, сред местните могат да се разграничат най-добрите от тях:

 • Шантек - е лидер на руските водопроводни инсталации, произвеждащи универсални продукти на достъпни цени. Редовно се нарежда на високо място по отношение на качеството и цената на продуктите;
 • Санита - и един от лидерите. Продуктите на този производител са изключително от порцелан,който не е по-нисък от материалите на водещите западни доставчици на тоалетни чинии. За съжаление, чашите на тази компания нямат анти-разплисквания (специален шелф на ръба на купата). Ценовата политика на предприятието обаче е най-популярна;
 • Santeri - този производител за сметка на дизайнерските идеи и високите технологии създава конкурентно водопроводно оборудване, което е в добро търсене от местния купувач.

Всички предприятия използват чужди технологични линии.

Сред вносителите на санитарен фаянс, които имат добри мнения за достъпност и качество, такива компании могат да бъдат споменати:

 • Gustavsberg - шведски загриженост, осигуряващи удобно санитарно оборудване за апартаменти, включително за хора с увреждания;
 • Jika - чешка компания, която има производствени съоръжения не само у дома, но и в Русия, която поставя тоалетни чинии в редица евтини, но висококачествени продукти. Един от търсените елементи са компактните тоалетни чинии Jika Vega с фуния с формата на фуния и флъш с двоен режим;
 • Roca - испанска марка за производство на водопровод: различни колекции за малки пространства и тоалетни с електронен контрол; привлича и разнообразен стил на продукта.

Сред производителите на елитни продукти, най-известната марка е AM.PM (Великобритания, Италия, Германия).

За вили, офиси или апартаменти с малък семеен бюджет, евтини модели тоалетни чинии са продуктите Katun и Tom на универсалния завод Novokuznetsk. Имат порцеланови фунии с форма на фуния, наклонени спускания и резервоари с дъно или странична облицовка.

Съвети за инсталиране

Отличителна черта на тоалетната с наклонено освобождаване е, че инсталацията не изисква специални водопроводни умения. В случай на замяна на старите тоалетни съвети са както следва:

 • измерва базовото ниво в хоризонталната зона и правилните неравности, които могат да доведат до разхлабване и напукване в купата;
 • ако основата не е достатъчно плътна или замърсена, тогава е по-добре да я извадите и да излеете нова;
 • Монтирайте купата на пода по-добре да монтирате винтове - ще бъде по-удобно да работите с монтирането на купата;
 • Окончателното затягане на скрепителните елементи трябва да се извърши след като купата е напълно монтирана с изхода, свързан към канализационната система.

Всички устройства на резервоара се продават вече сглобени, остава само да ги вмъкнете на правилните места, съгласно чертежа и инструкциите на производителя.

Основната задача е да свържете изхода към камбаната. Това прави една от следните три възможности:

 1. директно в гнездото (идеален за замяна на тоалетни от един тип);
 2. с използване на гофрирани водопроводни ръкави;
 3. използвайки ексцентричен маншет.

Основното нещо при всеки метод е надеждното запечатване на фугите с уплътнителни пръстени и уплътнители. И след края на работата, дайте време за сушене на уплътняващото съединение.

Как да изберем тоалетна и коя е по-добра, вижте следващия видеоклип.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня