50 литра бойлери Thermex: устройство и препоръки за употреба

 50 литра бойлери Thermex: устройство и препоръки за употреба

За да се осигури на потребителите непрекъснато снабдяване с топла вода инсталирани бойлери. Практиката показва, че много от тях предпочитат котли с капацитет до 100 литра. Това произтича от факта, че този обем е достатъчен за потребление на голям брой хора. И котлите с капацитет 50 литра се инсталират от семейства, които почиват през лятото в страната. Модерният вътрешен пазар се представя от широка гама водни нагреватели, сред които оборудването на производителя Thermex се отличава ясно.

Специални характеристики

Касетата на бойлера Thermex е изработена от материали като устойчива на удари пластмаса, нисковъглеродна и неръждаема стомана с антикорозионно покритие. Вътрешният капацитет е направен от титанова сплав, като по този начин се повишава устойчивостта на материала към корозия. Корпусът и вътрешният резервоар са разделени от полиуретанова пяна, която играе ролята на топлоизолатор. Управлението е инсталирано в зависимост от модела. Сменяемите фланцови съединения имат термостатни сензори, превключвател и тръбен нагревател. Електронните котли с обем 50 литра са оборудвани със сензорни органи за управление.

Нагревателят е свързан само след захранващата тръба. И също така е необходимо да се увеличи налягането в тръбите до 0,6 МРа при напрежение 220 V и честота 50 Hz. Процесът на нагряване на водата в котела зависи от неговия обем. Така че за 50-литров бойлер продължителността е 1-1,5 часа.

Основните характеристики на продуктите на Thermex са както следва:

 • плоска форма с дебелина 250 mm;
 • мощност, която е в диапазона от 0.7-2 kW;
 • способността да се снабдяват с повече точки на вода в една и съща стая;
 • икономия на енергия;
 • специална конструкция на вътрешния резервоар;
 • устойчивост на корозивно износване и последиците от агресивни фактори на околната среда;
 • надеждността и стабилността на резервоара, която се предоставя от технологията G5 на температурни напрежения и падания на налягането в системата;
 • система за отводняване и обезлистване;
 • наличието на икономически режими.

Както всяко друго домакинско оборудване, бойлерът Thermex има предимства и недостатъци. Предимствата включват следното:

 • модерен и стилен апартамент;
 • топлоизолация, осигурена от полиуретанова пяна с висока плътност, която позволява дълго време да се поддържа температурата на горещата вода;
 • спестяване на електрическа енергия.

Ако говорим за недостатъците, струва си да подчертаем следното:

 • висок шум при продължително използване на оборудването;
 • малки грешки на термометъра.

видове

Бойлерите Thermex с обем 50 литра се представят от широк спектър.

 • Потопете се - Това са малки котли, инсталирани на места, където няма достатъчно място за монтиране на големи бойлери. Те имат такова неоспоримо достойнство като бързото нагряване на водата. Липсата на мигновени бойлери е невъзможността да се използват в помещения с няколко пункта вода.Те се използват за малка консумация на топла вода, например за миене на съдове.
 • спестявания Нагревателите са защитени от корозия и мащаб, което увеличава живота на устройството. Това се осигурява от специален материал - steklofarforom, от който са направени вътрешните повърхности на водогрейни уреди. За поддържане на температурата на горещата вода се използва полиуретанова пяна, която предпазва водата от охлаждане с повече от 2 градуса на час.

Устройството има магнитни аноди, които предпазват от агресивните ефекти на мащаба, което позволява да се увеличи експлоатационният живот на оборудването.

Потопете се
спестявания

Препоръчва се да се сменят нагревателите за съхранение на всеки 6 или 12 месеца. Основната разлика между оборудването за съхранение и поточното оборудване е, че във вътрешната част на резервоара има нагревателен елемент, който е необходим за нагряване на входящата течност до желаната температура. През целия период на използване водата ще бъде една и съща.

Предимството на видовете съхранение на отоплителни уреди е възможността за използване на оборудване за няколко точки на постъпване на вода в една стая.

Потопете се
спестявания

За да изберете оптимален котел с обем от 50 литра, е необходимо да проучите характеристиките на продуктовите линии.

 • Плюс плюс Тя е с плоска бяла форма и е оборудвана с ергономичен електронен блок, който осигурява дисплей с температура на отопление.

Тя има следните характеристики:

 • мощност - 2 кВт;
 • вътрешният резервоар е от неръждаема стомана;
 • тяло - пластмаса;
 • автоматично почистване и източване на вода;
 • времето на загряване на водата е 80 минути.
 • Шампион ЕР Предлага се в бяло, тялото е изработено от метал и е снабдено с монтажи за вертикална монтаж на повърхността. Предимствата включват малки размери, проста и бърза инсталация поради по-ниската връзка на тръбопроводите. Вътрешните повърхности на модела са защитени от фолио steklofarforovka, което предотвратява навлизането на влага и корозивни среди в оборудването. Полиуретановата обвивка осигурява стабилна температура за дълго време. Поради голямата мощност, дебитът на флуида се увеличава до 2 литра в минута. Наличието на предпазен клапан предпазва тръбния нагревателен елемент.
 • Diamond touch - Това е хоризонтално отоплително оборудване, което се прави в стил на минимализъм с геометрични форми. Вътре в бойлера има два резервоара, които осигуряват плосък дизайн на оборудването за съхранение. Шевовете на резервоарите се подлагат на заваряване, което помага да се предпази резервоарът от снижаване на налягането. Електрическата система е снабдена с възможност за самодиагностика, както и регулиране на режима на подаване на течност и нивото на отопление. Ако възникне неизправност, на екрана се показва цялата информация за грешката.
 • Praktik Има малък размер, който позволява да бъде инсталиран в малки апартаменти. Тя има кръгла форма от неръждаема стомана. Заваряването на шевовете осигурява стегнатост на шевовете и устойчивост на корозия. Вътрешните повърхности на бойлера са покрити с топлоизолационен слой, като по този начин се стабилизира нагряването на водата и ефективността на оборудването. Мощността на устройството е 2,5 кВт.
Diamond touch
Praktik

Електрическа схема

Преди да инсталирате котела, е необходимо да определите мястото, където най-често се нуждае от гореща вода, и трябва да вземете предвид и разположението до точката на приемане на вода.Всеки модел е проектиран за монтаж или хоризонтално или вертикално, което се отбелязва в паспорта на оборудването. Най-добре е да поверите професионалистите да поставят устройството на повърхността, регулирането на режимите на работа и свързването към електрическата мрежа. За да свържете бойлера, е необходимо стриктно да спазвате правилата за свързване на оборудването.

За да направите това, трябва да се активирате със следното:

 • Нагревател Thermex;
 • закопчалки;
 • тръбопроводи за разпределение;
 • фланцови връзки, нипели и крепежни елементи.

Нагревателите се монтират на повърхността според схемата. В същото време е необходимо да се знае, че подпорите на водогрейните устройства се измерват с центъра на тежестта, а не вертикално или хоризонтално. В резултат на това дупките за анкери се пробиват в съответствие с петите на резервоара. След закрепването към повърхността те се прехвърлят в тръбопровода. Необходимо е да се обърне внимание на състоянието на електрическата мрежа. Нагревателят трябва да има отделна линия, а гнездото трябва да се намира в непосредствена близост до оборудването.

Препоръчително е да държите щепсела на устройството в пакетирана форма, докато нагревателят не се напълни с вода, за да се избегне неволното му включване. Само след пълно напълване на контейнера и проверка на плътността на шевовете, устройството може да бъде включено. Резервоарът се счита за завършен, ако течността от дренажната система се натисне. Нагревателят в комплекта е снабден с кабел с щепсел, осигуряващ заземяването на оборудването. Корпусът на инструмента има и точка за заземяване.

Температурното състояние се регулира според инструкциите след свързване на оборудването.

поддръжка

Когато работите с бойлери, постепенно се появяват натрупвания на соли, които нарушават процеса на топлообмен. Въпреки съществуващия филтърен елемент при засмукване на захранващата течност, стените на вътрешния резервоар имат тенденция да натрупват утайка. Резултатът е реле за грешка и сензори.

Ремонтът е необходим при следните условия:

 • водата се загрява по-дълго от обичайното;
 • външни звуци при нагряване;
 • често включване с работата на защитната система;
 • влошаване качеството на загрятата вода;
 • водата не се нагрява.

Можете да направите свои собствени ръце, за да подмените или почистите отоплителните части, както и за промиване на резервоара. Ако устройството за управление не успее, е необходимо да се свържете с специализирания център за целите на настройката. Преди да извършите каквото и да е ремонт, първото нещо, което трябва да направите, е да изключите устройството. За да направите това, извадете водата от резервоара с помощта на кран, захранващ въздух, за да изместите течността от резервоара. Смяната на отоплителните елементи и тяхното обезмасляване се извършва след пълно демонтиране на оборудването.

Трябва да направите снимка на диаграмата на връзките, за да я възстановите по същия начин.

При смяна на елементи от нагревателни елементи трябва да знаете, че повечето модели нагреватели се състоят от два нагревателни елемента и два магнезиеви анода. При инсталирането на котела не бива да се оставя да изкривява. Уплътнителните елементи трябва да бъдат почистени, фланцовите връзки са монтирани напречно. Ако водата е с висока твърдост, има нужда от чести дренаж и почистване на двата нагревателни елемента и на дъното на резервоара от утаяване.

Ако скалата се натрупва по стените на резервоара, процесът на нагряване се влошава. За да направите това, премахнете дефектния елемент и внимателно го отстранете от него, след което проверете ефективността на магнезиевия анод и го заменете, ако е необходимо. В други случаи ремонтът на котли се извършва в сервизни центрове, използващи оригинални резервни части заБойлери Термекс.

Съвети

След инсталирането на бойлера отидете, за да го стартирате. За правилното изпълнение на този процес се препоръчва да се спазват инструкциите за използване на отоплителната апаратура. Компетентният старт определя експлоатационния живот на котела и честотата на обслужване. Стартирането и настройването на режимите на котела ще се различават в зависимост от вида на бойлера. Обикновено обаче редът на включване се основава на едни и същи принципи. Това изглежда така:

 • Преди да включите устройството, е необходимо да затворите спирателния вентил за подаване на гореща вода от обикновената тръба. Това трябва да се извърши дори и с предпазен клапан;
 • след това продължете да заредите резервоара с течност и въздух;
 • след което трябва да включите гнездото и да настроите настройките. Оборудването може да се използва след няколко часа.

За да тествате бойлера Thermex, трябва да изпълните следните стъпки:

 • забележете, че индикаторите за захранване се включват (те започват да горят);
 • определяне на температурата на течността при изхода на смесителя;
 • след 20-25 минути можете да видите увеличените стойности на температурата на сензорния панел.

Thermex 50 литров бойлер в повечето случаи, всички потребители са доволни. При избора на оптимален вариант на отоплителното оборудване, прегледите на реални купувачи ще помогнат за решаването на този проблем и ще отговорят на най-вълнуващите въпроси. Много потребители единодушно заключиха, че нагревател с капацитет от 50 литра е много по-икономичен от единици с големи размери. Производителят предлага доста разнообразни модели - от най-евтините до дизайнерски котли с електроника и сензорен екран.

Можете да разберете как да направите бойлер със собствените си ръце, като разгледате видеоклипа по-долу.

Коментари
 автор
Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

Входно антре

Всекидневна

спалня