Колко тухла е необходим?

В съвременния свят е невъзможно без тухлени блокове. Те са необходими за изграждането на различни сгради, сгради, къщи, промишлени помещения, конструкции за специфични цели (пещи за различни цели, сушилни). Само по себе си тухлената сграда няма да се задържи. За целите на "свързването" между блоковете съществуват различни видове решения. В тази статия ще говорим за зидани смеси, тяхното функционално значение, процедурата за изчисляване на тяхното количество и маса.

Видове зидани разтвори

Разтворът за полагане на тухли, в зависимост от компонентите и предназначението му, се подразделя на циментов пясък, варовик. Съществуват смесени смеси, състави с пластификатор.

Цимент-пясъчна смес е най-разпространеният състав за изграждане на тухлени конструкции. Хромирът е изработен от цимент, пясък и вода в различни пропорции, които зависят от предназначението и местоположението на тухлената система.

Смес от варовик - по-евтина. В момента рядко се използва. Състои се от пясък, изгаряща вар и вода. Използва се само за вътрешна работа, в помещения с минимална влажност, тъй като съставът е нестабилен за въздействието на течности.

Смесените смеси се състоят от компонентите на двата разглеждани по-рано решения. Този състав се използва в "специални" зидарии, където е необходимо качеството на цимент-пясък и варовикови смеси.

Пластификаторът е специален полимерен материал, който се добавя към състава, за да бъде пластмаса, откъдето идва и името. Такава смес се използва в случаите, когато е необходимо да се свържат неравни повърхности, да се напълнят ненужни кухини.

Колко тухла е необходим?

В зависимост от вида на зидарията, показателите за качество на тухла, вида на самия хоросан, сместа се изчислява за 1 m3 тухлена зидария.Единиците на измерване на разтвора са кубически метри, в общи "кубчета".

Веднага след като сме решили горните параметри, ние избираме типа на композицията.

Съставът от цимент-пясък се приготвя от смес от 1 част цимент и от 3 до 5 части пясък. По този начин можете да изчислите потреблението на цимент на 1 кв. Км. Изчислението също зависи от марката цимент, която може да бъде от M200 до M500.

След определяне на вида на хоросан, е важно да се разбере разхода на микс, който зависи от дебелината на шевовете, стените (зидарията може да бъде 0,5 тухли, 1, 2 тухли).

Сред специалистите има някои общи данни при изчисляването на решението.

Така че, за зидарията на конвенционален блок с размери 250х120х65 мм от стената в половин тухли на 1 м3, той оставя 0,189 м3 от сместа. За една стена от една тухла е необходимо да има 0.221 м3 хоросан. Има определени таблици, чрез които можете да правите изчисления.

Фактори, влияещи върху потреблението на разтвора

Има характеристики, които трябва да се вземат предвид при изчисляване на сместа, използвана за полагане.

Основните са:

 • дебелина на стената;
 • зидар умения;
 • порьозността на тухления материал, способността му да абсорбира влагата;
 • вид тухлен блок, наличие на кухини в него;
 • качеството на приготвянето на разтвора;
 • влажност, температура на околната среда; време на годината.

По правило горепосочените фактори влияят върху потреблението на разтвора нагоре, но това не винаги е така. Например: умението на зидарите може да повлияе както на увеличаването на количеството използван хоросан (той не е достатъчно квалифициран), така и на намалението (сервиз). В същото време увеличаването на дебелината на стените задължително води до увеличаване на сместа и обратно.

Консумацията на сместа се влияе от използваните компоненти, срока на годност на цимента, качеството на приготвяне на разтвора. Ако, когато се смесят в пясък, ще има чуждестранни включвания (камъни, глина, корени на дърветата), тогава когато полагате тухли, тези предмети ще се намесят. Това ще доведе до увеличаване на шевовете между блоковете, отхвърляне на част от решението.

Експертите съветват, че след изчисленията, използвани за полагане на тухли, е задължително да се увеличат получените резултати с 5-10%. Това е необходимо за различни непредвидени ситуации, които могат да възникнат по време на строителството. Те се провеждат повече от един ден, често се простират месеци.По време на строителния период климатичните условия, качеството на тухла, видът, марката на цимента и влажността на пясъка често се променят.

  Строителни работи, полагане тухла, както и използвани в работата на решения, трябва да обърне специално внимание. Резултатът от извършената работа, силата на стените, тяхната издръжливост и безопасността на хората, които ще използват сградите, конструкциите и жилищните помещения, зависят от това. Това е много важно при изчисляването на количеството на хоросан за полагане на тухли, за да получите съвет от строител. Тя ще осигури неоценима помощ за намаляване на материалните загуби при производството на определени произведения.

  Как да подготвите решение за полагане на тухли, вижте видеоклипа по-долу.

  Коментари
   автор
  Предоставена информация за справочни цели. За строителни проблеми винаги се консултирайте с специалист.

  Входно антре

  Всекидневна

  спалня